SpillPappa unboxer SteelSeries Apex M500


 

*Sponset produkt*

Å være gamer er noe av det beste som finnes og spesielt når det dukker opp så mye spennende hele tiden. Ikke noe annet enn å si at vi har en snill postmann. Forleden dag dukket det opp en pakke og i pakken som du nedenfor kan se unboxingen av ligger det er flunkende nytt gaming tastatur fra SteelSeries
 

SteelSeries er en produsent som jeg har kjent i mange, mange år og har testet mye spennende fra dem. Faktisk har SteelSeries vært sponsor for klanen min Trønderbataljonen i sin tid og hvor vi alle spilte med SteelSeries produkter på et tidspunkt.
 

har et nytt gaming tastatur altså tatt veien innom mitt lille nåværende kontor. Tastaturet heter Apex M500 og er et mekanisk tastatur med røde switcher. I tillegg lover SteelSeries at man skal kunne trykke over 50 millioner ganger på tastene noe som er sykt mye. Gaming tastaturet har også et blått lys under tastene. Det var flere ting jeg merket meg under unboxingen, men dette skal jeg ikke skrive her og vil heller at du skal se videoen for å finne det ut.
 

Her er mer info om tastaturet:
«Apex M500 er min nye favoritt. Det er solid som en stridsvogn, og det viderefører samtidig kvaliteten fra 6Gv2 ? det mekaniske tastaturet som jeg har brukt de siste årene» forteller Kurtis “Aui_2000” Ling, Carry for Evil Geniuses Dota 2-teamet. Han utdyper: «Det oppfyller alle kravene de fleste spillere har til kvalitet og kontroll. Jeg tror Apex M500 er et tastatur som vil bli brukt på profesjonelt nivå i lang, lang tid.»

 

Cherry MX Red-bryter;
Apex M500 benytter Cherry MX Red ? verdens mest populære brytere til mekaniske gaming-tastaturer. Tar du gaming seriøst, er du nødt til å kunne stole på utstyret. Med Cherrys enestående kombinasjon av nøyaktighet og stabilitet, samt holdbarhet, hvor det gis garanti for at bryterne skal tåle 50 millioner tastetrykk, er det ikke rart at Cherry MX Red-bryterne fortsatt er førstevalget blant gamere over hele verden.

 

SteelSeries Engine;
Hva hjelper det med krefter, hvis du ikke har full kontroll over dem? Med SteelSeries sin anerkjente programvare har gamere full frihet til å programmere unike tastekombinasjoner, avanserte makroer og konfigurere automatisk aktivering av profil for spillet som startes. Med individuell bakbelysning for alle tastene og et ubegrenset antall profiler er mulighetene for personlig tilpasning bokstavelig talt endeløse.

 

Styr på ledningen ? og spøkelsene;
I kampens hete er der ikke rom for problemer med utstyret, og SteelSeries Apex M500 overlater ikke noe til tilfeldighetene. Det er tre kanaler til ledningsføring på undersiden, som sørger for at ledningen ikke kommer i veien, uansett hvor den skal føres. Og med individuell registrering av alle de 105 tastene, selv hvis du trykker på dem samtidig (n-key rollover), er Apex M500 bygget for 100 % kontroll og 100 % Anti-Ghosting.

 

Med andre ord, gaming tastaturet ser meget lovende ut og jeg gleder meg sykt til å spille med det. 
 

Føler du deg fristet av dette, så kan faktisk produktet kjøpes HER.
 

Har du spilt med et SteelSeries produkt før? Hva er ditt favorittmerke når det kommer til slike produkter?
 

#steelseriesapexm500 #steelseries #unboxing #spillpappa #youtuber #spill #gaming #games #game #gamer #hardware #gamingtastatur

Golf with Friends. Blir gruset godt og grundig…


 

Okei, da er det bare å gjøre seg klar for en ny runde med Golf with Friends. Et spill jeg liker svært godt og spesielt med måten det er lagt opp til å spille sammen med venner. Selv om det foreløpig finnes kun fire baner til spillet som enda er under utvikling, så er det moro med de banene som finnes og som gir mange artige opplevelser når de spilles. Selvsagt håper jeg på mange flere nye og utfordrende baner fra utvikleren og som igjen sørger for mer moro sammen med venner og bekjente. 
 

har jeg lagt opp en helt ny video på youtube-kanalen min og hvor jeg spiller Golf with Friends sammen med Misbetta og The Ripper. Dessverre for meg så går det ikke så godt og blir kjørt totalt over av Misbetta. Hun spiller godt mens jeg og The Ripper sliter med å treffe hullene. Ikke hullvant sier du…kan nok tenkes det ja…
 

Spiller du Golf with Friends og hvem spiller du stort sett sammen med? 
 

#golfwithfriends #misbetta #theripper #spillpappa #youtuber #gamer #spill #games #gaming #game

Ny video fra Transport Fever…


 

Et av spillene jeg gleder meg mest til i høst er uten tvil Transport Fever utviklet av Urban Games og Gambitius Digital Entertainment. Nærmere Transport Tycoon kommer man snart ikke bortsett fra at dette er i ren, pen 3D. 
 

I sammenheng med at Gamescom snart går av stabelen har gjengen bak spillet sendt ut en rykende fersk video som presenterer spillets innhold og ja, jeg gleder meg bare mer og mer til dette. Jeg elsket Train Fever og er bra sikker på at dette spillet kommer til å bli like godt elsket. Mye mer innhold, større områder, flere kjøretøy og nå også båt og fly. Jeg er i syvende himmel rett og slett. 


 


Her er mer info om spillet:
Whether by land or sea or air, Transport Fever draws upon 150+ years of history with over 120 detailed trains, aircraft, ships, buses, trams, and trucks that age as time passes.

Construct stations, harbors, and airports, linking hubs of trade to meet the needs of evolving cities and shifting populations. Upgrade your infrastructure to keep up with the times and connect cargo chains to enable economic growth as you establish your transportation empire.

Coming to PC this fall, Transport Fever is the follow-up to the fan-favorite simulation game, Train Fever. Transport Fever features an upgraded railroad and street construction system, brand new boat and plane transport simulation options, campaign mode and improved UI.
 

Gleder du deg til dette spillet og fikk du spilt Train Fever fra samme utvikler?
 

#transportfever #trainfever #urbangames #gamescom #spill #gamer #games #game #gaming

Svar på Q & A fra Youtube-gjengen i Oslo!


 

er det over en uke siden jeg og Youtube-gjengen var i Oslo og hvor vi alle var samlet. En herlig opplevelse og som gjorde at jeg fikk litt fri fra det som skjer i hverdagen min for tiden. Selv om det var en koselig tur sammen med gjengen min, så hadde jeg også en del møter med potensielle arbeidsgivere slik at jeg har flere føtter å stå på når jeg flytter nedover til Oslo etter hvert.
 

Men nok om det. Endelig kan vi presentere svarene fra Q & A-en vi kjørte da Youtube-gjengen var i Oslo forrige uke. Her blir vi spurt om det utroligste. At det ble litt kleint, ja, men vi hadde det moro også. Mange gode spørsmål ble det og hvor Misbetta, The Paxian, Cortez, The Ripper og meg svarte så godt vi kunne. 
 

Her er svarene og håper du liker videoen vår…
 

#youtubegjengen #spillpappa #misbetta #theripper #thepaxian #cortez #norskeyoutubere #oslo #gamer #gaming #games #game #spill #gamere

Bonden i meg skriker og vil ut…


 

Ja, jeg vil dyrke, jeg vil ha buskap på gården min, jeg vil kjøre traktor, skurtreske, en skikkelig “pick up”. Jeg vil arbeide til langt på ettermiddagen og kvelden og vite at den jobben jeg gjør gir noe tilbake som igjen gjør at jeg kan bygge opp gården min. 
 

Okei, er kanskje ikke helt sånn, men den digitale bonden i meg gjør det og spesielt når jeg ser hvordan det kommende Farming Simulator 17 blir. Nå er det ikke så altfor mange dager til Gamescom åpner dørene og i denne forbindelse så har Giant Software og Focus Home Entertianment sluppet en ny trailer fra spillet som etter planen skal lanseres den 25. oktober til PS4, Xbox One og PC.
 

Etter å ha sett videoen så gleder jeg mer enn noen gang og ser frem til å ta fatt på det digitale livet som bonde…
 

Gleder du deg til Farming Simulator 17?
 

#farmingsimulator17 #focushomeentertainment #giantsoftware #gamescom #spill #gamer #gaming #games #game

Anmeldelse: LucidSound LS30


 

*Sponset produkt*

Er det noe jeg har brukt mye av opp igjennom mitt liv som gamer så må det være headsets. Her har det vært mye forskjellige og mange som ikke har klart å nå opp til det jeg har forventet. For er det noe som er viktig så er det et godt lydbilde, behagelig å bruke og sist men ikke minst har god kvalitet.
 

Da jeg fikk spørsmål om å teste ut LucidSound LS30 skal jeg ærlig innrømme og si at jeg var litt skeptisk. Har jo ikke hørt noe om merket før og var litt spent da pakken med headsetet dukket opp. Forhåndsdømming er noe jeg aldri gjør og tar produktene og spillene som de kommer. Det jeg ikke visste fra utgangspunktet er at personen bak headsetet er ingen ringene enn Chris Von Huben som også er kjent for gamingheadsetene til Tritton. Tritton er nå kjent for å lage gode gamingheadset.
 

Først må jeg si at Produsenten av LucidSound LS30 har tenkt enkelt og det er noe jeg berømmer de for å gjøre. Jeg liker litt bling bling, lys i regnbuens farger og ting som fanger oppmerksomhet, men når det kommer til dette gamingheadsetet så passer det seg liksom ikke inn. For her får man følelsen av å besitte noe eksklusivt noe jeg tror var fokuset til produsenten. 

Detaljene er rene og pene. Rett og slett vakkert design. Med logoen godt printet inn på toppen av bøylen, herlige puter på undersiden av høylen og på sidene av klokkene finner du også logoen godt innprintet i en form for børstet plast som gir ekstra stilig design.
 

Bøylen og klokkene sitter som støpt, men ikke for klemmende og gjør at du kan sitte med headsetet i flere timer i strekk uten å få vondt i verken hode eller ører. Faktisk funker det om du vil ut på løpetur også. Det sitter godt på hodet selv om jeg løper, spurter, hopper eller hva det måtte være. Ikke prøvd det på sykkeltur ennå, men det må prøves.
 

Når vi kommer til designet av selve øreklokkene så ser de massive ut, men de føles noe helt annet ut når du har dem over ørene. Myke gode øreklokker omkranser ørene helt perfekt og i tillegg stenger ut mesteparten av støyen fra omverden slik at du kan nyte musikken, lydene i spillet eller filmen. Helt vidunderlig rett og slett. En annen ting som definitivt er verdt å nevne, du føler det ikke blir klamt i og rundt ørene etter å ha brukt LusidSound LS30. I grunnen er det litt utrolig for med klokker som dette så burde det ha blitt det. Et godt eksempel, her på kontoret der jeg sitter så kan det fort bli over 30 grader og jeg har brukt headsetet og spilt flere timer i strekk uten å bli “våt” i ørene. 

Men så var det knappene og ja, de setter på riktig plass og er lett å bli dus med selv om du i kampens hete kanskje må trykke på noen av dem. Alle knapper sitter faktisk på headsetet og ingen på ledningen. Det vil si du har full kontroll her. Kun et ankepunkt, du må lære deg hvor knappene sitter før du har kontrollen. Først må man lokaliserer knappen for å slå på headsetet (som lades opp) og når den er funnet så er vi klar til å utforske de andre knappene. På høyre side finner du knappen med merket EQ på. Denne gir deg mulighet til å stille inn tre forskjellige lydinnstilinger. En normal, en med bedre bass og den siste med både bedre bass og diskant. Om du trodde det holdt med disse knappene så må du tro om igjen. En må jo ha mulighet til både å mute lyd, stille lyden opp eller ned pluss heving og senking av stemmen fra mikrofonen. Selvsagt finnes det knapper til disse tingene. På selve klokkene sitter det knapper som er godt skjult og her sitter også disse egenskapene. Designmessig genialt og man tenker ikke over at det er knapper der.

Okei, så har vi snakket litt om designet og hvor glad jeg er i det. Stilrent som rakkeren og når man tenker på det så skulle man også tro at dette gamingheadsetet skulle bli en dyr affære. Nei da, faktisk finner du LucidSound LS30 til rundt 1500 kroner og det er søren meg ?billig? i forhold til hva du får. Når vi først er inne i dette med pris og i forhold til hva man får, så er det en ting som er mer viktig en designet og det er lyden.
 

Selv om dette ikke er et headset til flere tusen kroner, så føles det litt ut som det. Spesielt når det kommer til lyden. Her har produsenten virkelig stått på og jeg kan ikke annet enn å si at jeg er meget begeistret over hva jeg hører om det er musikk, gaming eller om jeg ser film. Snakk om godt lydbilde i forhold til hva du betaler. Kan søren meg ikke huske å ha opplevd slik lyd i et headset som koster rundt 1500 kroner. 

Balansen i LucidSound LS30 er helt perfekt til mine ører og jeg hører godt mine fiender komme krypende bak meg i CS:GO eller Battlefield 4. Jeg hører godt om sabeltanntigeren eller en blodtørstig bjørn kommer luskende bak meg i Far Cry Primal. Dette er meget viktig og her klarer LucidSound LS30 seg meget bra. Gjengir lydbildet godt og gir meg overtaket over mine fiender noe som trengs. Bassen er god selv om jeg hadde håpet på enda litt mer trøkk, mens mellomtonen og diskanten er perfekt akkurat slik jeg vil ha det.
 

I og med at LucidSound LS30 ikke får noe strøm via kabelen, så må det lades opp. Dette gjøres via en helt ordinær micro-USB kabel som selvsagt følger med. Når headsetet er fullt ladet opp så har det en ca. levetid på rundt 15 timer +/- noe jeg synes er bra til å være et så kraftig headset med så god lyd. Om du har en lang micro-USB kabel så kan du faktisk spille samtidig som du lader og det kan jo tenkes kan skje før eller siden. 

Etter å ha brukt headsetet en god stund, til og med på løpeturer så kan jeg ikke annet enn å bøye meg litt i støvet over kvaliteten. Her får du et fullgodt gamingheadset som oser av kvalitet. Lydbildet er godt og balansert og sørger for at jeg hører mine fiender godt uansett spill jeg spiller. Headsetet egner seg også godt om jeg spiller musikk eller ser film og det beste, jeg kan sitte med det på timesvis uten at jeg føler noe form for ubehag. Her har produsentene av LucidSound LS30 gjort en meget god jobb. Om du er på utkikk etter et nytt gamingheadset eller et headset for å høre musikk se film eller for den saks skyld vil ha med deg på trening, så er dette et godt valg. Stilrent design, god kvalitet og stort bruksområde så sørger dette for at du får mye for penga og som igjen sørger for det terningkastet jeg gir.
 

Om du vil vite mer om headsetet så kan du lese mer på nettsiden til LucidSound.

 


 
#spillmagasinetreview #lucidsoundls30 #gamingutstyr #gamingheadset #gamer #spill #gaming #game #games #anmeldelse #omtale

Gigabyte GA-Z170-Gaming K3 unboxes

*Sponset*

Når man skal bygge seg en PC er det viktig å velge hvilke komponenter man skal plugge inn i den kommende gamerPCen. Her gjelder det å velge rett slik at de komponentene passer godt til hverandre. En utstyrsprodusent av gamingkomponenter er Gigabyte og de har i mange, mange år bevist at de har gode kvalitetsterke produkter.
 

Undertegnede har gjennom mange år brukt kun Gigabyte og har vært særs godt fornøyd med dette merket. Derfor var det heller ingen tvil i hva jeg ville ha tak i når det kommer til bygging av min nye gamingPC og som skal være klar innen en måneds tid. Til min Intel i7 6700 Skylake valgte jeg ut GA-Z170-Gaming K3 fra Gigabyte og som på sin måte passer godt inn sammen med min 32 GB DDR 4 RAM fra HyperX. 
 

GamingRIG 2016 har jeg valgt å kalle prosjektet og som har tatt en liten stund å gjøre klart for, men nå er det altså ikke lenge igjen til det blir ferdig og gamerPCen ser dagen lys som sagt innen en måneds tid. I mellomtiden kan jeg her presentere hovedkortet fra Gigabyte og som jeg er veldig godt fornøyd med både av muligheter og design. 
 

Vil du vite mer om hovedkortet, så finner du info om det inn på nettsiden til Gigabyte.
 

Når du skal ha tak i en ny gamingPC, bygger du den selv eller kjøper du den ferdigmontert?
 

#gigabyte #hardware #hovedkort #spillpappa #gamer #youtuber #games #gaming #spill #game 

Hva skjer med foredraget Spill er sunt?


 

Som mange av dere vet så har jeg gjennom mange år drevet foredraget Spill er sunt. Jeg har hjulpet foreldre, barn og unge og voksne ut av et helvete med spillavhengighet og fått de på rett spor. Jeg blir hele tiden kontaktet av foreldre som lurer på hva de skal gjøre på grunn av deres unge håpefulle ikke gjør annet enn å spiller spill. Det er ikke en enkel affære dette her og finne løsninger er til tider problematisk, men det jeg vet at man må være nøye med å finne ut årsaker og finne løsninger som funker for alle parter. 


Foredraget Spill er sunt inneholder også tips til hvordan foreldre skal kunne skjønne mer hva gaming går ut på og hvordan de skal kunne klare å takle en gamers hverdag.
 

Med at det har skjedd det som har skjedd har jeg blitt kontaktet av mange som lurer på om jeg fortsatt vil drive foredraget Spill er sunt og selvsagt vil jeg det. Spesielt når jeg får veldig mange gode tilbakemeldinger på foredraget og jeg ønskes rundt omkring i landet med det. Da sier det seg selv at jeg må fortsette korstoget med foredraget til alle som ønsker.Bildet fra foredraget på Hitra for hele Hitrasamfunnet.

 

Jeg holder foredrag til alt fra foreldre, barn, unge, helsevesen, politi, skoler for spillutvikling og hjelper mer enn gjerne utviklere å komme seg videre med sine prosjekter. Gjennom å ha arbeidet i spillbransjen i over 16 år så kjenner hvordan den funker og hvordan er bygd opp. Jeg er selv gamer. Har neste blitt spillavhengig selv og har fire barn som spiller alt av spill man kan tenke seg.
 

Foredraget Spill er sunt vil i tiden fremover også dra land og strand rundt omkring i Norge. De som ønsker kan selvsagt kontakte meg og jeg vil komme og holde foredrag. Gaming er noe som det bare mer og mer av og da er det viktig å følge med på det som skjer om man er foreldre, barn, unge, lærer, politi, helsevesen, spillutvikler, politikere eller hva det måtte være. Bildet fra TG 2016 tatt av Petter Høyer
 

Spill er sunt vil fortsette og jeg vil fortsatt holde koken oppe med foredraget uansett hvor jeg måtte flytte. 
 

Om dere ønsker at jeg skal komme å holde foredrag, så ta kontakt med meg:

Bernt Erik Sandnes
Mail: [email protected]l.com
Telefon: +47 45 42 70 82

 

Spill er sunt!
 

Klipp fra TV2 sitt innslag om TG 2015!
 
-32-bJuuKUE
Gode råd fra Truls til foreldre angående spilling!

#spillersunt #foredrag #foredragsholder #gamer #gaming #game #spill #games

Blir tatt med gullkniven! CS:GO med Misbetta, Cortez og The Ripper


 

Noe av det artigste jeg vet er å spille sammen med andre. Selvsagt, jeg liker å sitte å spille litt for meg selv også, men det er først når man spiller med andre at det virkelig blir moro. En gjeng jeg har spilt en god del sammen med de siste måneder er med Misbetta, Cortez, The Ripper og The Paxian (som ikke er med i denne videoen). Gjennom flere kommende videoer vil dere se hvor moro vi har det. 
 

I denne videoen åpner vi opp for andre å spille sammen med oss. Den som fikk gleden å sette gullkniven i meg var Alek. Totalt eid for å si det mildt, men likevel, det var moro og spille sammen med Youtube-gjengen min. CS:GO er er godt spill som jeg liker og mer klipp med oss kommer etter hvert og kanskje er du en av de vi spiller sammen med…
 

Liker du best å spille sammen med noen eller synes det er mest moro å spille alene?
 

#csgo #spillpappa #youtubegjengen #youtuber #spill #gamer #games #game #gaming

Ærlig blogg om fremtiden fra meg…


 

Okei, det har ikke vært greit å være meg eller noen av de andre i familien. Jeg har gjort ting på en måte jeg aldri burde ha gjort og må selv ta følgene for det. Jeg innrømmer mer enn gjerne at det har vært en del gråt i familien. Å si noe annet er å lyve stort.
 

Bygdedyret har virkelig vært ute og føler jeg er den store stygge ulven noe jeg også har fortjent, men når det er sagt, så har alltid en sak to sider. Alltid. Om man tror at alt er så enkelt, så er det ikke det. Ting kan være mye mer komplisert og det de andre i rundt får med seg er kun en brøkdel. Har fått vite at ting har blitt sagt og noe av det er nok sant, men andre ting ikke er det. Er det noe jeg hater så er det bygdedyret her på Snåsa… 
 

Hva vil så skje i tiden fremover? Man kan så spørre seg. Selv vil jeg selvsagt være sammen med barna og nyte tiden med dem, men det går ikke her på Snåsa, med alle bygdedyrene. Det ville aldri ha gått uansett. Så er spørsmålet, skal jeg flytte til Steinkjer, Verdal, Levanger, Stjørdal eller Trondheim for den saks skyld? Blir i alle fall ikke boende i Nord-Trøndelag. Mitt nettverk er dessverre som mange av dere vet i Oslo og omegn. Der har jeg en stor vennekrets som jeg vet setter pris på meg og som jeg selv setter pris på. Der kan man bygge videre på nettverket, jobbe med noe som hele tiden utfordrer meg, gir meg mulighet til å bidra med det jeg kan og i tillegg være en del av det som blant annet skjer i spillverden. Gaming er for meg meget viktig og her er det fortsatt en enormt potensiale for å videreutvikle denne.
 

vil noen garantert løfte på øyenbrynene og tenke, hva med barna da? Ja, hva med barna? Jeg ønsker selvsagt ikke å rømme, men som alle vet så finnes det ikke en skjit av jobb her på Snåsa. Muligens på Steinkjer, men fortsatt er det for nærme bygdedyret Snåsa, Videre sørvestover kan det tenkes, men så skal man også huske at det er viktig med en jobb man trives i. Har man ikke det så kan det gå på psyken løs og da hjelper det ikke om man er nærme barna eller ikke når faren er looneytoon. 
 

For noen dager siden var jeg i Oslo. En del av turen var ferie og en annen del var i jobbsammenheng. For på disse dagene var jeg i kontakt med mange interessante personer og kontakter som kom med innspill og fremtidige muligheter innenfor jobb og fritid. Selvsagt, nå jobber jeg for Spillmagasinet og har fullt fokus på det, men om jeg skal flytte f.eks. ned til Oslo er det også viktig at man har flere ben å stå på. Spesielt det å utvikle seg som person, kunne bidra enda mer pluss vite at man kan leve av det på best mulig måte. Da må man søke flere  og nye utfordringer. Jeg har tross alt jobbet i over 16 år med gaming og kjenner nesten hver eneste krinkel og krok av markedet og hvordan folk tenker med det som har med gaming å gjøre.
 

Hva som skjer fremover er vanskelig å si, men det jeg vet er at det blir en ny fremtid for familien Sandnes/Rasmussen. Vi må stå sammen med det vi får til og gjøre det beste ut av det. Jeg kommer i alle fall til å gjøre mitt for at barna skal ha det godt noe jeg selvsagt vet at min eks kommer til å gjøre. Unner ingen noe vondt og det har jeg aldri gjort og kommer aldri til å gjøre det heller.


Jeg er singel nå, men hvem vet med fremtiden. Selv om jeg ikke kommer til å gjøre noe drastisk på den fronten riktig ennå. Nå er det bare å rette blikket fremover og ta et steg om gangen. At det blir flere runder med gråting er nok bra sikkert, både for barna, eksen og meg selv. Det viktigste er at det hjelper å gråte og så får vi ta det som det kommer.
 

Mye som kan skje i fremtiden. Ta steg for steg, bygge opp ett nytt nettverk og jobbe for at de i rundt meg får det bra. Det gjelder alltid å gjøre det beste ut av det. Være positiv, engasjert, omtenksom, snill og bidra til at andre har det godt… 

#fremtiden #ærlig #flytte #gamer #gaming #game #spill #games