Over 6 år og fortsatt like populært!

 

Ett år er ikke ett år slik det føles i dag. Ett år føles mer ut som et halvt år. Det er så mye som skjer i rundt oss at vi knapt får tid til å tenke over tiden. Uansett, nå er det pitrade meg over 6 år siden et av de spillene jeg har spilt mest av alt ble lansert. Spillet har krevd nærmest krevd blod, svette og tårer. Det har også gitt glede, utfordringer, mestringsfølelse og sist men ikke minst sosial utfoldelse. Spillet jeg sikter til har gitt en hel verden kreativ underholdning hvor fantasien har fått lov til å fremtre som en god samarbeidspartner. I disse dager er det 6 år siden det ble lansert med brask og bramm.

 

 

Den finske utvikleren Colossal Order hadde kanskje ikke trodd at spillet skulle bli så til de grader populært som det har blitt. Fra før av har de utviklet simulatorspillene Cities in Motion (2011) og Cities in Motion 2 (2013). Disse to spillene banet vei for dere videre fremdrift til deres aller siste spill, nemlig Cities Skylines (26. mars 2015). Sistnevnte spill har virkelig slått an og skapt communities rundt omkring i verden mange andre spillaktører kan drømme om. Selv har jeg klokket inn 1137,5 timer (akkurat nå) med spillet. For meg er Cities Skylines terapi. Jeg elsker actionspill slik som Assassin’s Creed, Battlefield, Call of Duty, bilspill som hele tiden setter deg på prøve, men er det noe Cities Skylines klarer så er det å roe meg ned. Få kreativiteten til å blomstre med å bygge din drømmeby. Gjennom titusener med mods kan du bruke din kreativitet og lage den byen du ønsker. 

 

 

Cities Skylines er rett og slett et helt unikt spill som for meg har betydd sykt mye noe jeg også har delt på mine foredrag Spill er sunt. Spillet anbefales alle og enhver som har sansen for å ta et dypdykk i bystrukturer. Å få et samfunn til å fungere krever en god del. Da gjelder det å høre på hva innbyggerne vil ha og bygge ut i fra det du har fått inn av skatter. Alt må gjennomtenkes slik at man ikke bygger seg til ruin. 

 

 

Bildene du ser her er fra mitt prosjekt som jeg har kalt for “Dalen”. Digger å bygge i vinterlandskap. Å se snøen dale sørger for en terapeutisk opplevelse…

 

 

Nedenfor i videoen kan du blant annet få et innblikk i hvor mye spillet har betydd for verdens gamere inkludert meg. Det har blitt bygd en god del for å si det slik. Se videoen og du skjønner hva jeg mener. Har du blitt bitt av Cities Skylines-basillen? Har du klokket inn mange timer med spillet? Hva liker du best med Cities Skylines? 

 

 

Bedre enn du trur!

 

En artist jeg har fulgt med siden tidenes morgen er Axel Frønes. Han har virkelig blomstret godt opp som en troverdig og god artist. Låtene han lager og fremfører har tekster som kan sette ting i perspektiv. Låtskriving er en kunst. Noen kan dette bedre enn andre. Her er Axel Frønes i sin egen klasse på lik linje som blant annet Børge Rømma som også har låter som har en betydning. Axel Frønes er at han synger på trøndersk og noe som han blant annet takler sykt godt. Axel Frønes har spilt med The Airborne Highfives, Christoffer Øien, Martine Rygvold(Kristofa) med flere. Han bor i Åfjord kommune og jobber der i kulturskolen. Det er verre å dele, men gir fantastisk mye mer mening når det er delt synes Axel Frønes som vi garantert kommer til å høre mer av i tiden som kommer.

 

Ei låt som jeg for tiden hører en del på er “Bedre enn du trur”. Låten er helt magisk. Nesten på kanten til terapeutisk for mitt sitt vedkommende. Ei låt som jeg er bra sikker på kommer til å bli spilt rundt omkring på radio. Axel en stjerne som har kommet for å bli og som vi kommer til å høre mye av i tiden som kommer. Ikke annet enn å si at vi gleder oss stort til det. 

 

Om du vil høre låten så ligger den på Youtube og Spotify.

 

Anbefales! 

 

Hvordan blir påskeværet?

 

Påskeværet kan være så mangt. I fjor snødde vi til tider ned. I tiden rundt påsken i fjor kom det nesten en halv meter med snø. Blir det slik i år eller får vi pent og varmt vær i påsken? Alle håper på en knakende fin påske hvor solen skinner fra skyfri himmel mens varmen treffer våre frosne kropper etter en kald vinter. Gjennomsnittlig bruker påsken å by på et meget så variabelt vær. Det er sjelden vi har en påske som kun inneholder pent, godt vær. Dessverre sier statistikken min at vi kan forvente litt av hvert i påsken og spesielt med at tidspunktet varierer fra år til år.

 

 

Hvordan blir så årets påske? Tiden fremover kommer vestavindsbeltet til å være ganske så stabil med noen få unntak hvor sørlige vinder vil forekomme. Det vil si vi får en god del ustabilt vær. Inn i mellom vil solen skinne med sine varme stråler, men stort sett må vi belage oss på litt av hvert. Det vil snø, sludde og regne i perioder med enkelte stunder bra med vind. Tendensen er at vi ikke kommer til å fryse på oss “løsunger” som uttrykket sier, men med vind vil det føles kjølig likevel. Tiden fremover vil være veldig variert og plutselig så kan vi våkne til hvitt landskap, men ettersom vi har kommet oss så langt mot våren vil mildere temperaturer sørge for at snøen for det meste smelter utover dagen. Jo nærmere påsken vi kommer, jo mildere vil temperaturen bli. Ikke umulig at vi opplever tosifret temperatur på den rette siden. Helt i slutten av påsken kan det bli kjøligere vær og uken etter påske vil nordvesten slå innover landet og da får vi en god del snø…dessverre.

 

 

Kort oppsummert vil vi i påsken også få perioder med litt lettere vær. Da vil også solen varme oss opp mellom øktene med regn, sludd og snøbyger. Årets påske vil værmessig altså by på litt av hvert spesielt for oss som bor midt i landet. For det som bor på Østlandet vil ikke været bli så ille og hvor det også til tider vil bli riktig så behagelige temperaturer. Opp i mot 15 grader kan det faktisk fort bli noe som faktisk ikke er uvanlig der. Sørlandet vil også få ganske greit vær, men straks vi kryper nordover på Vestlandet vil været bli en god del ustabilt og da vil nok regn, sludd og snøbygene streife innover land. Jo lengre nordover vi kommer, jo flere byger med mer ustabilt vær. Lengst i nord blir det ikke så ille, men forholdsvis lave temperaturer gjennom denne perioden. I slutten av påsken vil de i lengst i nord også få mer ustabilt vær med snø og snøbyger.

 

 

Mars måned kan være lunefull, men det kan jammen meg april også være. Spesielt om vi går tilbake til fjorårets april så var ikke Kong Vinter helt ferdig hvor han holdt på til langt ute i mai. Faktisk sluddet og snødde det flere steder den 17. mai i fjor. I følge statistikken min så blir mai i år ikke så ille, men fortsatt er det for tidlig å se tendensen for 17. mai. Først får vi ta for årets påske og slik det ser ut nå så blir den ikke så ille, i alle fall ikke i starten. Da får vi nyte den så godt det lar seg gjøre værmessig. 

 

Hvordan har vinteren der du bor vært? Normal eller unormal? 

 

 

 

Orkla Sparebank + Orkanger Badmintonklubb = Badmintonglede!

 

Da har jeg endelig den glede å kunne presentere en ny støttespiller for Orkanger Badmintonklubb. Den nye støttespilleren er Orkla Sparebank, en bank som virkelig støtter opp når det trengs. Banken som har avdelinger i Orkanger, Berkåk, Børsa, Lensvik, Løkken Verk, Meldal og Trondheim. Banken har gjennom noen år vært en viktig samarbeidspartner for Orkanger Badmintonklubb noe vi er svært takknemlige for. Den støtten som Orkla Sparebank gir sørger for at vi kan opprettholde aktivitetsnivået vi har i dag. For under denne pandemien så har det ikke vært enkelt for oss spesielt på det økonomiske planet. Det tar på å ikke få arrangert turneringer som normalt gir en en bedre økonomi i klubben. Dessverre er det slik litt for alle klubber og det er nå viktig at vi alle tar et tak hvor vi gjør så godt vi kan for å overleve.

 

“Vi i Orkla Sparebank ønsker gjennom dette samarbeidet å inspirere Orkanger Badminton til å ta bærekraftige valg”. Bærekraftighet er viktig for oss i Orkanger Badmintonklubb hvor målet er å være en klubb som er her for alle som ønsker å holde seg i aktivitet. Om det er for å bli proff eller rett og slett for trimmen så kan man velge selv treningens mål. Under pandemien har vi i Orkanger Badmintonklubb vært så heldige å ha en god rekruttering av nye utøvere. Flere andre idretter og klubber har slitt med frafall av utøvere, men det har vært stikk motsatt for oss. Vi har hatt en jevn tilstrømming av nye utøvere spesielt i alderen fra 12-13 år og oppover. Med støtten fra Orkla Sparebank får vi altså til å satse videre med tilbudet vårt for Orkanger og omegn.

 

Normalt sett har vi treninger mandag kl. 18:00-21:00 (for alle), juniortreninger 18:00-19:30 og torsdager kl. 18:00-21:00 (for alle). På grunn av retningslinjer for smitten har vi voksne ikke lov til å trene, men når denne pandemien er over kommer vi sterkt tilbake. Før den tid får vi fortsette å satse for at våre aktive juniorer får en god treningsøkt.

 

Badminton – en aktivitet som hele familien kan delta i!

Bli med i Orkanger Badmintonklubb og skap badmintonglede for deg og andre <3

 

 

 

Outriders – spennende tittel som lanseres snart!

 

Akkurat nå er jeg inne i siste sesong av The 100 på Netflix. Det vil si, vi har to episoder igjen av sesong 5. Spennende som tusan er det. Etter å ha kastet et blikk på traileren “Joerney into the unknown” ser jeg noen likhetstrekk med The 100. Dette gjør at jeg også er spent på hvordan Outriders kommer til å bli. I The 100 finnes det ikke så altfor mange monstre som det gjør i spillet, men noe av det som er i spillet ser likt ut med den populære TV-serien. Ellers er det mye skyting, masse blod, eksplosjoner, drap, kraftige våpen, stammer pluss en masse annet noe som også kan ses i det kommende Outriders. For meg virker spillet tiltrekkende spesielt med tanke på noen likheter med The 100.  

 

 

Uansett, Outriders lanseres til konsoll, PC og Stadia i vår og nærmere bestemt den 1. april. Spennende tittel som er verdt å få med seg. 

 

Hva synes du? Ser spillet interessant ut og hva synes du ser mest spennende ut med Outriders?

 

Vinn HyperX Pulsefire Haste!

Reklame | HyperX

 

Vil du vinne en knakende god gamingmus fra HyperX? For om du går inn på min TikTok-profil så kan du faktisk det. For i potten har jeg nå den nye, fete Pulsefire Haste liggende og som du nå kan vinne. Alt du skal gjøre er å skrive “Haste” i kommentarfeltet pluss tag en venn i videoen som ligger på TikTok. Kanskje er det du som da stikker av med denne honeycomb-musen som jeg har testet

 

HyperX Pulsefire Haste er en meget god og ikke minst lett gamingmus. Den har honeycomb-mønster og som virkelig kommer godt frem. I tillegg har den brytere som tåler på millionvis av trykk samt et musehjul som fanger opp den minste bevegelse. Jeg har testet ut musen i spill som Assassin’s Creed Valhalla, Call of Duty Black Ops: Cold War, Cities Skylines, Transport Fever, American Truck Simulator pluss flere spill som krever finkoordinering. I alle spill funket Pulsefire Haste fantastisk. 

 

 

Så om du nå vil vinne denne smekre gamingmusen fra HyperX så hiv deg i rundt og vær med i konkurransen på min TikTok-kanal. Nok en gang kommer HyperX med et produkt som virkelig er med på å heve spillopplevelsen. Herlig! 

 

Deltar du i konkurranser på nett? Har du noen gang vunnet og i så fall hva vant du? Er du på TikTok og hva liker du best med TikTok? 

 

 

 

Daniel Salenius har over 300 000G på Xbox!

 

Jeg kjenner en god del gamere rundt omkring i verden og spesielt i vårt naboland. En av disse som virkelig har imponert meg er Daniel Salenius som er med i den svenske og kjente klanen Team ProPain. I klanen har han nicket ProPain SLAYER. Han er på alle mulige måter en aktiv gamer som virkelig satser alt på å nå sine mål når det kommer til spill. Med over 300 000G på Xbox så kan man vel trygt si at Daniel tar poengsamlingen på ytterste alvor.

 

Hvor mange av dere kan med hånden på hjertet si at dere har over 300 000G? Det er ikke mange. Uansett, meget så imponerende er det og ikke annet enn å ta av seg hatten for denne bragden.

 

 

Mitt navn er Daniel Salenius. Jeg er 30 år gammel og bor i en liten by som heter Strängnäs som ligger i Södermanland. Jeg har stort sett spilt hele mitt liv. Jeg merket meg at man kunde samle poeng på Xbox spill som man spiller og låser opp! For å oppnå 100% i spill, må man gjennomføre alt og et spill har altså 1000G eller 1000 poeng. Jeg har spilt over 1000 spill. Jeg begynte å samle poeng for 11 år siden. Nå har jeg nådd milepælen på 300000 poeng noe som er utrolig og nesten umulig. Jeg har spilt veldig mange timer og man har bannet, vært irritert mange ganger…haha!! Mange sier at jeg ikke har noe liv etter som at jeg har så mye poeng på min Xbox konto som er: ProPain SLAYER. Neste mål skal jeg komme opptil 400000 poeng noe som også kan virke umulig! Jeg er den første svenske gameren som har så mye i min by og andre steder rundt her i Strängnäs. Ingen har så mye som jeg har. Vanskelige spill å oppnå 1000 poeng på i følge meg er Call Of Duty, Tom Clancy Rainbow Six Siege og Far Cry New Down 🙂

 

 

Imponert! Kjenner flere som er trofejegere og som kun spiller for å oppnå poeng eller trofeer. Foreløpig kjenner jeg ingen som har klart det store mesterstykket med over 300 000G på Xbox. Det er sykt rett og slett. 

 

Hvor mange poeng har du på Xbox evt. Trophies på Playstation? Kjenner du noen som har mange poeng og trofeer? 

 

 

 

Produktomtale: HyperX Pulsefire Haste – Lett og freidig!

Reklame | HyperX

 

Alt det HyperX tar i blir til gull. I alle fall føles det slik for en som har fulgt HyperX frem til dit de er i dag. En av verdens ledende innenfor gamingutstyr. I starten da de begynte å bygge seg opp her i Norge var jeg en del av HyperX-gjengen. Gjennom mine mange foredrag, små og store arrangementer og datapartyer fikk stadig flere og flere gamere i Norge vite om HyperX. Husker godt deres første samarbeid med Qpad og hvordan deres headsetserie Cloud ble til. I dag er Cloud vitens kjent gamingverden og dets kvalitet. HyperX har siden da og frem til i dag bygd seg opp til ha det meste innenfor gamingustyr. Det vil si flere kjente headsets, tastaturer, muser, musmatter, mikrofoner, SSD-er, RAM pluss en rekke andre produkter.

 

For ikke mange dagene siden kunne vi lese at gamingmerket HyperX som har vært under paraplyen til Kingston Technology nå har blitt oppkjøpt av HP. Det vil si, HP satser stort gjennom deres produkserie Omen som har bitt seg godt inn på markedet med sine gamingPCer. Med oppkjøpet av HyperX vil nå HP virkelig ta store kvantesteg for å bli en produsent av gamingutstyr som ikke er å kimse over. Uansett, jeg er superspent på hva som vil skje i tiden fremover og vet at HyperX kommer med mange spennende produkter i år.

 

 

Et av produktene som nettopp har sett dagens lys er HyperX Pulsefire Haste. Som du da har gjettet, så er det en videreføring av deres serie Pulsefire som jeg tidligere har fått gleden av å se på. Pulsefire Haste er en litt annerledes gamingmus sammenlignet med sine søsken. Det vil si, HyperX satser denne gangen på en “honeycomb” variant. Om du ikke er helt inne på hva honeycomb betyr så så ser musen ut som en bikube med masse hull. Gjennom hullene ser du ikke honning, men teknologien som er lagt til grunne for denne gamingmusen.

 

Opp igjennom mine mange år som progamer hvor jeg før i tiden var med å kjempet om titler på slagmarken. Så er jeg ikke med aktivt der, men forholder meg til en normal gamingtilværelse som fortsatt betyr enormt mye for meg. Gaminghjertet kommer aldri til å slutte og slå. Det kan jeg si først som sist. Når Covid-19 pandemien avtar vil jeg på nytt kjøre i gang med foredraget Spill er sunt hvor jeg der vil fortelle til de fremmøte hva som finnes av spennende gamingutstyr. Da er jeg glad for og fått opplevd såpass mye på denne fronten av jeg har noe å rutte med.

 

 

Okei, det var en aldri så liten de tour. Tilbake til Pulsefire Haste. Så og si alle utstyrsprodusenter for gamingmarkedet har en honeycomb-mus. Derfor er det kanskje ikke merkelig at HyperX også hiver seg på denne trenden. Alle gamingmusene jeg har spilt med fra HyperX har hatt en utrolig god kvalitet både når det har kommet til nøyaktighet og sist men ikke minst holdbarhet. Gamingmusene mine fra HyperX har virkelig fått kjørt seg i FPS-spill, strategispill til byggespill slik som blant annet Cities Skylines. I disse spillene er det veldig viktig med god nøyaktighet. For det er så lite som skal til før at alt går til helvete. Det er snakk om millimetere fra suksess til tap. Her er teknologien HyperX bruker i sine gamingmuser overlegen. Snakk om god nøyaktighet selv med høy DPI.

 

En annen ting som for meg er viktig er designet. Spesielt om knappene sitter på rett plass. I skytespill som f.eks. Battlefield er det viktig med en venstreknapp for tommelen. På denne knappen ha har jeg til kniven. I nærstridskamper er dette særs viktig. Å kunne dra frem kniven kjapt er dødsviktig. Igjen kan det være snakk om vinn eller forsvinn. Ikke alle merker gamingmuser har knappen på rett plass for meg, men derimot alle gamingmusene fra HyperX jeg har spilt med har knappen vært på perfekt plass.

 

rbt

 

Designet på Pulsefire Haste er som snytt ut av støpeformen til  Pulsefire Surge, kun bitte litt mindre i selve størrelsen. Ellers er formen snorlik som Surge. Knappene Haste er litt mindre uten at det har så mye si, men det som er den største forskjellen med Surge og Haste er uten tvil vekten. Surge er tyngre, mens Haste er litt av en lettvekter. Med sine 59gram så kjennes den knapt at du har den i henda. Gamingmusen er lett som en fjær og da med skjønner du sikkert også at den glir lett som rakkern på musmatten. Krever minimalt med anstrengelse for å få musen til å gli over musmatten. Rett og slett fantastisk. På undersiden sitter fire glidere som sørger for den gode gliden musen har. Selv om et litt grovere bord glis musen godt hvor laserteknologien gir sykt god nøyaktighet.

 

I dag er det viktig med god belysning på våre gamingprodukter noe du selvsagt også finner på Haste. Hadde kanskje forventet litt mer spreglende lys enn det HyperX har fått til her. Kunne mer enn gjerne for mitt sitt vedkommende vært lys under “honeycomb-skallet. Pulserende lys slik f.eks. den siste honeycomb-musen jeg testet ut, Trust Graphin. Her får du millionvis av farger servert gjennom hullene på musen. Her kunne faktisk HyperX gjort litt mer for å innfri til oss gamere som liker mer lys og farger. 

 

 

Mikrobryterne i Haste skal kunne klare opp til 60 millioner trykk noe jeg ikke betviler tatt i betraktning de andre HyperX-musene jeg har som fungerer i best velgående den dag i dag. Microbryterne i knappene er sensitive og reagerer sporenstreks på mine trykk noe som selvsagt er veldig viktig. Gjennom HyperX NGENUITY Softwaren har du full kontroll på innstillinger av Haste. Programvaren lastes ned via HyperX sine nettsider eller via Windows 10 Store. 

 

 

Her er noen flere specs:
* Ultra-light hex shell design
* HyperFlex USB Cable
* TTC Golden micro dustproof switches
* Pure virgin-grade PTFE Skates
* Grip tape included
* Customizable with HyperX NGENUITY Software
* Pixart 3335 Sensor
* Responsive split-button design

 

 

En annen ting som definitivt er verdt å nevne. Med i pakken med musen finner du grip tape som du kan feste på museknappen helt frem på musen pluss sidene. Dette sørger for at grepet om Haste blir fremragende og godt. Det vil si at du kan selv bestemme litt av utseende av Haste noe som ikke alle merker har. Nok en tommel opp for Pulsefire Haste fra HyperX. 

 

Jeg har testet ut Haste i diverse spill slik som Call of Duty Spec Ops: Cold War, Battlefield V, Transport Fever 2, American Truck Simulator, Euro Truck Simulator, Assassin’s Creed Valhalla og sist men ikke minst Cities Skylines. Alle disse spillene krever god nøyaktighet. Dette klarer så defintivt Haste å gi. Lettvektermusen glir også godt slik at spillingen går som en lek. Til en pris i underkant av 700,- så får du mye for pengene, spesielt om du er ute etter en lett gamingmus. Da er denne midt i blinken. Er du derimot på utkikk etter en mer fargesprakende gamingmus så er kanskje ikke den du skal se etter. Kun lys i musehjulet og litt tafatt etter min smak da, men er du av den sort som helst ikke vil ha så mye lys i gamingproduktene dine så for guds skyld velg Pulsefire Haste. Det vil du ikke angre et sekund på. Et herlig produkt som virkelig gir mye. 

 

Om du vil vite mer om Pulsefire Haste fra HyperX så gå inn på nettsiden deres.