YES! Nytt Battlefield-spill lanseres neste høst!

slår lynet ned og får meg til å kaste så smått etter pusten. For en av mine drømmespillserier er uten tvil Battlefield. En serie jeg har vært tro fan mot siden Battlefield 2 (som mitt første onlinespill). Dessverre ble jeg ikke noen god venn med Battlefield Hardline selv om et par spillmoduser i spillet var brukbare, så ble jeg ikke helt fanget av det spillet. Som gammel mann synes jeg spillet gikk litt for fort til at jeg klarte å henge med. 

I de siste måneder har jeg faktisk spilt mer Battlefield 3 enn 4 og synes at Battlefield 3 har sin sjarm og spesielt modusen Squad Rush som jeg synes er den beste. Lynet i dag (Gamereactor.no) kom med at Electronic Arts annonserer et nytt Battlefield-spill til neste høst. Selv om jeg hadde forventet det spesielt med at DICE blir ferdige med Star Wars Battlefront som lanseres i midten av november i år, så måtte de selvsagt fortsette med Battlefield-serien sin.

Men det store spørsmålet som alle Battlefield-fan stiller seg er hvilket spill i serien blir det. Jeg spekulerer godt selv og har ingen anelse i og med at det har gått rykter om både det ene og det andre. Det står i mellom Battlefield 5, Battlefield: Bad Company 3 eller Battlefield 2143. Hvis jeg skulle komme med ønske, så hadde jeg ønsket meg Battlefield: Bad Company 3 og på andreplass Battlefield 2143. Om du ikke visste det, så lå jeg blant de 50 beste snipere i verden i Battlefield 2142 og best i Norge. Men Battlefield: Bad Company 2 var også et kongespill som jeg hadde mye glede av og spesielt sammen med klanen min Trønderbataljonen. Så i grunnen så blir jeg kjempeglad om det enten blir Battlefield: Bad Company 3 eller Battlefield 2143.

Bildene ovenfor er mockups!

 Hva tror du? Hvilket spill blir det? Hva ønsker du selv?

Klippet fra Battlefield: Bad Company 2

#dice #battlefield #battlefieldbadcompany2 #battlefieldbadcompany3 #battlefield2142 #battlefield2143 #battlefield5 #battlefieldhardline #electronicarts #ea #pcgamer #pcgaming #pc #gamer 3gaming #lovegaming #fps #action #spill #game #videogame #sponsetav #intel #gigabyte #kingston #hyperx #benq #coolermaster #qpad 

Competition time! Vinn premier!

Som aktiv gamer er jeg også nå omsider kommet meg til Youtube. Det har vært mange som har hintet på at jeg burde ta turen til dette enorme sosiale stedet hvor mange befinner seg. Jeg har hittil over 70 videoer liggende og det alt fra let’s play-klipp til å presentere gamle spill som jeg har et godt forhold til. I alle fall, for å takke alle de trofaste abonnentene mine så kaster jeg opp en konkurranse og hvor du kan vinne en liten eksklusiv lekkerbisken. 

Om du føler dette frister, så klikk deg inn på Youtube-kanalen min og delta da vel. Kanskje er det du som vinner. 

Lykke til!

#competition #konkurranse #premie #prizes #vinn #youtuber #lovegaming #gamer #pcgamer #consolegamer #konsollgamer #gammernsgamerkanal #oldgamer #sponsetav #intel #gigabyte #kingston #hyperx #benq #coolermaster #qpad 

Velkommen til mitt nye bloggdesign!

Først vil jeg rette en stor takk til Tor Andre Haugdal. Han har forandret bloggen min fra å være dønn kjedelig til å bli lekker som rakkern. Gjennom flere etapper har han sørget for at bloggen min ser mer profesjonell ut enn noen gang. For øyeblikket er Tor Andre i militæret og det gjør denne bragden enda mer imponerende. 

er dagen her og 90% av bloggen min er i nytt design. Det er kun arkivet som ikke er der ennå, men det blir. Med denne forvandlingen håper jeg du blir enda mer fornøyd og at du fortsatt vil følge bloggen min i tiden fremover. Her vil du kunne lese om spill og mine opplevelser som gamer. I tillegg vil jeg også skrive flere blogger i tråd med Spill er sunt, for gaming er jo noe som opptar alle og det er fullt mulig å gjøre gaming til en sunn hobby for alle og enhver. 

Hva synes du om mitt nye design? Håper du liker det. 

#bloggdesign #torandrehaugdal #blogg #design #spillersunt #gamer #pcgamer #consolegamer #konsollgamer #lovegaming #youtuber #sponsetav #intel #gigabyte #kingston #hyperx #benq #coolermaster #qpad 

5. august skjer det! Hvorfor går tiden så tregt?

I dag fikk jeg en meget positiv melding. Denne meldingen har selvsagt noe med gaming og et spill jeg gleder meg sykt mye til. Det har blitt utgitt to spill i denne populære serien og hvor det første var langt forut sin tid da det ble lansert i 2002. Det som virkelig tok pusten av meg var grafikken og sist men ikke minst den gode historien. Utfordrende var spillet også og det var ikke fritt frem for at jeg måtte spille samme oppdrag noen turer før jeg klarte å gjennomføre det. 

Spillserien jeg snakker om er Mafia og den 5. august slippes den aller første traileren fra Mafia III. Gjett om jeg gleder meg. Har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg. Mafia-serien har betydd mye for meg som gamer og når spill nummer tre i serien lanseres, kommer jeg til å bli sittende pal fremfor skjermen og spille. Vær trygg på det.

Gleder du deg til Mafia III?

 

Retro time! Spill som har betydd mye for meg!

Da har jeg den glede å kunne presentere et nytt spill som har betydd veldig mye for meg som gamer. Dagens episode presenterer et spill utviklet blant av Will Wright og har formet meg som gamer opp i gjennom årene. Jeg er stolt av å få opplevd dette spillet og tipper at flere av dere også kanskje har et spesielt forhold til det.

Hvilket spiller husker du best og som har betydd mest for deg som gamer? 

#retrotime #retro #retrotid #simcity #willwright #pcgamer #pcgaming #pc #gamer #gaming #lovegaming #sonyactioncam #sony #oldgamer #gammernsgamerkanal #gammelspiller #sponosetav #intel #gigabyte #kingston #hyperx #benq #coolermaster #qpad 

I always knew!

Musikk er noe som betyr mye for meg uansett hvilken sinnsstemning jeg er i. Jeg hører mye på musikk, om jeg spiller spill, jobber, kjører bil eller rett og slett vil slappe av. En artist som jeg liker svært godt og som virkelig har modnet til å bli en artist på lik linje som kjente artister som Bjarne Brøndbo i DDE, Steinar Albrigtsen, Chand, Askil Holm med flere er Bernt Smestad. Siden han var med i Idol for noen år siden og frem til i dag har han vokst utrolig mye som artist. Om noen av mine lesere er på søken etter å leie inn artister, så vil jeg uten å blunke anbefale Bernt. 

En låt som jeg hører mye på for tiden er I always knew og som spilles titt og ofte. Låten og stemmen er nydelig som får en til å slappe av. Ja, jeg liker alle slags musikk om det er av denne typen til funk, rock, metal, pop, disco, rap og så videre…

venter jeg på å se Bernt klatre oppover på Spotify-listen og VG-listen. Alle radiokanaler, begynn og spill I always knew. Denne låten vil garantert fenge. 

Her er i alle fall låten jeg anbefaler deg å høre…

#music #hitliste #vglista #spotify #hit #musikk #berntsmestad #lovemusic #nydelig #ialwaysknew #fatherslullaby

Kholat – skremmende korrekt eller grøssende fantasi?

Har du hørt om spillet Kholat? Jeg har i alle fall det og gjett om jeg har blitt skremt. Opp til mange ganger og det begynner å bli svært så store merker i taket ovenfor der jeg sitter og spiller. Spillet har gitt meg frysninger, fått meg til å fundere og latt meg lekt med min utforskende side. Det spesielle med spillet er at det baseres på sann historie og det gjør ikke saken noe bedre skremselsmessig. At noen har opplevd dette i virkeligheten kan jeg ikke fatte og skjønner godt redselen disse har fått kjent på kroppen. 

Vi følger stien til en gruppe på ni russiske studenter som gikk ut på en ekspedisjon i de nordlige Uralfjellene. Teamet klarte ikke å nå sitt mål og hvor hele hurven dør en smertefull død under meget mystiske omstendigheter. Dette har medført til en rekke ubekreftede hypoteser om hva som egentlig skjedde og hvorfor de døde så bestialsk. Som spiller blir du kastet inn i Uralfjellene og området der tragedien skjedde flere år etter selve de brutale drapene. Målet er å prøve å finne ut hva som egentlig skjedde og hvorfor det skjedde. 

Du ankommer en forlatt jernbanestasjon og det er her spillets historie starter. Det snør, det blåser og du hører godt vinden uler godt. Et lite tettsted ligger foran deg, men finner fort ut at her er det ingenting å hente. Du beveger deg bort fra det lille tettstedet og inn mot skogen. Du har ingen anelse i hva som venter deg. Kun at du skal prøve å finne ut hva som skjedde med disse ungdommene.

Spillet fortelles av Sean Bean som er kjent for rollene Boromir i Ringenes Herre-sagaen. Han geleider deg gjennom spillet med å fortelle deg historien. Det gikk ikke lange stunden får jeg regelrett lettet fra stolen og satte merke i taket. For å si det slik, jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har blitt skremt, men det er mange. Kholat er et grøsserspill som virkelig herjer med psyken din og om du ikke har et sterkt hjerte, så vil jeg ikke anbefale deg dette spillet. For å si det slik, mitt gamerhjerte tåler det utroligste, men dette spillet har virkelig fått satt det på prøve og det hjelper ikke at jeg er veldig lettskremt fra før av heller.Gjennom
å utforske verden finner du ledetråder som fører deg videre. De eneste hjelpemidlene du har er ett kart, kompass og en journalbok. I denne boken legges alle ledetråder inn i og hvor du har oversikten over det du finner. På kartet markeres ikke hvor du befinner deg. Det vil si, du må bruke kartets info og formasjoner for å vite hvor du eksakt er. Dette gjør det hele enda mer utfordrende og spennende. For det å ikke ha en dott på kartet som sier at der er du, gjør at du må bruke omgivelsene rundt deg og kartet for å finne ut hvor du er. I tillegg får du heller ingen “hale” etter hvor du går slik at du i perioder fort ender opp med å rote deg bort. Kompasset viser hele tiden hvilken retning går og bruker du i tillegg månen så er det i grunnen alt du trenger. 

Spillets grafikk bygger på Unreal Engine 4 og er faktisk ganske så pen å se på. Snø som virvler i vinden, trær som vaier og lyder som du ikke har en anelse hva er. Dette gjør spillet enda mer skremmende. Ulvehyl, personer som gråter, vinden som uler, fjell som begynner å rase og hæslige skikkelser som plutselig dukker opp gjør spillet til en nærmest uutholdelige affære spesielt for en person som meg som er så lettskremt.Jeg
har spilt i snart åtte timer og har enda et lite stykke igjen for å si det slik. Jeg er hekta, men også skremt av spillet. Jeg føler jeg må spille det for å finne ut hva som skjedde. Historien har fanget meg og selv om jeg er vant med å ha et gedigent arsenal av våpen og andre hjelpemiddel, så liker jeg godt hvor enkelt spillet er bygd opp og hvor du må sette din lit til kartet, kompasset og de ledetrådene du oppdager underveis.

Kholat inneholder ikke et snev av blod og er ikke realistisk i den grad som f.eks. Battlefield, Far Cry eller andre spill fra dagens moderne tid. Men spillet er definitivt ikke noe barnespill og for de som er mørkredde eller er generelt redde, så skal man tanke seg godt om før man setter seg ned med det. For de som er nyfikne og liker slike grøsserspill, så anbefaler jeg selvsagt Kholat. For en pingle som meg så føler jeg dette er litt på kanten over hva jeg tåler.Spillet
koster i underkant av 200 kroner og det er det så definitivt verdt. Du får mange “skremmende” timer og sist men ikke minst, følelsen av å være helt alene i en kald, skummel og skremmende verden. Kjøp spillet og du vil ikke angre eller rettere sagt, du vil bli skremt til “døde”…hahahaha…

Kholat spilles med og kjører på ultra grafikkinnstillinger;
Intel i7 4960X, Gigabyte X79-UP4 hovedkort, Gigabyte HD7970 2GB GDDR5 skjermkort, 32GB Kingston Hyper X Beast RAM, Kingston HyperX 240GB SSD, BenQ XL2720Z LED Skjerm, Creative Sound Blaster Z lydkort, Cooler Master Cosmos SE kabinett, Qpad MK-70 tastatur, Roccat Tyon mus, HyperX Cloud II headset og Qpad FX-90 musmatte.

 

Her er et klipp fra starten av spillet og fra min youtube-kanal hvor det ligger flere gameplay-klipp fra spillet Kholat.

#kholat #grøsserspill #grøsser #horror #sannhistorie #scared #scary #pcspill #pcgaming #pcgamer #pc #gamer #gaming #lovegaming #sponsoredby #intel #kingston #hyperx #gigabyte #benq #coolermaster #qpad #spill 

La deg bli imponert!

Jeg er i alle fall mektig imponert for å si det mildt! At det går an å få grafikk tilnærmet lik virkeligheten er noe vi har sett en rekke ganger i spill. Blant annet Battlefield 4 har en grafikkdetalj som er unik og som jeg selv synes er helt utrolig. En grafikkmotor som for oss gamere er eksepsjonell er Unreal Engine 4. Denne grafikkmotoren er tro det eller ei gratis så fremt du ikke vil tjene penger på bruken av den. 

Det er Koooolalala som har lagd dette lille klippet nedenfor og som kan få hvem som helst til å sperre opp øynene og ikke tro det som blir presentert. For dette er grafikk og ikke film filmet med kamera. Dette er grafikk som er lagd ved hjelp av nettopp Unreal Engine 4. 

Hva synes du? Er du mektig imponert? 

#unrealengine4 #ue4 #graphic #lovegaming #pcgamer #pcgaming #gamer #gaming #spill #utrolig #unbelievable #unique #graphicengine #sponset av #intel #gigabyte #kingston #hyperx #benq #coolermaster #qpad 

Hvor blir det av sommeren?

Okei, selv jeg begynner å bli lei at ikke sommeren kommer. Vi har hatt noen dager hist og her med pent, varmt vær, men ikke sammenhengende over en lengre periode. Dette har en meget så stabil jetstrøm sørget for. Vi har blitt liggende i den kalde enden av jetstrømmen. Hva er jetstrømmen? Det er en strøm som skiller varm luft fra sør og kald luft i fra nord. Denne strømmen ligger høyt, høyt opp i mot atmosfæren og holder til der hvor flyene flyr på det høyeste. Flyene utnytter til tider jetstrømmen for å spare drivstoff. 

Det som har skjedd med jetstrømmen, i grunnen siden januar er at den konstant har ligget på sørvest, vest og nordvest. Det vil si pålandsvind. Med denne vindretningen så blir det lite varme. Som om ikke det er nok, så har jetstrømmen ligget et godt stykke sør for oss noe som har ført til at vi har blitt liggende i den kalde luften med små tilslag med varm luft fra sør. 

Spørsmålet mange stiller seg er om dette vil vedvare og dessverre snur ikke jetstrømmen på en femøring og forandrer seg over natten. Den kan være veldig stabil. Så tiden fremover vil gi oss samme vær som vi har hatt hittil i sommer. Det vil si små perioder med pent vær og lengre perioder med ustabilt og kjørligere vær. Jeg har håp for å tro at når vi kliver inn i august, så vil jetstrømmen snu litt og trekke litt nordover. Da vil det åpne opp for varmere vær, men dette skjer ikke før ut i den andre uken av august. Hvor lenge den liggende der er jeg usikker på, men håper den blir der en god stund slik at vi i alle fall får en kjempefin høst noe vi trenger sårt etter denne hittil så kjølige sommeren. 

Vi er nok bortskjemte fra i fjor hvor så og si hele sommeren var varm, tørr og herlig. 

Hvordan er været der du bor. Har sommeren innfridd til dine forventninger?

Her er et godt eksempel på hvordan jetstrømmen har vært hittil i sommer og hvor den ligger langt sør for oss…

#jetstream #jetstrøm #været #værogvind #spåmann #værmann #sommer #summer #gamer #pcgamer #konsollgamer #consolegamer #lovegaming #sponsetav #intel #gigabyte #kingston #hyperx #benq #coolermaster #qpad 

Endelig ferie og en ny milepæl nærmer seg…

Tenk, så er et nytt år gått og en ny sommerferie står for tur. Føler det liksom ikke er lenge siden man hadde sommerferie. Tiden går så fort, altfor fort. Ett år er ikke ett år lengre. Det føles ut som noen måneder. Om det er alderen som spiller meg et puss eller ikke vites ikke, men tiden går fort. 

er det altså sommerferie og hva har så familiens Sandnes så gjøre i sommerferien. For det første så satser vi på to ferieturer i år. Det blir en tur til Sverige og en tur til Hunderfossen. I alle fall er det som er planen. Når vi drar er litt uvisst ennå. Vi drar når været er bra nok, for vi er litt væravhengige på de to turene vi har planer på. Om det er dårlig vær er det ingen vits å dra. Så da kan dere tro undertegnede følger med på hvordan jetstrømmen oppfører seg slik at det blir best mulig vær til vi skal på ferieturene våre. 

En annen ting, om ikke lenge så vil en ny milepæl i mitt gamerliv slå til og hvor jeg kommer til å kjøre en god del mer på foredragene Spill er sunt pluss en del andre spennende prosjekter. I tillegg har jeg blitt headhuntet av flere som gjerne vil at jeg skal satse. Jeg er en person som lever og ånder for spill og spillutvikling. Jeg har mange års erfaring i hvordan spillverden er bygd opp og hvordan ting funker. Jeg er også mentor for spillutviklere og i denne sammenhengen så er det store sjanser for at det virkelig blir mye å gjøre tiden fremover. 

For de av dere som ikke vet det, så har jeg jobbet i Gamereactor siden sommeren 2001 og vært med på å bygge opp mediet i Norge, noe jeg også er veldig stolt over. Så da får man se hva som skjer fra august og utover. Spill vil i alle fall være i fokus og føler jeg har mye å bidra med på mange områder. 

nå gleder jeg meg stort til å ta ferie. Det vil bli veldig godt og kunne bruke tiden på familien, spillingen og det sommeren ellers har å by på. Med det vil jeg ønske deg som leser av bloggen min en riktig god sommer og som jeg bruker å si det; Kos deg godt! 

Hvilke planer har du for sommeren og skal du på ferietur?

#sommerferie #sommer #strandliv #bading #gamer #gamerontour #pcgamer #konsollgamer #consolegamer #lovegaming #sponset av #intel #gigabyte #kingston #hyperx #benq #cooler master #qpad #