Kjøretøyene dominerer!

For tiden går det mye i bybyggespillet Cities Skylines. Et spill som krever at man er kreativ, betenksom og som tilbake gir deg god underholdning. Spillet er utviklet av finske Colossal Orders og hvor de har kombinert stor variasjon med mulighet for å modde egne bygninger, kart, kjøretøy pluss masse annet. Dette gjør at spillet nærmest får uendelig lang levetid. 

Jeg har brukt en god del tid på et område som heter Rauma og som er lagd av norske Sivert Hovde. Dette kartet er utfordrende og har en enormt til detaljgrad som jeg liker godt. 

Her er noen bilder fra mange av kjøretøyene som finnes i spillet og som jeg selvsagt har lastet ned fra Steam Workshop

Spill er sunt anbefaler dette spillet!

Liker du denne typen spill? 

#citiesskylines #colossalorders #paradoxinteractive #paradox #spillersunt #spill #pcgame #pcgamer #pcgaming #gamer #gaming #bybyggespill #citybuilder #lovegaming #sponsoredby #intel #kingston #hyperx #benq #gigabyte #coolermaster #pc #videogame 

Mobb noen til selvmord!

Som gamer liker jeg stort sett alle spill og har gjort det siden jeg startet å spille som en liten gutt. Jeg liker alt fra skytespill, bilspill, plattformspill til bybyggespill. Å si at jeg er en aktiv gamer er nok ikke å lyve, men med en familie og fire barn begrenser det seg med spilletiden. I tillegg prøver jeg også å spille så mye som mulig sammen med mine barn, noe jeg liker svært godt. 

Opp igjennom årene har det dukket opp mange spill som har gjort inntrykk på meg både på positivt og negativt. Spill som har fått meg til å miste munn og mæle, spill som har fått meg i godt humør, satt meg i samarbeidsmodus og spill som har fått meg irritert. Å være far til fire barn, som også er aktive spillere er heller ikke enkelt selv om jeg vil påstå at vi i familien har sunne rammer for spillingen vår. Jeg er åpen med mine barn og de får spille de spill som passer deres alder. Noen vil kanskje si at jeg er litt for streng på dette området, men mitt formål er å beskytte mine barn mot vold og spesielt i spill, for de vil alltids få oppleve det før eller siden når de blir eldre. 

Det er to spill som i det siste har fått meg til å reagere litt og dette er spillenes utviklere bevist gjort med vilje. Et av spillene som jeg synes er forkastelig er spillet Hatred. Dette er et spill hvor du tar rollene som “massemorder” og hvor målet er å drepe så mange som mulig på den mest bestialske måten. Rollen din hater alle i verden og plaffer ned på uskyldige så blodet skvetter til alle kanter. Dette er et spill som provoserer meg og spesielt med tanke på at jeg vet at barn helt ned i seksårs alderen vil spille dette og det får klokkene hos meg til å kime. Så til dere foreldre som leser bloggen min, sjekk ut denne traileren og si at dere er enige i meg om at barn skal skjermes for dette spillet;

Et annet spill som er på tur og som garantert kommer til å skape overskrifter er spillet Yandere Simulator. I dette spillet kan du spre rykter om en person slik at denne personen blir mobbet og kanskje også i verste fall tar selvmord. Du kan som spiller kaldblodig drepe noen for så å skjule ugjerningen. Hvordan unngå å bli oppdaget etter å ha drept noen? Det er blant annet noe som er godt fokusert på i spillet. I alle fall, dette spillet er for meg forkastelig og ikke noe barn bør få oppleve. For selv om dette er et spill, så mener jeg at dette spillet ikke burde ha blitt lagd. I dag er mobbing i fokus som aldri før og med et spill hvor man kan sørge for at noen mobbes for så å ta selvmord, er slettes ikke noe som bør oppleves av noen.

er det mer viktig enn noen sinne at foreldre følger med hva barna spiller og hva de bruker tiden på, spesielt når slike forkastelige spill kommer på markedet. Normalt er jeg åpen til spill, men i disse tilfellene så er jeg ikke det. Små barn skal ikke oppleve Yandere Simulator eller Hatred, så foreldre, det er deres plikt til å hindre dette.

mitt råd er å bruke litt tid på deres barn og unge når det kommer til spilling. Skaff et godt forhold slik at dere får et åpent forhold til spill og hvor dere kan snakke ut om spillene som spilles. Dette er like viktig som om vi følger med barna på skolen eller idrettslige aktiviteter. Det aller beste, spill sammen med barna noe de vil sette veldig stor pris på. Trenger ikke å bruke lange stunden på det, men sett av f.eks. en time i uken og dere vil få en fantastisk forhold når det kommer til spilling og sist men ikke minst, letter å sette grenser som passer inn i familiens gjøremål. Tro meg, jeg har selv stor erfaring med dette i forhold til mine barn.

Her er et klipp fra et annet provoserende spill, nemlig Yandere Simulator;

18refFZ8FoI

#yanderesimulator #hatred #ansvar #foreldrerolle #spill er sunt #spill #voldeligespill #vold #barn #mobbing #mobbe #gamer #pcgamer #konsollgamer #ilovegaming #lovegaming #sponsoredby #intel #kingston #gigabyte #hyperx #benq #coolermaster 

Stor Svampebob-kake!

Som stor fan av Svampebob Firkant ønsket jeg meg en kake av Svampebob Firkant for noen år tilbake og dama tok selvsagt utfordringen på strak arm. Så her er kaken som hun lagde til meg. 

Hva synes du? 

#svampebob #kake #bursdag #gamer #svampebobfirkant #pcgamer #konsollgamer #consolegamer #cake #cakeboss #lovegaming #birthday 

Max, gutten med den magiske tusjen.Min
minste sønn er i mine øyne en flink gamer. Han spiller spill som passer til alderen. Inn i mellom ser jeg litt mellom fingrene ut i fra hva jeg tror han klarer og hva han bør få oppleve når det kommer til spill. Et av spillene jeg visste han ville like godt var Max: The Curse of Brotherhood. Dette er et spill som fra utgangspunktet har PEGI-merking, det vil si aldersgrensemerking på 12 år. Min sønn blir 10 om ikke mange dagene.

For å se om han ville takle spillet, sjekket jeg ut noen videoklipp på Youtube og fant ut at Max: The Curse of Brotherhood kunne være perfekt spill for han. Føler det er viktig for oss foreldre å sjekke ut dette slik at våre barn ikke spiller spill som er ikke er egnet deres alder.etter litt grundig research, var sønnen min klar for å spille. Selv om jeg visste at han er en kløpper til å spille, så var jeg litt i tvil om han ville skjønne alt i spillet. Tvilen kom selvsagt sønnen min til gode og han har for ikke mange dagene sine rundet spillet. For å si det slik, han var stolt som rakkern og fikk minimal med hjelp fra meg. Kun et par plasser som var utrolig vanskelig og som jeg selv måtte ha noen forsøk før jeg klarte det.

Hva gjør så Max: The Curse of Brotherhood så bra? Det første man legger merke til når man starter spillet er de cartoonaktige animasjonen. Det er nærmest som å se det hele fra en Pixar-film. Detaljene oser av kvalitet og som sørger for at de som spiller blir satt godt inn i spillet og finner den rette stemningen. Det andre man legger merke til er måten spillet er lagd på. Det vil si, med de forskjellige fargene på den magiske tusjen du får tilgang, så kan du nærmest komme deg til det utroligste stedene. For du kan bygge opp søyler av stein, bestemme vannretning, tegne opp lianer og kvister som du kan utnytte. Alt dette passer så enormt godt inn i spillet. Denne magiske tusjen blir din følgesvenn og som hjelper deg som spiller å bygge opp, bevege og sørge for at det hele blir til et godt spill.For
å si det slik, man må virkelig ta i bruk sine kreative evner for å komme seg igjennom Max: The Curse of Brotherhood. Selv jeg satt som et spørsmålstegn og ikke skjønte helt hvordan jeg skulle komme meg videre på  enkelte områder og hvor både jeg og sønnen min prøvde og prøvde. Så plutselig som lyn i fra klar himmel klarte vi det. Dette gjør spillet utfordrende og krever at man hele tiden er løsningsorientert i tillegg til at man må ha reaksjonene og koordinasjonen i orden. Plattformspill er jo som du sikkert vet slik at det går ut på å hoppe fra plattform til pattform og dette er intet unntak i Max: The Curse of Brotherhood.Utvikleren har klart å få til en variert spill med flere twister som krydrer spillet godt. Detaljene, grafikken, animasjonene, musikken og stemmene gir spillet et godt innhold på mange måter og sørger for å sette oss i rett stemning. Både jeg og sønnen min sitter som klistret til skjermen under spillingen og tenker hele tiden løsninger for å komme oss videre. For meg er dette et spill du som mamma eller pappa gjerne kan være med på å spille som gjør at du får et godt forhold til barnet ditt når det kommer til spilling. Jeg har alltid sagt at foreldre er for dårlige her å vise interesse til spillingen. Selv om du kanskje ikke helt takler kontrolleren, så kom med forslag på hvordan ting kan gjøres i spillet og vips så blir dere et godt team.Min sønn på snart 10 år er god når det kommer til spill, men jeg har også hjulpet han en god del slik at han nå har gode kunnskaper i hvordan spillene er bygd opp og hvordan de fungerer. Det tok i alle fall ikke lange stunde før han gjennomførte det ene brettet etter det andre noe som imponerte meg med tanke på hvor utfordrende noen av brettene var.

Jeg og sønnen min på 10 år anbefaler Max: The Curse of Brotherhood til alle fra ti år og oppover. Et godt, utfordrende og underholdende spill.

Etter at jeg fikk tak i en Xbox One til gamerfamilien Sandnes, så har den fått kjørt seg og jeg vil i tiden fremover komme med flere anbefalinger av spill med mer til dere. Jeg er knakende godt fornøyd med konsollen som har overrasket på flere områder både for gammel som ung.

Spill er sunt anbefaler Max: The Curse of Brotherhood!

Stay tuned for more! 


#maxthecurseofbrotherhood #xboxone #microsoft #familygame #familiespill #utfordrende #underholdende #gamer #familyguy #familiespill #familieunderholdning #konsollgamer #konsollgaming #ilovegaming #gaming #spillersunt #spill #game #videogame 

Sjekk ut disse lekre skjermisene fra min by i Cities Skylines!

Jeg er en tro bybyggespiller og elsker alt som har med bybygging og byplanlegging å gjøre. Et av spillene som virkelig har fått meg spikret til skjermen er Cities Skylines. Spillet har nærmest slått pusten ut av meg og hvor jeg nyter hvert eneste minutt med spillet. Nylig lanserte utvikleren Colossal Orders en ny tilleggspakke. Denne tileggspakken gir oss omsider muligheten til å bygge tunneller noe som gjør det hele enda mer realistisk. Nå kan vi legge veier under byen, gjennom fjell slik at de trafikken går enda smoothere. Som om ikke det er nok, vi kan selvsagt også bygge togtunneller noe som også trengs for å få et godt jernbanenettverk.  

I tillegg har utvikleren Colossal Orders åpnet opp for modding av kjøretøyer i spillet og allerede nå har det dukket opp masse spennende biler, busser, lastebiler, politibiler med mer hvor jeg blant annet har en rekke gamle 50-60 talls fete amerikanske biler kjørende. Nye mods til tog og fly har også dukket opp og noe som fører meg rett til himmels av glede. 

Her er i alle fall noen bilder fra min by jeg har brukt en god del tid på og det med kartet Rauma. 

Spill er sunt anbefaler Cities Skylines som et kreativt og underholdende spill for alle aldre. 

Velbekomme!


#citiesskylines #colossalorders #paradoxinteractive #paradox #bybyggespill #citybuilder #pcgamer #pcgaming #pcgame #ilovegaming #pc #sponsoredby #intel #kingston #hyperx #benq #coolermaster 

Need for Speed Underground 3…

Er du en av de som har ventet lenge på Need for Speed Underground 3? Jeg er nok en av dem som har gjort det. Undergound-spillene fikk meg spikret til skjermen og spesielt med alle de mulighetene som lå til rette for pimping av bilen sin. Dette var noe som gjorde at jeg likte Underground og Underground 2 godt. I morgen kommer Electronic Arts til å annonsere et nytt Need for Speed-spill og i denne sammenhengen håper jeg inderlig på at de nå går tilbake i tid og tenker på alle de gode tilbakemeldingene de fikk nettopp for Underground-spillene. 

Min drøm er en gedigen sandkasseverden proppet med steder å besøke, alt fra verksteder, spesielle events, unike omgivelser og sist men ikke minst hvor løpene ligger som perler på en snor. Pimp bilen til det ugjenkjennelige og det til pumpende rytmer i garasjen din. Kjøp, vinn biler etter hvert som du karrer deg videre i spillet og finn unike deler rundt omkring slik man kunne i The Crew. Invitere venner til kjøring og se hvordan deres biler har blitt modifisert. Det jeg beskriver her hadde virkelig vært en drøm eller hva? 

I alle fall, i morgen får vi vite litt over hva vi har i vente og hva den svenske utvikleren Ghost Games jobber med. Vi kommer til å få presentert et helt nytt Need for Speed-spill og jeg er spent. Er du? Blir det Need for Speed Underground 3? 

Traileren nedenfor stammer fra Need for Speed Rivals som ble lansert november 2013. 

#needforspeed #nfs #electronicarts #ea #ghostgames #needforspeedundercover #racinggame #racing #game #pcgamer #pcgaming #pcgame #ilovegaming #sponsoredby #intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster 

Kjør på utfordrende og kronglete veier på Vestlandet!Endelig
får jeg muligheten til å cruise rundt på norske veier med et 21 meters stort vogntog. Jeg har ventet lenge på denne muligheten og spesielt med tanke på de “kronglete” veiene man blant annet finner på Vestlandet. Det vil si i dette tillegget får vi muligheten til å oppleve norske byer som Bergen, Stavanger, Kristiansand og Bergen.

Da jeg fikk høre at den skandinaviske versjonen var på tur, så jeg for meg å kunne cruise forbi Snåsa på tur til Tromsø, men dessverre har utvikleren SCS Software begrenset tillegget med å gjelde kjøring et godt stykke sør Dovre. Dette gjelder også Sverige hvor den nordligste byen er Stockholm.I
både Danmark og Sverige kan vi besøke flere byer enn i Norge og det er litt synd. For når du tenker på den unike naturen Norge har i forhold til Sverige og Danmark og en god del mer utfordrende veier, så burde utvikleren ha fått med mer fra Norge enn det man finnes i dette tillegget. Når det er sagt, så har utvikleren gjort en god jobb når det kommer til innholdet i de forskjellige byene og hvordan du kommer deg fra A til Å. Du har mulighet til å besøke hele 25 Skandinaviske byer blant annet Stockholm, Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Aalborg, Göteborg til Malmö. Som om ikke det er nok, har utvikleren lagt til 15 nye havner som du kan kjøre i fra og det gjør at turene blir lettere og planlegge. I de mange nye byene som er med finner du selvsagt kjente landemerker og om du besøker Oslo ser du fort at utvikleren har fått med seg Operahuset og alt dette er som du sikkert skjønner med å sprite opp denne tilleggspakken.

Som vanlig, så vil vi gjerne ha mer av det godt og slik er det også i dette tillegget. Jeg ville så gjerne ha sett enda flere norske byer samt flere byer i Nord-Sverige som man kunne ha besøkt. Dette ville ha gjort dette tillegget enda mer innholdsrikt. For inn i mellom så er det litt kjedelige å kjøre på de langstrakte veiene i Danmark. Selv om utvikleren har prøvd å sprite opp med litt variasjon.Fortsatt
savner jeg flere animasjoner i omgivelsene. Det vil si enda mer liv, flere gående på gatene og enda mer ting som skjer i nærheten av vogntoget ditt. Større variasjoner på kjøretøy som flakker forbi deg. Hva med politibiler, brannbiler, ambulanser med mer. Dette er ting man ser i trafikkbildet daglig og som sikkert ville ha gitt deg et lite støkk om en av disse utrykningskjøretøyene hadde havnet bak deg med ulende alarmer og blålys.I
alle fall, SCS Software har i grunnen utrolig til potensiale når det kommer til spillserien sin og hvor de kan få til det utroligste. Selv om jeg gjerne vil oppleve mer i dette skandinaviske tillegget, så gleder jeg stort over å kunne kjøre på norske, svenske og danske veier og frakte godt til og fra kjente byer. Det har lenge vært en drøm det og spesielt kjøre på de kronglete veiene på Vestlandet som jeg nå får muligheten til.

håper jeg på et nytt tillegg som gir oss muligheten til å kjøre lengre nord og opp til f.eks. Tromsø. Det hadde vært drømmen det. Om du er fan av Euro Truck Simulator 2, så kjøp tillegget med Skandinaviske veier. Det anbefales. Nå blir det ikke noe mer skriving fra meg, her skal det kjøres… 

Spill er sunt anbefaler Euro Truck Simulator 2!


#scssoftware #wendros #eurotrucksimulator2 #scandinavia #pcgamer #pcgame #pcgaming #pc #ilovegaming #gamer #gaming #sponsoredby #intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster #simulator #simulation #spillersunt 

I morgen skjer det!

Jeg er bergtatt og kan ikke si annet enn at jeg gleder meg unektelig stort. Helt siden jeg ble presentert for den første traileren, så har jeg vært fulgt med på alt som har blitt servert av godbiter fra The Witcher 3: Wild Hunt. Bare denne siste traileren får spillhjertet mitt til å dunke ekstra hardt. Tenk, dette spillet lanseres i morgen. Kan ikke bli en bedre mai dette her. Først DiRT Rally, så Project CARS og tilsutt denne lekkerbisken her. 

Det er godt å være gamer for tiden og spesielt med så mye herlig å la seg underholde av. 

#bandainamco #cdprojectred #thewitcher3 #thewitcher3wildhunt #rpg #pcgamer #pcgaming #pc #ilovegaming #pcgame #game #gamer #gaming #sponsoredby #intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster #

Snakk om å være treig!

Musikk er noe jeg hører mye på, men det hender jeg er litt treig i oppfattelsen av god musikk. En av de låtene jeg omsider har hørt en god del på er Alan Walkers Fade. Den er rett og slett nydelig. En herlig “happy tune” for mitt sitt vedkommende og som for øyeblikket spilles til alle døgnets tider. 

Hvilken musikk liker du å høre på når du f.eks. spiller eller sitter og klunker på tastaturet? 

#alanwalker #hitmusic #hit #music #musikk #musikktilarbeid #gamer #pcgamer #konsollgamer #hitlistemusikk #ilovegaming 

Shit! Blodig alvor i Asassin’s Creed Syndicate!

For første gangen på mange år har jeg følt at Assassin’s Creed har trigger meg. Etter å ha sett den aller første traileren, så må jeg innrømme at mitt gamerhjertet dunket ekstra hardt. Denne gangen er det ikke Frankrike og den franske revolusjonen som gjelder. Nå bærer det rett til London og Viktoriatiden. Detaljene, stemningen i dette kommende Assassin’s Creed Syndicate ser meget bra ut. Ubisoft, dette gleder jeg meg stort til. 

Her er den aller første traileren til spillet. Gleder du deg? 

#ubisoft #assassinscreed #assassinscreedsyndicate #gamer #pcgamer #pcgaming #pcgame #ilovegaming #sponsoredby #intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster #london #viktoriatiden #historisk #blodig