Du er den finaste eg veit!

Tenk at du går i lag med me? Du er den finaste eg veit!”

Natt til den 1. mai har jeg og dama mi noe å feire. For natt den 1. mai for 16 år siden ble vi forlovet. Det hele skjedde på Steinkjer hvor vi begge gikk på skole. Jeg gikk på Høyskolen og dama mi gikk på Helse og sosial. Husker kvelden og natten som om det var i går. Det var noe magisk den kvelden. Stemningen var romantisk og ringene fikk en viktig plass i hjertene våre. Vi forlovet oss til hverandre <3

Forlovelsen kom året etter at vi ble sammen og vi følte det var riktig å gjøre det. Selv om det er 16 år siden så føler jeg like mye for dama mi som den gang. Å være glad i noen er noe av det beste som finnes og kan i grunnen ikke beskrives før man har opplevd det selv.

Det er flere som har spurt oss om giftemål, men vi har sagt at den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Foreløpig har vi det veldig godt som forlovede og som fungerer helt perfekt for oss. Skal jeg være helt ærlig, så føler jeg en forlovelse er nesten like viktig for å holde sammen som giftemål. Så nå vil jeg sende i vei en stor klem og et varmt kyss til dama mi som fortjener alt det beste hun kan få. Mitt hjerte banker for deg min kjære <3

Med låten “Den finaste eg veit” med Hellbillies så beskriver det mine følelser for dama mi og håper inderlig de er gjensidige.

Måtte det bli mange fine år sammen med deg <3

Soldater i nærkamp!

Kaos, nærkamp og blodig oppgjør er det som setter preg på den nyeste filmklippet til tilleggspakken Close Quarters. Jeg gleder meg allerede og spesielt med tanke på at disse brettene høyst sansynligvis ikke vil inneholde hardware. En populær modus hos meg for tiden er Team Death Match forkortet med TDM. Disse brettene har stort sett ikke noe hardware og sørger for at man virkelig må følge med. Øyne i nakken er en god egenskap å ha i TDM. I denne modusen kan man faktisk klare å snike seg helt inn til fienden uten at han/hun legger merke til det. TDM er for meg den aritgste delen av Battlefield 3 for øyeblikket, men skal ærlig innrømme at det også blir litt conquest-spilling da sammen med Trønderbataljonen.

Kommer du til å kjøpe Close Quarters og hva gleder du deg mest til med denne tilleggspakken? 

Den skremmende hytta i skogen!

11. mai har grøsserthrilleren “The cabin in the wood” premiere på norske kinoer. Selv liker jeg slike filmer godt og gleder meg til den kommer. Elsker grøsserfilmer og spesielt artig å se hvordan filmenes effekter er lagd. Når det kommer til denne filmen, så virker den veldig lik det vi har sett før, men i følge filmselskapet så vil vi bli overrasket. Det liker vi. Så da er det bare å vente på filmpremieren 11. mai.

Fem venner reiser på helgetur til en bortgjemt hytte langt inne i skogen. Nifse ting skjer. Høres ut som et klassisk grøsseroppsett, ikke sant? Hvis du tror du kan resten av historien må du tro om igjen. For det er mer… Dette er noe av filmens beskrivelse og ut i fra dette lover filmen godt.

Hva synes du? Høres dette spennende ut og liker du slike filmer?

Det var da jeg var DJ det…

Det er noen år siden jeg var DJ og spilte musikk rundt omkring i Norges land. Det var en artig tid og hvor jeg traff mange spennende mennesker. Mange var også utrolig flinke til å danse og en låt som virkelig fikk opp dansingen var Technotronic “Hey yoh, here we go”. Denne låten hører jeg faktisk på den dag i dag og mimrer meg tilbake til de dagene da dansegulvene var fylt opp til randen med gutter ogjenter som danset til svetten tok dem. Herlige rytmer, fet dyp bass og en låt som faktisk den dag i dag får bassen til å vrenge seg om man skrur på for høyt. Denne låten var en perfekt låt å spille helt på slutten av kvelden før man avsluttet det hele med en klinelåt. Perfekt avslutning var det i alle fall og sørget for at jeg fikk mange oppdrag. Ble ikke rik på spillingen, men tjente nok til å kunne oppgradere meg med ny musikk, lyd og lysanlegg.  

En av gangene jeg spilte, fikk jeg låne (da tidens) aller beste lydanlegg med høytalere større enn meg, stort miksebord og hvor jeg hadde med meg lys og blacklight. Gud, det var moro å spille med det anlegget.

Nei nå skal jeg ikke drømme meg for langt bort og heller kommer meg ned på jorda igjen.

Har du vært på discotek før og hvilken låt synes du i dag er perfekt å danse etter?

Nintendo, please ikke bæsj på leggen!

Dessverre har jeg flere ganger hørt flere og flere rykter på at Nintendo vil kjøre mer fokus mot hardcore spillere når det kommer til deres Wii U som slippes på markedet i løpet av året. Wii er en perfekt barne og familiemaskin som jeg har anbefalt mange om å kjøpe etter å ha hørt hva konsollen skal brukes til. For selv om både Sony med Playstation 3 og Microsoft med sin Xbox 360 også er gode familiemaskiner med Move og Kinect, så er det fortsatt Nintendo Wii som har den enkleste teknologien for mindre barn til å kunne spille. Da tenkjer jeg på hvor enkel konsollen er med bruk av Wii Mote og nunchuck. Min datter på fire år (startet i begynnelsen av to års alderen) er blitt en mester og kan uten problemer slå på Wii-en, finne seg et spill og for så å spille det. Uten så altfor mye hjelp av meg. Det eneste jeg må gjøre er å velge språk om spillet er på norsk, selv her har hun begynt å kjenne igjen det norske flagget. Min minste sønn på syv år er selvsagt en kløpper og klarer alt selv om det er spilling av Wii, Xbox 360 eller PS3. Han får til det meste og trenger sjelden hjelp. 

I det siste har jeg altså hørt rykter om at Nintendo vil fange opp og sørge for mer fokus mot hardcore spillere og her er jeg dessverre litt redd for at Nintendo kanskje vil “bæsje på leggen” slik vi sier det her omkring. For det skal MYE til for å fange opp en tro Xbox 360 eller PS3 gamer i forhold til de mange familiene som har kjøpt en Wii. Det japanske selskapet bør heller mest bruke sine resurser på å få til en Wii U som stiller til de forventningene barnefamiliene har. Wii-maskinen vår er i alle fall veldig flittig brukt og spill som Mario Party 9, Mario Kart Wii, New Super Mario Wii får virkelig kjørt seg om det er i enspillermodus eller om vi er flere som spiller. 

Alt fungerer godt med Wii i dag. Den er så enkel å bruke at barn ned i to tre års alderen lærer seg Wii-ens mange funksjoner lett. Selvsagt er det viktig at foreldrene følger med, men stort sett klarer barna seg godt uten å måtte trenge hjelp. Jeg håper derfor at Nintendo ikke gjør noe ekstraavagant med å fokusere kun på hardcore-spillere og heller satse på det de allerede er mestere til, det å lage en ny enkel konsoll som ikke krever doktorgrad å mestre. Om selskapet fokuserer feil, tror jeg de nemlig vil havne på enda dypere vann enn det de er i dag og det med  røde tall i regnskapet for 2011 (det første i Nintendos historie).

Legg kortene riktig Nintendo og jeg tror dere kan fortsette å være et selskap som vi foreldre kan være glade i med underholdende spill for oss og barna våre. Pengene ligger i familieunderholdning. Jeg er veldig spent på hvilken hest Nintendo kommer til å satse på. En konsoll som strekker seg bort til hardcore spillere er ikke dumt, men hovedfokuset bør som alltid i Nintendos historie være barne og familieunderholdning. Det er der pengene ligger, for som skrevet tidligere. Det skal mye til for å få en PS3 og Xbox 360 fan til å kjøpe en Wii U selv om den kommer til å bli litt kraftigere enn dagens konsoller er. De venter bare på at Sony og Microsoft skal komme med nye og kraftigere konsoller. 

Selvsagt er det også viktig at Nintendo holder et høyt fokus på spillene til Wii U og at de klarer å utnytte dets potensiale som ligger til grunn. Sats på spillserier som allerede er populære og som selger godt. Lag spill som fortsatt sørger for at alle i familien kan konkurrere mot hverandre og hvor spillene kan kjøres blant større grupper uten problemer. Å spille mot hverandre i splitscreen er fortsatt noe som henger høyt oppe blant landets mange familier. Nintendo, ikke bæsj på leggen og bite over for stort stykke av kaken. Heller fokusere på det dere kan best, nemlig å underholde barn og familier og heller frist hardcore gamerne med spill som er egner seg for denne gruppen, så tror jeg på en fremtid som styrker Nintendo videre mot det mål å kunne underholde alle aldersgrupper. 

På den kommende E3 messen tror jeg vi kommer til å få se og høre mer om Wii U og jeg gleder meg til det!

Er det smart av Nintendo å fortsette hovedfokuset på barne og familieunderholdning eller bør Nintendo strekke seg etter hardcore gamerne? Hva er din mening? Kommer du til å kjøpe Wii U?   

Fått deg til å gråte…

Det er nok mye man skulle ha gjort annerledes opp igjennom livet, men takk og pris så finnes det ting man har gjort godt også. En låt som jeg for øyeblikket hører på er en låt som ligger høyt oppe på den nederlandske hitlisten og heter for “Nobody’s guy” og teksten handler om en mann som angrer på ting han har gjort. Melodien er fin og teksten bra og som selvfølgelig gjør at jeg liker låten godt. Artisten heter Charly Luske og med det håper jeg at du også liker låten.

Hva synes du? Liker du låten?

Den beste byen i verden er lagt i ruiner!

lurer du sikkert fælt på hva denne teksten skal omhandle, men i følge overskriften så er faktisk den beste byen i verden, the great apple, lagt i ruiner. Byen er New York og nå skal du ta tilbake byen og sørge for mer ordnede former. Spillet jeg sikter meg inn på er selvsagt Crysis 3. Et spill som jeg virkelig gleder meg stort til og som får siklet mitt til å renne i strie strømmer. Bare de første sekundene av filmklippet som du kan se nedenfor, får meg nærmest tårevåt i øynene. Skikkelig eyecandy for å si det mildt. Dessverre frykter jeg at spillet ikke vil dukke opp i år, men derimot i begynnelsen av neste. Det vil si innen utgangen av april. Det beste for utvikleren Crytek Studios og utgiveren Electronic Arts var å slippe spillet i forbindelse med julesalget, men tror nok vi må vente litt lengre før vi får spille Crysis 3. 

da er det bare å presentere den aller første skikkelige traileren til spillet som kommer til PS3, Xbox 360 og PC. 

Gleder du deg til spillet og til hvilket format skal du evt. kjøpe spillet til? 

Kreves det for mye?

Det kan man sagtens spørre seg om. Max Payne 3 er et spill mange gleder seg til deriblant meg. Jeg har sett alle filmklipp, sett alle skjermiser og lest side opp og side ned om dette kommende spillet. At det vil bli bra er jeg ikke i tvil om og med den kjente utvikleren Rockstar Vancouver bak roret, ja så vil vi “nok” ikke bli skuffet. Jeg husker godt det første Max Payne og hvor forut sin tid spillet var spesielt med spesielt med “effekten” BULLET TIME (lik den vi kjenner i filmserien Matrix). Denne effekten gjorde at du i sakte film kunne plaffe ned dine fiender og sørget for at du sjelden bommet. En effekt som jeg brukte flittig spesielt om jeg var presset opp i hjørnet av en horv av fiender. Da kom Bullet Time effekten godt til sin rett.

Nå, en god del etter at det første spillet kom ut for den menige mann, så har spillutviklingen gådt milevis og grafikken kan i grunnen ikke sammenlignes. Mange nye elementer finnes og spesielt om man spiller med DirectX 11, så kan man definitivt få eyecandy. Nå er det altså ikke lenge til spill nummer tre dukker opp og konsolleierne trenger ikke å vente mer enn til 18. mai, mens jeg som gjerne vil spilleMax payne 3 på PC må vente til 1. juni. I starten skjønte jeg ikke hvorfor vi PC spillere måtte vente ekstra på spillet, men etter å ha lest hva som kreves for å spille det, så skjønner jeg det. Krever nok en god del ekstra programmering for å få spillet så perfekt som de ønsker. For det er ikke småtteri du må ha “under the hood” i kabinettet for å spille Max Payne 3 med maks grafikk med alle effekter. Jeg kunne nesten ikke tro det jeg leste på www.gamereactor.no om nettopp maskinkravene. Helt utrolig for å si det mildt. Man kan nesten begynne å lure om at det snart lønner seg kun å satse på konsoll, for med slike maskinkrav, blir det fort dyrt.Som
dere vet, så er jeg en grafikkhore og elsker herlig og fin grafikk i spillene jeg spiller. Dette gjør også at man bør ha det siste innen skjermkort, RAM, SSD disker, hovedkort og sist men ikke minst kraftig prosessor noe jeg føler jeg har, men etter å ha sett at man for anbefalte systemkrav må ha 16GB RAM, så har jeg ikke det. Kun 12GB. Om dette har så altfor mye betydning for grafikken, når jeg klarer å oppfylle det andre er jeg usikker på, men håper selvsagt ikke det.


 

Dette er maskinkravene for spillet;

– Operating System: Windows 7 32/64 Service Pack 1, Windows Vista 32/64 Service Pack 2, Windows XP 32/64 Service Pack 3

– Processor: Intel Dual Core 2.4 GHZ –  i7 3930K 6 Core  x 3.06 GHZ / AMD Dual Core 2.6 GHZ – FX8150 8 Core x 3.6 GHZ

– RAM: 2GB – 16GB

– Video Card: NVIDIA® 8600 GT 512MB VRAM ? NVIDIA® GeForce® GTX 680 2GB VRAM / Radeon HD 3400 512MB VRAM – Radeon HD 7970 3GB VRAM

– Sound Card: 100% Direct X 9.0 compatible ? Direct X 9.0 compatible supporting Dolby Digital Live

– HDD Space: 35 GB

DVD Drive Please refer to your hardware manufacturer and Rockstar Support for current compatibility information. Some system components such as mobile chipsets, integrated, and AGP graphics cards may be incompatible. Unlisted specifications may not be supported by publisher.

Så nå spør jeg deg, har du maskin god nok til å kunne kjøre Max Payne 3 på PC eller må det til en oppgradering?  

Nedenfor er dere et filmklipp som blant annet beskriver grafikken.
 

Vil ha, vil ha, vil ha!Etter
å ha gjennomført Mass Effect 3 så sitter jeg med et stort glis om munnen og kan i grunnen ikke tro det jeg har vært med på. Spillet er ufattelig bra. Historien fanger deg inn i et nett som bare suger til deg med imponerende handling/historie, herlig grafikk og musikk som får nakkehårene til å reise seg i ren beundring. Mass Effect 3 er et av de beste RPG spillene jeg har spilt, nesten bedre enn Skyrim. Da jeg fikk høre om at en film med Mass Effect skulle komme, spratt jeg opp av kontorstolen og kunne ikke tro det jeg leste. Tenk, en film i Mass Effect universet. Det kan ikke bli stort bedre enn det. Filmklippet
som du kan se her er lagd av en fan av spillserien og enn om dette kunne være det originale filmklippet, da hadde jeg blitt glad da.

Ville du ha sett en film med handling fra Mass Effect? Har du spilt spillet og hva synes du om det og trilogien?

Kjøp melk fra automat på coop-en?

Å drikke melk er noe alle bør gjøre sies det. Som liten drakk jeg minst en liter melk hver dag og det til så og si alle måltider. Nå som voksen har det blitt mindre melkedrikking. Ligger kanskje på et par tre liter i uka nå. Årsaken er nok at det finnes mye annet man kan drikke og da alt fra forskjellige juiser, nektarer, safttyper, kaffe, tesorter, vanntyper med smak, for ikke å glemme de mange forskjellige kullsyrholdige leskedrikker. Alt dette har ført til at melkekonsumet her til lands har gått ned i forhold til før i tiden. 

Ernæringsspesiallister sier at man bør drikke melk for å få i seg viktige næringsstoffer som finnes i melken og selvsagt vet jeg jo det. Derfor prøver jeg også å drikke litt melk i ny og ne. I Åre i Sverige prøves nå ut noe nytt. En melkeautomat hvor man kan tappe melk på flasker er satt opp det. Melken er upasturisert (det vil si ikke forvarmet til over 70 grader) og hvor man kan kjøpe så mye melk de bare vil. Selv synes jeg dette høres veldig spennende ut og mon tro om ikke melkesalget kanskje ville ha gått opp om man hadde satt opp slike automater rundt omkring i Norge med Mr. Melk avbildet på fremsiden.  Kanskje hadde flere tatt med seg en flaske, for så å fylt den opp med rykende fersk melk. Ikke umulig det.

Hva synes du om å kjøpe melk som tappes direkte ned på en flaske fra en automat på Coop-en? Tror du flere ville ha drukket melk om det fantes slike automater? Drikker du melk? Hva drikker du mest av? 


Fresh milk anyone?