Vær og vind: Enda en måned til med kulde!

 

For et vintervær vi opplever for tiden. Snakk om stabilt vintervær. Vi må nok tilbake til vintrene 2010/2011 – 2011/2012 hvor de var tilsvarende lik som den vi har i år. Da var det bitende kaldt stort sett over hele landet. Gjennomsnittstemperaturen var langt under det normale. Husker også vinteren 2017/2018. Den var også litt unormal kald. Mange jubler over det været vi har for tiden. Når det først er vinter så er det greit at det er det også. Snø har det kommet for de fleste av oss selv om det kanskje ikke er helt de store mengdene for enkelte områder i vårt langstrakte land. For oss som bor i Midt-Norge så har vi brukbart med snø.

 

Det siste to døgnene har det lavet ned med snø og det takket være en lite lavtrykk ute i Norskehavet. Dette har sendt snøbyger innover Midt-Norge og de nordlige deler av Vestlandet. Bygene har til tider vært ganske så kraftige slik at det har kommet en god del snø enkelte steder. Selv her på Orkanger har det lavet ned. Blitt noen runder med snømåking for å si det slik. Når det er pålandsvind her hos oss, så er det stabilt og bra på Østlandet. Her har det også vært særs så kaldt med temperaturer under minus 30 grader enkelte steder, men rundt -20 de fleste steder. 

 

I ukene fremover, det vil si til og med februar vil været bli slik vi har hatt det. Kaldt og surt til tider med trekk fra sørøst og østlig retning. Med denne vindretningen blir det også stabilt. En sjelden gang vil en og annen skydotten trekke innover og da kan det også bli litt snø, men ikke de mengdene vi har hatt i det siste. I disse snøbygene kommer det også pålandsvind, men blir nok av det sjeldne slaget.

 

 

Årsak til av vi har det så kaldt nå er at jetstrømmen har tatt en mye mer sørligere retning enn det “normale”. Det vil si, at der det normalt ikke er snø, har fått snø denne vintersesongen. Med en jetstrøm som går langt sør sørger også for godt fotfeste for den kalde luften. Den omkranser hele Skandinavia pluss en god del sørover i Europa. Da får vi kald luft fra Nordpolen pluss bitende kalde vinder fra Sibir. Da er det lite vi kan gjøre enn å stålsette oss med kaldt vintervær. Mange vil nok si at det er slik en vinter skal være og forsåvidt er det sant.

 

Akkurat nå har vi et værfenomen som foregår på den sørlige delen av jordkloden. Værfenomenet har fått navnet El Niño – sørlig oscillasjon (ENSO). Dette er et fenomen som oppstår i havet og atmosfæren og som også sørger for at resten av været på kloden påvirkes til en viss grad. Om du vil vite mer om El Niño så klikk deg inn på denne linken

 

Uansett februar måned som vi nå har fremfor oss kommer til å bli kald, til tider svært kald med temperaturer under minus 20 grader. Det er kaldt det og spesielt her på Orkanger som også er nærme sjøen. Blir det en liten trekk i tillegg så blir det enda kaldere. Huttetu, kan innrømme at jeg ikke ser noe frem til det, men lite kan en gjøre og får nok belage seg på å kle seg godt om man skal ut en tur. Foruten noen perioder med mildere vær og kanskje også litt nedbør så blir det gjennomgående kaldt tiden fremover. 

Noen av dere som husker sommeren etter vinteren 2017/2018? Om ikke så kan jeg si at den var bra hvor det var perioder med tropiske temperaturer. God og varm var sommeren så da kan jo hende at sommeren i år blir slik. Vi får uansett håpe på det. 

 

Hvordan har januar måned vært for deg der du bor?

 

Deep Rock Galactic passerer 2 millioner solgte!

 

Her er et spill som kanskje har gått under radaren din. Har du hørt om spillet Deep Rock Galatic? Det er danske Coffee Stain Publishing og Ghost Ship Games som står bak det. I dag har det kommet for øret at de har nådd en milepæl for deres spill. Med 2 millioner solgte utgaver av Deep Rock Galactic så kan vi ikke annet enn å gratulerer den danske gjengen for godt utført arbeide. 

 

 

Bare over Steam i 2020 hadde spillet i gjennomsnitt 46 300 aktive spillere daglig. Med mer enn 300 000 mennesker som spiller Deep Rock Galactic på Steam hver måned, har brukerbasen nesten tredoblet seg siden 2019. Spillerne har brukt mer enn åtte tusen virkelige år på å drifte Morkite på Hoxxes siden spillets lansering i 2018.

 

 

Deep Rock Galactic er ingenting uten communitiet, og som har vært drivkraften bak spillets suksess. Med over 189.000 aktive medlemmer er DRG Discord-serveren blant de 25 mest aktive spillserverne i verden. Siden lanseringen i 2018 har mer enn 1000 fans bidratt til arbeidet med å oversette Deep Rock Galactic til mer enn 20 språk.

 

 

Søren Lundgaard, administrerende direktør i Ghost Ship Games sa følgende: ”Det er et grunnleggende prinsipp i studioet vårt at det er velfungerende co-op del ikke bare som i sjangeren, men også i måten de er bygget på. Vi har vært åpne med communitiet vårt gjennom hele utviklingsprosessen. Vi er et lite studio, men lojaliteten og lidenskapen som fansen vår har vist, har gjort det mulig for oss å skape noe stort. Deep Rock er veldig mye et spill i utvikling, og vi er glade for å avsløre hva vi har i vente for 2021, med mange av de kommende funksjonene inspirert av communitiet selv! ”

 

 

Albert Säfström, administrerende direktør i Coffee Stain Publishing fortsatte: “Deep Rock Galactic var ganske enkelt da det ble lansert i Early Access i 2018. Siden den gang har det vokst i omfang, ambisjon og kvalitet. Ved å gjøre dette har Ghost Ship bevist hva et dedikert team med en kort iterasjonssyklus som konsekvent lytter til tilbakemeldinger og som igjen sørger for at vi kan pushe ut nytt innhold. Resultatene snakker for seg selv. ”

 

 

Spillet har mottatt gode tilbakemeldinger fra både kritikere og brukere gjennom 2020, og inn i 2021. Totalt sett har spillet siden lanseringen mottatt 97% positive brukeranmeldelser av de 57 406 totalt. Dette har ført Deep Rock Galactic til en posisjonen som Rang # 42 best anmeldte spill på Steam av alle spill gjennom tidene, og # 8 av alle spill utgitt i 2020

 

 

Det sier litt over hvilken popularitet spillet har blant verdens spillere. Deep Rock Galactic er et spill med full fart fremover og hvor det kommer til å bli enda bedre etter hvert som tiden går. Deep Rock Galactic er et samarbeidsspill hvor man må samarbeide om å samle resurser langt under jordens overflate. Her finnes monstre som gjør alt for å hindre deg i gruvedriften skal bli en suksess. Samle sammen resurser og bygg opp karakteren din etter hvert i spillets gang. 

 

 

Synes du dette ser spennende ut? Uansett, spillet er ute nå til PC og Xbox.

 

 

 

Populært på min TikTok-kanal!

 

Nå er det over 14 dager siden sist jeg la opp et aldri så lite innlegg om populære videoer på min TikTok-kanal. Selv synes jeg det er veldig moro å kunne dele mine spillopplevelser i et slikt medie som TikTok. Å spille spill er jo på lik linje som badminton min lidenskapelige hobby. Gaming har helt siden jeg var liten vært en brikke i mitt liv og hvor jeg har fått mange gode opplevelser fremfor ulike skjermer. Gjennom TikTok har jeg nå muligheten å kunne dele disse opplevelsene med en hel verden. Dette har også medført at jeg har fått hudretusener med visninger på mine videoer noe jeg selvsagt setter meget stor pris på. 

 

Ekstra moro er det å se at sin egen video blir viral og sees av hundretusener av mennesker verden rundt. Dette gir selvsagt en stor gnist til å fortsette å presentere videoer av forskjellig slag. Selv om majoriteten på min kanal er gaming, så prøver jeg å presse inn litt andre typer videoer også. Det kan være at jeg legger opp bakevideoer, eller videoer med badminton i fokus eller rett og slett videoer hvor man unboxer diverse spennende stæsj. Uansett, på min kanal skal man oppleve mye gaming noe jeg selvsagt kommer til å fokusere en god del på i tiden fremover. 

 

Har også fått en del spørsmål om jeg vil kjøre live. Det er ikke umulig og plutselig som lyn fra klar himmel så er jeg live på min TikTok-kanal. Nedenfor ser du et lite knippe bilder fra videoer som for tiden er populære på kanalen min. Selv om jeg ennå ikke har all verdens med følgere, så vokser kanalen min støtt og stadig noe jeg er meget takknemlig for. Per dags dato har jeg 2265 følgere og stadig nye tilkommer hver dag. 

 

Har du en kanal på TikTok? Hva liker du best med TikTok?

 

 

 

Gaming = samhold, trygghet og utvikling

 

Selv den dag i dag er det fortsatt foreldre som er negative til at barn og unge bruker tid til gaming. Husker godt da jeg var en ung gamer. Det var tider det. Var ikke mange som hadde en spillemaskin, men jeg hadde. Commodore 64 het maskinen. Den ble flittig brukt både av meg og mine venner som inn i mellom var på besøk for å spille sammen med meg. Dessverre var noen av foreldrene til mine venner negative til at vi brukte tiden inne for å spille. De ville heller at vi skulle bruke tiden ute. Allerede da fant jeg fort ut at gaming faktisk er veldig sosialt. Gaming samler oss, det gir oss utfoldelse, utfordringer, samarbeid og sist men ikke minst glede. Dette klarte ikke de negative foreldrene å se. Lite visste de at gaming kom til å bli så populært som det er i dag. For på den tiden var det ikke mange som gamet og spillmaskiner var noe kun få hadde.

 

I dag er dette noe helt annet. I nesten hvert eneste hjem finnes det en eller annen form for spillmaskin. I dagens Norge er det ikke mange mennesker som i løpet av sitt liv ikke har prøvd spill. Det vil på mobil, nettbrett, arcademaskin, konsoll eller PC. I dagens samfunn har gaming fått skikkelig til plass og hvor nesten alle spiller. Det verste er at de mennesker som ikke spiller, er det som er mest trangsynte og minst positive til spilling. De mener spilling er bortkastet tid. Barn og unge bør heller bruke tiden på noe annet enn gaming.

 

Alt med måte er det noe som heter. Nettopp denne frasen har jeg gjennom mine mange år som foredragsholder for Spill er sunt prøvd og forklart for foreldre, lærere, helsevesen, politi og instanser som har med gaming å gjøre. Alt med måte er jo noe vi forholder oss til uansett hva det er. Det kan være mat, drikke, godteri, shopping pluss massevis av andre ting. Her er det faktisk opp til oss mennesker å finne den rette balansen over hva som passer oss best i hverdagen. Har vi ekstra tid eller at været er ekstra ille så kan vi koste på oss mer tid fremfor skjermen med spilling i fokus. Her er det vi som bestemmer om det er meg som egen person eller meg som forelder. Det er opp til meg å påvirke for eksempel mine barn i hva de skal bedrive tiden med. Det er opp til meg å sørge for at de opplever samhold, trygghet og utvikling. For å komme i mål med noe av dette er det viktig å følge med på det som skjer i samfunnet. Da kan man ikke ha på skyggelapper rundt øynene og tro at det man gjør kun er det beste, men være mer åpen for å prøve nye ting og tiltak for å krydre hverdagen enda mer.

 

Gnist er noe vi alle trenger inn i mellom. Det er her foreldre er den viktigste nøkkelen i tillegg til at man samarbeider med viktige instanser i samfunnet som skole, helsevesen med mer. Vi skal gi gnist til våre barn og unge slik at de fortsetter en fin fremgang. Om ikke gnisten er der falmer også mennesket. Gaming er på en måte en gnist og som kan bygges oppunder med å gi barn og unge en aktivitet. Gaming er i dag, tro det eller ei er en resurs som bør utnyttes mer enn det den blir gjort i dag. Gaming i dag kan brukes som hjelpemiddel på mange måter. I dag finnes det spill som dekker de utroligste av aspekter av læring om samfunnet. Her har fortsatt foreldre, skole med flere mye å hente. Med spill blir også læringen mye mer interessant spesielt når vi nå har en hel verden som spiller eller som vokser opp med spill. Er det barn og unge som sliter, kan spill for eksempel være en løsning for å bedre læringen. 

 

 

Å legge til gode rammer for spillingen er meget viktig. Å være negativ fra utgangspunktet kan gjøre ting langt verre enn det tilfellet er. Å ha åpne sanser for det som finnes i rundt oss er viktig på lik linje som spilling er en viktig del for mange. Alt med måte skrev jeg tidligere. Finn balansen, planlegg “ukens timeplan” og sett rammer for hva som er best for alle og ikke kun enkelte i familien. Grenser og rammer som holdes skaper en trygghet for alle. En hverdag som alle kan overleve og lære av. Start med nettopp denne grensesettingen fra barna er små slik at det blir lettere å følge opp om dette. Vis interesse til det barn og unge holder på med. Om de er aktive i idrett, er med i korps, driver med dans eller er aktive med spilling. Jo med interesse du viser, jo mer tillit får du til de. Her skaper du en unik dynamikk. Hvis du nå tror at løpet er kjørt, så har det ikke det. Alt starter med positivitet og interesse. Viser du interesse for barn og unges spilling, så kan jeg garantere deg at du sakte men sikkert bygger tillit. De ser da at du bryr deg og den biten er meget viktig i dag. Med at man bryr seg gir det også grunnlag for enklere å sette grenser og rammer for det som skjer både innenfor og utenfor husets fire vegger.

 

Når du først har skaffet deg et aldri så lite overblikk i det våre barn og unge driver med, blir det også enklere å følge opp om dem. Tillit er noe en må jobbe for å få. Den kommer ikke av seg selv og når tilliten er der, vil også barn og unge komme til oss om det skulle oppstå problemer i en eller annen form. I stedet for om vi ikke bryr oss så vil det være mye vanskeligere for dem å komme til oss, for vi skjønner ikke uansett det som skjer. Negativ holdning til spilling er altså det man ikke ønsker. Vær positiv, gi tegn på at du bryr deg selv om du ikke har anelse på hva dem snakker om. Spør enkle spørsmål, se på når våre unge håpefulle spiller og vær der på lik linje som du er om de har en viktig kamp på fotballbanen. Alt dette skaper igjen trygghet både for deg som forelder og for barn og unge. Om dere er litt strenge på for eksempel aldergrenser, så heller vær med barna og finn spill som heller egner seg. Her kan det også være smart å spørre andre foreldre slik at man finner like løsninger. Mange spill i dag gir god utvikling av både reaksjoner og sist men ikke minst tankegang. Her har dere muligheten til å påvirke slik at spillene passer inn under deres grenser og rammer.

 

Samhold er også et viktig begrep i dagens spillverden. Under Koronapandemien oppfordres vi til minst mulig kontakt med andre. Vi skal være så “usosial” som det går an. Gjennom diverse tiltak regjeringen har kommet med så oppfordres vi til å være mest mulig hjemme. For de som spiller spill er dette greit. For i dag går det an å være sosial gjennom spillingen. Headset, øreplugger med mikrofon samt en haug med chatteprogram som Discord, TeamSpeak, Teams, Skype, Messenger med flere så er det ikke noe problem å holde kontakten med omverden. Har man også et webkamera så ser man til og med hverandre mens man spiller. Som gamer kan ikke tiden være mer perfekt. I denne pandemien er det da viktig som foreldre å legge opp til en hverdag hvor man stort seg må holde seg hjemme og hvor tiltakene er verst ikke være med på noe som helst av utendørsaktiviteter sammen med andre. Da kan spillingen være en god substitutt. Å møte hverandre digitalt er sosialt i dag. Her er det ingen landegrenser som stopper. Mange får utenlandske venner som de spiller spill med. Vennskap dannes med samme interesse og i dag er det flere som har flere digitale venner enn venner “in real life”. Selv om man ikke sitter skulder til skulder med hverandre så er man sosial. I Koronapandemien så kan jo ikke dette være mer betryggende.

 

 

Om dere foreldre nå har et godt forhold til deres barn og unge så vil dere nå også kunne sette gode rammer og betingelser når det kommer til spillingen. Det er nå dere som foreldre også kan blomstre sammen med deres barn og unge når dere selv ikke kan være like aktive. Da kan man på hjemmefronten være sammen om gledene for eksempel spillingen gir. Vinn og tap med samme sinn er det noe som heter. Vet ikke hvor mange ganger jeg har tapt i fotballspillet Fifa mot mine barn. Når jeg ser gleden barna har over at jeg i det minste prøver så er det verdt å tape. Sett deg ned med barna. La dem vise deg hvordan ting skal gjøre. Se på når dem spiller, vis interesse rett og slett. Alt dette vil til slutt sørge for at det er du som forelder som har kontrollen og ikke motsatt. Du har alt å vinne på å være der når barna spiller spill. For det viktige er jo å skape en hverdag med samhold, trygghet og utvikling selv for de som er gamere.

 

Hvordan gir du dine barn og unge en trygg oppvekst når det kommer til gaming? Hvordan takler du at dine søte små bruker tid på gaming? Har du noen gode råd å dele med andre om hvordan få en god harmoni i familien når det kommer til gaming?

 

Om du eller dere ønsker mer innføring i å skape en god harmoni i hjemmet når det kommer til gaming, så kontakt meg. Kanskje kommer jeg når pandemien er over og holder foredrag for dere. Vi kan sammen skape en fin hverdag for familien med gamere innenfor husets fire vegger. 

 

PRODUKTOMTALE: Ambi Climate – Full kontroll av omgivelsene!

Reklame | Ambi Climate

 

I det siste har det vært kaldt her jeg bor. Temperaturen har ligget godt under -15 grader. På det kaldeste nærmet temperaturen -20 grader. Med en vindtrekk er det søren meg bitende kaldt. Da er det godt å vite at man holder en jevn og fin temperatur inne med en Mitsubishi Kaikei varmepumpe som pøser ut med god, behagelig varme. I tillegg til varmen fra pumpen, så fyrer vi med ved. Dette for å avlaste pumpen litt. Å ha en lun, god varme i rundt meg noe som betyr mye. Jeg hater å fryse. Da er det godt å vite at man har varmepumper og en skikkelig vedovn som gir varmen man trenger.

 

 

Det var før jul vi fikk montert opp varmepumpen. Jeg fortalte at jeg skulle teste ut Ambi Climate til montøren av Mitsubishi varmepumpen. Da fikk jeg høre at appen for varmepumpen som ble montert var helt rævva. Montøren sa at vi ville få mer utbytte at Ambi Climate for appen til Mitsubishi-pumpen var tilnærmet umulig å bruke. Selvsagt har man kontroll på varmepumpen med fjernkontrollen, men om man ikke har tilgang til fjernkontrollen så har man ikke kontrol. Det er her Ambi Climate kommer inn som et meget godt redskap for nettopp å ha full kontroll.

 

 

I esken til Ambi Climate finner du selve enheten, en ledning med tilkobling for strøm, veggfeste pluss en liten manual for oppkobling. Det viktige med monteringen av Ambi Climate er at den har full “sikt” til varmepumpen. Etter monteringen var det å laste ned appen til Ambi Climate som finnes på Google Play og App Store. Så var det bare å følge stegene videre i appen på mobilen for å få koblet opp Ambi Climate til nettverket i huset pluss varmepumpen. Skal ærlig innrømme å si at dette var snorenkelt. Tok ikke mange minuttene før både appen, Ambi Climate og varmepumpen snakket med hverandre.

 

 

Så er det bare å komme seg inn på appen hvor magien ligger. For det første må jeg virkelig ta av meg hatten for de som har utviklet dette produktet. Makan til enkelt skal man lete lenge etter. Her har produsenten virkelig lagt hodet i bløtt for at du som bruker skal ha full kontroll uten å måtte rive av deg håret for ikke å skjønne hvordan det hele fungerer. Montøren av varmepumpen hadde testet ut appen til Mitsubishi, men han var klinkende klar på at han ville ikke anbefale folk å bruke den. Ufullstendig, umulige å bruke pluss at han sa appen kun var lagd bare for å ha noe.

 

 

Her skinner Ambi Climate som en sol på en kald vinterhimmel og varmer opp med sin enkelhet. Rett og slett fantastisk. Via utrolig enkle menyer i appen sørger for at du virkelig har full kontroll. Uansett hvor i verden du befinner deg har du kontroll på varmepumpen. Du får opp temperaturen i rommet varmepumpen står. Om du da er borte og ser at temperaturen er litt lav, ja så er det bare å sette opp temperaturen slik du ønsker det. Om det sommer og heten slår i mot deg med tropetemperaturer så kan du uten problemer sende melding til varmepumpen om å pøse ut med kald luft.

 

 

Hold innetemperaturen akkurat slik du ønsker det med Ambi Climate med enkle grep via appen. Alt sømløst til det ytterste. Følg med statistikk med hvordan omgivelsene varierer f.eks. i forhold til hvordan været ute er. Ambi Climate analyserer omgivelsene slik at du skal ha det behagelig til enhver tid. Du kan programmere varmepumpen til å holde en lunk om natten for så å skru opp varmen en time før du står opp om morgenen. Planlegg varmepumpens varme dag og natt. Her er det du som bestemmer hvordan alt skal være. Senk aktiviteten til varmepumpen når du ikke befinner deg i rommet for så heve få varmepumpen til å gi deg behagelig temperatur når du kommer hjem igjen.

 

 

Etter å ha blitt meget god venn med Ambi Climate så kan jeg med hånden på hjertet si at dette produktet må du anskaffe deg om du har en varmepumpe. Vil du ha full kontroll uansett om du er hjemme eller borte så er Ambi Climate løsningen for deg. Med enkle grep bestemmer du hvordan omgivelsene skal være om det skal være lunt og godt når det er kaldt ute eller kjølig og godt på en tropisk sommerdag. Alt er opp til deg. Jeg er hittil meget, meget godt fornøyd med Ambi Climate som er så enkelt i bruk at jeg ikke har ord. Rema 1000 har et slagord som virkelig passer her…”det enkle er ofte det beste”! Det kan man trygt si at Ambi Climate er. Om du ikke har anskaffet deg Ambi Climate så anbefaler jeg deg å gjøre det. Ikke annet enn å rulle terningkast 6 for dette produktet…

 

 

Les mer om Ambi Climate på deres hjemmeside og se hvorfor jeg anbefaler det dette produktet.

 

 

 

 

Ikke å legge skjul på at det er vakkert på Snåsa!

 

Ville og vakre Snåsa. Som en forhenværende Snåsning så kan jeg ikke annet enn å skryte av bygda Snåsa. Har jo vokst opp på Snåsa og frem til godt voksen alder. Snåsa har alt hva en friluftsmann kan tenke seg. Mange, mange fiskevann, fjell, myrer, elver… Vill og vakker natur hvor en virkelig kan nyte livet på best mulig måte ute i det fri. Har tilbrakt mang en stund i skog og myr, ved elv og innsjø. Fisket, badet, plukket bær eller rett og slett gått turer. Det bugner av fisk i masse vann og elver, områder med massevis av bær om man heller vil plukke det. Dra på jakt i enorme ville fjellområder. Snåsa har alt hva man kan begjære om man vil ut i naturen. 

Her er en video som er lagt ut for å vise alle hvorfor en skal besøke Snåsa om man har muligheten. Videoen er et samarbeid mellom TrønderTV og Snåsa Kommune. Låtene fra videoen er det den lokale gruppen Ljom som står bak. 

 

 

Orkanger Badmintonklubb i Koronatiden!

 

Å drive en badmintonklubb i Koronatiden er søren meg ikke enkelt. Spesielt når diverse tiltak settes i verk. Da blir det for det første mindre treningstider, for det andre minimalt med muligheter for deltakelse på turneringer og for det tredje mindre sosialisering med badminton i fokus. Som om ikke det er nok så er det også hardt økonomisk spesielt med tanke på at vi er avhengige med å måtte trene inne. Her i Orkanger koster det å trene innendørs hvor mesteparten av inntektene til klubben går rett til leie for den ene delen av hallen vi trenger til treningene. Med dette som utgangspunkt er vi stort sett avhengig av å kunne arrangere turneringer pluss støttende sponsorer. 

 

Heldigvis har vi vært heldige med sistnevnte. Hadde det ikke vært for sponsorene våre hadde vi ikke klart å kunne opprettholde tilbudet vårt med badminton slik det har vært de siste årene. Selv om Koronatiden har sørget for laber turneringsfaktor så er det ikke noe å si på rekrutteringen. Det siste året har det kommet til en god del nye medlemmer noe vi i klubbens ledelse er veldig glade for. Mange idretter har slitt med frafall etter Koronatiltakene ble satt til verks i mars i fjor. Her har vi i Orkanger Badmintonklubb vært rimelig heldige hvor spesielt med at flere ungdommer som har dukket opp på våre treninger. 

 

 

Vi i Orkanger Badmintonklubb trener tre dager i uken. Det vil si, mandag og torsdag er det åpent for alle fra kl. 18-21, mens det på tirsdager kjører vi juniortreninger. I enkelte perioder har vi også fått besøk av badmintonspillere fra andre klubber rundt omkring noe som har krydret treningene ytterligere. Selvsagt tar vi som alle andre forhåndsregler når det kommer til forebygging og gjøre hva vi klarer for å hindre smittespredning. For oss er det viktig å kunne opprettholde aktiviteten vi har i klubben slik at det er mulig for alle som ønsker å kunne bli med i Orkanger Badmintonklubb. 

 

Badminton er en idrett som samler familien. Alle i familien kan faktisk være med å spille selv på turneringer. Dette gjør at samholdet i familien også blir bra med en samlet aktivitet for alle. Her har flere familier meldt seg inn og som igjen sørger for en allsidig medlemsskare i klubben. Vi i ledelsen av Orkanger Badmintonklubb synes det er moro at flere synes badminton er en god idrett. Den treffer alle om du er god eller synes det er en fin aktivitet for å holde seg i form. 

 

 

Er det noe badminton sørger for så er det å få deg i form. Med badminton trener du ufattelig mange muskelgrupper i tillegg til sinnet. For å spille badminton er nesten som å spille sjakk. Her gjelder det å tenke flere trekk i forveien slik at det er du som spiller som får et overtak ovenfor din motstander. Etter en hard økt med badminton så kjenner du det i store deler av kroppen noe som beviser at idretten er veldig allsidig og kan på langt nær sammenlignes med å slå et slag i bakhagen en varm sommerdag. 

 

Året 2020 har vært et merkelig år for Orkanger Badmintonklubb på mange måter. På de turneringene vi har deltatt har våre deltakere gjort det bra og fått med seg diverse premier fra ulike klasser. I tillegg har vi hatt en vekst i rekrutteringen noe som er litt for utrolig til å være sant i denne pandemien vi er oppe i. Vi har vært så heldige å hatt gode sponsorer som har støttet opp om oss slik at vi har kunnet opprettholde aktivitetsnivået så langt det har vært mulig etter de ulike tiltakene som har vært satt til verks. Det har ikke vært enkelt for oss i ledelsen, men vi har prøvd vårt beste slik at Orkland har hatt en badmintonklubb som har vært her for alle de som ønsker under Koronapandemien. 

 

 

En stor takk sendes altså til våre sponsorer: 

Orkla Sparebank

Orkland Energi

Stena Recycling

Varig Orkla 

 

Disse har vært med og støttet oss i denne vanskelige tiden. 

 

Signing off

Leder for Orkanger Badmintonklubb!

 

Vinteren fortsetter en stund til…

 

Er du lei av vinteren? Synes du det er for kaldt? Da har jeg dessverre ingen trøst til deg som bor her i Trøndelag. Akkurat nå har vi rimelig stabil værsituasjon hvor jetstrømmen går langt sør for oss. Det er ikke bare bare det. For de i Europa opplever også kulden på nært hold med snø mange steder selv i Spania. Der har snøen lavet ned mang en plass. Vi fra ca. nordlandsgrensa og sørover har fått meget så kalde temperaturer. I tillegg har snøens lavet ned enkelte steder som normalt kanskje ikke har snø selv her til lands. I Nord-Norge har det til tider vært mildt hvor nedbøren har kommet som regn. Kjenner noen som bor i Lofoten og der har vinteren stort sett vær bar med minimalt snø. 

 

Normalt bruker ikke januar å være så stabil, men mer mot det ustabile værmessig. Når det kommer til årets første måned som vi nå er kommet midt i så er vi mot det unormale. Det vil si, kaldt og stabilt. Brukbart med snø er det også i alle fall for oss som bor i Orkanger. Temperaturen hittil i januar har gjennomsnittlig vært -11,4 grader målt på kvelden. Det er kaldt det. Slik det ser ut nå så vil nok temperaturen ut januar måned ligge godt på minussiden. Om vi sammenligner vinteren med i fjor som var mild så blir det store kontraster med årets vinter. 

 

Inn i mellom vil vi få litt snø, men ikke de helt store mengdene. Da vil også temperaturen stige litt når nedbøren faller lett og fin mot bakken. Det vil si, slutten av januar vil bli slik den startet. Kaldt og vinterlig med andre ord. Hvordan vil februar bli er jeg litt usikker på, for den måneden bruker normalt å være kald. Kanskje får vi en mildere februar med mer ustabil værtype spesielt når januar har vært av det stabile slaget. Håper i grunnen ikke det. Selv om jeg liker best sommeren med behagelige temperaturer, er jeg glad det er litt vinter slik den burde. Kanskje en liten smule mildere enn nå. Perfekt hadde det vært om temperaturen lå på mellom – 5 og -10 pluss rundt 30 cm med snø. Da er det perfekte vinterforhold. 

 

En ting kan jeg si, mai i år blir ikke lik den vi hadde i fjor med snø tett opp til 17. mai. litt varmere mai enn i fjor blir det også noe vi kan se frem til. Uansett vær, det finnes bare dårlig klær…

 

 

Hva sier du til Star Wars Battlefront II gratis?

 

Er det noe man IKKE kan si nei takk til så er det gratis spill. Selv om jeg har spillet og spilt det en del sammen med min stesønn så kan dette være noe for dere andre som gjerne vil slå kloa i et gratis Star Wars spill. Uansett, om du gjerne vil øke spillsamlingen din en liten smule så har du nå sjansen og det uten av det koster deg en eneste krone. Star Wars Battlefront II kan hentes via Epic Games Store hvor det med en gang du har registrert deg blir tilgjengelig for nedlastning. 

 

 

En annen ting som definitivt er verdt å merke seg er at spillet er spesialutgaven Celebration Edition hvor alt som har kommet ut er med. Dette gir deg alt hva du kan begjære fra spillet. Star Wars Battlefront II var litt i ilden da det ble lansert spesielt i sammenheng med mikrotransaksjoner som plutselig ble en styggedom. Å kjøpe seg til seier er noe gamere ikke liker. Det ble en ganske så oppildnet diskusjon rundt dette og hvor EA fikk det glatte lag sammen med andre spillutviklere. 

 

 

Om du nå vil anskaffe deg Star Wars Battlefront II gratis så må du huske at dette tilbudet ikke varer evig. Det vil si at du kun har frem til torsdag 21. januar med å få det gratis. Hva nøler du på? Hiv deg i rundt og skaff deg spillet om du ikke har det fra før da.

 

Små mareritt…

 

Svenske spillutviklere er virkelig i siget for tiden. En spillserie som virkelig slår godt an blant verdens spillere er uten tvil Little Nightmares. Det er svenske Tarsier Studios som står bak og som har mottatt gode kritikker blant verdens spillpresse. Selv har jeg sett og lest en del om spillserien, men aldri fått muligheten til å prøve den. Oppfølgeren til Little Nightmares ble lansert den 9. desember i fjor. Nå ligger det klart for en aldri så liten demo av spillet. Demoen kan blant annet lastes ned via Steam samt til de ulike konsollutgavene. 

 

Her er en liten smakebit på hva du har i vente av Little Nightmares II.