Maten blir enda dyrere!

Om ikke maten er kostbar nok fra før, så går det nå rykter om at matvareprisene blir enda høyere når regjeringen legger frem det nye statbudsjettet kommende torsdag. Årsaken er at regjeringen vil sette opp momsen nok en gang fra 14 prosent til 15 prosent. Selv om dette kanskje ikke betyr så enormt mye i en enkel handel, så i det lang løp blir det penger ut av det.

Vår egen statminister sa det slik at Norge må være forsiktig og ikke bruke for mye og sørge for at rentene holdes lave og at arbeidsplassene bevares. Vi skal selvsagt være forsiktige med å bruke penger, men hvem er det som blir nødt til å bruke mer penger, jo det er oss som lever fordi matvareprisene m.m. blir høyere. Norge bruker ikke penger på at maten blir dyrere, men får heller inn mer penger til statskassen fordi de øker avgiftene. I tillegg kunne vår elskverdige statsminister love oss et strammere budsjett og det skal ikke forundre meg at både veiavgiftene, avgifter på tobakk, godteri, alkohol m.m. også blir høyere i tillegg til mye annet som må økes for at vi skal betale inn enda mer til statskassa som flommer over av oljepenger.

Regjeringen gjemmer seg nok bak krisen i Europa om at vi må være mer forsiktig med pengebruken og jeg er i grunnen litt enig der for een nedgangstid vil også påføres oss i Norge større problemer. Ikke bruke så mye oljepenger i disse tider er smart, men det å påføre befolkningen i landet flere utgifter enn de som finnes er nå litt drøyt da.

Hva mener du om statens Norge sitt styre og stell og synes du staten er litt for flinke til å heve avgifter og skatter bare for å håve inn flere penger til en allerede overfull statskasse?

Betal dyre dommer for bruk av penger!

Det finnes ikke grenser for hvor det finnes gebyrer, skatter og avgifter her i Norge. Vi betaler oss skakk ihjel på disse. Nå har det kommet et forslag som sier at vi skal betale dyredommer i gebyrer om vi velger å bruke kontanter ved kjøp. Et eksempel, om du betaler 30 kroner for en pølse og du gjør det med kontanter, sier forslaget at du skal betale 10 kroner i gebyr slik at summen da blir på 40 kroner for pølsa (som da ikke smaker like godt).

Selv bruker jeg svært sjelden kontanter når jeg handler, men inn i mellom er det kjekt spesielt når jeg skal sende med penger til barna. For jeg kan jo ikke sende med bankkortet mitt! Det er Finansforbundets leder Jorunn Berland som ønsker et kontantfritt Norge og som håper at dette vil blir gjennomført.

Jeg synes også at det er hull i hodet og klart, et kontantfritt Norge ville kanskje ha fått stoppet hvitvaskingen av penger som foregår samt svart arbeid, men tenk på de som er avhengig av å ha noen slanter i kontanter liggende. Når Volleyballgruppen her på Snåsa samler inn penger til en tur de skal ha, så må de ha med seg en kortterminal for å kunne motta penger. Nei, dette der blir for dumt.

Å betale gebyrer for å bruke kontanter er også noe som er hårreisende. Det må finnes bedre metoder for å knele kriminaliteten med svart arbeid og hvitvaskingen av penger, enn at det skal gå utover Ola Dunk og de små kontantene som ligger og slenger i lommen.

Nei, her må det da gå an å tenke litt før man kommer med slike forslag eller hva? Bruker du å betale med kontanter eller er det som oftest minibank/kredittkortet som får svi? Ville du ha klart deg helt uten kontanter om et slikt forslag ble vedtatt?

Pass deg for dette ufyselige dyret!

Huff, er det noe jeg hater og som spesielt dukker opp om høsten så er det uten tvil lusa. Hvert eneste år kommer det skriv fra skola om at det er en luseepedemi og at vi må finkjemme barna for lus hver uke. Selv har vi faktisk fått lus påvist hos oss og det var noe herk. Alt av klær, sengeklær m.m. måtte kokes og vaskes grundig samt at det ble lusekur på alle mann. Smitten kom fra skolen og det skjer med at barna legger klærne inntil andres klær og lusa sprer seg videre.

Skjønner ikke hvordan det er mulig at det går så mye lus rundt omkring. At det ikke går an å få bukt med dette utysket. Det er er jo bare å passe på og ikke dele klær m.m. på skolen samt at foreldrene er påpasselige med å passe på barna, sjekke håret og sørge for at de i alle fall er lusefrie.

Heldigvis har ikke jeg hatt lus, men barna hadde det en gang og det er lite trivelig når du gjennomsøker håret og du ser at det er lus der – rett og slett ufyselig!

Har dere hørt om luseepedemi dere dere bor og har dere vært angrepet av dette fæle dyret?

Bruk cheats, mist tilgang til spillene!

Det er mange som er irriterte på de som jukser i spill som Battlefield, Call of Duty eller andre spill hvor man konkurrer mot hverandre. Vet ikke hvor mange ganger jeg har hoppet ut av en server hvor det har blitt jukset mye til en server med ÆRLIGE spillere og fått en helt annen spillopplevelse, men det har skjedd en god del.

Det finnes mange former for juks og fanteri. Alt i fra å treffe uansett hvor du står på brettet, øke din beholdning av magi, penger til å se gjennom vegger for å finne ut hvor fienden befinner seg. Håpløst at noen velger å jukse og om man jukser, kan man ikke kalle det for skills.

Electronic Arts kommer i fremtiden til å slå hardt ned på slik juksing og jeg jubler høyt for det. Om du skulle føle deg fristet med å jukse i en eller annen form, vil Electronic Arts nå sørge for at du mister tilgangen til alle dine spill. Om du ikke tror meg, kan du lese alt om dette i EA/Origin Terms of Service.

Jeg jubler høyt og synes at jukserne nå en gang for alle skal tas og knebles for godt. Er det noe som irriterer meg mest så er det juksing i onlinespill. Selv har jeg aldri jukset i spill som Battlefield, Call of Duty eller andre spill. I mine “barndomsdager” kunne det hende om jeg virkelig stod fast, at jeg brukte en kode for å komme meg videre, men aldri har jeg jukset online og aldri kommer jeg til å gjøre det heller. En annen ting, man får ikke skills av å jukse!

Hva synes du om dette? Er Electronic Arts vel harde når det kommer til juksing eller synes du det er helt rett ovenfor de som ikke jukser? Har du noen gang jukset i spill og hva synes du om at spillere jukser?

Ungint.no – en innholdsrik nettside for ungdom!

Som person er jeg veldig interessert i hva ungdom driver med i dag og hva kommuner kan tilby av goder. Gjennom BondeLAN (NY nettside kommer snart) jobber jeg og gjengen med å arrangere diverse ting og tang som vi tror vil underholde de unge på best mulig måte med rusfrie arrangement.

Det finnes foregangskommuner rundt omkring i fylket her som i alle fall prøver å gjøre noe for de unge. Til og med Snåsa har flere tilbud, men som dessverre ikke har blitt like mye brukt som det egentlig burde. Her på Snåsa tenker jeg spesielt på @lfa som skal være et samlingspunkt for ungdom hvor de kan spille forskjellige brettspill, spille på konsoll, se TV, snakke sammen, spille musikk samt i grunnen gjøre mye forskjellig. Kun fantasien som stopper. For de yngre har Snåsa kommune en velfungerende fritidsklubb som går av stabelen hver onsdag fra klokken 19:00 til 21:30. Også her er det mye å gjøre for de unge og hvor de også kan treffes og ha det moro sosialt.

En annen kommune jeg har hørt mye bra om er Grong. Der har de også en velfungerende fritidsklubb samt at det er forskjellige aktiviteter som de unge kan bli med på. Grong kommune har også en hall og i den blir det mange treningstimer i forskjellige idretter for de unge.

Et organ som skal samle sammen det som skjer her i Nord-Trøndelag er Ungint.no. Dette er en nettside som skriver om forskjellige ting som opptar de unge. Her kan man lese om hva som foregår i fylket, man kan være med å bestemme diverse saker, som f.eks.nå kan man velge den kommunen som er best til å legge til rette for de unge. Det står også om flere arrangementer som er rettet mot unge, lese anmeldelser av spill, lese litt om politikk, hva som skal til for å komme seg ut i den store verden samt masse annet.

Om du er ung i Nord-Trøndelag, så gå inn på Ungint.no og se hva som finnes her i fylket av aktiviteter. For det er slettes ikke umulig at det er noe som vil interessere deg. Skribentene på nettsiden er kjempeflinke og gjør en god jobb, så ikke nøl, klikk deg inn og bli opplyst i hva fylket har å by på.

http://ungint.no/

Hvordan er det i din kommune? Finnes det et lignende organ og føler du at kommunen din gjør nok for at dere unge skal trives der du bor? Er det ting du savner som kommunen din kunne ha gjort bedre?Facebook viktigere enn å treffe venner ute!

At sosiale medier er blitt viktig er det ingen tvil om og mange ungdommer som voksne bruker mye tid på disse. Selv må jeg vel innrømme at jeg bruker litt tid på Facebook og føler det er et viktig sted å “treffe” familie og venner. Utrolig hvordan tidene har forandret seg. Før dro man ut og besøkte sine venner, mens at man nå treffer alle sammen via Facebook. 

Det har blitt kjørt en rekke undersøkelser og det viser seg faktisk at folk heller vil bruke Facebook enn å gå ut og treffe venner. Selv synes jeg nå det kanske bør finnes en mellomting her og det beste er nå å snakke med vennene øyne mot øyne. Faktisk er Facebook blitt like viktig som mat, drikke og tak over hodet for de unge (ifølge TA.no). Det sier litt hva vi mennesker synes om det sosiale mediet. Facebook har rett og slett blitt en del av livet.

Hvordan er det med deg? Mener du at det er like viktig å snakke med venner på Facebook som i virkeligheten eller er rett og slett dette helt på jordet?

   

Et snev av sommer og etter det kommer kong vinter…!?

Høsten kan være veldig ustabil og by på sol, regn, sludd og snø samt masse vind. I de nærmeste 15 dager vil vi oppleve dette på godt og vondt. For fra onsdag av kommer sommeren på snarvisit igjen og vi kan vel kalle det for siste krampetrekning. Fra i morgen kommer sommervarmen til Sør-Norge og den trekker seg sakte men sikkert nordover og stoppe ved grensen av Nordland. Disse dagene vil det bli temperaturer over 20 grader mange steder i Sør-Norge. Herlig eller hva?

Etter varmen kommer kulden og det stemmer på en prikk, for jo lengre ut i neste uke vi kommer, jo kjørligere blir det over hele landet og mot neste helg kan det sågar bli snø og sludd så langt sør som Møre og Romsdal. Selv om det blir snø, så vil den forsvinne med en gang den lander foruten opp i høyden og om natten hvor det blir kjøligere. Selv har jeg spådd at det første hvite drysset ville komme i midten av oktober og blir nok å bomme med et par dager her.

Med snøen som kommer blir jeg også nødt til å legge om til vinterdekk tidligere enn hva først håpet på grunn av at dama mi pendler mellom Snåsa/Steinkjer og det tidlig om morgenen. Da kan det være fare for både is og i verste fall snø på veien. Skumle tider er det vi går i møte selv om vi nå får noen varme dager nå i starten.

Når bruker den første snødrysset å komme hos dere? Her på Snåsa bruker den første snøen å komme i midten av oktober. I fjor kom den første snøen faktisk 15. oktober. Da lå det et lite tynt lag med snø på bilrutene.


Slik så det ut 15. oktober her på Snåsa bak huset vårt… 

Pirajaene slafset godt!

Er det en fisk jeg helst ikke vil møte i real life så er det nok piraja. Selv om det sies at fisken ikke er farlig om du skulle være uheldig å komme i kontakt med den, så tror jeg nok jeg hadde fått bra panikk om jeg befant meg i elv eller sjø med en skokk med pirajaer svømmende rundt meg. Har jo også sett flere filmer om hvordan disse glupske fiskene tar til seg føde på en blodig og kjapp måte. Den siste filmen var Piranha og der var det mange badegjester som fikk smake pirajaenes vrede.

TV2nyhetene kunne jeg lese om et angrep av pirajaer på over 100 badegjester og hvor en horde av fisker begynte å spise av de som badet. Flere ble skadet. Tror ikke at denne saken gjør forholdet mitt noe bedre til denne blodige fisken. Heldigvis finnes det lite med pirajaer her på Snåsa, takk og pris for det.  

Her et klipp fra filmen Piranha…

I dag skjer det noe stort!

Denne dagen er en av de største på lang, lang tid for de av oss som gamer spill. I dag starter nemlig betatesten av det kommende storspillet Battlefield 3 og for de av dere som har forhåndsbestilt spillet hos Origin samt kjøpt Limited Edition av Medal of Honor, vil i løpet av dagen motta en kode slik at du får lastet ned spillet og blitt med på betatesten.

De av dere som ikke har gjort noe av delene, må vente til torsdag før dere kan laste ned betaen, for da blir den nemlig åpen for alle som ønsker. Et av årets spill er uten tvil på anmarsj og utrolig mange gleder seg stort til det slippes den 27. oktober. Selv frykter jeg at jeg kommer til å bli sittende en god del med spillet og flykte fra virkeligheten hvor jeg i min egen lille boble kan krige litt slik vi gjorde da vi var små barn, men nå i digital form.

Er det flere enn bare meg som gleder seg til betatesten og som venter med stor spenning på spillet?

Hvem vant The Sims 3 til PC?

Da har jeg trukket en ny vinner fra en av mine mange konkurranser og denne gangen kårer jeg vinneren av The Sims 3-konkurransen hvor man kunne vinne spillet til PC. Nok en gang var det veldig mange deltakere og 95% av dere svarte at spillet ble lansert 4. juni 2009 noe som også er rett svar.

den heldige som har blitt trukket ut og som kan forvente seg en liten overraskelse i posten er;

 

<———-   MALIN VESTAD   ———->

 

GRATULERER SÅ MYE TIL MALIN!

 

Flere konkurranser har blitt avsluttet og disse vil bli trukket fortløpende de nærmeste dagene så følg med!