En stjerne på musikkhimmelen…

Ja ja, så var det helg. Herlig. Har vært en utrolig travel uke på mange måter med mye jobbing. På dagtid har jeg brukt tiden på Gamereactor og på kvelden/natten har det blitt jobb med BondeLAN pluss foredraget Spill er sunt. Timene, dagene og ukene flyr av gårde som bare det. Mens jeg jobber, hører jeg på musikk og en artist som har fanget oppmerksomheten min er Julie Bergan med sin nye single “Younger”. Catchy låt som fort setter seg i hjernebarken. Så nå nynnes den på for full guffe. 

Med det vil jeg ønske dere alle en riktig god helg…

 

#juliebergan #music #musikk #friday #hit #pop #weekend #star #blog #blogg

Er dette starten på noe spennende?

Skal jeg eller skal jeg ikke. Har jeg virkelig råd? Huff! Jeg slites mellom flere valg. Det er søren meg ikke enkelt. Jeg vet at hvis jeg velger det ene, så blir noen fornøyde, men hvis jeg velger noen annet, så er det noen andre som gnir seg i hendene og jubler. Nei, SimCity er søren meg ikke et enkelt spill, spesielt når det er så mange valg en må ta hele tiden. Velger man feil, kan dette få katastrofale følger for byen. Derfor må man bruke litt tid på å sette seg inn i de forskjellige aspektene i spillet slik at man tar de rette valgene. Alt koster penger eller resurser og da må ting overveies grundig. 

Som du sikkert skjønner, så er jeg en aktiv spiller av bybygge-spillet SimCity. Jeg og sønnen min har brukt flere hundre timer på SimCity og bygd den ene herlige byen etter den andre. Vi har blitt utfordret av andre spillere verden rundt og vi har spilt sammen med kjente og kjære. Målet, få til en by som går godt både økonomisk og som ser flott ut. 

Maxis, utvikler av spillet har fått mye pepper for deres valg og spesielt med tanke på at det har siden spillet ble lansert vært en del feil og mangler. Disse feilene har blitt rettet opp jevnlig med oppdateringer. Vi har sågar fått nye bygninger samt hatt mulighet til å kjøpe bygninger med ordentlige penger, bare for å kunne pusse opp byen.

Utvikleren har også fått pepper fordi de ikke har åpnet opp skikkelig for modding av egne bygninger. Det vil si, alle kan lage sin egen bygning, om det er fra fantasien eller virkeligheten, for så å sette modden opp i byen man bygger eller deler med andre likesinnede. SimCity 4 er et spill som ble lansert for 14 år siden og det spillet lever i beste velgående den dag i dag, takket være moddingen til spillere verden rundt.

har dagen kommet og hvor Maxis åpner opp for modding. Endelig. Jeg jubler litt for meg selv og tenker at nå skal det bli mer liv rundt spillet hvor den ene bygningen etter den andre popper opp. Et av communityene som virkelig går i bresjen for å dele modding er www.simtropolis.no. Her finnes på tusenvis av mods til spill som SimCity 4 og Cities XL hvor alle som er interesserte kan laste ned og bruke i sine egne byer. Selv om det nå har blitt åpnet opp for modding, håper jeg Maxis ikke hviler på sine laurbær. Det er fortsatt ting i spillet som ikke er bra samt at jeg savner f.eks. t-bane, flere resurser som landbruk, militærstasjon pluss, pluss.

En annen ting som veldig mange spillere har savnet er større områder å bygge på. Jeg selv synes områdene er altfor små og håper i det minste på en dobling i størrelsen. Om du f.eks. setter av plass til en fornøyelsespark, så må du beregne minst 20% av byen som går nettopp til denne. Om du da legger inn veier, dødområder som ikke kan bygges på, ja så krymper det merkbart på områder for bygging. Så større områder, mulighet for å heve og senke områdene pluss tettere mellom byene er definitivt noe jeg har savnet. Å lage egne områder ut i fra hvordan de i virkeligheten ser ut er også noe jeg håper blir mulig i tiden fremover.

Hvis du føler interessen for modding øker, så anbefaler jeg deg å lese hva Maxis selv har skrevet om dette temaet -> Modding and SimCity

Som om ikke det er nok. for ikke mange minuttene siden annonserte Maxis at man vil kunne spille SimCity i ofline-modus og det er virkelig gode nyheter med tanke på at moddere nå kan få frie tøyler til å lage det de måtte ønske uten at det påvirker ranking med mer. Jeg gleder meg bare mer av dette her. Takk Maxis for at dere hører på oss. Les mer om denne go’nyheten her -> SimCity Offline Is Coming

Spill er sunt anbefaler SimCity som et kreativt og lærerikt spill.

Er du en bybygger og liker du SimCity? Er det noe du savner i SimCity?

#simcity #maxis #ea #electronicarts #spill #spillersunt #videogame #simulator #kreativt #lærerikt 

Jeg skulle ønske…Min
navnebror og snåsningen Bernt satser mye på musikk for tiden. Helt siden han var en liten pjokk, har han vært glad i musikk. Han skriver sine egne låter og nylig slapp han en musikkvideo på youtube som har fått tittelen “I wish you would”. En nydelig låt som definitivt fanger min oppmerksomhet og som for øyeblikket spilles titt og ofte her på kontoret mitt. Om du husker, var Bernt Johannes med på Idol og kom et godt stykke. Om du vil se en av Bernt sine opptredener på Idol, så klikk på DENNE LINKEN

Her er i alle fall den siste låten til Bernt og som fortjener stående applaus. Hva synes du? Liker du låten?

#musikk #music #hit #pop #idol #snåsa #song 

Ikke til å tro at dette er norsk!

ja, så ble det en god stund siden min siste blogg igjen. Tiden flyr avgårde og jeg har det forferdelig travelt om dagene med både annonsesalg i Gamereactor, jobbing med foredraget mitt “Spill er sunt” og i tillegg til planlegging av BondeLAN 2014 som arrangeres i Snåsa Samfunnshus fra 19. til 22. februar. Et døgn føles mer ut som noen timer og en uke er kun et par dager. Sikker på at det om ikke lenge så står jeg med vann opp til halsen i Snåsavannet for å avkjøle meg i en glovarm sommerdag. 

I dag fikk jeg en aldri så liten overraskelse. Som du vet, er jeg veldig glad i musikk og hører en god del på musikk, om jeg jobber eller slapper av. En gruppe som har gått meg hus forbi er norske “The Airborne Highfives”. De har en låt som jeg har falt pladask for og låten heter “Kissing and crazy sounds”. For å si det slik, nå har den stått på en god stund og spilles for full guffe mens jeg oppdaterer salgsarkene. 

I kveld blir det vel å planlegge mer til BondeLAN 2014 og sende i vei noen mailer til sponsorer med mer. Samt at jeg også finpusser på foredraget mitt… Så var denne dagen plutselig over. 

Her er låten som har fanget meg…

Hva synes du om låten og har du hørt om gruppa før?