Tror du på værmeldingen?

Jeg har lenge vært veldig interessert i vær og vind og har ført værstatistikk siden høsten 1986. Jeg har vært med på mang en variasjon i været og fulgt med på klimadebatter og værmeldinger. Lenge var jeg stor fan av Vidar Teisen som etter fikk en kultstatus blant folket. Årsaken, jo – stemmen hans pluss de problemene som blant annet oppstod inne mellom med kartbrikker som falt ned og kart som ikke var satt opp helt korrekt i forhold til meldingen. For før i tiden var ikke værmeldingen basert på data-animasjoner, men på egne magnetkart hvor man meteorologen selv måtte sette på brikker. Inne mellom ville ikke magnetene feste seg skikkelig og uten forvarsel falt brikkene ned på gulvet i beste sendetid på NRK.

, mange år etter kommer været i fine data-animasjoner og sjelden har man problemer med å få vist hvilket vær det blir dagen etter. Med at jeg har fulgt med på været opp igjennom årene, har jeg også fått en føling på om værmeldingene har rett eller ikke. Når det gjelder morgendagens varsel, stemmer dette ofte opp i 95 % av tilfellene, men når det kommer til langtidsvarselet, så har dette en tendens til å bli feil. Hvem melder mest rett vær? Faktisk er det TV2 som har oftest rett etter det jeg har sett mens de andre har mer feil.

Hva med deg – får du med deg været eller tar du det som det kommer? Stoler du på værmeldingen eller har de som melder været en tendens til å melde feil der du bor?

Nedenfor ser dere et bilde av vår alles meteorolog Vidar Teisen og der ser dere også hvordan værkartet så ut hvor brikkene til tider levde sitt eget liv!

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

3 thoughts on “Tror du på værmeldingen?

  1. Selv tar jeg været litt som det kommer, hvis det ikke handler om spesielle arrangementer man skal være med på. Grunnen? Enkelt og greit fordi jeg ikke hundre prosent stoler på værmeldingene, siden mange sier motsatt av hva de andre værmeldingene sier (F.eks. NRK kontra TV2).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top