Hvor blir det av sommeren?

Okei, selv jeg begynner å bli lei at ikke sommeren kommer. Vi har hatt noen dager hist og her med pent, varmt vær, men ikke sammenhengende over en lengre periode. Dette har en meget så stabil jetstrøm sørget for. Vi har blitt liggende i den kalde enden av jetstrømmen. Hva er jetstrømmen? Det er en strøm som skiller varm luft fra sør og kald luft i fra nord. Denne strømmen ligger høyt, høyt opp i mot atmosfæren og holder til der hvor flyene flyr på det høyeste. Flyene utnytter til tider jetstrømmen for å spare drivstoff. 

Det som har skjedd med jetstrømmen, i grunnen siden januar er at den konstant har ligget på sørvest, vest og nordvest. Det vil si pålandsvind. Med denne vindretningen så blir det lite varme. Som om ikke det er nok, så har jetstrømmen ligget et godt stykke sør for oss noe som har ført til at vi har blitt liggende i den kalde luften med små tilslag med varm luft fra sør. 

Spørsmålet mange stiller seg er om dette vil vedvare og dessverre snur ikke jetstrømmen på en femøring og forandrer seg over natten. Den kan være veldig stabil. Så tiden fremover vil gi oss samme vær som vi har hatt hittil i sommer. Det vil si små perioder med pent vær og lengre perioder med ustabilt og kjørligere vær. Jeg har håp for å tro at når vi kliver inn i august, så vil jetstrømmen snu litt og trekke litt nordover. Da vil det åpne opp for varmere vær, men dette skjer ikke før ut i den andre uken av august. Hvor lenge den liggende der er jeg usikker på, men håper den blir der en god stund slik at vi i alle fall får en kjempefin høst noe vi trenger sårt etter denne hittil så kjølige sommeren. 

Vi er nok bortskjemte fra i fjor hvor så og si hele sommeren var varm, tørr og herlig. 

Hvordan er været der du bor. Har sommeren innfridd til dine forventninger?

Her er et godt eksempel på hvordan jetstrømmen har vært hittil i sommer og hvor den ligger langt sør for oss…

#jetstream #jetstrøm #været #værogvind #spåmann #værmann #sommer #summer #gamer #pcgamer #konsollgamer #consolegamer #lovegaming #sponsetav #intel #gigabyte #kingston #hyperx #benq #coolermaster #qpad 

3 kommentarer
  1. Begredelig greier her og i Bergensområdet! Det som sikkert mest fornyd med været så langt er nok de som bor utsatt til for flom pga den store snøsmeltinga har latt vente på seg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg