Star Wars Pinball – Flust med herlige flipperbrett!

 

Har du hørt om utviklerstudioet Zen Studios? For de av dere som ikke har det så kan jeg si at denne gjengen er spesialister på flipperspill. De har mange, mange års erfaring her og har lagd det ene fete flipperspillet etter det andre. Selv er jeg stor fan av flipperspill. Helt siden Digital Illusion (DICE kjent fra Battlefield-spillene) lagde Pinball Dreams, Pinball Fantasies og til slutt Pinball Illusion så har jeg vært solgt til flipperspill. Har også brukt utrolig mye penger på flipperspill på kafeer, spillhaller med mer.

 

I dag er digitale flipperspill nesten like gode som flipperspill fra virkeligheten. Spesielt med tanke på alle de gode animasjonene som finnes i de ulike flipperspillene. Stilige animasjoner er med på å sprite opp spillene. I digitale flipperspill finner du også flere brett i ett og samme flipperspill. Det gjør at variasjonen blir stor i digitale flipperspill.

 

 

Fra før av har jeg så å si alle flipperspill fra Pinball FX3. Det vil nesten hele samlingen, men da på PC og Steam. Så da jeg fikk muligheten til å teste ut Star Wars Pinball til Nintendo Switch var jeg ikke sen i å reagere. Å spille flipper litt der hvor det måtte passe uten å være avhengig i en stor skjerm er fantastisk, men også råstilig å se flipperspillet på 42 tommer Samsung skjermen vår. Begge deler er helt fantastisk.

 

Hva er det som gjør Star Wars Pinball så herlig foruten at det nå finnes til Nintendo Switch? For det første så finner du i denne samlingen hele 19 forskjellige flipperspill. Her er variasjonen stor og hvor du virkelig kan velge og vrake mellom herlige brett. Spillene er selvsagt tatt i fra denne klassiske filmserien fra Episodes IV – VIII; Rogue One: A Star Wars Story; Solo: A Star Wars Story, Star Wars: The Clone Wars og Star Wars Rebels.

 

 

Det er ikke bare snakk om mange forskjellige brett, men også en skokk med karakterer fra film og TV-serien noe som også sørger for en enorm variasjon. Av karakterer så finner du blant andre Han Solo, Darth Vader, Lando Calrissian fra the Calrissian Chronicles table, Boba Fett og Droids. Utvalget er stort rett og slett.

 

Lokasjonene i Star Wars Pinball strekker seg fra Ahch-To Island til Mimban og temaene i spillet er tatt fra Jedi versus Sith in Masters of the Force, X-wings vs. TIE fighters in Starfighter Assault, eller experience the Might of the First Order.

 

 

I starten får jeg spørsmål om jeg vil spille som «light» eller «dark» side. Jeg valgte de gode selvsagt og etterpå var det det «dark» side som fikk kjørt seg. Spillet inneholder en karriere del og en single player del. I karrieredelen er målet å få visst antall poeng slik at du kan gå videre. Du har hele fem forskjellige «operasjoner» og hvor du må ha et visst antall «trekanter» for å gå videre til hver av operasjonene. Dette gjør at du hele tiden må spille godt for å få så mye poeng som mulig. Modusen er designet med korte, på-gå-spill-økter i tankene og utfordrer deg til å fullføre helt spesifikke pinball-baserte oppdrag på alle de 19 bordene. Videre gjelder det å velge banen til Jedi eller Sith når man går gjennom 50 karriererekkefordeler. Noen oppdrag involverer å mestre fantastiske Star Wars-tema-spill som kan være vanskelig for noen spillere å få tilgang til gjennom vanlig spill, for eksempel å pilotere en X-wing eller TIE-fighter eller slåss mot Darth Vader i en lyssellerduell. Zen Studios har også gjort det mulig å bruke diverse krefter og talenter etter hvert som du gjør det bra i de ulike spillene. Disse kreftene og talentene gir deg spesielle bonuser i spillet når de er aktivert, for eksempel multiplikatorer, bremse ned tid og mer.

 

 

Grafikken i spillet er fantastisk og variert etter hvilket brett du spiller. Her har Zen Studios virkelig gjort en god jobb. Animasjonen, ekstra spillene krydrer spillet meget, meget godt. Spesielt ekstra spillene som du får tilgang til om du spiller bra eller treffer diverse komboer gjør at man vil spille på timesvis. Følelsen av å spille et ordentlig flipperspill har Zen Studios også klart mesterlig. Er imponert over hvor god fantasi gjengen hos Zen Studios har når det kommer til det grafiske.

 

 

Hvert eneste brett har en bestemt melodi og denne kan du etter hvert som du spiller gjennom disse også velge via Cantina Jukebox. Her samles de største melodiene i galaksen når du spiller på hvert bord. Når du har hørt en sang, kan du høre på den når du vil i spilllobbyen. Lyden generelt i spillet er tipp topp med stemmer og musikk fra både filmene og TV-serien.

 

Etter å ha kost meg stort med Star Wars Pinball så er jeg ikke i tvil at flipperspill virkelig passer skjitgodt på Nintendo Switch. Om man vil ha med seg flipperspillingen eller spille på storskjerm så funker det godt. Kontrollene fungerer meget godt og alt sammen føles veldig godt selv om det er snakk om et digitalt flipperspill. Rett og slett fantastisk. En annen ting, med dette spillet får du virkelig trent reaksjonsevnen. Gud bedre så fort kulen går til tider.  Zen Studios er mestere. Ingen tvil i det. Er du glad i flipperspill og i tillegg eier en Nintendo Switch så skaff deg Star Wars Pinball. Det vil du ikke angre et sekund på…jo kanskje, du vil i alle fall merke at du kan bli sittende litt vel mye og spille. Du blir hekta!

 

ANBEFALES <3

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3348

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top