Dumt å planlegge?

Er det dumt å planlegge eller er det noe du gjør hele tiden for å være strukturert nok? Selv prøver jeg ikke alltid å planlegge ting og tang. For er det noe jeg liker godt så er det å være litt impulsiv og gjøre ting som ikke er planlagt.

Når det kommer til påsken har vi i familien min planlagt litt, men mesteparten av påsken kommer vi til å ta det som det kommer. Vi har planlagt at vi skal ha et par spillkvelder sammen med barna hvor jeg regner med det blir kniving i Mario Kart Wii, Buzz junior samt en rekke andre spill. Selv synes jeg det er veldig viktig å ha slike kvelder hvor vi voksne spiller sammen med barna. Jeg føler dette er skikkelig kvalitetstid.

Av andre ting, regner jeg med det blir en del besøk fra venner, være ute og nyte at man har fri samt også selvsagt spilling. Av spill jeg skal kose meg med er Mass Effect 3 (PC), Ridge Racer Unbounded,(PC), Kid Icarus (3DS) og sist men ikke minst så blir det også Battlefield 3.

Hva skal du til med å påsken? Blir det bare spilling, godterispising eller blir det ute i naturen. Kanskje skal du på kino?

Bildet er av en enkel kake Ann Helen lagde til påske for seks år siden!

En konkurrent?

Et spill som faktisk blir spilt flere ganger for uken her hos oss er Mario Kart Wii. Faktisk har vi egne spillekvelder hvor barna og vi voksne sitter og spiller mot hverandre. Det spesielle med Mario Kart Wii er at man kan spille opp til fire personer samtidig noe som fungerer svært godt. Om legger inn noen premier i potten, blir kjøringen enda mer moro hvor det hele blir en veldig underholdende affære. 

I løpet av forrige uke ble et spill som fanget min oppmerksomhet offentliggjort. Spillet har fått tittelen LittleBigPlanet Karting og hvor vi på nytt får spille den sjarmerende Sackboy. Etter å sjekket ut det første filmklippet, så er jeg ikke i tvil om at dette faktisk kan fange familiens oppmerksomhet og sørge for at vi får enda mer underholdning fremfor skjermen. For er det noe jeg synes er fornuftig, så er det at hele familien samles til spilling spesielt om været f.eks. er så dårlig at man ikke kan være ute. Da passer det perfekt å ta et slag spill hvor alle sammen kan være med. 

LittleBigPlanet Karting støtter opp til fire personer i multiplayer slik at man uten problemer kan lage artige cuper noe vi i familien er flink til å gjøre. Jo flere som spiller sammen, jo mer moro er det også. 

Er det noe jeg anbefaler andre familier med spillkonsoller så er det at voksne blir enda flinkere til å bli med sammen med barna og spille spill. I mine øyne er dette en like viktig del av oppveksten som om foreldrene er med og støtter barnet på skolen, i idretten eller andre ting barnet er med på. Spill blir jo tross alt mer og mer populært hvor så og si alle spiller i en eller annen form. 

Synes du LittleBigPlanet Karting så spennende ut? Liker du å spille spill på splitscreen sammen med andre eller synes du det er best å spillte multiplayer over nett? 

Bråkmaker!

Er du en bråkmaker? Jeg er nok mer i den andre enden og prøver heller å finne andre løsninger enn å lage bråk. Om Taio Cryz er en bråkmaker tviler jeg også en del på, men låten han synger og som ligger høyt oppe på mange hitlister rundt onkring i verden heter nemlig Troublemaker

Har du hørt låten før? Hva synes du? 

Kan ikke være mulig dette der?

Jeg har kløpet meg selv flere ganger i armen etter å ha sett dette filmklippet. For tro de eller ei, et lite barn spiller bass som om den ikke har gjort noe annet. Spillet som spilles er Rocksmith og her får du muligheten til å koble til din egen ordentlige gitar inn i en Xbox 360. Rett og slett herlig for de av dere som nå vil bruke den gitaren dere selv har. 

Når barnet er ferdig med å spille, så tar barnet like godt tak i skjegget på faren og røsker tell.

Jeg er i alle fall imponert over hva barn klarer og med dette filmklippet så kan man ikke annet enn å ta av seg hatten og la seg beundre. 

Developed by Ubisoft, Rocksmith is the first and only game where players can plug any real guitar with a standard quarter-inch input jack into an Xbox 360® video game and entertainment system from Microsoft, a PlayStation®3 computer entertainment system and Windows PC, and play through profound library of music, including everything from the latest hits to classic rock songs.

Er du imponert? 

Kong Vinter melder sin ankomst…igjen

Er det en konge jeg helst ikke vil møte noe mer nå, så er det selveste Kong Vinter. Etter noen måneder med kulde, masse snø, is, regn og slaps, så vil jeg nå ha våren. Skal ærlig innrømme at jeg har vært en god del missunnelig på de som har bodd på sør og østlandet den siste uken med temperaturer på over 15 grader. De siste ukene her har det enten regnet eller snødd. I går hadde vi en halv dag med lettskyet pent vær hvor solen såvidt tittet frem, ellers har det vært mye grått og trist vær.

I dagene fremover vil vi dessverre få mer regn og når vi nærmer oss helgen og ikke minst påsken, ser det søren meg ut til at Kong Vinter kommer på besøk igjen. Arghhh! Nei, nå vil jeg ha vår og ikke mer vinter. Håpløst rett og slett, men dessverre lite vi kan gjøre noe med. Selv spådde jeg faktisk en fin påske, men den spådommen ser ut til å gå i vasken takket være Kong Vinter. For det er noen år siden vi hadde en skikkelig fin påske.

Ellers tror jeg ut i fra mine værføringer om at våren blir mildere enn det den normalt bruker å være, slik at vi får bedre og varmere vær etter hvert som ukene går er jeg bra sikker på. Spørs nok om at vi må gjøre oss ferdige med påsken før solen begynner å slikke oss solhungrige trøndere, i alle fall ser det slik ut.

nå er det bare å legge seg på vent på våren og krysse fingre for at det værmeldingene sier ikke stemmer og at Kong Vinter ikke dukker opp. Sjansene for at det skjer er dessverre minimale for både Yr og Storm melder kaldere vær med snø.

Hvordan har våren vært hos deg? Har du opplevd sol og temperaturer over 10 grader i skyggen?  

Kjøring for alle penga!Om
ikke lenge kommer et bilspill jeg lenge har sett frem til og som for første gang kommer til PC. Bilspillet jeg tenker på er Ridge Racer Unbounded. Etter å ha sett en rekke skjermiser, filmklipp og lest en del om spillet på blant annet Gamereactor, er jeg ikke i tvil om at det ligner en god del på Burnout-serien. Spesielt dette filmklippet som dere kan se lengre ned i bloggen, fremstiller spillet nærmest som en Burnout-klone. For meg passer det godt, for jeg er en stor fan av Burnout og har brukt mange timer på blant annet Burnout Paradise som er helt unikt.Ridge Racer Unbounded
inneholder også en egen editor som lar deg bygge dine egen bane og som du igjen kan dele med andre. Dette minner meg igjen på Trackmania hvor denne egenskapen finnes og som jeg tror kan gi spillet en god del lengre levetid. Flerspillerdelen er også noe jeg gleder meg til å prøve, for er det noe jeg liker godt så er det å konkurrere mot andre. Har ikke fått med meg om det er splitscreen-funksjon, men håper selvsagt på at det er det og hvor man kjøre mot hverandre. Det hadde også gitt spillet mer levetid i tillegg til mer hygge i familien. 

En annen ting som har fulgt Ridge Racer-serien er uten tvil det å skrense seg igjennom svingene. Dette følger selvsagt med i Ridge Racer Unbounded og er mer viktig enn noen gang om du skal klare å karre deg til topps. For skrensingen sørger for at du kjapt kommer deg ut av en sving og kan smekke på nitro for så å få en eksplosiv start på rettstrekningen. 30. mars
kommer altså Ridge Racer Unbounded og jeg gleder meg stort. Elsker jo bilspill og jeg er veldig spent på hva PC versjonen har å by på i forhold til den som kommer til konsoll (PS3 og Xbox 360). Selvsagt blir det bedre grafikk, men jeg håper også at det er lagt til støtte for å koble til ratt med pedaler. 

Hva synes du? Liker du bilspill og om du skulle ha kjøpt Ridge Racer Unbounded, hvilket format ville du ha valgt spillet til? Hvilker bilspill liker du best? 

Er vi rett og slett bortskjemte?

Ja, uten tvil! Jeg kan ikke annet enn å le meg skakk ihjel (noe jeg gjorde for et par dager siden). Etter å ha lest side opp og side ned om alle de spillerne som er missfornøyde med avslutningen i Mass Effect 3, så kan jeg ikke annet enn å klaske meg til hode og si at jeg ikke skjønner meg på folk. Jeg
skal ærlig innrømme å si at jeg ikke synes utvikleren BioWare har brukt nok energi på at de valgene man gjorde i spill nummer 1 og 2 ble mer synliggjort i spill nummer 3, men foruten det synes jeg Mass Effect 3 er rett og slett unikt på mange måter. Underholdningsverdien er utrolig stor og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har opplevd ståpels på grunn av handlingen, omgivelsene eller helheten av spillet, vet jeg ikke, men det er mange. 

Selv om jeg hadde håpet på litt mer dramatisk avslutning og mer forklaring på hvorfor det ble slik, så er jeg fornøyd med spillet i sin helhet. Mass Effect 3 har gitt meg mange, mange timer med herlig spilling. Mangt et utfordrende valg har blitt gjort og jeg har selvsagt måtte ta støyten for de valgene jeg har gjort. er jeg så fornøyd at jeg ikke kan annet enn å gi spillet de beste skussmål og mine anbefalninger. Om jeg skulle ha gitt spillet et terningkast, så hadde det fått en klar sekser. For makan til spill skal man lete lenge etter. Det er underholdende, sluker deg med hud og det allerede fra de første sekundene. Spillet gir deg alt hva du måtte ønske av god grafikk, handling, historie og underholdning. Mass Effect 3 er akkurat slik jeg vil ha det, verken mer eller mindre. 

nå går jeg med håp om at det ikke går så altfor lang tid for BioWare kommer med mer innhold til spillet og at man kanskje kan få oppleve mer Mass Effect ved en senere anledning. Om
du ennå ikke har kjøpt Mass Effect 3 så vil jeg selvsagt anbefale deg det. Spillet er rett og slett unikt og for meg et av de beste rollespillene jeg har prøvd til dags dato og det sier litt. PCutgaven av spillet var best i mine øyne med tanke på grafikken, men Mass Effect 3 finnes også til PS3 og Xbox 360. 

Etter en slik opplevelse så kan jeg ikke annet enn å si at vi rett og slett er bortskjemte!
 

Har du gjennomført Mass Effect 3 og likte du avslutningen? Om du skulle sette opp dette spillet på en liste av rollespill, hvor høyt oppe på listen ville spillet ha kommet og da fra 1 til 10? 

Ler meg skakk ihjel!

Det finnes utrolig mange artige innslag på Youtube og inn i mellom ler jeg meg skakk ihjel. Spesielt etter å ha sett dette så kan jeg nesten ikke tro det er mulig. Du snakker om at folk ikke skjønner sitt eget beste og at man blir lurt så til de grader. Som du kan se så blir mange på denne spøken. 

Om du hadde kommet opp i en slik situasjon, ville du ha fulgt stien eller ville du ha gått rett frem noe som er normalt i dette tilfellet. Hvorfor tror du mange går på denne spøken?

Pass deg for doktor’n!

Huff, hadde jeg møtt på en slik doktor som i dette filmklippet, tror jeg nok jeg hadde snudd i døra, men når jeg kanskje hadde vært opp i en slik situasjon som hovedpersonen fremstår her, so what the hell! Denne gangen er det et klipp fra det kommende spillet Far Cry 3 og et spill jeg gleder meg sinnsykt til. 

Endelig får vi oppleve en tropisk øy igjen og tankene mine går tilbake til spillet Far Cry. Et spill som faktisk overrasket en hel spillverden med ufattelig bra, detaljert grafikk, en jungel som tok pusten av deg. Nå håper jeg at Far Cry 3 kan by på litt av det samme som det første spillet. 

Hva tror du, er dette et spill du gleder deg til? Hvilket Far Cry spill likte du best? Ville du ha besøkt denne doktoren du ser i filmklippet?

Femte plass er ikke dårlig!

En av låtene jeg hører på for tiden er den som lå på femteplass på den engelske hitlisten forrige uke. Låten jeg her tenker på er med den populære artisten Nicki Minaj og hvor hun synger om Starships. Stemmen hennes er litt spesiell og det tar litt tid før man venner seg på den, men når man først har gjort det, så kan man nyte musikken med denne karismatiske artisten. 

Har du hørt låter med Nicki Minaj og i så fall hvilken liker du best?