“The Day After Tomorrow” på nært hold!

Har dere sett filmen “The Day After Tomorrow” der den nordlige halvkule ble dekket av snø takket være noen massive superorkaner som sugde ut all varme luften og ut i verdensrommet. Hvis du kunne ha sett et satelittbilde før jul i fjor ville du ha sett samme bilde som i filmen hvor snø som dekker store deler av den nordlige halvkule. Det var helt utrolig for å si det slik. USA, Europa og Østen hadde noen meget kalde uker da. Dette medførte til kaos med snø, is og store nedbørsmengder over meget enorme områder. Faktisk snødde det helt ned i Sevilla i Spania og de har ikke hatt snø det siste halve århundre.

Det er litt spesielt i det herrens år hvor klimakonferansen ble arrangert for noen uker siden og man klagde på klimakrisen. Mange har nå spurt seg selv om dette bare var et spill for galeriet. Vi har ikke noe global oppvarming nå sier motstanderne. Kulden er jo et godt eksempel på det. Det jeg sier er at jorden hele tiden opplever svigninger i klimaet og nå har vi opplevd noe unormalt. Noen forskere hevder at vi skal ha 30 år med mer kulde om vintrene enn normalt grunnet kjøligere temperaturer i havet og de mener at vi nå har vært inne i en periode med varme vintre. Om dette holder er jeg litt i tvil i og jeg tviler også på de forskerne som sier at vi må høyt til fjells for å gå på ski i 2020. Været forandrer seg hele tiden og det er dessverre lite vi kan gjøre noe med selv om temperaturen kanskje har steget litt i det siste hundre året.

Litt spesielt er det i alle fall når man nå kan sammenligne med katastrofefilmen The Day After Tomorrow med den situasjonen som var da eller hva synes du? Har det vært kaldt hos dere og temperaturer MOT normalt denne vinteren? Har dere fått mye snø denne vintersesongen?

…mens andre mener det motsatte av den forrige linken; http://www.storm.no/nyheter/global-oppvarming-er-ikke-avlyst-30<wrap>98128.html

Nedenfor ser dere et bilde (fra www.storm.no) som viser temperaturene fordelt over kloden og hvor lilla viser veldig lave temperaturer mot normalt og rød viser høye temperaturer mot normalt.

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3349

One thought on ““The Day After Tomorrow” på nært hold!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top