Et snev av sommer og etter det kommer kong vinter…!?

Høsten kan være veldig ustabil og by på sol, regn, sludd og snø samt masse vind. I de nærmeste 15 dager vil vi oppleve dette på godt og vondt. For fra onsdag av kommer sommeren på snarvisit igjen og vi kan vel kalle det for siste krampetrekning. Fra i morgen kommer sommervarmen til Sør-Norge og den trekker seg sakte men sikkert nordover og stoppe ved grensen av Nordland. Disse dagene vil det bli temperaturer over 20 grader mange steder i Sør-Norge. Herlig eller hva?

Etter varmen kommer kulden og det stemmer på en prikk, for jo lengre ut i neste uke vi kommer, jo kjørligere blir det over hele landet og mot neste helg kan det sågar bli snø og sludd så langt sør som Møre og Romsdal. Selv om det blir snø, så vil den forsvinne med en gang den lander foruten opp i høyden og om natten hvor det blir kjøligere. Selv har jeg spådd at det første hvite drysset ville komme i midten av oktober og blir nok å bomme med et par dager her.

Med snøen som kommer blir jeg også nødt til å legge om til vinterdekk tidligere enn hva først håpet på grunn av at dama mi pendler mellom Snåsa/Steinkjer og det tidlig om morgenen. Da kan det være fare for både is og i verste fall snø på veien. Skumle tider er det vi går i møte selv om vi nå får noen varme dager nå i starten.

Når bruker den første snødrysset å komme hos dere? Her på Snåsa bruker den første snøen å komme i midten av oktober. I fjor kom den første snøen faktisk 15. oktober. Da lå det et lite tynt lag med snø på bilrutene.


Slik så det ut 15. oktober her på Snåsa bak huset vårt… 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg