Der vil jeg kjøre!


Nydelig solnedgang…

Opp igjennom mine mange år som spillentusiast har jeg opplevd å kjørt mang ei mil på diverse racingbaner verden rundt. Du vil nok sikkert tenke at det ikke er det samme å kjøre bilspill som å kjøre i virkeligheten, men der tar du feil. For banene vi kjører i bilspill er tilnærmet lik de som finnes i virkeligheten både med omgivelser og hvordan banene er bygd i henhold til kurver, langstrekker og bakketopper. En av mine favorittbaner er Mount Panorama – Bathurst. Dette er en bane som er veldig variert og har veldig mange oppover og nedoverstrekninger. Rett og slett en herlig bane. 

Nylig mottok jeg en skokk med skjermiser fra noen av banene vi får tilgang til i det kommende Project CARS og kan først som sist si at dette kan ikke bli annet enn bra. Sjekk grafikken, sjekk omgivelsene! Her sikles det i strie strømmer. 

Den 21. november er det klart for racingspillet Project CARS som for meg ser ut til å kunne bli Game of the Year for bilspillsjangeren.

Jeg gleder meg, gjør du?

#projectcars #slightlymadstudios #bandainamco #racing #racinggame #bilspill #gamer #gaming #pcgaming #pcgamer #intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster #ilovegaming #spill #game #nextgen

Min herlige hvite gaming mus gir meg gode underholdningsøyeblikk!

 

Er det noe jeg er veldig nøye på så er det å ha utstyret i orden. ingenting går til tilfeldighetene her i gården nei og alt skal være i skjønneste orden når jeg hopper inn i boblen min og spiller spill. Selv om mange tror at jeg bruker mesteparten av tiden min på spill, så gjør jeg slettes ikke det. Okei da, litt tid går med og da er det også viktig at spillutstyret også funker.  

Med mange, mange år på baken som en tro spillentusiast og gamer, så er jeg nøye med spillutstyret mitt. I gjennom alle disse årene har jeg ikke klart å ødelegge noe selv om ting har gått på tverke på slagmarken i spill som Battlefield 4 og Call of Duty: Ghost. Jeg har aldri latt mitt spillutstyr føle min vrede. Det er nok heller omgivelsene som har fått sitt ved verbale ord og uttrykk som ikke egner seg på trykk.

Derfor har jeg det med å ha spillutstyret lenge og er veldig snill i bruken. Inn i mellom må man bytte ut ting og tang som gamingmuser, tastaturer og headset på grunn av “slitasje”. Dette har nok skjedd opp igjennom årene uten at det har vært noe med kvaliteten på produktene.Nylig
ble jeg introdusert for en ny mus fra Roccat, nemlig deres Kone Pure White Edition. Fra første sekund ble jeg forelsket og har siden vært det. Jeg har tidligere stiftet bekjentskap med Roccat Kone-musene og visste hvilken kvalitet det er snakk om, men da jeg fikk Kone Pure White Edition mellom fingrene, ja så smeltet jeg totalt. For en mus, for et design og sist men ikke minst FOR EN NØYAKTIGHET! Nettopp sistnevnte er überviktig for meg og spesielt med tanke på at jeg spiller en del skytespill. Da er det særs viktig at musen og musmatten fungerer godt. For en liten millimeter kan være nok til at man misser på hodet til fienden.

Gjennom Roccat sin laserteknologi så er ikke dette noe problem i det hele tatt. Nå har jeg en del titalls timer med Kone Pure White Edition og har ennå ikke opplevd noen problemer med nøyaktigheten og det med dpi opp i hele 8200. Det sier litt over kvaliteten.

Det første du må gjøre når du har puttet inn musen i en USB-utgang er å laste ned driverne til den. Når det er gjort, har du all verdens av innstillinger. Til og med kan du med bruken av musen nå nye milepæler. F.eks. gjennom programmet til musen får du vite hvor mange ganger du har trykket å knappene, hvor langt du har “kjørt” med musen og hvor langt du har skrollet med musehjulet. Alt dette er interessant å følge med.Når
du f.eks. stiller opp eller ned på dpi, får du via en stemme vite hvilken dpi-innstilling du befinner deg i. Rett og slett genialt. Da slipper du å lure og under kampens hete vet du hvilken dpi som må til. Du kan også programmere inn farger som presenteres i logoen på musen. Her har du over 16.8 millioner farger å velge i mellom. Det er søren meg mange farger det.

Selve designet tiltaler meg enormt og musen ligger som støpt i min hånd. Selv om overflaten er glatt, så sliter jeg ikke med det. I tillegg har den nok med knapper og kombinasjoner som gjør at det ikke er noe problem å stille inn musen til ditt eget beste. Musehjulet er til og med dekket med gummi, noe som gjør at skrollingen går som en lek. Rett bak mushjulet sitter dpi-knappene og på venstre side sitter to knapper som selvsagt kan programmeres til de funksjonene du måtte ønske. På undersiden finner du to store glidere som sørger for at musen glir godt på mange forskjellige underlag.

Trykksensitiviteten på knappene er også passe harde og reagerer momentant på dine trykk. Man trenger slettes ikke å slite seg ut med harde trykk på knappene.

Roccat har nok en gang overbevist meg med et godt produkt. Det funker knallgodt og gir meg alt det jeg trenger i kampen mot fienden om det er i Battlefield 4, Far Cry 3 eller Call of Duty: Ghost. Som vanlig i Roccat sine gaming muser finner du “easy-shift” som igjen gir deg utrolig mange innstillingsmuligheter pluss flere programmerbare knapper. Nå er jeg på nytt forelsket og denne gangen i en hvit gamingmus. Hvitt er tøft og Roccat har igjen gitt meg gode opplevelser fremfor min BenQ skjerm og det skal jeg selvsagt ikke klage over. Takk Roccat! 

#roccat #kone #pure #white #gamingustyr #spillutstyr #mus #gamingmus #gamer #pcgamer #pcgaming #gamingpc #ilovegaming #gamingdude #intel #kingston #gigabyte “benq #coolermaster 

Meerkatz – et morsomt spill for hele familien!Det
første jeg tenker på når jeg ser spillet Meerkatz er uten tvil klassikerspillet Lemming på min Amiga 500. Lemmings var en spillserie jeg ble utrolig glad i og om har satt dype spor i mitt gamerhjerte. For å si det slik, jeg har mange hundre timer med utfordrende  hjernetrim med Lemmings.

er det lenge siden jeg har sett et nytt Lemmingsspill, men hva gjør vel det nå når Meerkatz har sett dagens lys. Som du sikkert skjønner så skal du i Meerkatz styre en skokk med surikatter og som i Lemmings har disse surikattene spesielle egenskaper. For å si det slik, det er søren meg ikke enkelt å holde styr på mange objekter samtidig og spesielt når det også er mulighet for at de kan falle ned fra plattformer og ned i døden. Surikattene er også dårlige svømmere, samt liker ikke særlig høyder. Da er det opp til deg å være den reddende engel og sørge for at de kommer seg velberget til mål.

Hovedoppgaven din som spiller er altså å styre en skokk surikatter fra A til B og sørge for at så få som mulig går av med døden. Her kan du gi surikattene diverse oppgaver som f.eks. å stoppe andre surikatter slik at de forandrer retning, noen gir ut blader som fallskjerm, andre graver, mens noen blåser slik at surkattene kan flakse over hindere som finnes på de forskjellige brettene.Alt
sammen er utrolig godt sammensatt og sørger for at du virkelig må bruke de små grå og tvinge ut løsninger for å få alle surikattene trygt i mål. Om noen dør, så ser du “engelen i dem fly oppover til himmelen, akkurat på lik linje som i Lemmings. Når du klarer å føre surikattene i mål, så hører du de si små, søte “Jippi”.

Brettene er enkle i starten, men jo lengre ut i spillet du kommer jo mer finurlig blir brettene. Du skal ikke være overrasket om du må restartet brettene, for det skjedde til tider her i gården og irritert som rakkern. Brettoppbygningen er også bra med fin, fargerik grafikk. Lydene er søte og sist men ikke minst, spillet er enkelt å spille. Selv små barn vil lære seg å spille Meerkatz.

Det er nettopp dette som gjør spillet så bra som det er også. Mine barn har kjempet med hverandre om å klare flest brett uten å misse. Som foredragsholder av Spill er sunt, så anbefaler jeg selvsagt dette spillet. Meerkatz er underholdende moro i tillegg til at det krever at man bruker kreativiteten sin på å få surikattene i mål.Etter
mange timer med Meerkatz så er jeg fortsatt ikke lei. Vi skal gjennomføre spillet. Det er et mål vi alle i familien har satt oss. Jeg elsker Lemmings og nå har mitt gamerhjerte startet å slå for Meerkatz. Artig, underholdende og utrolig utfordrende. Hva mer kan vi ønske oss.

Spill er sunt anbefaler Meerkatz!

Om du vil vite mer om spillet, så klikk deg inn på Meerkatz challenge!

Synes du spillet ser bra ut? 

 

#meerkatz #ipad #iphone #android #game #barnespill #spill #lemmings #spillersunt #gamer #gaming #pcgamer #konsollgamer #ilovegaming #prnordic 

Pagan Min: Den brutale kongen av Kyrat

Det finnes mange brutale mennesker her i verden og som ikke går av veien for verken kappe hue av noen eller torturere. Spesielt Islamisk Stat har i den senere tiden gjort oss oppmerksomme på deres grufulle handlinger og på youtube har de lagt opp flere innslag med hodekapping. 

Om du kaster et blikk på det kommende Far Cry 4 så vil du få oppleve en annen ganske så brutal personlighet, nemlig Pagan Min. Han går ikke av veien for å ta livet av hvem det måtte være så blodspruten skvetter til alle kanter. Dette vil du fort finne ut i det nye filmklippet fra Far Cry 4 som kommer til PC, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 og Xbox One den 18. november. 

Gleder du deg til spillet? Hva ser du mest frem til å gjøre i spillet?

#kongenavkyrat #farcry4 #ubisoft #spill #game #gamer #pcgamer #pcgaming #ilovegaming #intel #kingston #benq #gigabyte #coolermaster #kingofkyrat #nepal #gaming 

Kloakken går rett i elva…

Som ordfører er det du som bestemmer. Du kan gjøre hva som helst om du vil spare utgifter og sørge for at byens kloakk går rett i elva. Om dine innbyggere blir fornøyde er nå lite trolig, men hva gjør man vel ikke for å spare penger. I Cities Skylines er det du som bestemmer. Du er guden, ordføreren som enten blir elsket eller hatet. Dine valg sørger for å bringe byen din videre til nye høyder og til å bli en metropol. 

Sett opp parker, bygg skikkelig veisystem, pass på at innbyggerne får harmoniske områder å bygge på. Nå har et nytt kfilmlipp fra det kommende bybyggespillet Cities Skylines dukket opp på youtube og dette kan du selvsagt få med deg her i bloggen min. 

Cities Skylines er et av de spillene jeg gleder meg mest til i 2015. 

Spill er sunt anbefaler kreative spill slik som Cities Skylines.

Hva synes du? Ser det bra ut?

#paradoxinteractive #colossalorder #bybyggespill #simulator #simulasjon #gamer #pcgamer #pcgaming #gamerdude #ilovegaming #spill #game intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster #citiesskylines
 

Har du sett melkekua mi?Alle
gamere bærer seg over “melkingen” som skjer i spillbransjen. Spesielt spillselskaper som Activision og Electronic Arts har fått passet sitt påskrevet som de største melkerne i spillverden. Spillserier som varer, varer og varer år etter år uten at det skjer så altfor mye nytt med spillene. Men vet du hva? Vi bryr oss faktisk ikke så mye om det. For vi kjøper spillene og sender disse til topps på salgslistene verden over. Det verste er at de gamere som klager mest også kjøper spillene. Vi mennesker har selvsagt lov til å klage og bære oss, men trenger vi i grunnen å klage?

Jeg setter veldig stor pris på at spillutviklere bruker resurser på å få spillene så unike som mulig med nye IP-er, men som jeg alltid har sagt, så skal det forferdelig mye til å finne opp kruttet på nytt igjen. Det hele ender som oftest med at kruttet bare får større gjennomslagskraft. Å lage noe helt nytt er med andre ord vanskelig i spillbransjen og hvor det er en jungel med spill i samme sjanger som nesten er tilnærmet helt like.Det
samme gjelder spillserier også. Det skal veldig mye til for å lage nye, innovative ting i en spillserie og hvor man kanskje trår utenfor komfortsonen. Om du finner opp et produkt og den selger som hakket møkk, så vil du jo ikke forandre på oppskriften som sørget for at produktet selger godt? Om du kommer på nye bruksområder for produktet og forandrer litt på det, så er det fortsatt grunnproduktet som ligger til veie. Det samme er det stort sett i spillbransjen også. De nye spillene i de forskjellige seriene, er kun fiffet opp med bedre grafikk, større antall samleobjekter, flere karakterer, nye omgivelser eller som vi kan si det, mer av alt. Om man følger f.eks. Call of Duty-serien, så kan man ikke si at det har skjedd så altfor store forandringer fra det første spillet til det siste. Klart, bedre grafikk, nye omgivelser, nye karakterer, bedre A.I, større områder, eller igjen mer av alt, men grunnideen i spillet er det samme. Likevel så selges serien som bare det.

Om vi ser på et av de aller mest solgte spillseriene i verden, Grand Theft Auto, så er fortsatt grunnideen at verden skal være så åpen som mulig, at du skal kunne utføre oppdrag hvor det måtte være og at du kan ikle deg nye roller etter hvert som spiller skrir fremover. Her har også grafikken fra det første spillet og frem til i dag blitt mye bedre og kan ikke sammenlignes. Kan vi da kalle utvikleren Rockstar Studios for en “melker”. Vi kjøper spillene i serien som om det stod om livet og blar opp milliarder av kroner.

Hva med The Sims-serien? Dette er en serie som virkelig mange har klagd på som en av de største melkerne i spillverdenen. Spesielt med tanke på all tilleggspakkene som gis ut med jevne mellomrom. Visste du at en av de mest solgte spillene i Norge nettopp er The Sims (med tilleggspakkene), men hvorfor kjøper vi da spillene når de så ettertrykkelige er rene melkespill? Om et spill gjør det godt, så er det naturlig å satse videre på spillet og kanskje lage en serie ut av det, men søren meg om en da skal kalles for melker av spillverdenen.

Melking i spillverdenen er et utbredt uttrykk og som mange bruker. Jeg for min del bruker ikke dette uttrykket og tar heller i mot spillene med åpne armer slik at de kan underholde meg og mitt gamerhjerte enn å forkaste spillene fordi det er melking. At et nytt Call of Duty-spill kommer gjør at jeg gleder meg stort og det samme gjør jeg til Battlefield: Hardline som kommer til neste år. Både Battlefield -og Call of Duty-serien har fått gamere til å kalle henholdsvis Electronic Arts og Activision for melkere, men søren å, vi kjøper jo spillene og vi spiller spillene, så hvorfor klage da?

Nye spill (IP-er) dukker jo jevnlig opp uansett og blir de populære nok, så blir de gjort om til spillserier. Da blir det litt feil å kalle selskapet/spillutvikleren av disse spillseriene for melkere? Jeg kan vedde mye på at det kommer en oppfølger til storspillet Destiny, jeg kan banne på at det vil komme nye Assassin’s Creed-spill, men kan vi kalle Bungie og Ubisoft for melkere? Jeg bare spør jeg!

Hva mener du med melking av spillverdenen? Er dette et begrep du mener dekker alle eller er det selskaper som du mener melker mer enn andre?

Launch klipp fra Destiny!

#melking #gamer #destiny #callofduty #battlefield #grandtheftauto #spill #gaming #thesims #activision #easports #electronicarts #bungie #assassinscreed #ubisoft #pcgamer #pcgaming #konsollgamer #ilovegaming #intel #gigabyte #kingston #benq #coolermaster 

Jeg leker med superkjappe Formel 1 biler!


Jeg
husker godt F1 2001. Det var det første Formel 1 spillet jeg testet og skrev om for Gamereactor. På den tiden var det Electronic Arts og EA Sports som hadde spillserien. For noen år tilbake tok Codemasters over lisensen og banket inn det ene gode F1-spillet etter det andre. Selv har jeg vært stor fan av denne sjangeren spill og det er nok ikke så mange av oss som er det her i Norge. F1-spill er jo mer eller mindre nisjepreget spillserie og som ikke har den helt store fanskaren, men det hindrer heldigvis ikke spillutviklere som Codemasters å fortsette å lage gode F1-spill.

har jeg fått gleden av å få være med på en aldri så liten smugtitt av årets utgave, nemlig F1 2014. Allerede ved første øyekast ser jeg at Codemasters bruker sin erfaring til det ytterste, for interfacen eller menysystemet om du vil, var utrolig enkelt. Ikke innovativt, men enkelt å navigere i.

Det aller første som møter deg er en liten testkjøring og her kan du velge hvilket “bilselskap” du skal kjøre for. Du kan også velge vanskelighetsgrad her. Selv om jeg har en del års erfaring, så våget jeg meg ikke på høyere enn normal vanskelighetsgrad. Må jo se om jeg klarer å holde ut eller om jeg blir forbikjørt av mye bedre AI-motstandere.

Når testkjøringen er gjennomført, så ligger spillet for dine føtter. En enkel meny åpenbarer seg for deg og hvor du kan velge i mellom et enkelt “Grand Prix” løp, “en karriere del”, “spille mot andre i multiplayer” eller “proving grounds” hvor du kan kjøre mot klokken eller velge baner du ønsker å utfordre deg selv i.

Alle disse valgene gir deg mange titalls timer med kjøring og om du føler deg “cocky” så kan du jo velge høyere vanskelighetsgrad. Det unike med alle Codemasters sine bilspill er at man selv kan bestemme vanskelighetsgraden fra å kjøre en tilnærmet arcade del hvor alt er enkelt som rakkern eller nærmest full simulator hvor du virkelig må holde tungen rett i munnen og kjøre som om det stod om livet. For en liten feilstyring kan få deg langt ut i periferien.For
meg er Codemasters en av de beste til å utvikle bilspill. De har mange års erfaring og det kjennes når du ligger i opp i over 250 km/t på en liten langstrekke. Da føler hvordan bilen jobber, du føler dekkene ligge perfekt til underlaget og du føler hvordan tyngdekraften jobber i mot deg om du ikke lemper på gassen i svingene. Codemasters har prestert nok et mesterstykke av et spill hvor man får oppleve F1-sirkuset på nært hold. Du kan selv velge å kjøre alle treningsrunder, kvalifiseringsrunder og så mange runder du vil i spillet. Alt er opp til deg. Om du kjører mange runder er pitstoppene meget viktige og sørger for at du får byttet dekk eller fylt på drivstoff.

Grafikken i spillet er nydelig og med detaljer som nærmest får deg til å tro at det hele foregår som TV-sending. I tillegg er fartsfølelsen og sist men ikke minst kjørefølelsen som støpt for spillet. Blunker du med øya, ja så kan det gå deg ille. Bare det å holde rett spor er slettes ikke enkelt og spesielt om du våger deg opp i vanskelighetsgraden. Da må du virkelig kjøre godt for å holde unna de andre motstanderne på banen.

F1 2014 ser ut til å bli et spill som fortsetter arven av å være spill i ypperste klasse. Codemasters trygger sin posisjon som en av verdens beste utviklere innenfor bilspillsjangeren. Jeg er nok en gang imponert over kvaliteten og spesielt med tanke på at dette er en smugtitt av spillet og ikke det ferdige resultatet. Om jeg skulle kicke på noe, så savner jeg enda litt mer liv og rør rundt om banene. Flere animasjoner og spillet hadde sett mer livlig ut. Om du er fan av F1 2014, ja så har du noe å se frem til når F1 2014 kommer til PC, Playstation 4 og Xbox 360 den 17. oktober. Jeg gleder meg stort til da og ser frem til Formel 1 sammen med mine venner. Da blir det massiv onlinekjøring da.#f1 #formel1 #codemasters #bandainamco #racing #bilspill #gamer #gaming #pcgamer #pcgaming #preview #intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster #spill #playing #gamerpc 

Stort tynnere går det ikke an å bli…At
ting i spillbransjen bare blir mindre og mindre er det ikke å legge skjul på. Noen tilfeller er dette veldig bra og andre tilfeller ikke fullt så bra. Roccat kaster seg med på bølgen og kommer her med en syltynn musmatte og som havner i den minste klassen musmatter.

Gjennom de siste årene som gamer har jeg blitt mer og mer dus med Roccat sine produkter og i min spillhule er det pr. i dag faktisk tre gaming produkter som kommer fra denne kjente produsenten. Den første gaming musen fra Roccat var jeg ikke helt fornøyd med. Den var det noe feil med laseren, for etter et par måneders bruk begynte musepilen og hoppe noe skrekkelig rundt på skjermen. Jeg klarte søren meg ikke å treffe noe av det jeg siktet på og det gikk rett åt helvete i blant annet Battlefield: Bad Company 2 (som jeg da spilte).Jeg
sendte selvsagt inn skjiten og fikk en ny mus tilbake som selvsagt var i skjønneste orden. Den musen ble brukt så mye at den tilslutt måtte gi tapt. Som på alt annet, er det jo en viss levetid på gaming produkter. 

I de siste årene har jeg opplevd at musene fra Roccat bare varer og varer. Nå har jeg hatt Roccat Kone gaming muser i et par år nå og aldri slitt med noe som helst. Laseren funker godt og er veldig nøyaktig. Knappene er like spretne som før uten at de henger igjen eller ikke reagerer i det hele tatt.

Men nå var det ikke gaming muser jeg skulle skrive en blogg om, men en ny musmatte, nemlig min nye Siru. Som skrevet tidligere så er denne musmatten utrolig tynn. Det vil si, den er så tynn at du knapt kjenner kanten i rundt den. “Omkretsen” er også liten med bare 340x250mm og kun 0.45mm tykk. Liten ja?

For å kompensere med musmatter i små størrelser er det viktig å ha en mus med høy DPI. Da slipper man å vandre så mye med musen på musmatten og du slipper å havne utenfor omkretsen av matten. Husker godt de gamle kulemusene og deres lave DPI og hvor man konstant var på utsiden av musmatten. For å si det slik, den gangen måtte man ha store musmatter for å kompensere med lave DPI-innstillinger.

En annen ting jeg la merke til var hvor fort musen gled over matten. Den er glatt som rakkern og om du såvidt bare rører ved musen, så forflytter den seg. Ved lik lett berøring er det viktig å legge ledningen godt slik at ikke krøllen får musen til å bevege seg. Veldig irriterende når det skjer. Med
at musmatten er så tynn og i tillegg så liten, er det ikke noe problem å frakte den med seg. Det vil si at det ikke er noe problemer å rulle musmatten sammen og ta den med seg om man skal på LANparty eller på vennebesøk. Du kan ikke regne med å spille bra om du har musmatten f.eks. på dynene i sengen. Der vil den lett “krølle” seg i formen av dynen. Det bør være delvis hardt underlag om du vil ha den perfekte stabiliteten av musen. Fant også ut at musmatten fanger opp rusk om det finnes på undersiden. Med rusket ble ikke musen helt god å styre, så rusket ble fort fjernet.

Av musmatter hittil har jeg vel mest brukt tøymatter, men etter å fått snusen på Roccat Siru, så blir jeg nok å bruke denne fremover. Litt uvant med overlaget som er glatt, men alt kan vennes på. I kveldig skal det spilles Ryse: Son of Rome og da skal min nye musmatte få prøvd seg skikkelig. For i Ryse gjelder det at musen reagerer momentant og ikke sløver i bevegelsene. Da kan det gå meg ille og det skal vi selvsagt ikke ha noe av. Roccat Siru er en musmatte jeg kan anbefale deg om du er ute etter en syltynn og liten musmatte. Da er Siru perfekt. 

Hvilken musmatte bruker du? 


#roccat #siru #roccatsiru #musmatte #gamingprodukter #hardware #gamer #pcgamer #pcgaming #ilovegaming #intel #kingston #gigabyte #benq 

Spill i skolen, for noe tull. Barn og unge bruker alt for mye skjermtid…


Bildet tatt fra siden skolenispil.

Jeg er en frontfigur når det kommer til å ta i bruke nye teknologier blant annet i læresammenheng. Spesielt når eleven sliter med f.eks. språk eller har andre psykologiske problemer. Da mener jeg bestemt at eleven har gått av å få lærdommen inn med f.eks. dataspill. I dag finnes det utrolig mange lærerike spill og som faktisk også underholder noe som gir enda bedre læringsgrunnlag. Dessverre, den dag i dag er det ikke så altfor mange skoler som benytter seg av disse spillene. 

I Danmark har man kommet veldig langt med å legge til rette for spill på skolen. Her er lærerne veldig på hugget og veldig aktive med å bruke spill i læresammenheng. Hvorfor spiller man og hva kan man lære av spill i skolen. Dette spørsmålet fikk blant annet elevene og hva tror du de svarte? Sjekk svaret HER.

Når jeg drar rundt med mitt foredrag Spill er sunt, så prater jeg om at skolene må bli flinkere til å bruke spill i sin opplæring. Under foredragene mine møter jeg også både lærere og foreldre som er negative til å bruke spill på skolen. Årsak, barn og unge bruker fra før av altfor mye tid fremfor skjermen, så hvorfor utsette barn og unge for enda mer skjermtid? At vi alle i dag bruker en god del mer tid fremfor en skjerm enn det vi gjorde for f.eks. ti år tilbake er det ingen tvil om, men dagens samfunn er bygd opp slik at alt vi har i rundt oss snart er styrt av en skjerm. Å lære seg bruken av teknologi er viktig om man skal kunne takle hverdagens yrker og jo tidligere man lærer seg teknologien, jo mer effektiv blir man i jobben og er bedre mottakelig for nyheter innen den teknologiske verden. 

Visste du blant annet at arbeidere for Apple i teknologiens mekka, Silicon Valley sender barna sine på datafrie “Steinerskoler”? De mener barn og unge bruker altfor mye tid fremfor skjermene sine og vil at barn og unge heller skal være med på andre aktiviteter som ikke involverer en skjerm. Vil det da si at barn og unge i dag heller burde blitt skjermet mer for data, nettbrett, mobiler og TV? Man kan faktisk spørre seg. Selv har jeg fire barn og som alle er flinke når det kommer til å lære seg ny teknologi. Spesielt spilling er de utrolig flinke i og knuser meg lett i mange spill og jeg har flere tiår med spillerfaring. Jeg har undersøkt litt i rundt med andre foreldre og spurt de pluss venner til mine barn og det viser seg at barna mine ikke sitter mer enn andre på sin alder. At de sitter mer enn det jeg gjorde da jeg var barn er ikke å legge skjul på, men slik jeg ser det, så skader det ikke barna mine. Jeg ser heller på at de lærer seg nye teknologiske fremskritt kjappere enn om de ikke hadde spilt.

Dagen i dag er fylt med skjermbruk og hvor vi voksne tvert ikke er noe bedre enn barn og unge. Selv om jobben min innbefatter at jeg sitter fremfor en skjerm daglig, så må jeg også når jeg har anledning spille litt. Mine barn er ellers veldig aktive og det er nærmest slik at de til tider er hjemom for å stemple, for så å farte ut igjen. Slik oppfatter jeg også hverdagen til andre barn og unge. Jeg får ikke følelsen av de sitter “sykelig” mye fremfor skjermen og utvikler problemer av den grunn, selv om noen gjør det, så er størstparten aktive på andre fronter også. At man skal være varsom med å sitte for mye, det er klart, men jeg mener fortsatt det er viktig å lære seg bruken av teknologier og det lærer man blant annet av å spille spill.

Derfor mener jeg det også er viktig med å ta i bruk mer spill i skolen, spesielt for de som sliter med forskjellige fag. Med spill kan læringen virkelig gi utspring til den som sliter og gi gode resultater. Jeg bløffer ikke med å si at barn har godt av å lære seg teknologi i tidlig alder. Med tidlig læring, utvikler de seg til å takle nye fremtidsrettede teknologier bedre enn de som f.eks. ikke får ta del i ny teknologi. Å havne i bakevja er ikke smart og her må både foreldre, lærere og samfunnet legge til rette for at dette kan skje. Verden vi lever i forandres hele tiden og vi må da tilpasse oss disse forandringene så godt som mulig, om det er negativt eller positivt det som skjer. For med tilpasning, kan man leve sunt med forandringene og sørge for at fremtiden ser lys ut. Spill i skolen er slettes ikke tull og det går an å legge til rette for mye god pedagogisk læring selv med spill. Jeg kan banne på at resultatene også deretter blir gode. 

En side jeg anbefaler dere å gå inn på er SKOLENISPILL.DK.

Hva mener du? Blir det for mye brukt skjermtid for barn og unge og at skolen heller skulle ha vært et fristed for spill? Hvor går grensen for skjermtid for barn og unge? 


Bildet er tatt fra skolenispil.

#spilliskolen #spillersunt #foredrag #gamer #skolespill #sunnspilling #spill #pcgamer #konsollamer #spillforhelefamilien #gaming #gamingiskolen 

Betatest av The Settlers – Kingdoms of Anteria

En av spillseriene jeg opp igjennom mitt årelange liv som gamer har spilt mest er The Settlers. Helt fra det første spillet og frem til i dag har jeg vært stor fan av spillserien. Da jeg tidligere i sommer fikk høre at et nytt Settlers-spill var på tur, har jeg fulgt med som en hauk etter nye filmklipp, bilder og info om dette kommende strategiske spillet. Fra den 16. september og en tid fremover vil det foregå en “stengt” betatest av spillet For de av dere som ikke er med, så vil The Settlers – Kingdoms of Anteria bli lansert til PC før jul.

Her er det nye filmklippet som blant annet presenterer spillets innhold og info om betatesten.

Gleder du deg til The Settlers – Kingdoms of Anteria?

#bluebyte #ubisoft #thesettlers #diesiedler #kingomsofanteria #pc #strategi #spill #gamer #gaming #pcgamer #pcgaming #intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster #ilovegaming