Command & Conquer – Intervju med Tim Morten

Et av de “free to play” spillene jeg gleder meg mest til er Command & Conquer (tidligere Command & Conquer Generals 2). I starten var jeg veldig skeptisk til at denne populære spillserien skulle bli “free to play” (gratis å laste ned) og med at det ikke ville bli en singleplayerdel (som jeg liker best med spillserien), så har jeg via dette intervjuet som du kan se nedenfor, høre at det vil komme mye spennende til spillet og denne “free to play” modellen. I tillegg vil det bli et match making system som sørger for at du blir satt sammen “like gode spillere”.For selv om det heter free to play, så er det ikke det. For du kan om du vil, bruke penger og kjøpe deg til å nå målene kjappere. Dette er selvsagt ikke noe alle ønsker å gjøre og om du da hadde blitt satt til å spille sammen med noen som har kjøpt seg til å bli sterkere, så ville hele opplegget blitt veldig ubalansert. En
annen ting som jeg også er spent på, er hvor mye lengre tid vil de som ikke velger å betale, bruke på å nå målene sine i forhold til de som vil bruke penger. Dette er også et noe som jeg føler tvinner seg i hjernen min. Håper inderlig at Electronic Arts finner en bra balanse her. Med “free to play”, kan du faktisk ende med å betale mer for spillet enn om du kjøper et enkelt spill. Derfor skal man også være litt obs på dette. Spesielt foreldre som har barn og unge som spiller slike spill bør passe på. 

Les mer om spillet på Gamereactor.no

Foredraget “Spill er sunt” anbefaler Command & Conquer, bare vær obs på at ting i spillet koster penger. 

Hva er din mening om “free to play”-spill og synes du at det bør satses enda mer på det?

 

Null rus – bare brus og datamus

Dette er overskriften til en artikkel journalist Terje Solberg har skrevet i papirutgaven av lørdagens Trønder-Avisa i tillegg til at artikkelen ble lagt opp på nettsiden til T-A.no. I vinterferien forrige uke arrangerte BondeLAN et meget populært dataparty hvor deltakere fra hele landet samlet seg på Snåsa. Selv var jeg med om kveldene og kjørte konkurranser og snakket med deltakere. Det var stor stemning, mange fete premier ble delt ut og sist men ikke minst, 34 000 blanke norske kroner fikk nye eiere. 

Jeg fikk gjøre noe av det jeg synes er best, nemlig å arrangere konkurranser. Dette er noe jeg liker godt og spesielt å dele ut premier til vinnerne er noe av det artigste jeg vet. Det var fullt hus allerede fra første kveld og nesten ikke en plass å oppdrive. To uker etter at plassbestillingen ble lagt ut, var det fullt og det sier litt over hvilken popularitet BondeLAN har. Moro er det og i løpet av den nærmeste tiden vil jeg presentere noen bilder jeg har tatt og kanskje også legge opp noen youtube-klipp fra LAN-et slik at dere andre for se.

Her kan dere lese artikkelen fra T-A.no

Var du på BondeLAN og synes du LAN er moro å delta på? 

Nytt “Demolition Derby” på tur?

Har du hørt om utvikleren Bugbear Entertainment? Ikke? Det har nemlig jeg. Denne utvikler stod bak en bilspillserie som høstet mange gode kritikker og ble fort en yndling blant spillere. Selv digget jeg bilspillserien hvor målet var å knuse motstandernes biler til spiker. Smadre alt som kom i veien. Oppskriften ser igjen ut til å dukke opp og hvor den finske utvikleren Bugbear Entertainment er i gang med et nytt bilspill som “foreløpig” går under tittelen “Next Car Game”. Faktisk minner det første filmklippet en god del på Codemasters Dirt Showdown hvor man blant annet på arenaer prøvde å knuse de andre motstanderne til småbiter.

Her er i alle fall klippet og nå er jeg spent på når spillet kommer og til hvilke formater.

Liker du slike bilspill og husker du Demolition Derby?  


DJ Lionhearts mest spilte låter #6

I denne “bloggserien” vil jeg skrive og presentere låter som jeg som “før i tiden” spilte på diskotek. Dette er låter som opp igjennom årene har betydd mye og som har fått en spesiell plass i mitt musikkhjerte. Her er det låter som jeg den dag i dag liker svært godt og som jeg selvsagt også kan høre på. Å dra rundt om DJ var en tid jeg likte godt. Traff mange spennende mennesker, fikk spille musikk som jeg visste folk likte og som de selvsagt danset etter. Den beste følelsen var å se dansegulvet proppet med folk som svingte seg etter musikken jeg spilte. En herlig tid som jeg aldri vil glemme. 

Her kommer nok en låt som ble flittig spilt på diskoteknittitallet. En låt som mange garantert har svingt svansen etter. Gruppa her heter Me & My og låten er “Dub I Dub”. Også denne låten lå lenge på hitlister verden rundt og selv jeg spilte denne en god del da jeg var DJ Lionheart. Ikke den helt vanskelige teksten her heller, men det gjorde da heller ikke noe i og med at man fort ble å nynne etter den. 

Har du hørt om gruppa Me & My før du? Hva synes du om låten? 


Er ikke dette bra, så vet ikke jeg!Crysis 3
har endelig kommet for salg. Jeg har lest side opp og side ned med anmeldelser om spillet og kan ikke annet enn å glede meg til jeg selv får det om ikke lenge. Det ser ufattelig bra ut og skal ærlig innrømme å si at jeg nå er enda mer solgt etter å ha sett dette filmklippet. Crytek har nok en gang lagd et spill som kicker godt og som garantert kommer til å slege som varmt hvetebrød. Derfor er jeg glad å kunne få gleden av å spille det selv om ikke lenge. 

Les anmeldelsen av spillet på Gamereactor.no

Suit up and play Crysis 3!


SimCity har gått gull!

En nyhet på Gamereactor.no som fikk meg til å juble i dag! SimCity har nemlig gått gull. Det vil si at spillet faktisk er ferdig utviklet og har blitt sendt til produksjon. Selv venter jeg med stor spenning på spillet og etter å ha vært med på to betatester, så vet jeg at dette spillet vil sørge for at jeg blir klistret til skjermen. Jeg har ventet i mange, mange år på et nytt SimCity og endelig har mine bønner blitt hørt og hvor Maxis7. mars slipper SimCity til PC.

Foredraget “Spill er sunt” anbefaler SimCity.

Gleder du deg til SimCity?

I dag braker det løs – BondeLAN!

I dag klokken 12:00 åpnet BondeLAN dørene på Snåsa Samfunnshus. Det var stor kø allerede de første sekund etter åpning og det av ivrige deltakere. BondeLAN er blitt veldig kjent over det langstrakte land som et dataparty med høy kvalitet. Gjennom flere år har gjengen i BondeLAN bygget opp et godt varemerke med masse konkurrannser, annerledes konkurranser, humoristiske innslag, fete premier og sist men ikke minst, gir mulighet til å skape sosiale realsjoner mellom deltakere. 

I år som tidligere år vil det bli kjørt en rekke konkurranser og compoer hvor det vil bli mulighet for å vinne penger, fete premier samt heder og ære. Selv skal jeg på BondeLAN og der skal jeg kjøre compoer, blant annet humoristiske innslag på scenen. Gleder meg stort til det. 

I tillegg kommer flere av mine venner i Battlefield-klanen Trønderbataljonen og som skal delta på BondeLAN. Det gleder jeg meg virkelig til. Å treffe de øye for øye er mye mer moro enn å snakke med dem over Teamspeak. 

Så nå vil jeg ønske alle sammen velkommen til Snåsa og BondeLAN og håper dere får en unik opplevelse. 


Her er forresten en musmatte som er lagd for anledningen og som vil kunne vinnes på årets BondeLAN. Qpad som sponser denne! 

Vinn fete premier!

I morgen åpner BondeLAN åpner dørene og crewet psyker seg opp til å ta i mot masse flotte ungdommer til et dataparty her på Snåsa i vinterferien. Selv skal jeg jeg nedover og se. Har også fått i oppgave å kjøre noen konkurranser noe jeg selvsagt gleder jeg meg stort til. Crewet har jobbet mye med å få tak i flotte premier til de mange konkurransene som skal kjøres. I tillegg kan man vinne 34 000 NOK som befinner seg i årets premiepott. Det er heller ikke lite og i tillegg vil man kunne vinne mange fete premier. 

Her er bilder av premiene som kan vinnes: 

 

Skal du i vei på BondeLAN og var det premier her du kunne ha tenkt deg?

DJ Lionhearts mest spilte låter #5

I denne “bloggserien” vil jeg skrive og presentere låter som jeg som “før i tiden” spilte på diskotek. Dette er låter som opp igjennom årene har betydd mye og som har fått en spesiell plass i mitt musikkhjerte. Her er det låter som jeg den dag i dag liker svært godt og som jeg selvsagt også kan høre på. Å dra rundt om DJ var en tid jeg likte godt. Traff mange spennende mennesker, fikk spille musikk som jeg visste folk likte og som de selvsagt danset etter. Den beste følelsen var å se dansegulvet proppet med folk som svingte seg etter musikken jeg spilte. En herlig tid som jeg aldri vil glemme. 

Om man ikke ble svett av denne låten så var det ingenting som kunne få deg det. Kjapp låt som rakkern og som fikk i gang blodpumpen skikkelig på dansegulvet. Nok en låt som lå leeeeenge på hitlister verden rundt og som selvsagt ble flittig spilt. Gruppa som spilte denne var 2 Unlimited og låten var “No Limit”. Da jeg spilte denne stimet folk seg til dansegulvet og svetteperlene haglet rundt omkring i lokalet. Teksten er i og for seg veldig enkel og tror ikke artistene hadde noen problemer med å lære seg den. En heftig låt er det den dag i dag.

Har du hørt om 2 Unlimited og har du noen minner etter denne låten?  

På fredag skjer det…

Jepp, nedtellingen går mot slutten! I alle fall min nedtelling. Tipper du fortsatt ikke skjønner det pøkk hva jeg skriver om. Om du tipper det har noe med et spill å gjøre, så er du nærmere enn du tror. 22. februar er en stor dag for meg og hvor jeg kommer til å bli sittende slavisk fremfor skjermen. Den kvelden er det også Friday Pub (hvor vi i Trønderbataljonen og Old Gents møtes til kamp i Battlefield 3). Tipper det for min sin del dessverre kommer til å bli en amputert kveld med henhold til Battlefield 3 og Friday Pub. 22. februar slippes nemlig Crysis 3, et spill jeg har ventet med stor spenning på. Faktisk gjennomførte jeg Crysis 2 hele to ganger og det er sjelden jeg gjør når det kommer til spill. Etter å ha sett filmklipp etter filmklipp fra spillet, så kan jeg ikke si annet enn at dette ser meget bra ut. 

Stemningen, grafikken, omgivelsene, de hesblæsende actionscenene og de utfordrende monstrene. Alt dette surret sammen til et spill som ser meget heftig ut. Jeg gleder meg stort. 

Les mer om spillet på Gamereactor.no

Flere som gleder seg til Crysis 3?