I dag skjer det!I
alle fall om du er stor fan av The Sims 3. For i dag slippes nemlig den etterlengtede tilleggspakken Øyparadis til PC. Både jeg og datteren min gleder oss stort til spillet og i kveld blir det Øyparadis for fulle mugger. Selv om jeg kanskje ikke helt er den rette målgruppen for Sims-spillene, så liker jeg spillserien pluss tilleggspakkene veldig godt og anbefaler faktisk Sims til mammaer og papper på mine foredrag “Spill er sunt”. Sims er veldig bra og man må tenke mens man spiller i tillegg være veldig kreativ. Om ikke så går det ille for den familien man bygger opp. 

om du ennå ikke har fått tak i Øyparadis, så har du muligheten til det fra i dag av. La kreativiteten blomstre og spill The Sims 3. 

Om du vil lese mer om The Sims 3, så kan du gjøre det på Gamereactor.no

Via foredraget Spill er sunt anbefaler jeg The Sims-serien.

Er du stor Sims-fan og har du spilt noen av Sims-spillene?

En STOR advarsel til foreldre, for oss andre – wow!

Først vil jeg starte med å si at jeg er utrolig glad for å være en dedikert gamer og sans for spill. Spesielt når jeg har sett hvordan DICE sin kommende grafikkmotor, Frostbite 3 presenterer det kommende Battlefield 4. Dette er noe av det råeste jeg har sett innen grafikk i spill. Detaljgraden er unik og måten spillet påvirkes av de valg vi gjør i spillet er stort. Jeg applauderer høyt i takt med det vi vil få oppleve i kommende Battlefield-spillet. 

For ikke lenge siden ble jeg intervjuet av NRK Radio hvor jeg rettet en aldri så liten advarsel til mammaer og pappaer angående mindreårige barn som spiller super voldelige spill. Spesielt med tanke på realistisk grafikk dagens spill har. Det gjør ikke saken noe bedre med tanke på at DICE nå til høsten kommer med Battlefield 4 og hvor spillet ser mer realistisk ut enn noensinne. Den svenske utvikleren har jobbet i mange år med deres grafikkmotor Frostbite og den ser bare bedre og bedre ut. Det er lettere å leve seg inn i spillene når realismen tar overhånd og barn ned i 8 til 12 års alderen kan ha en tendens til å ikke skille like godt på virkelighet og fantasi. Derfor er det viktig for foreldre å sette grenser for hvilke spill denne aldersgruppen skal spille. 

Når det er skrevet, så kan vi som er tørre bak øra og får lov til å spille slike spill, nyte at spillene bare blir bedre og bedre realistisk sett. Selv er elsker jeg realistisk grafikk og forguder spill med god grafikk. Selvsagt må jo resten av spillet også glimre like godt som grafikken om jeg skal like det. For ikke mange timene siden la DICE opp et nytt filmklipp og i dette filmklippet får vi presentert hvordan Frostbite 3 ser ut og gud som jeg sikler etter det ferdige spillet. Dessverre er det en liten stund til det dukker opp, men i mellomtiden nyter jeg av å være med i en alpha-test av spillet. For å si det slik, dere har noe å se frem til.

Les mer om spillet på Gamereactor.no 

La meg få presentere på vegne av DICE, Frostbite 3 – Battlefield 4s grafikkmotor…

 

Hva har jeg gjort…?

…vet ikke hva jeg skal gjøre… Hvordan er det mulig? Det er slettes ikke bra dette her…tragisk er det… eller er det nå det da? Ikke vet jeg, men på Nickelodeon for tiden går en TV-serie som heter Big Time Rush og som selvsagt er beregnet på småjenter og slettes ikke meg… Men når TV-en står på og barna elsker serien, så blir man påvirket og i det siste har en låt blitt flittig spilt her i huset nettopp med “fløtepusgruppa” Big Time Rush og en låt som mer eller mindre står på repeat, “Like Nobody’s Around”.

Jeg er en person som liker mye forskjellig musikk og skal ærlig innrømme at jeg dessverre har fått låten på hjernen, så takk til barna og Nickelodeon…

Liker du Big Time Rush og ser du på denne serien på Nickelodeon?

Skremmende film…Liker du grøsserfilmer?
Det gjør jeg og elsker alt som gir meg litt grøss og gru i hverdagen. En av filmene jeg i sommer gleder meg til er Scary  Movie 5 som har premiere på norske kinoer 5. juli. Selv om denne filmen kanskje ikke kommer til å skremme vannet ut av meg, så må jeg bare se den. For i filmen finnes en av mine favorittskuespillere, nemlig Charlie Sheen. Den dagen jeg fikk vite at han ble sparket fra TV-serien Two and Half Men ble jeg lei meg. nå er han altså å se i Scary Movie 5 og gleder meg til å se hva han får til der.

En film jeg skal se på kino i sommer er altså Scary Movie 5…

Skal du på kino i sommer og hvilke(n) film(er) frister deg?
 

Halla bloggen!

Det finnes mange former for landeplager og som preger tilværelsen vi lever i. Det er ikke til å legge under en stol at vi blir påvirket av både det ene og det andre om vi er beviste på det eller ikke. Når det kommer til musikk, så kan jeg med en gang si at jeg blir påvirket og hører på musikk uansett hvor jeg befinner meg. For litt siden ble jeg presentert for sjangeren “hardstyle” og skal med en gang si at jeg ble påvirket på en herlig måte. Jeg er en person som hører på alt mellom himmel og jord. Selvsagt kommer det inn i mellom litt an på hvilket humør jeg er i. 

Det finnes mye bra musikk innenfor sjangeren “hardstyle” og takket være min venn som fikk øynene mine og ikke minst ørene opp for denne sjangeren. I det siste har jeg hørt på låter fra en hardstyle-gruppe som heter DA Tweekaz. De har mange heftige låter med veldig høy partyfaktor og som virkelig gjør seg spilt på anlegg med heftig bass. Det beste med DA Tweekaz er at de er norsk. Hvor stilig er ikke det. 

En av låtene jeg hører på en del for tiden er “Become” med Marion Kelly. Rett og slett en heftig låt. 

Liker du hardstyle-musikk og hvilken gruppe synes du er best? 
 

Dataspill og foreldreansvar – intervju av meg i NRK Radio!

Den 5. juni var det fagdag med utgangspunkt i “Problematisk dataspill” og hvor jeg var en av tre som skulle holde foredrag. Den dagen var helsepersonell, politi, lærere og foreldre samlet for å få med seg de positive tingene med spilling og selvsagt også de negative tingene spill kan forårsake. 

Som dere for lengst har fått med dere så er jeg veldig aktiv i spillbransjen og har bidratt til mye opp i gjennom årene. Jeg drar også landet rundt og holder foredraget mitt “Spill er sunt” og hvor målet mitt er å komme med tips til foreldre hvordan de skal kunne legge til rette for at barna får spille. Jeg mener at barn i tidlig alder skal kunne få muligheten til å spille om det er på nettbrett, konsoll eller PC. Med å spille i tidlig alder, lærer man seg mange ting blant annet hvordan teknologien er bygd opp, pluss trener både koordinasjon, reaksjon og språk.

I dag finnes det mange gode spill og ikke minst lærerike spill hvor barna både får god læring og sist men ikke minst blir underholdt. Ikke noe er mer perfekt enn det. Selvsagt er det viktig å være til stede når barna spiller og gjerne som mamma eller pappa setter deg litt inn i hva spillet omhandler. På den måten får du og barnet en fin start og en åpenhet rundt den fremtidige spillingen noe som er veldig viktig.

Om du vil høre da jeg ble intervjuet av NRK Radio, så kan du det ved å trykke på linkene nedenfor.

“Dataspill og foreldreansvar”

“NRK Nyheter – dataspill”

“Kort nyhetsblikk”

Sint fugle kake!

Det finnes noen fugler som er så sinna at de sprekker og som også kan få oss til sprekke. Disse fuglene skaper både glede og stooor frustrasjon om ikke de lystrer kommandoene våre. Jeg tenker selvsagt på spillet Angry Birds som er veldig populært her i huset og hvor undertegnede i sin tid var hekta på. Vår sønn hadde bursdagselskap i helgen og til kake ønsket han seg en “sint fuglekake” og det fikk han selvsagt. Madammen tok oppgaven på strak arm og lagde kaken som ble utrolig populær. 

La meg få presentere en Sint fuglekake!

Snapchat, kik, skype, facebook…?

Det finnes utrolig mange sosiale medier å bruke tid på og selv prøver jeg å være så aktiv som jeg kan. For i dag er det viktig å være en del av disse nettverkene hvor man kan skrive med hverandre og holde kontakten. Det er viktig å kunne nå ut med sine budskap, om det er gledelige, triste, oppmuntrende eller informerende ting man kommer med. I dag finnes det utrolig mange sosiale medier og selv jeg kjenner kanskje til en brøkdel av disse. 

De sosiale mediene jeg er aktiv på å bruke er facebook, twitter, google+, kik (BerntSandnes), Snapchat (berntesandnes], Skype (Bernt.Erik.Sandnes), Ingstagram (BerntSandnes) og Formspring (BerntErik). Selvsagt krever det sin tid å følge med på alle sosiale medier og holde seg oppdatert med det som skjer, men jeg prøver med beste evne. 

Hvilke sosiale medier befinner du deg på og hva bruker du mest? Hva er dine nick på de sosiale mediene du del av? 

Triste skjebner…

Jeg kan først som sist legge alle kort på bordet. Om jeg ser en film som er trist, kan det like gjerne hende at jeg får klump i halsen. Det samme skjer om jeg også opplever episoder som er både fine, følsomme eller lykkelige. Slik er vel min personlighet og kommer nok ikke til å forandre seg med årene. Å være følsom er en god egenskap og det gjør meg ingenting å slippe noen tårer om situasjonen faller seg slik inn. 

Dessverre finnes det mange triste skjebner rundt omkring i landet og som kun fortjener det beste. Jeg har ofte blitt kontaktet av flere som har slitt opp igjennom årene og har på best mulig måte hjulpet med deg jeg har klart. Har flere ganger fått høre hvor positiv og glad jeg er og dette har jeg prøvd å delt på og få andre til å tenke på positive ting i hverdagen enn kun det negative. Jeg blir veldig lei meg når jeg hører om personer som på en eller annen måte har opplevd noe trist og fælt i livet.  

Det jeg prøver å få de som sliter til å gjøre, er å se etter positive ting i livet, selv om de ikke er store. Alt kan se som svartest ut, men da må du finne deg en knagg og putt de små positive tingene på og så får de negative tingene seile sin egen sjø og gi det negative minst mulig oppmerksomhet. Selv om dette er vanskelig, så har jeg såpass lang livserfaring at jeg har opplevd litt av hvert i livet mitt. Mistet min mor i kreft for 19 år siden, mine besteforeldre og har i grunnen ikke noen skikkelig pappa. Det vil si jeg på en måte er foreldreløs. Heldigvis har jeg en samboer med hennes familie som har tatt godt vare på meg, men det blir fortsatt ikke helt det samme som ha en mamma eller pappa å kunne snakke ut til. Med de erfaringer har jeg alltid lært meg å se de små positive tingene først og gitt f… i de negative. Det har fått meg på føttene mange ganger. 

har jeg et klipp om ei jente som jeg synes utrolig synd på og som har opplevd mye fælt i sitt 14 års liv. Det er håpløst at slikt skjer og synd at disse faller igjennom i samfunnet. Nå håper jeg inderlig at du nå leser denne bloggen. Du skal tenke at du er unik at det finnes noen som liker deg for den du er. Livet ditt ligger fremfor deg selv det fæle som har skjedd. Minnene kan være harde å bli kvitt, men før eller siden må ting snu og det positive vil slå igjennom. Du virker som en opplagt jente og tenk heller på hva du kan gjøre i livet som f.eks. kan hjelpe andre som har opplevd det samme. Å hjelpe andre er en god egenskap og jeg er bra sikker på at du har denne egenskapen i deg. Bruk din energi på de i rundt deg og legg planer om hva du ønsker å gjøre “når du blir stor”. For det er mye du kommer til å kunne gjøre om du er målrettet og hele tiden prøver å holde fokuset oppe. Ta vare på de gode i rundt deg, for det finnes flere som liker deg.

Her er klippet fra en jente som jeg synes synd på…
 

Blir du med til et øyparadis med herlige hvite strender?Hvem
drømmer vel ikke om å kunne tilbringe tiden på en kritthvit strand, mens solen slikker kroppen og hvor lettkledde mennesker samler seg i rundt deg. Det hadde vært drømmen det. Om ikke lenge vil du som stor Sims 3-fan få oppleve dette. 27. juni kommer nemlig en ny tilleggspakke som gir deg denne muligheten. Tilleggspakken har fått tittelen “Øyparadis” noe som passer veldig godt til innholdet du får servert. 

Via foredraget Spill er sunt, anbefaler jeg The Sims 3

Les mer om The Sims 3: Øyparadis på Gamereactor.no

Så hva sier du, blir du med til et øyparadis?