Dataspill og foreldreansvar – intervju av meg i NRK Radio!

Den 5. juni var det fagdag med utgangspunkt i “Problematisk dataspill” og hvor jeg var en av tre som skulle holde foredrag. Den dagen var helsepersonell, politi, lærere og foreldre samlet for å få med seg de positive tingene med spilling og selvsagt også de negative tingene spill kan forårsake. 

Som dere for lengst har fått med dere så er jeg veldig aktiv i spillbransjen og har bidratt til mye opp i gjennom årene. Jeg drar også landet rundt og holder foredraget mitt “Spill er sunt” og hvor målet mitt er å komme med tips til foreldre hvordan de skal kunne legge til rette for at barna får spille. Jeg mener at barn i tidlig alder skal kunne få muligheten til å spille om det er på nettbrett, konsoll eller PC. Med å spille i tidlig alder, lærer man seg mange ting blant annet hvordan teknologien er bygd opp, pluss trener både koordinasjon, reaksjon og språk.

I dag finnes det mange gode spill og ikke minst lærerike spill hvor barna både får god læring og sist men ikke minst blir underholdt. Ikke noe er mer perfekt enn det. Selvsagt er det viktig å være til stede når barna spiller og gjerne som mamma eller pappa setter deg litt inn i hva spillet omhandler. På den måten får du og barnet en fin start og en åpenhet rundt den fremtidige spillingen noe som er veldig viktig.

Om du vil høre da jeg ble intervjuet av NRK Radio, så kan du det ved å trykke på linkene nedenfor.

“Dataspill og foreldreansvar”

“NRK Nyheter – dataspill”

“Kort nyhetsblikk”

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg