Januar du skjønne milde, februar du kalde…ehhh?

 

Januar tradisjonelt vis bruker å inneholde flere dager med kuldegrader enn plussgrader, men januar 2020 blir ikke som normalen. I begynnelsen av januar skrev jeg at januar kommer til å bli veldig variert og med mye mildvær. Det kan jeg trygt si at det har vært. Januar er allerede mange grader mildere enn normalen her i Orkland og omegn. Temperaturrekorder har allerede blitt slått flere steder i tillegg til at vi også har fått en god del variert nedbør. Både snø, regn og hagl har det blitt. Desember i fjor var faktisk mer vinterlig enn det januar hittil har vært. Nå er det ikke mange dagene igjen av januar og sprengkulden som inn i mellom inntreffer i januar uteblir. All den nedbøren som har lavet ned fra oven har skapt en del problemer spesielt i rasutsatte områder. For ras har det vært en del av. Dette vil vi nok dessverre oppleve i tiden fremover med dette meget så varierende været. Jeg krysser alt av fingre og tær på at det ikke blir noe alvorlige ras med fare for mennesker.

 

Skal innrømme at jeg synes synd på de som fikk vinterutstyr i julegave. Disse føler nok seg litt snytt for at Kong Vinter ikke har dukket opp på skikkelig vis. Om nedbøren som hittil har slått ned over oss hadde kommet som snø så hadde vi hatt rikelige mengder nå. I stedet for nedbør av det hvite slaget har den nedbøren som har kommet vært av ferdigmåket variant garantert til glede for noen. Januar er i grunnen en lunefull måned og det har skjedd før at januar har vært mild med lite snø og så har februar virkelig slått til og gitt skielskere god gli på hvitt underlag.

 

Om du skal få brukt skia eller det andre vinterutstyret så må du i år opp i høgden. Der kan det faktisk være greit med snø. Ikke alarmerende mye, men nok til at du får gått på ski eller dratt på full fart nedover bakker med rattkjelker eller akebrett. Dette kommer også til å være tilfelle den første delen av februar. Kong vinter kommer bare på besøk i perioder og forsvinner med milde vinder og våtere nedbør. Vi må nok dessverre innfinne oss med at årets vinter kommer inn i bøkene som en merkelig vinter på mange måter. Februar kommer i starten til å være utrolig variert og ustabil. Den ene dagen vil det lave ned med snø og den andre dagen er det bare å ta på seg vaderne for å komme seg frem. Mye nedbør blir det både med og uten vind. Ustabilt er ordet vi kan bruke første delen av februar.

 

 

Fra ca. tredje uke i februar ser det ut til at ting kan stabilisere seg litt og hvor temperaturene vil falle litt. Da vil det også bli større sjanser for at snøen som har dukket opp blir liggende en stund noe jeg tenker vil glede mange skientusiaster. Flere skianlegg sliter også med at snøen uteblir. Her går det tapt en del penger noe som er tragisk spesielt med tanke på fremtidige investeringer. Hvor lenge var Adam og Eva i paradis? Dessverre vil ikke “vinterperioden” vare så altfor lenge og stabiliteten vil bli byttet ut med variert vær i slutten av februar. Igjen må vi regne med nedbør i forskjellige varianter. Snø, hagl, regn med vind er noe av det vi må stålsette oss med.

 

Hvordan resten av vinteren ser ut er for tidlig å si, men har dessverre en følelse på at “vinteren” i år vil vare litt utover våren. Det milde været kan ikke vare evig og selv om tiden går fort og hvor vi går mot mildere og varmere tider så tror jeg vi vil få oss en på tryne. For de som er glad i vinter vil nok glede seg. Er nok store sjanser for at vi får oppleve kulde og snø både i mars og april før varmen og sola får litt tak.

 

 

Væråret 2020 har startet merkelig. ikke noe annet enn å si det. Værgudene kommer i tiden fremover også til å være veldig usikre på hva de skal sende på oss, men en ting er sikkert, været blir veldig variert før det blir stabilt. Det er ikke dårlig vær, bare dårlig klær…

 

Hvordan har vinteren hittil vært hos deg? Har du fått anledning til å prøve skia? Hvordan håper du resten av vinteren blir der du bor? 

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top