Jeg tar farvell…

…med skallet til min velbrukte Logitech G9 mus som har vært med i tykt og tynt. Gjennom harde kamper i Battlefield: Bad Company 2, bloggskriving på Gamereactor og blogg.no, til komplekse tilbud til kunder som vil annonsere på Gamereactors nettside, har musen fått gjennomgått. I mange måneder har skallet til G9-en min fått kjørt seg, men må nå gå av med pensjon. G9-musen er og blir mitt viktigste våpen i min travle hverdag om det er til hygge eller alvor her jeg sitter i min lille hule.

Selv om jeg er en snill bruker av datautstyret mitt, så er det lite jeg kan gjøre når det går så hardt utover f.eks. musen min og at jeg er nødt til å pensjonere den. Da jeg hadde en av de første Zboardene, klarte jeg å slite ut de mest brukte tastene og tilslutt var det umulig å vite hvilken tast jeg skrev på…

Hva med deg – har noe av datautstyret ditt avgått med pensjon etter flittig bruk eller har du aldri opplevd noe slikt som dette?

Vi tiltrekkes av store kjøpesentre!

Det er ikke rent lite vi blir tiltrukket av i dagens samfunn. Om det er jenter/gutter, bedre kropper, tøffe biler, fete ferier, spill eller andre ting vi sikler etter. Selv blir jeg tiltrukket av masse ting og føler meg inne mellom ør i toppen av det.

Er det en plass vi tiltrekkes til, ja så er det nettopp kjøpesentere. Så mitt spørsmål er – hvorfor tiltrekkes vi disse gigantiske pengeslukerne og ikke de mindre og mer harmoniske små butikkene som ligger i gata? Er det fordi det er så mye butikker som er samlet på et sted eller er det andre ting som trekker? Kanskje er det en samlingsplass for venner av deg? Selv blir jeg tiltrukket av kjøpesentre og kan bruke god tid på å sjekke ut butikker m.m. som interesserer.

I Amfi-senteret På Steinkjer finnes det pr. i dag over 120 butikker samlet på et sted og flere skal vist kommer til. På slike steder samler det seg utrolig mye folk og visakortene får kjørt seg til de gløder. 

Hva med deg, tiltrekkes du av kjøpesentre eller holder med en liten tur i din lokale butikk? Hva tror du som trekker så masse folk til slike gigantiske kjøpesentre?

Hvis du ønsker å se hvordan det største kjøpesenteret nord for Dovre ser ut, så klikk deg inn på denne siden; http://www.amfisteinkjer.no/

Middag – hva spiser folket?

Hos oss blir det fiskekaker, poteter, makaroni og gulrot til middag og prøver å starte uken litt sunt. Selv om jeg har min favoritt i taco, så er det jo kun til helgene det passer med slik overdådig mat som taco.

Hvilken middag skal dere ha i dag og hva er favoritten deres som middag i ukedagene?

“The Day After Tomorrow” på nært hold!

Har dere sett filmen “The Day After Tomorrow” der den nordlige halvkule ble dekket av snø takket være noen massive superorkaner som sugde ut all varme luften og ut i verdensrommet. Hvis du kunne ha sett et satelittbilde før jul i fjor ville du ha sett samme bilde som i filmen hvor snø som dekker store deler av den nordlige halvkule. Det var helt utrolig for å si det slik. USA, Europa og Østen hadde noen meget kalde uker da. Dette medførte til kaos med snø, is og store nedbørsmengder over meget enorme områder. Faktisk snødde det helt ned i Sevilla i Spania og de har ikke hatt snø det siste halve århundre.

Det er litt spesielt i det herrens år hvor klimakonferansen ble arrangert for noen uker siden og man klagde på klimakrisen. Mange har nå spurt seg selv om dette bare var et spill for galeriet. Vi har ikke noe global oppvarming nå sier motstanderne. Kulden er jo et godt eksempel på det. Det jeg sier er at jorden hele tiden opplever svigninger i klimaet og nå har vi opplevd noe unormalt. Noen forskere hevder at vi skal ha 30 år med mer kulde om vintrene enn normalt grunnet kjøligere temperaturer i havet og de mener at vi nå har vært inne i en periode med varme vintre. Om dette holder er jeg litt i tvil i og jeg tviler også på de forskerne som sier at vi må høyt til fjells for å gå på ski i 2020. Været forandrer seg hele tiden og det er dessverre lite vi kan gjøre noe med selv om temperaturen kanskje har steget litt i det siste hundre året.

Litt spesielt er det i alle fall når man nå kan sammenligne med katastrofefilmen The Day After Tomorrow med den situasjonen som var da eller hva synes du? Har det vært kaldt hos dere og temperaturer MOT normalt denne vinteren? Har dere fått mye snø denne vintersesongen?

…mens andre mener det motsatte av den forrige linken; http://www.storm.no/nyheter/global-oppvarming-er-ikke-avlyst-30<wrap>98128.html

Nedenfor ser dere et bilde (fra www.storm.no) som viser temperaturene fordelt over kloden og hvor lilla viser veldig lave temperaturer mot normalt og rød viser høye temperaturer mot normalt.

PC-en ferdig som spillplattform?

Dette spørsmålet er det mange gamere som har spurt seg selv i det siste og spesielt etter den siste bekreftelsen med at det meget etterlengtede Alan Wake IKKE lanseres til PC. Mange PC-eiere har nå sett seg veldig lei seg på Microsoft de mener jobber med en dyp dobbelmoral. Selskapet fremhever PC-en som spillplattform i det ene øyeblikket med deres markedsføring av Live-satsning for PC-spill for så og dolke PC-gamerne i ryggen med ikke å lanseres Alan Wake til PC.

I følge Microsoft passer Alan Wake best til Konsoll hvor det skal spilles på store fete skjermer i stuen og hvor man blant annet kan sitte trygt og godt i en sofa. Det Microsoft glemmer er at stadig flere og flere PC-eiere i dag faktisk sitter i stuen og spiller på det på en 40″ skjerm eller større. En PC-gamer har også funnet ut at det er mye bedre å sitte på en stor skjerm enn en liten 20″ PC-skjerm.

Er det hold i Microsoft sine synspunkter med at Alan Wake passer bedre på konsoll? Selv er jeg en tro PC-spiller og bruker mesteparten av spiletiden min fremfor PC-en og synes det er synd at spill som alan Wake ikke kommer til PC. Selvsagt har jeg lagt merke til at fokuset til spillutviklerne har byttet fra å være PC til konsoll og skjønner godt hvorfor. Det jeg ikke skjønner er f.eks. hva Microsoft tenker på når de ikke slipper Alan Wake til PC i og med at det er deres spill og at de vil at andre spillutviklere skal satse på PC-en som spillplattform med støtte for Games for Windows Live.

Hva er dine meninger – er PC-en død som spillplattform eller er det fortsatt liv laga?

Leiefilm-bransjen sliter!

I det siste har flere og flere leiefilmsjapper måtte stenge grunnet laber interessere for sine mange leiefilmer. Årsaken er at vi nå kan leie filmene hos våre nettleverandører som Get, altibox, online samt på våre konsoller. Dette gjør at vi enkelt og greit kan trykke på en knapp og vips var filmen leid for en stund.

Husker godt selv da jeg var liten hvor moro det var å komme inn på en stor filmleiekiosk med stort utvalg filmer. Det var som en drøm for meg og i tillegg til å leie filmer kunne kjøpe noko godt til filmen. Spesielt kiosken i Grong var stor og hadde på tusenvis av titler stående. I dag er det langt i mellom utleiere av film selv om at de faktisk har lelefilmer på den lokale Statoil-stasjonen som ligger et par hundre meter herfra.

Hvordan er det med deg? kjøper du nye filmer som lanseres eller leier du de filmene via f.eks. Get, altibox eller for den saks skyld via konsollen? Har du noen gang leid en film fra en kiosk?

Grunn til bekymring…!?

Selv har jeg en fin familie, hus og bil. Selvsagt hadde vi ikke klart å skaffet huset og bilen om vi ikke hadde fått lån i banken. Tider da man kunne låne til like over pipa er nå over etter at finanskrisen tok overhånd. Bankene er i dag veldig nøkterne til å låne ut i det hele tatt og krever at du har en del egenkapital om du skal låne til et hus.

Jeg leste om en sak på nettavisen hvor en mann ble sjokkert over svarene han fikk av bankene han hadde forespurt om lån fra. Men en samlet inntekt på over 650 000 kroner og en egenkapital fikk ikke mannen et lån på 2.2 millioner. Bankene kunne gi han et lån på 630 000 kroner og det ville jo ikke ha dekket noe i forhold til summen på huset. Det er ikke til å tro at det går an og man kan begynne å lure når personer med så bra inntekt ikke en gang får lån.

Klarer du å spare såpass mye med penger til du skal kjøpe deg hus at du vil få et lån som tilsvarer det mannen skulle få? Er det rett av bankene å være så gniene? Er det andre instanser som må inn på banen å hjelpe her? For med mange studenter som blir ferdige med utdannelsen, blir det fort vanskelig for disse som ikke eier en krone i egenkapital.

Nei, selv er jeg litt bekymret for mine barn som en gang skal ut å låne for å kjøpe seg tak over hodet. Håper inderlig at det da blir bedre tider og at bankene ikke er like gniene…

Vi blir svindlet rett fremfor nesen vår!

Vi har lenge hørt om det og det verste er at det fortsatt er like enkelt for de som kan det å gjøre det. Å svindle til seg bankkortnummer og sikkerhetskoden på bankkortet skal i følge Trend Micro være veldig enkelt. Faktisk florerer slike koder på nettet og de krimenelle kan fråtse. For en tier kan en kriminell få tak i koden din som igjen sørger for at kontoen din blir tappet for penger.

Skal jeg være helt ærlig, så liker jeg definitivt ikke utviklingen og her blir de kriminelle mer og mer smarte i sine handlinger for å loppe oss for våre personlige koder om det er til handel på nett eller i butikk. Selv er jeg som en hauk når jeg skal punche inn koden min etter å ha handlet og ser godt over mine skuldre før jeg slår inn koden. I tillegg prøver jeg å være godt sikret på PC-en med godt antivirusprogrammer samt andre sikkerhetsprogrammer, men man skal aldri være for trygg.

Her flere opplysninger rundt dette fra Trend Micro;

Så mye koster det på det svarte markedet
* Russiske bankkort som er knyttet til personbankkontoer og inkluderer skannede bilder av kontoinnehaverens pass, personnummer, passord og innloggingsopplysninger til Internett-banken – 1100 kroner for 50 kort.

* Kredittkortopplysninger (tett på utløpsdato) – 5 kroner for et kort.

* Kredittkortdetaljer koblet til bankkontoen innenfor EU inklusive CVC-kode og i enkelte tilfeller en garanti for at kortet er gyldig – mellom 10 og 30 kroner for 1-10 kort.

* Innloggingsopplysninger til en hacket Gmail-konto – mellom 110 og 170 kroner.

* E-postkonto til å sende ut søppelpost:
– Opptil 100 000 søppelpostmeldinger – 85 kroner
– Opptil 500 000 søppelpostmeldinger – 200 kroner
– Opptil 1000 000 søppelpostmeldinger – 225 kroner

* Twitter-konto med 100 følgere – 30 kroner.

* Fyll på Skypekontoen din for 590 kroner for kun 55 kroner.

* Ebay- og Paypalkontoer – mellom 20 og 30 kroner per konto.

* VIP-spillekontoer på grand-casino.com – 1700 kroner for 600 kontoer.

* PC-spillekontoer på Steam – 40 kroner per konto.

* iTunes-kontoer – fra 90 kroner, avhengig av saldoen på kontoen.

Hvordan er det med deg? Føler du deg trygg når du handler på nettet eller er du skeptisk for at andre kan “stjele” kontoopplysninger og koder? Er du også forsiktig når du tar ut penger fra en minibank med tanke på at noen holder øye med deg?

Null sikt!

Selv er jeg veldig varsom og aktpågivende når jeg er ute i trafikken. Det er viktig og spesielt når jeg kjører bil prøver jeg alltid å være forutseende. Jeg er nøye med sikkerheten og bruker alltid sikkerhetsseler både på meg og barna. I tillegg er jeg heller ikke noe råskinn til å kjøre fort. Det er viktig å holde fartsgrensen samt kjøre etter de forholdene som er på veiene.

Dessverre er det mange som burde ha fått seg en aha-opplevelse når det gjelder de trafikale kunnskapene samt vite når farten er for høy eller at man må bruke tid på å skrape is fra bilens ruter før man kjører i vei.

I vinter har jeg lest om veldig mange som har blitt stoppet opp med totalt nedisete biler og hvor politiet ikke kunne tro det var mulig. I dag har en 21-åring blitt stoppet av politiet og det med totalt nediset bil. Politiet (med refleksvest) og personen stilte seg fremfor bilen og man kunne ikke se noen av de gjennom frontruten. I tillegg hadde 21-åringen kjørt gjennom Steinkjer by og det mot solen som i tillegg til nedisete ruter fikk dårlig sikt på grunn av solen.

Er man for lat til å skrape av isen på rutene eller er det at man har for “dårlig” tid at man ikke gjør det? Er du en forsiktig person når det kommer til bruken av bil, er du nøye med å bruke sikkerhetsseler når du kjører eller sitter på? Hvis du ikke kjører bil – hvordan vil du bli i trafikken når den tid kommer?

Her er artikkelen som stod i Trønder-Avisa nettsider; http://www.t-a.no/nyheter/article109375.ece hvor bildet også stammer fra!

Ønskespill til andre formater!

Det er lenge siden jeg ble hekta på spill og den dag i dag så er jeg fortsatt hekta på spill. Det er noe spesielt med spill og måten vi blir tiltrukket spillene i dag. Selv prøver jeg på best mulig måte å bevare gløden og ikke minst gleden av å spille uansett hvilket format jeg spiller på. Jeg koser meg gløgg ihjel om jeg sitter med en gamepad til Xbox 360/PS2 eller med en PSP eller DS i hånda. Jeg har det moro sammen med familien når jeg spiller på Wii-en og PC-en er den maskinen jeg kanskje spiller mest på.

I det siste har flere og flere tanker florert i hodet mitt på spill jeg kunne ha tenkt meg til andre formater. Spesielt da jeg satt og spilte The Settlers på DS. Da kom spørsmålet på hvorfor The Settlers 2 og 3 ikke var blitt lansert til DS-en. Hva med Super Mario Galaxy-serien til DS eller Super Smash Bros Brawl til samme format for den saks skyld? Jeg kunne også ha tenkt meg Gran Turismo 5 til PC. Det samme gjelder Forza Motorsport-serien til PC også. Jeg håper inderlig at Red Dead Redemption kommer til PC. Hva med Heavy Rain til Xbox 360 og PC? Hvorfor kommer ikke Alan Wake til Playstation 3 og PC? Det er mange spill som kommer til de forskjellige formatene som jeg gjerne ville ha sett på andre formater.

Hva med deg – er det spill du helst ville ha hatt til andre formater enn der de befinner seg i dag? Hva er så årsaken til at du ønsker denne ønskedrømmen? Har du drømmer om at en dag så skal du få spilt Heavy Rain på Xbox 360?