Videoen min nærmer seg 100 000 visninger…

 

At videoen skulle treffe så bra hadde jeg ingen anelse om, men det har den altså gjort. Som dere vet så er jeg å finne på TikTok og legger ut alt fra spillvideoer, unboxing, baking m.m. Disse videoen har jevnt og trutt fått gode visningstall og hvor TikTok-brukeren min har fått følgere etter følgere. En av videoene passerer om ikke lenge 100 000 visninger. Dette er selvsagt utrolig moro spesielt med tanke på at man liker gaming såpass mye som en gjør.

 

Gjennom en god stund har jeg prøvd å være så aktiv som mulig på TikTok inn mellom flyttingen, arrangering av konfirmasjon og sist men ikke minst jobben på Rusta. Meget travle dager sørger for at man må være effektiv når det kommer til å filme videoer på TikTok så det går litt i rykk og napp der. 

 

Uansett, jeg er meget takknemlig for at det har gått så bra på TikTok og mer blir det i tiden fremover. Kanskje får jeg også til en konkurranse eller to etter hvert. Slettes ikke umulig det heller, men time will show. 

 

Har du TikTok-bruker og legger du ut videoer der? Hva liker du best å se på TikTok? 

 

ROCCAT med nye gamingheadset

 

ROCCAT er en hardwareprodusent som jeg har fulgt med i tykt og tynt gjennom mange år. For ikke lenge siden ble ROCCAT kjøpt opp av Turtle Beach, noe som ikke har senket aktiviteten. Det tyske selskapet har stått bak mange gode, kvalitetsterke produkter som jeg selv har hatt veldig mye glede av opp igjennom årene. Derfor er det med en stor glede å kunne presentere noen sprit nye gamingheadset fra nettopp ROCCAT. Den nye headsetserien har fått navnet Elo og skal etter planen lanseres her til lands i løpet av oktober noe som tilsvarer under en måned igjen med ventetid. 

 

 

ROCCATs Elo-serie består av tre hodesett for PC-gamere, alle designet med fokus på førsteklasses komfort i form av øreputer med minneskum og selvjusterende hodebånd av metall, som sammen gir en særegen, slitesterk og lett konstruksjon. 

 

 

Det førstegamingheadsetet er Elo X og som er et lett headset. Headsetet ser helt kurant ut og vil nok tro at mange vil falle for dette. Det andre headsetet er Elo 7.1 USB og som du da sikker skjønner er et surroundheadset med ROCCATs intelligente AIMO-lyssystem. I tillegg kan du montere mikrofonen på den øreklokken du vil pluss at headsetet kobles til med USB. Det tredje headsetet er Elo 7.1 Air og da er det selvsagt snakk om et trådløst headset. I dette brukes det meget så patenterte Superhuman Hearing-lydinnstillinger fra Turtle Beach. Dette vil sørge for at kampene på slagmarken går som en lek. Battertiden er satt til hele 24 timer. 

 

 

«Elo-hodesettene viser hva man kan få til når man kombinerer det beste fra ROCCAT og Turtle Beach, og dette er bare første bølge av presisjonstilbehør til PC-gaming», sier Rene Korte, ansvarlig for PC-produkter i Turtle Beach. Alle de tre hodesettene i Elo-serien kommer for salg hos utvalgte forhandlere i Norge 4. oktober 2020 og kan nå forhåndsbestilles hos ROCCAT.org

 

 

Skal innrømme at jeg nå gleder meg en god del til disse headsetene ser dagens lys. Jeg vet hvor god kvalitet det er i ROCCAT sine produkter derfor kommer dette til å bli litt av en høst for ROCCAT. Bare å glede seg med andre ord. 

 

Flere som har spilt med noe av ROCCAT sine produkter? 

 

Spillomtale: Project Cars 3 skrenser inn i høstmørket

 

Som du sikkert vet så er jeg stor fan av bilspill. Helt siden Stunt Car Racer fikk kjørt seg på Commodore 64 for mange herrens år siden (lansert 1989), så har jeg vært innbitt fan av bilspill. Fra da og frem til i dag har det skjedd mye i bilspillsjangeren. Grafikken, kjørefølelsen, realismen, lyden og variasjonen har utviklet seg til det mye bedre. Har titusener av timer med bilkjøring fremfor skjermen både med tastatur, ratt og pedaler til forskjellige gamepads. Noen bilspill har klart å fange meg bedre enn andre og som den dag i dag sitter høyt på rangstigen min. Spesielt Need for Speed-serien, Forza-serien, Grid-serien og Colin McRae-serien har betydd sykt mye for meg.

 

 

En serie som plutselig dukket opp og som ble utviklet av Slightly Mad Studios som også står bak Need for Speed: Shift 2 Unleashed var Project Cars. Bilspillserien har frem til i dag tre spill. Alle disse spillene har sin sjarm hvor Project Cars 2 hittil har vært det beste. Da med den store variasjonen, god og detaljert grafikk pluss god lyd. Alt dette sørget for at jeg virkelig fikk kjørt meg godt i Project Cars 2.

 

 

Nå er altså utviklere Slightly Mad Studios ute med spill nummer tre. Selvsagt var jeg ivrig i å få testet dette spillet med tankene på de to andre relativt gode spillene. Bilspill har jo som du vet en spesielt plass i hjertet mitt, om det er arcade- eller simulatorpreget. Uansett, Nå har jeg fått tid med Project Cars 3 og skal innrømme at spillet et rimelig bra bilspill som har sin egen sjarm. Selv om Project Cars 3 har gått litt bort fra simulatordelen og tredd mer inn i arcadeverden så er ikke det noen negativ greie.

 

 

Spillet ligner litt på forgjengeren sin og prøver å nå opp til de store på himmelen som Forza-serien, Grid, og sist men ikke minst Gran Turismo-serien. Disse spillseriene har fått en meget stor fanskare verden rundt så jeg skjønner godt at Project Cars-serien prøver å klamre seg fast der oppe blant de lysklare stjernene. Du kjenner deg fort igjen i interfacen og hvordan styringen funker i spillet. Det krever ingen doktorgrad å komme deg fort i gang med spillet.

 

 

Etter en kjapp innledning er du klar for å velge deg din første bil. For som i alle andre bilspill i denne sjangeren så starter du opp med en liten bunke penger. Så er det bare å velge den bilen du føler passer for deg i starten. Selvsagt vil du kunne oppgradere denne slik at den stiller til de krav som settes i kommende løp. Variasjonen i oppgraderinger, antall biler er bra. Etter hvert som du stiger i gradene, vinner løp eller gjør det du blir bedt om, får du oppleve en bra variasjon i spillets sammensetning. Her får du prøve deg på alt fra muskelbiler til Formel 1-biler hvor sistnevnte er litt mer slitsomt å konkurrere med.

 

 

Kjørefølelsen i de ulike bilene er ikke ille, men langt fra simulatoraktig. Project Cars 3 er mye mer arcadepreget enn sin forgjenger noe som for mange kanskje er greit, men er man ute etter å føle simulatorfølelsen bør man ikke velge dette spillet. For men som liker stort sett alle bilspill. Om det er simulator eller arcadebilspill så er jeg like gira. Derfor gjør det heller ingenting om at dette spillet har gått mer bort fra simulatorfølelsen. Fartsfølelsen i spillet er akkurat slik jeg ønsker. Det vil si, her må man ha gode reaksjoner om man skal kunne klare å vinne løp. Plutselig hiver en motstander seg ut rett fremfor deg og du må gjøre en kraftig unnamanøver. På glatte baner er dette spennende og skaper en del unike situasjoner. Stor variasjon av utvalget baner sørger for å fange deg til å kjøre time etter time. Her har utvikleren gjort en god jobb.

 

 

Grafikken i spillet er på lik linje som i den forrige utgaven av Project Cars. Detaljene i spillet er innafor hvor bilene glinser godt i en fantastisk solnedgang. Baneomgivelsene er også rimelige gode selv om jeg faktisk synes Grid har bedre omgivelser på lik linje som også Forza-serien. Omgivelser i bilspill er noe jeg setter stor pris på noe som også gjøre spillene mer realistiske selv om kanskje ikke kjørefølelsen er det. Savner faktisk flere animasjoner rundt om på de ulike banene pluss at tilskuerne ser meget så statiske ut med får animasjoner. Skal man kjøre billøp er det litt viktig at man ser at verden i rundt også er med og ikke står statiske som saltstøtter og “ser” på. Foruten dette liker jeg væreffektene spesielt når det regner hvor lynene skinner opp himmelen på en herlig måte. Om du er påpasselig her kan du virkelig få til noen skikkelig råe screenshots her.

 

 

AI-en på konkurrentene er noe jeg selv prøver å justere i spill slik at jeg til tider utfordres. Da gjelder det å kjøre så feilfritt som mulig uten å gjøre så mange brølere. I Project Cars 3 er AI-en til tider perfekt og til tider litt merkelig. Selv om jeg inn i mellom må slite meg til seier, så er det løp hvor jeg kan gjøre så mange feil at det nesten ikke er mulig hvor jeg likevel vinner. Veldig variert AI er det. En blir liksom ikke helt klok på hvordan man stille inn vanskelighetsgraden for å få utfordringen man ønsker. Faktisk var AI-en bedre i forrige utgave av spillet hvor den her er litt ustabil.

 

 

Tilbake til konklusjonen av Project Cars 3 så er jeg delvis fornøyd selv om det er noen skjær i sjøen. Project Cars er og blir Project Cars. Det er ikke å komme bort i fra selv om denne utgaven har gått mer mot Need for Speed-serien hvor målet er nå mer bredt ut. For simulatorfansen er ikke dette noe å rope hurra for. Har sett bedre grafikk enn dette her hvor jeg savner mer animasjoner rundt banene. Mer livvåt publikum rett og slett. Nå ser publikum statiske ut og ser ut til å være lagd av stein. Variasjonen i spillet er greit nok og du får virkelig utfordret i mange spennende løp. I tillegg får du muligheten til å oppgradere de ulike bilene du skaffer deg noe jeg liker godt. Spillet prøver på så mye, men lander litt pladask spesielt om vi sammenligner spillet forgjengeren. For det var bedre, dessverre. Selv om jeg har hatt glede av Project Cars 3 så er jeg ikke overbevisst denne gangen hvor spillet famler litt på veien og klarer ikke helt å holde seg i rett spor.

 

 

*Spillet ble kjørt på PC*

 

 

 

 

 

Fått over 80 000 visninger på TikTok

 

Det er en liten stund siden jeg kastet meg inn på TikTok som først het Musical.ly. Det var i august 2018 at navnet ble omgjort til dagens TikTok. Millionvis av brukere har samlet seg rundt dette sosiale mediet som virkelig har slått an. Brukerne er eldre mennesker til virkelig unge. På TikTok finnes alt mellom himmel og jord. For barneøyne er det ikke alt som er bra som ligger der og presenteres. Forleden ble man vitne til et selvmord av verste sort. Denne videoen burde ikke ha blitt sett av noen. Grotesk og tragisk handling rett og slett. 

 

Dette beviser at man kan bruke et slikt medie til litt av hvert. Det hevdes også at f.eks. muslimene bruker TikTok til å fremme sin sak, mens andre videoer igjen spiller på sex. Alt finnes på TikTok som på godt og vondt opptar en hel verden. Selv har jeg som du sikkert skjønner brukt litt tid på dette sosiale mediet og i det siste har flere av mine videoer virkelig slått an. Spesielt en video skiller seg ut og har fått over 80 000 visninger. Selvsagt er jeg glad for det og beviser at det jeg legger opp treffer en del. 

 

På min TikTok finner dere for det meste spill. En og annen dansegreie, men det var i starten. Videre har jeg lagt opp litt baking, presentasjon av spennende gamingprodukter samt litt badminton har det også blitt plass til. Målet med “kanalen” min er at den mest har fokus på gaming. Mange har spurt meg om å holde live, men det har jeg ikke benyttet meg av ennå. For skal jeg holde live-sending, så blir det når det virkelig skjer noe og kanskje når jeg arrangerer ett spillevent. Da kan det hende det blir live-sending. Ellers blir det nok dessverre lite med det. 

 

Tiden fremover vil jeg bruke TikTok-kanalen min til å vise spillopplevelser som jeg for det meste har gjort. Noen andre litt mer underholdende enn andre. Prøver også å være med allsidig i klippene selv om man ser hvilke spill jeg stort sett liker å spille, så prøver jeg å være mer allsidig med hva jeg presenterer ute i den store verden. Uansett, jeg er happy for at så mange har valgt å følge meg og håper flere føler at kanalen min er verdt å følge med på. Er supertakknemlig for at så mange som over 1500 hittil har valgt å følge min TikTok-kanal

 

Har du hørt om TikTok? Har du selv en egen TikTok-kanal? Hva liker du å se på TikTok? Følger du min TikTok-kanal?

 

Spillomtale: Fly til verdens ende og tilbake!

 

Microsoft Flight Simulator er en spillserie jeg har fulgt med siden det første ble lansert i 1982. Siden da har mye skjedd med denne populære flysimulatoren. Frem til i dag har det blitt lansert 13 utgaver og hvor den forrige ble lansert i 2006 og fikk navnet Microsoft Flight Simulator X. Microsoft Flight Simualtor var også på nyhetene spesielt etter terrorangrepene på USA med World Trade Center, Pentagon pluss et fly som krasjlandet ute på et jordet. Det var al-Qaida som stod bak terrorangrepene som førte til tusenvis av liv gikk tapt. Da mente mange at Microsoft Flight Simulator ble brukt i opplæring av kaprerne av flyene som ble brukt under terrorhandlingen.

 

 

Er det noe Microsoft Flight Simulator er kjent for så er det nettopp simulatordelen. Selvsagt kan du gjøre flyvningen i spillet så enkelt at nesten alle kan klare det, men så kan du også sørge for at det er så vanskelig at selv den mest erfarne piloten må bruke sine skills for å spille det. Det sier litt over hvor godt utviklet spillserien har vært opp igjennom årene og hvordan den har klart å fange mange titusener av flyinteresserte bak skjermene.

 

 

Opp igjennom årene har jeg hatt mangt et utstyr for nettopp spilling av Microsoft Flight Simulator-serien. Alt fra gamepads, diverse joysticks, til skikkelig flyratt med rudderpedaler, knappebokser for at det hele skulle virke så virkelighetstro som mulig. Selv om jeg ikke er av den mest erfarne piloten hvor jeg har brukt mye tid til å sette meg inn i alle knappekombinasjoner og styresystemer så har jeg hatt sykt mye glede av spillserien.

 

 

Så da jeg fikk se den aller første traileren til Microsoft Flight Simulator 2020 stod jubelen i taket. Nå en liten stund etter at spillet har kommet ut til folket har jeg virkelig fått flydd mye. Har til og med vært oppe sent bare for å få med meg kvelds og nattflyvninger. Spillet er så bra som det ble presentert på forhånd hvor alt har fått seg en skikkelig ansiktsløftning. Det unike med spillet er alle de steder du kan fly over om det er med et lite småfly eller et stort passasjerfly. Alt står til din disposisjon hvor valget er ditt i forhold til hva du vil satse på.

 

 

Det har blitt en god del friflyvninger hvor jeg har forsøkt å oppsøke spennende vær sågar som spennende landskap. Har flydd gjennom kjente storbyer til små tettsteder som jeg opp igjennom årene har hatt tilknytning til. Flere ganger har jeg virkelig måtte ta meg sammen for ikke å miste helt bakkekontakten…bokstavelig talt. Detaljene, omgivelsene og landskapet er mesterlig bygd opp i spillet hvor det er lett å kjenne seg igjen. Det har blitt en god del turer over kjente landemerker, bygninger, fjellpartier m.m. bare for å få følelsen av å ha vært der i disse Coronatider hvor vi alle blir anbefalt å holde oss hjemme. Takket være Microsoft Flight Simulator 2020 har jeg virkelig fått gleden av å besøke steder jeg aldri har drømt om å få til eller hatt mulighet til.

 

 

Spennende vær finnes så til de grader i spillet. For om du vil kan du sette på real time weather og da får du inn været slik det i virkeligheten er. Er det uvær, så er det uvær i spillet og hvor du må slite for å holde flyet på vingene med stødig retning dit du skal. Dette er en av de egenskapene jeg virkelig liker med spillet. Selv om det kanskje ikke er helt up to date alle steder så er det ganske så likt slikt det i virkeligheten er værmessig. Prøvde å få flydd i den tropiske orkanen Laura som herjet USA for noen dager siden, men det ble ikke helt som jeg hadde håpet. Selv om det var kraftig vind som tok med seg det lille Cessna-flyet mitt så opplevde jeg ikke på langt nær det uværet jeg hadde håpet.

 

 

En annen flytur som satte seg var turen til Orkanger hvor jeg startet fra Trondheim Lufthavn. Den turen gikk selvsagt innom Trondheim hvor jeg fly rundt omkring i byen på jakt etter kjente bygninger deriblant Lerkendal. Videre fløy jeg innom Buvika, Børsa, Orkanger pluss en tur ut til Geita. Sistdelen av flyturen gikk i regn hvor det beste av alt, det regnet samtidig her også. Det vil si, spillet fanget opp regnet slik at jeg skulle få oppleve det digitalt som i virkeligheten.

 

 

Den andre turen jeg hadde var fra Trondheim Lufthavn til Snåsa. Den første biten til Steinkjer gikk rimelig greit, men etter å ha passert Stod så fikk jeg en skikkelig sidevind inn og da ble det mer komplisert i styringen for å holde flyet stabilt. Inn mot Snåsa ble det litt mindre vind for et øyeblikk noe som ga meg muligheten til å finne huset jeg bodde i der pluss andre kjente hus og bygninger på Snåsa. Rett og slett herlig tur igjen.

 

 

Videre har det blitt en del andre turer også hvor jeg har opplevd en del spennende steder i verden. Flyvningene har selvsagt blitt gjort med enkle innstillinger slik at jeg i det hele tatt har klart å komme meg opp i luften. Det unike er at Microsoft Flight Simulator også har en meget god læredel (tutorial). Her får man alt med teskje om man vil slik at flyvningene blir så realistiske som mulig og hvor man selv føler en liten form for mestringsgrad. For uten læredelen hadde jeg nok følt det hadde vært litt vel vanskelig spesielt for en som slettes ikke er pilot.

 

 

Om du ikke vil fly fritt rundt omkring i verden så kan du kaste deg på noen av oppdragene. Her får du oppleve litt av hvert. Noen oppdrag litt vanskeligere enn de andre. Uansett, i denne modusen har du en god del utfordringer om du vil påta deg det. For meg ble det litt vanskelig ennå, men med tid og stunder skal du se at jeg får fikset ett oppdrag eller ti. Selv om det er mye å gjøre i årets utgave av Microsoft Flight Simulator, så må jeg innrømme at friflyvningen er den som tiltrekker meg. Bare det å kunne velge hele verden som arena for en flytur gjør at du vil finne uhorvelig mange titalls timer med underholdning foran skjermen.

 

 

Styringen av flyene kan gjøres så vanskelig eller så lett som du ønsker. Selv bruker jeg i dag tastaturet pluss en Speed Link gamepad som fungerer utrolig godt. Dessverre fikk jeg ikke til å bruke min Saitek Cyborg-joystick på grunn av gammel software så det ble en aldri så liten nedtur på grunn av det. Gleden ble desto større når jeg kunne bruke gamepaden. Som vanlig har du tonnevis med knappekombinasjoner og noen av de viktigste er det greit å lære seg først som sist. Gjennom læredelen kan du gjøre det noe jeg fant ut var smart. Under flysekvensene dine kan du bestemme om du vil motta hint og tips. Dette kan være smart om du ikke er fullært i knappebruken.

 

 

Alt i alt er jeg sykt godt fornøyd med Microsoft Flight Simulator. Spillet innfrir på alle mulige måter for meg. I disse tider hvor man helst børe holde seg i ro og dra minst mulig rundt omkring, så kommer spillet inn som et skikkelig friskt pust. Her får man i pose og sekk rett og slett. Har hørt flere av mine venner si at spillet dessverre er blitt gjort enklere på bakgrunn at det har blitt tilpasset konsollspilling. Selv synes jeg ikke dette og om jeg vil gjøre det vanskelig for meg så klarer jeg det på en mesterlig måte. Her er det altså ditt valg i hvor enkelt eller vanskelig du vil spillet skal være. Om du vil oppleve simulatordelen for fullt så får du det også. Den grafiske biten i spillet er fantastisk, gameplayet perfekt uansett om du er habil eller novice flyger. Et bra utvalg fly i alle mulige størrelser venter deg. en modverden som stadig lager nye ting til spillet noe som gjør spillet til en unik opplevelse på alle mulige måter. Alt er rett og slett opp til deg. Vil du fly i gnistrende solnedgang over alpene eller et brakende uvær over den engelske kanal så får du det. Valgene er dine og med Microsoft Flight Simulator er det bare for deg å finne frem til flygleden og opp i lufta. Fly til verdens ende og tilbake om du vil. Fantastisk spill!