Hvordan kobler du av best?

Det finnes mange måter å koble av på. Noen går tur ut i skog og mark, noen hører på musikk, noen driver aktivt med idrett, noen kjører bil, noen nyter hverandres selskap, noen ser film, mens andre kobler av best med å sove.Det finnes nær sagt ikke grenser for hva man kan gjøre for å koble av. Dette er jo selvsagt fra person til person hva som fungerer best, men for meg fungerer det å spille spill best. For det å kunne koble av er veldig viktig om du skal klare å takle de påkjenningene som det daglige livet kan forårsake. Jeg selv nyter spillingen og får tankene på noe helt annet for en liten stund. 

Hvordan er det med deg, hva kobler du av best med? Har du behov for å koble av? 

Et av spillene jeg har koblet av med…

Savnet er stort!

Å savne noe er slettes ikke moro og spesielt når det du savner er lenge til du får oppleve. Som du sikkert for lengst vet, så er jeg en ivrig gamer som spiller alt mellom himmel og jord. Alt fra skytespill, bilspill, plattformspill, rollespill til strategiske spill. Til neste år slippes et spill som jeg virkelig gleder meg noe sinnsykt til og hvor jeg vet mange andre også gjør, nemlig det kommende Sim City. Jeg har sett alt av bilder, filmklipp og lest side opp og side ned om spillet. Jeg er fra før av en meget stor fan av Sim City hvor spillserien er det mest spilte av meg. Det har nok gått med mange hundre timer, om ikke tusen timer også på Sim City-serien og da skjønner du sikkert godt hvorfor jeg nå venter på det nye Sim City som utvikles av Maxis. 


Bildet stammer fra Gamereactor!

Det nye i det kommende Sim City er at du nå må tenke på miljøet ditt når du bygger. For mer enn noen gang før påvirkes dine valg av f.eks. energikilder som kull. For kull forurenser mye og om du f.eks. bygger et kullkraftverk, vil byen din fort bli forsuret av forurensning og sørge for at innbyggerne dine blir syke og kanskje flytter fra byen din. Derfor må du velge alt med omhu og tenke på hva som er best for befolkningen din. I tillegg kan du nå samarbeide med dine nabobyer mer enn noen gang og dette sørger for harmoni i byen din.

Litt info om spillet:
Den definerende bysimulatoren er tilbake! Skap byen du drømmer om ved å foreta valgene som former byen din og holder simmene i den gående. Alle avgjørelser, stor eller liten, har reelle konsekvenser. Invester i tungindustri og økonomien din vil blomstre – men på bekostning av helsen til simmene dine etter hvert som forurensningen sprer seg. Implementer grønn teknologi og forbedre livet til simmene dine – noe som imidlertid kan føre til høyere skatt og arbeidsledighet. Slå deg sammen med vennene dine for å løse globale utfordringer: skyt opp en romferge, reduser utslippet av karbon eller bygg utrolige underverker. Konkurrer på globale og regionale poengtavler om å være det rikest, skitneste, mest fornøyde eller beste stedet å besøke! er det en god stund siden vi har sett eller hørt noe mer om Sim City. Om det er på grunn av at den store E3 messen går av stabelen neste uke som er skylden vet jeg ikke, men det begynner å bli en stund siden jeg så et nytt filmklipp fra spillet. I og med at det er lenge siden vi fikk servert noe nytt, så håper jeg Maxis og Electronic Arts slår skikkelig på stortromma og gir oss noe virkelig stilig under E3-messen, slik at vi får fordøyd noe av ventingen. For 14. februar neste år er lenge til og innen da håper jeg på mye spennende som vi kan kose oss med mens vi venter på spillet.

Hvordan er det med deg? Er det noe du går og venter på som du blant annet savner? Er det spill som du helst ville hatt i går? Gleder du deg til Sim City?

Annonseringsklippet fra spillet:

Mario Tennis Open ute nå!

Et av de mest spilte spillene her i gården på Wii er uten tvil Mario Tennis. Jeg og pjokken min på seks har hatt mang en artig runde med Mario og vennene hans. Kampene har til tider blitt veldig harde med mange slag frem og tilbake før en av oss har klart å slå seg løs med å få poeng. Spillet er selvsagt enkelt oppbygd og krever ikke at du er en ekspert. Derfor egner det seg til alle barn i forskjellig aldre. Til og med voksne kan ha det moro med dette spillet. 

kommer Mario Tennis Open og denne gangen ikke til Wii, men 3DS. Både jeg og sønnen min har hatt mye moro med 3DS-en og som i mine øyne er den beste håndholdte konsollen fra Nintendo hittil. 3D grafikken er herlig og spillene får en skikkelig dybde som gjør at opplevelsen blir bra. Derfor er jeg veldig spent på hvordan dette blir. Er også veldig spent på om det går an å overføre spillet til DS-en slik at vi kan spille mot hverandre, selv om jeg dessverre har en tvil der. For vi har ikke to 3DS-er, noe som sikkert er påkrevd for å kunne spille mot hverandre med en og samme brikke. 

For noen dager siden kom spillet gjett om jeg og og sønnen min gleder oss til å spille det. Selv om man høyst sannsynligvis ikke får spilt mot hverandre, skal vi nå alltids få til noen kamper hvor vi kan måle styrken og hvem som er best. Kjenner jeg sønnen min rett, så er det nok jeg som blir knust i den kampen. 

Litt mer bakgrunn om spillet:

Mario Tennis til Nintendo 3DS følger i fotskrittene til sine forgjengere med sin simple og lettlærte kontroll, men med gyrosensor og pekeskjermkontroll gir det å spille tennis en helt ny dimensjon av nytelse! 

Special Games-modiet i Mario Tennis Open lar deg finpusse tennisevnene dine mens du nyter tenniskamper med en Mario-tvist. Du kan ta en titt på spill som Super Mario Tennis som gir tennis en klassisk Super Mario Bros.-tvist. Mens du spiller gjennom kjente spillnivåer kan du bruke tennisslagene dine til å slå Goombaer og Koopaer på veien.Da er det bare å gjøre seg klar til mer action med 3DS-en for meg og sønnen min. Det skal bli moro med mer tennis og jeg er bra sikker på at det kommer til å bli en skikkelig kamp for å finne ut hvem som er best av oss to. Måtte den beste vinne!

Er du fan av Mario-spill og hvilket liker du best av Super Mario spillene?

Kid Icarus: Uprising – knakende godt barnespill til 3DS-en!Det
finnes veldig mange gode spill til 3DS-en og et av spillene som virkelig har fått kjørt seg her i familien min og på mine spillforedrag er spillet Kid Icarus: Uprising. Jeg skal ærlig innrømme å si at grafikken i dette spillet er noe av det beste jeg har sett på Nintendos 3DS og beviser hvilken styrke som ligger i denne lille konsollen. Det er ikke bare meg som har blitt forbauset over hvor god grafikken er på 3DS-en, men alle de som har fått presentert spillet på mine foredrag har ikke trodd sine egne øyne. 

Utvikleren av spillet er den litt ukjente Project Sora, men ukjent eller ikke, når denne gjengen klarer å lage et så grundig og godt barnespill, ja så er det ikke annet enn å ta av seg hatten. Mellomsekvensene oser av stemning og detaljene er sylskarpe slik at man nærmest blir blendet av den herlige grafikken. Det beste av alt med spillet er definitivt spillbarheten. Selv om det kan være litt vanskelig til tider og hvor det krever en god koordinasjon, så klarer man å ta ut de forskjellige bossene man møter i spillet. Selv har både jeg og sønnen min på syv år spilt spillet og hvor vi begge har hjulpet hverandre noe som også har ført til mange underholdende opplevelser for oss. Sammen
med i esken følger det med en stand som du kan ha stående på bordet om du føler for det. Selv likte jeg best å ha 3DS-en i fanget mens jeg spilte. Sønnen min derimot skiftet litt på og brukte standen av og til. Ellers er fingerferdighetene til sønnen min veldig gode og han lærer seg spill utrolig fort. Tro det eller ei, så har han faktisk gjennomført både Super Mario Galaxy og Super Mario Galaxy 2 med bitte litt hjelp fra meg. Det finnes faktisk de som ikke har gjort det og som sliter. Det sier litt over spillegenskapene til sønnen min på snart syv år. En annen ting som må vektlegges i spillet er musikken, lyden og lydeffektene. Her har utvikleren gjort en meget god jobb på alle fronter og gir oss noe av det beste vi kan oppleve på 3DS-en. Vi får oppleve herlige musikkstykker og som selvsagt setter oss i god stemning. Om
du er på utkikk etter et litt mer avansert spill som gir barnet god koordinasjon og trener refleksene, så er dette et godt valg. Det er i tillegg et herlig spill med den beste grafikken som er sett på 3DS-en. Kid Icarus: Uprising er meget underholdende som jeg selvsagt anbefaler dere foreldre til å kjøpe. Om du er i tvil, så kan du jo sjekke ut hva Line i Gamereactor skrev i sin omtale av spillet samt et filmklipp som du kan se nedenfor. 

Hva synes du om Kid Icarus: Uprising? Er dette et spill du ville ha kjøpt til ditt barn eller deg selv? Hva synes du er det beste spillet til 3DS pr. i dag? 

Pinsestafett, kuldesjokk og kontrastenes tid.

I går var det over 20 grader med varmt og godt vær. I dag er det regn og til dels sludd/haglbyger og veldig kjølig vær til å være slutten av mai. Vi fikk rett og slett kuldesjokk i dag. Skal søren meg si at været skifter fort. Årsaken til dette kraftige skiftet kommer av at det høytrykket som har gitt oss varmt vær har forflyttet seg vest for oss og mot Island. Dette setter opp en kald nordlig luft fra nordpolen og sørger for at den varme luften blir skubbet sørover. Høytrykket stopper altså opp den milde atlanterhavsluften og gir oss veldig kjølig vær for årstiden. Dessverre er høytrykket stabilt og blir liggende en god stund til. Det vil si, at vi må belage oss på kjølig vær i alle fall en liten uke til. 


Pinsestafetten et populært arrangement. Sønnen på full fart med et smil om munnen!

I dag har vi vært på noe som vi kaller Pinsestafett. Dette er en årlig tradisjon her på Snåsa og hvor nærmest alle som kryper og går kan bli med på fra første klasse og oppover. Dette er et populært arrangement og som samler veldig mange. I år ble det en litt kjølig affære. Mens deltakerne sprang, prøvde vi tilskuere å holde oss så varme som det gikk an. Ikke enkelt! 


Den eldste datteren vår i full fart!

Vi hadde to deltakere med på stafetten i år og begge to fikk med seg flotte premier. Det var moro selv om det var kaldt. Mange lag var også påmeldt i år noe som beviser at Pinsestafetten er et veldig populært arrangement. 

Hvordan har været vært hos dere og hva har dere gjort i dag?

 

Tar deg ikke tid…Når
jeg spiller, tar jeg meg god tid å undersøke hver krinkel og krok for så å kanskje oppdage noe spennende. Diablo III er et slikt spill hvor du kan bruke veeeeldig god tid å undersøke alt som finnes, snu på hver en stubbe, tømmerstokk, haug med knokler med mer. Mange av mine venner sier jeg er treig som bare rakkern i og med at jeg har hatt spillet en stund og ikke kommet meg mer enn til level 9. Årsaken er at jeg som sagt bruker ytterst god tid og farter overalt på kartet. Jeg kan jo ikke gå glipp av noen gullmynter eller annet godis som ligger gjemt i et lik. Alt må finkjemmes ned til den minste detalj. Derfor bruker jeg lang tid på spill som Diablo III. 

Alle rollespill er jeg nøye med å finne alt som er skjult eller ligger godt gjemt rundt omkring i håp om å finne noe spennende som kan brukes til min fordel i spillet. Selvsagt bruker jeg da også lang tid på spillet og jeg rusher ikke bare for å blir ferdig. Dette vet jeg det er mange som gjør og jeg kan da ikke skjønne hva gleden da i spillet er. Et spill koster jo en del penger og da må man jo få full valuta for pengene. Da ligger det i min natur å bruke lang tid. 

Hvordan er det med deg, bruker du å rushe deg igjennom spill eller er du som meg og bruker god tid på å gjennomføre spillet ned til minste detalj? Hvilket spill har du brukt lengst tid på opp igjennom tidene? 

Klippet stammer fra Diablo III

Er det noen der ute? Jeg føler meg alene!

Har du hørt om gruppa K’NAAN og Nelly Furtado? Tror nok det ja. Førstnevnte ble veldig kjent med sin VM i fotball låt Wavin’ Flag, men Nelly har hatt mange låter på hitlister rundt omkring i verden og solgt på millionvis av plater. Nå er  K’NAAN og Nelly Furtado i gang med å herje hitlistene og det med en låt som jeg liker godt og som jeg synes er fin. Låten er “Is anybody out there?”. Akkurat nå ligger låten på en 26. plass på den nederlandske hitlisten og jeg er bra sikker på at den vil klatre oppover. Låten er såpass bra at jeg tror den vil komme på VG lista her i Norge samt mange andre hitlister rundt omkring i verden etter hvert. 

Hva synes du om låten og har du hørt den før? Hvilken låt synes du er den beste av Nelly Furtado?

Musikkvideoen er også veldig bra synes jeg!

Søt og snill!

Datteren vår på fire år er i følge mange både søt, snill og veldig omtenksom noe jeg som pappa defintivt kan skrive under på. 17. mai koste hun seg godt og nøt masser av is, sykling og det som følger med på en slik dag. 

Hva vil du gjøre med livet ditt? Jeg vil rocke!

2. juni i Trondheim burde jeg ha stått og headbanget i vei. For da skal nemlig en av mine barndomsband spille, nemlig Twisted Sister. Dette er en gruppe som jeg ble utrolig stor fan av og spesielt en låt som virkelig fikk meg hekta og det var “We’re Not Gonna Take It”. Låten ble flittig spilt på rommet mitt og det med høy lyd mens. Det er nesten fristende å si at slik god musikk lages ikke lengre i dag, men det er vel å ta i litt. Den 2. juni er det altså klart for Twisted Sister i Trondheim og jeg regner med det kommer til å bli masse liv der og mye headbanging. Å like all slags musikk, gjør at musikklivet mitt blir veldig variert. 

Har du hørt om Twisted Sister? Skal du på konsert med i Trondheim hvor blant annet TNT dukker opp? Hva synes du om låta?

Æ vil bærre dans…

En låt som har blitt veldig populær og som har ligget på hitlistene en stund er Æ vil bære dans med gruppa Sirkus Eliassen. Om jeg hadde vært DJ i dag, så hadde jeg nok garantert spilt denne masse rundt omkring på diskotek. For låten er faktisk veldig fengende og teksten fanges lett opp i hjernebarken. Sirkus Eliassen har flere låter som fenger oss og som ligger på hitlisten her hjemme. En annen låt med denne gjengen er den populære Hjem til dæ

Hva synes du om låten? Er dette en låt som får deg til å kaste deg løs på dansegulvet?