Transport Fever 2 – Hvordan er simuleringen i spillet?

 

Nå nærmer det seg med stormskritt Transport Fever 2 fra Urban Games og Good Shepard Entertainment. I løpet av 4. kvartal i år lanseres spillet og ikke annet enn å glede seg stort til det skjer. Jeg har hittil spilt alle spillene fra Urban Games. Helt fra det første spillet som fikk tittelen Train Fever til oppfølgeren Transport Fever som ble lansert 8. november 2016 har jeg vært hekta. For å si det slik, det har gått med en del timer til begge spillene og nå er altså Transport Fever 2 på tur. Gud som jeg gleder meg og har sett og hørt alt som har kommet ut om spillet. 

 

 

 

Den siste videoen som har blitt publisert er Transport Fever 2 – Development Highlights: Simulation og som viser oss hvordan simulasjonen i spillet fungerer. Om man ser på den grafiske biten så har spillet virkelig fått en skikkelig ansiktsløftning. Detaljene ser helt fantastiske ut på alt som er med i spillet. Dette kommer til å bli så bra at jeg ikke har ord. Så nå håper jeg tiden går fort som bare rakkern. Vil ha Transport Fever 2 nå! Vil du? 

 

 

 

Transport Fever 2 samt de andre spillene fra Urban Games og Good Shepard Entertainment passer f.eks. veldig godt i undervisningen på skolen. For spillene tar deg med fra de første dampkjøretøyene og til fremtidens kjøretøy. Du ser utviklingen av omgivelsene, alt av kjøretøy, befolkningen, hus med mer og dette gjør at man uten problemer kan bruke spillet i skolesammenheng. I tillegg er det god info om de ulike kjøretøyene slik at man også vet litt om historien bak disse. Er det en spillserie jeg gjerne vil anbefale til f.eks. undervisning i skolen så er det definitivt Train Fever, Transport Fever og det kommende Transport Fever 2. 

 

Synes du spillet ser spennende ut og er dette et spill du gjerne vil få tak i når den tid kommer?

 

Star Wars Pinball – Flust med herlige flipperbrett!

 

Har du hørt om utviklerstudioet Zen Studios? For de av dere som ikke har det så kan jeg si at denne gjengen er spesialister på flipperspill. De har mange, mange års erfaring her og har lagd det ene fete flipperspillet etter det andre. Selv er jeg stor fan av flipperspill. Helt siden Digital Illusion (DICE kjent fra Battlefield-spillene) lagde Pinball Dreams, Pinball Fantasies og til slutt Pinball Illusion så har jeg vært solgt til flipperspill. Har også brukt utrolig mye penger på flipperspill på kafeer, spillhaller med mer.

 

I dag er digitale flipperspill nesten like gode som flipperspill fra virkeligheten. Spesielt med tanke på alle de gode animasjonene som finnes i de ulike flipperspillene. Stilige animasjoner er med på å sprite opp spillene. I digitale flipperspill finner du også flere brett i ett og samme flipperspill. Det gjør at variasjonen blir stor i digitale flipperspill.

 

 

Fra før av har jeg så å si alle flipperspill fra Pinball FX3. Det vil nesten hele samlingen, men da på PC og Steam. Så da jeg fikk muligheten til å teste ut Star Wars Pinball til Nintendo Switch var jeg ikke sen i å reagere. Å spille flipper litt der hvor det måtte passe uten å være avhengig i en stor skjerm er fantastisk, men også råstilig å se flipperspillet på 42 tommer Samsung skjermen vår. Begge deler er helt fantastisk.

 

Hva er det som gjør Star Wars Pinball så herlig foruten at det nå finnes til Nintendo Switch? For det første så finner du i denne samlingen hele 19 forskjellige flipperspill. Her er variasjonen stor og hvor du virkelig kan velge og vrake mellom herlige brett. Spillene er selvsagt tatt i fra denne klassiske filmserien fra Episodes IV – VIII; Rogue One: A Star Wars Story; Solo: A Star Wars Story, Star Wars: The Clone Wars og Star Wars Rebels.

 

 

Det er ikke bare snakk om mange forskjellige brett, men også en skokk med karakterer fra film og TV-serien noe som også sørger for en enorm variasjon. Av karakterer så finner du blant andre Han Solo, Darth Vader, Lando Calrissian fra the Calrissian Chronicles table, Boba Fett og Droids. Utvalget er stort rett og slett.

 

Lokasjonene i Star Wars Pinball strekker seg fra Ahch-To Island til Mimban og temaene i spillet er tatt fra Jedi versus Sith in Masters of the Force, X-wings vs. TIE fighters in Starfighter Assault, eller experience the Might of the First Order.

 

 

I starten får jeg spørsmål om jeg vil spille som «light» eller «dark» side. Jeg valgte de gode selvsagt og etterpå var det det «dark» side som fikk kjørt seg. Spillet inneholder en karriere del og en single player del. I karrieredelen er målet å få visst antall poeng slik at du kan gå videre. Du har hele fem forskjellige «operasjoner» og hvor du må ha et visst antall «trekanter» for å gå videre til hver av operasjonene. Dette gjør at du hele tiden må spille godt for å få så mye poeng som mulig. Modusen er designet med korte, på-gå-spill-økter i tankene og utfordrer deg til å fullføre helt spesifikke pinball-baserte oppdrag på alle de 19 bordene. Videre gjelder det å velge banen til Jedi eller Sith når man går gjennom 50 karriererekkefordeler. Noen oppdrag involverer å mestre fantastiske Star Wars-tema-spill som kan være vanskelig for noen spillere å få tilgang til gjennom vanlig spill, for eksempel å pilotere en X-wing eller TIE-fighter eller slåss mot Darth Vader i en lyssellerduell. Zen Studios har også gjort det mulig å bruke diverse krefter og talenter etter hvert som du gjør det bra i de ulike spillene. Disse kreftene og talentene gir deg spesielle bonuser i spillet når de er aktivert, for eksempel multiplikatorer, bremse ned tid og mer.

 

 

Grafikken i spillet er fantastisk og variert etter hvilket brett du spiller. Her har Zen Studios virkelig gjort en god jobb. Animasjonen, ekstra spillene krydrer spillet meget, meget godt. Spesielt ekstra spillene som du får tilgang til om du spiller bra eller treffer diverse komboer gjør at man vil spille på timesvis. Følelsen av å spille et ordentlig flipperspill har Zen Studios også klart mesterlig. Er imponert over hvor god fantasi gjengen hos Zen Studios har når det kommer til det grafiske.

 

 

Hvert eneste brett har en bestemt melodi og denne kan du etter hvert som du spiller gjennom disse også velge via Cantina Jukebox. Her samles de største melodiene i galaksen når du spiller på hvert bord. Når du har hørt en sang, kan du høre på den når du vil i spilllobbyen. Lyden generelt i spillet er tipp topp med stemmer og musikk fra både filmene og TV-serien.

 

Etter å ha kost meg stort med Star Wars Pinball så er jeg ikke i tvil at flipperspill virkelig passer skjitgodt på Nintendo Switch. Om man vil ha med seg flipperspillingen eller spille på storskjerm så funker det godt. Kontrollene fungerer meget godt og alt sammen føles veldig godt selv om det er snakk om et digitalt flipperspill. Rett og slett fantastisk. En annen ting, med dette spillet får du virkelig trent reaksjonsevnen. Gud bedre så fort kulen går til tider.  Zen Studios er mestere. Ingen tvil i det. Er du glad i flipperspill og i tillegg eier en Nintendo Switch så skaff deg Star Wars Pinball. Det vil du ikke angre et sekund på…jo kanskje, du vil i alle fall merke at du kan bli sittende litt vel mye og spille. Du blir hekta!

 

ANBEFALES <3

 

Cooler Master CK550 – Lite, sterkt og funksjonelt tastatur!

 

Nå er det virkelig en god stund siden jeg har lagt mine hender på gaming produkter fra selveste Cooler Master. For å si det slik, verden står ikke stille og Cooler Master har brukt tiden godt fra deres gaming merke SM Storm ble lagt til side og frem til i dag. Sortimentet har virkelig vokst seg stort og innholdsrik. Sist men ikke minst har Cooler Master vært kjent for sin kvalitet. Tror faktisk jeg aldri har opplevd et produkt fra Cooler Master som har holdt svak kvalitet eller som har blitt ødelagt etter kort tids bruk. Her har det vært gode og brukervennlige produkter hele veien.

 

 

At jeg nå har fått kloa i et nytt gaming tastatur fra Cooler Master er rett og slett litt rått. Spesielt etter at det nå har gått en god stund siden jeg har fått spilt med tastatur fra Cooler Master. Er det noe vi mennesker alltid ønsker så er det å oppleve nye spennende produkter som blant annet skal være med på å heve opplevelsen vår. Å finne opp kruttet på nytt nettopp for å nå dette målet er ikke enkelt. Inn i mellom er det heller ikke behov for det og hvor man heller kan bruke det som funker fra utgangspunktet. Her er Cooler Master mestere og føler sin lest til punkt og prikke.

 

 

Kvaliteten på dette gaming tastaturet som har fått navnet CK550 og går inn i rekken med de andre i serien som 530 og 552 som ser ganske så like ut design. For er det noe som virkelig fanger meg så er det designet med CK550. Stilrent som f… er tastaturet og spesielt med børstet aluminium utseende. Hele veien i rundt selve chassiet finner du børstet aluminium looken. Det er så pent å se på og funker gullende godt her. Utseende sørger også for at det ser så slitesterkt ut noe jeg kan garantere at det er. Cooler Master lover at CK550 skal tåle rundt 50 millioner tastetrykk noe jeg kan banne på at det tåler. Ingenting er tilfeldig. Cooler Master har brukt mye tid på å perfeksjonere sine tastaturer deriblant CK550 som jeg nå spiller med.

 

 

På undersiden av tastaturet finner du to gummiknotter som sørger for at tastaturet holder seg i ro pluss to støttet som hever CK550 opp i bakkant. Dette er godt i og med at det ikke følger med en håndleddstøtte. Det er noen ting designmessig savner og det er volumknapper på oversiden av numtastene i tillegg muligheten å koble til noe med USB. Begynner å bli veldig bortskjemt med den luksusen. Ikke en eneste USB-tilkobling finnes.

 

 

Her er forresten litt mer specs: 

KEYBOARD SWITCH TYPE: Gateron
MATERIAL: Plastic, Aluminum
COLOR: Gunmetal Black
LED COLOR: RGB
KEYBOARD POLLING RATE: 1000Hz
KEYBOARD RESPONSE RATE: 1ms / 1000Hz
KEYBOARD MCU: 32bit ARM Cortex M3
ON BOARD MEMORY: 512KB
ON-THE-FLY SYSTEM: Yes, for Multi-media, Macro Recording and Lighting Control
MULTIMEDIA KEYS: Through FN
CABLE: Fixed Rubberized 1.8m
SOFTWARE: Yes, through Portal
CONNECTOR CABLE: USB 2.0
CABLE LENGTH: 1.8m
DIMENSIONS: 460(L) x 135(W) x 41(H) mm
WEIGHT: 850g
WARRANTY: 2 years
PRODUCT: Keyboard
KEYBOARD TYPE: Mechanical

 

 

Under selve tastene sitter det røde  brytere og som sørger for en så nøyaktig hit at det nesten ikke er til å tro. For å si det slik, det er ikke rare trykket som skal til før bryterne fanger opp trykket og sørger for man forflytter seg i spillet eller skriver entouch på tastaturet. Bryterne er godt tilpasset tastene og på undersiden av tastene finner du også LED-lys som lyser opp tastene på en heftig måte. Som vanlig har du tilgang til over 16,8 milioner farger å velge i mellom noe som gjør at du kan lage ditt eget lille personlige look. Akkurat nå har jeg satt på modusen slik at for hver tast jeg trykker på så henger det igjen en oransje lys noe som ser helt fantastisk ut. Gjennom softwareprogramvaren som kan lastes ned fra Cooler Master sin nettside finner du masse forskjellige innstillinger du kan gjøre. Her er det nær sagt fantasien som stopper deg og ikke mulighetene.

 

 

For å kunne sette inn forskjellige makroer har Cooler Master satt inn en egen knapp og som har en formet sekskant på tasten. Ved å trykke på denne kan du stille inn makroer, legge inn den lysmodusen du selv ønsker. Her finner du også medieknappene som gir deg kontroll når du spiller musikk eller ser film.

 

Av spill som har fått kjørt seg så er det Battlefield V, Battlefield 1, Cities Skylines, Pinball FX3 og sist men ikke minst Far Cry Primal som jeg liker sykt godt. Sistnevnte er et av de beste spillene i Far Cry serien synes jeg. Helt fantastisk med god historie, fet grafikk og unike muligheter. Anbefales. Under spillingen er tastaturet i ypperste klasse og fungerer perfekt for meg. selv om jeg så vidt legger fingrene på tastene så plukker bryterne opp det og gir utslag. For å si det mildt så er dette tastaturet noe av det beste jeg har prøvd på lange tider uansett i de spillene jeg velger å spille.

 

 

Stilrent design, slitesterkt, fet lydmodus, takler rundt 50 millioner tastetrykk og kan også brukes til slagvåpen om du trenger det. Glem sistnevnte, men kvaliteten er beste klasse og tåler mye. Perfekt våpen på slagmarken i uansett spill. On-the-Fly-kontroller lar deg tilpasse innstillingene dine som RGB-belysning og makroer i sanntid, mens programvare lar deg få enda mer tilpasning. Enkelt sagt er CK550 et fett verktøy som får jobben gjort, om det er gaming, film eller musikk som står på timeplanen.

 

Gjennomført aktivitetslederkurs i barneidrett!

 

De siste tre onsdagene har jeg og Angelique i Orkanger Idrettsforening (OIF) kjørt til Sjetnehallen i Trondheim for å være med på et aktivitetslederkurs for barneidrett. Selv har jeg A-Kurs for allmennidrett fra før av. Da anledningen bød seg og hvor vi fikk grønt lys fra OIF var vi ikke i tvil om at dette var et smart kurs å delta på. Selv er jeg trener for J11 i OIF pluss barnetrener i badminton for Orkanger Badmintonklubb. Med dette som bakgrunn synes jeg det var gunstig med enda litt mer kunnskap i bagasjen.

 

Gjennom kurset fikk vi tips til mange forskjellige øvelser for barn helt ned i fem seks år og oppover. Her er det et vidt spekter med tanke på barnas grunnlag, bevegelsesmønster, tankegang med mer. Da gjelder det å kartlegge barna, finne aktiviteter som fenger og som er artig. I kurset fikk vi også lært oss litt om “lover og regler” både ovenfor barna og sist men ikke minst hvordan skal vi takle de ulike foreldrene.

 

Kurset ble avsluttet sist onsdag og hvor vi måtte legge opp til en treningsøkt hvor vi selv fikk bestemme aldersgruppen. Her måtte vi sette opp en “oppvarmingsdel, hoveddel og avslutning”. Er det noe jeg har lært opp igjennom årene med aktiviteter for barn og unge så er det å gjøre det så enkelt som mulig. Spesielt til man har lært seg barna å kjenne. Etter det så kan man tilrettelegge aktivitetene litt slik at barna også opplever mestringsfølelse. Er det noe som er viktig for oss alle så er det nettopp mestringsfølelse og for barna er dette veldig viktig for at de skal beholde gnisten til å fortsette. Da gjelder det å legge det opp enkelt og hvor man etter hvert utfordrer barna litt. 

 

I alle fall, nå har jeg altså tatt dette kurset som er godt å ha. Gjennom min trenerrolle i OIF og i Orkanger Badmintonklubb så føler jeg det er godt å ha et slikt kurs sånn at jeg har muligheten til å bidra så godt jeg kan med mine treneregenskaper. Da er det bare å se om det er flere kurs som kan fange oppmerksomheten i tiden fremover. Ikke dummen med kurs. 

 

 

Minecraft Smash Into Pieces Arcadia

 

Har du hørt om Team ProPain? Noen av dere har kanskje gjort det. I alle fall om dere følger bloggen min litt. Jeg har selv vært aktiv Minecraft-spiller og har lagd noen små underverker (i mine øyne), men ikke om det hadde vært skikkelig proffe Minecraft-spillere som hadde bedømt mine kreasjoner. Proffe er i aller høyeste grad Team ProPain som kommer fra vårt naboland. De har mange, mange år på baken som gode og proffe Minecraft-spillere. De har lagd de utroligste til underverker opp igjennom årene. En av mine favoritter er Titanic og sist men ikke minst Ringnes Herre. Helt fantastisk rett og slett. 

 

 

Deres siste prosjekt er en hyllest til Smash Into Pieces Arcadia. De har den senere tiden lagd slike hyllestvideoer og fra Minecraft som utgangspunkt. Igjen beviser de hvor proffe de egentlig er når det kommer til Minecraft og hvordan de får frem fokuset via deres bygging. Har du hørt om Smash Into Pieces? Jeg har gjort det og har hørt på noen av låtene til denne gjengen. Stort sett liker jeg all slags musikk og Smash Into Pieces er bra musikk som fenger meg. 

 

Her er altså Team ProPain sin hyllest til Smash Into Pieces sin nye single Arcadia. Hva synes du om musikken og spiller du Minecraft for tiden? 

 

HyperX kommer med nytt gaming headset!

 

HyperX satser fortsatt friskt og lanserer nå et helt nytt gaming headset. Designmessig så ser du garantert at Cloud Alpha S ligner sine forgjengere. Her er ikke kruttet funnet opp på nytt igjen, men satses på samme lest som de andre Cloud-headsetene. En annen ting som kjennetegner HyperX Cloud Alpha er deres separerte bass frekvenser og som skiller seg ut fra mellom- og diskantlyden. Dette gjør at det også lyden får en bedre dybde enn det man er vant med fra ulike andre headset i samme skala.

 

Har alltid vært stor fan av HyperX og har testet ut og eid mesteparten fra denne produsenten innen gamingutstyr. Med denne erfaringen vet jeg også at kvaliteten til HyperX er i ypperste klasse. Her går det ikke noe til tilfeldighetene. Man vet man betaler for og får det man ønsker. 

 

Her er litt mer info om HyperX Cloud Alpha S: 

Cloud Alpha S offers the design and sound quality features found in the HyperX Cloud Alpha including dual chamber technology that separates bass frequencies from the mids and highs for more accurate audio. The custom-tuned HyperX virtual 7.1 surround sound with an advanced audio control mixer feature enables surround sound and the ability to adjust the mix between game and chat audio.

The Cloud Alpha S also features signature HyperX comfort with premium memory foam ear cushions, upgraded breathable leatherette and a durable aluminium frame. The headset also comes equipped with a detachable noise cancellation microphone, braided cable, spare set of fabric ear cushions and travel bag.

“The Cloud Alpha S marries stunning 7.1 surround sound with the same top-notch aesthetics and comfort as the original HyperX Cloud Alpha,” said Julien Millet, business manager, HyperX EMEA. “With these new enhancements, HyperX is expanding its line of HyperX headsets to meet the needs of a range of gamers at all levels.”

 

 Om du føler dette ser interessant ut så er det bare å hive deg i rundt å kjøpe. 

 

 

 

 

 

Grid – årets store bilspill?

 

Et av spillene jeg gleder meg mest til i høst er uten tvil Grid. Codemaster kjører på i kjent stil med en av deres populære racingspillserier og lanserer den 11. oktober Grid til konsoller og PC. Selv har jeg mange timer med Grid-serien spesielt sammen med mine gode venner i klanen Trønderbataljonen Racing. Med kommende Grid vet jeg at det kommer til å bli en god del timer til noe jeg gleder meg sykt mye til. 

 

Grid Autosport er vel det bilspillet som har fått mest “kjærlig” omgang de siste årene. Det på bakgrunn av multiplayerdelen som er veldig godt satt sammen i spillet. Tenker nok at Codemasters har fulgt den gode oppskriften på deres kommende Grid og sørger for at vi nok en gang får spilt sammen mot hverandre. Det er i alle fall den biten som jeg selv gleder meg mest til. Så får singleplayerkjøringen kommer litt i bakkant. 

 

Nå er det altså ikke så altfor lenge igjen til Grid lanseres og den 11. oktober har for lengst blitt lagt inn i spillkalenderen min. Mens jeg venter har Codemasters publisert en ny trailer fra spillet og som virkelig gir grunn til å glede seg. Gleder du deg til Grid eller er det andre spill som frister mer? 

 

Beste gaven jeg kunne ha fått!

 

Det er ikke mange dagene siden jeg kunne feire dagen min og hvor jeg hadde bursdag. Selv om jeg mesteparten av dagen brukte tiden i bil så ble det en fantastisk dag på mange måter. Første del sammen med min meget gode venn og kollega Jan Aage og den andre delen sammen med mine barn. Jeg er så takknemlig som har så mange gode, snille og omtenksomme mennesker i rundt meg. Er så utrolig takknemlig for det. For ikke bare bugnet Facebook med gratulasjoner, jeg fikk masse meldinger samt mange gratulasjoner av jobbkolleger og personer jeg traff på min vei. Helt på tampen av dagen min fikk jeg også hente mine to barn på Snåsa og hjem til Orkanger. Har ikke sett dem på en god stund (siden bryllupet) og derfor var det utrolig godt å kunne få dem til Orkanger for en liten helg. Har savnet dem noe enormt derfor var det fantastisk at de kunne bli med til Orkanger i tillegg på dagen min. Ikke nok med det, min sønn og en kollega dukket også opp tidligere om ettermiddagen og gratulerte meg. En stor bamseklem fra sønnen min gjorde sykt godt før turen bar til Snåsa for å hente barna. 

 

Som mange av dere vet så er jeg veldig aktiv i badminton med blant annet Orkanger Badmintonklubb. Et av mine aller største ønsker var en skikkelig badmintonbag. Har liksom ikke tatt meg råd til å kjøpe meg bag for å ha badmintonracketene mine i. En bag har lenge stått på ønskelisten min så derfor ble gleden utrolig stor når jeg fikk en bag fra Yonex. Dama mi kjøpte den på Wingborg Sport AS og fikk den levert på døra. Snakk om service. Mens jeg var på tur til Snåsa for å hente barna fikk hun tak i bursdagsgaven. Før jeg dro sa hun at jeg måtte vente i noen dager før jeg fikk gaven selv om jeg sa at gave trengte jeg ikke for jeg hadde jo henne. Det er gave stor nok det. Uansett, kjente tårene sprengte på når jeg så hva jeg fikk av dama mi og barna. Beste gaven en kunne ønske seg.

 

På bildet ser du Yonex Tour Edition-bagen samt min badmintonracket til høyre og mine Kawasaki LingFeng K-155 sko som også er levert av Wingborg Sport AS

 

Bagen er en Yonex Tour Edition som har plass til 6-7 racketer pluss sko, ballrør m.m. Skikkelig romstor rett og slett. Herlig er det spesielt med tanke på den lille Fukuda-bagen jeg tidligere har dratt i rundt med. Den blir nå pensjonert slik at jeg kan ta godt vare på den som et minne fra da jeg startet på med badminton for en god del år siden. Nå er det bare å glede seg til badmintontreningene fremover for da skal bagen få prøvd seg. Tenkte å skrive en aldri så liten anmeldelse av den bagen her i bloggen min etter hvert.

 

På dagen min fikk jeg også en gave av min minste datter som jeg vil skrive litt om senere. Litt av en gave fra henne også. Ikke å vente noe annet enn at en blir takknemlig. Er så heldig å ha herlige folk i rundt meg.

 

Om du er på utkikk etter badmintonutstyr så gå inn på facebooksiden til Wingborg Sport AS. Gode priser, gode produkter og god service. Hva mer kan en ønske seg?

 

Tusen hjertelig takk alle sammen! Dere er fantastiske <3

 

Jeg spiller og på kanten til spillavhengig?

 

Først må jeg bare innrømme først som sist at jeg er aktiv gamer og spiller litt når jeg har tid. Mange tror nok at jeg spiller mye spesielt med tanke på at jeg jobber med spill, men det gjør jeg ikke. Skal innrømme at jeg også tenker litt på gaming i løpet av en dag, men det tror jeg for øyeblikket er veeeldig situasjonsbetinget.
 

At jeg koser meg med gaming er det heller ingen tvil om, men jeg kan også selvsagt gjøre andre ting også og kommer helt an på hva som skjer i løpet av en dag. Om jeg skulle velge mellom å tilbringe dagen med barna eller å spille så sier det selv. Da hadde barna selvsagt vært i fokus, men det jeg liker med barna min er at de også ønsker å spille litt og er det noe jeg liker svært godt så er det å spille sammen med dem. Der er noe av beste jeg vet.
 

Okei, så over til det som er litt mer alvorlig når det kommer til gaming og gjennom en nettside som heter jeg spiller så kan jeg teste meg i hvordan ting virkelig ligger an og ja, jeg havner heldigvis ikke på den røde sonen og legger meg i den grønne delen av skalaen.  

 

Du bekreftet noen av spørsmålene i testen, mens andre ikke var relevante for deg. Folk som bekrefter de spørsmålene som du bekreftet opplever vanligvis spill som en positiv hobby, som tilfører livet noe bra heller enn å være en stor belastning. Kanskje tilhører du denne gruppen, men kanskje har du også noen ganger tenkt at spill tar litt for stor plass i livet ditt.

Om du er i gruppen som er lidenskapelig opptatt av spill og hvor spill ikke kommer i veien for resten av livet ditt, så syns vi du skal fortsette å dyrke din lidenskap. Hvis du derimot er i gruppen som synes spill tar for mye plass så kan det være lurt å begynne å lage noen strategier for hvordan spill kan få en mer balansert plass i dine aktiviteter. Begynn allerede nå med å lage klare avtaler med deg selv for hva og hvor mye du skal spille. Pass på å følge med underveis på at du klarer å holde deg til dine egne grenser.

Om du skulle ha behov for flere råd eller hjelp til å komme i gang med å endre dine vaner kan et godt tips være å ringe Hjelpelinjen, gjerne anonymt, for en samtale med noen med god innsikt i slike situasjoner. Telefon 800 800 40.

 

Fytti rakkern så imponerende! Her ligger det en god del trening bak.

 

Badminton er en idrett som passer alle. Om du er ung eller gammel så er badminton for det første en aktivitet som ikke koster all verden å drive med. For det andre så kan selv bestemme hvor mye man vil satse, men likevel ha det moro. For det tredje så er det en sosiale aktivitet som samler mange for både moro, seriøs trening og sist men ikke minst variert trening hvor så og si alle muskelgrupper får kjørt seg godt.

 

Å bli god i badminton krever en god del trening. I verden finnes det mange som er gode, virkelig gode. Det er nesten ikke til å tro at det går an. Det ser så sykt enkelt ut, men så vet jeg selv hvor vanskelig det likevel er. Badminton for meg og min familie betyr mye. Hver gang vi samles prøver vi å få spilt litt sammen. Alle barna er gode på sitt vis og har alle sine gode egenskaper, men også ting som må trenes på for å bli enda bedre.

 

Badminton er en aktivitet som trener koordinasjonen samt også treffsikkerheten. I aktivitetene som fotball, håndball m.m. så har man kun armer og ben som “våpen” mens i badminton, Squash, tennins og bordtennis så har man en racket i hånden. Det er her koordinasjonen kommer. For det å treffe ballen/flua/høna krever at hjerne klarer å fange opp avstanden samt farten slik at man treffer godt slik at man får servert et slag over til den man spiller med eller mot. Dette gjør at man hele tiden trener koordinasjonen godt. I tillegg må man også bevege seg for å oppnå best mulig tilbakeslag slik at de man spiller i mot for problemer og må slå enkelt tilbake. Da først er det enklere å komme i powerplay. Som jeg alltid har sagt med badminton, så er det nærmest som å spille sjakk, man må tenke ut flere trekk i forveien som igjen til slutt ender med å spille ut motstanderen.

 

For å bli god som han i videoen nedenfor krever sykt mye trening. Tørr ikke å tenke på hvor mange timer han har med racketen(e) i hendene, men er nok uhorvelig mange ja. Se hvor godt han treffer med fluene i glasset, hvor hardt slaget er og hvordan han utklasser to personer med å spille med to racketer. Så inn i granskogen imponerende er det. Moro å se på. 

 

Så nå er det bare å legge seg i hardtrening. Se om en får til noe av det han her gjør…selv om jeg er i tvil om jeg noen gang klarer det. I alle fall, badminton er moro og en aktivitet som jeg setter stor pris på og som både holder meg i form, skjerpet samt konsentrert i hverdagen. Så får en prøve å komme seg på trening i sommer og hvor en får møtt mine gode venner i Orkanger Badmintonklubb. 

 

En riktig god sommer til dere alle. Kos dere med badminton helt til sola går ned.