Blir det snart snø? Blir det unnskyldning for å sitte inne å spille?


 

Er det noe som interesserer meg så er det været og det har det gjort siden jeg var bitte, bitte liten. Jeg har alltid fulgt med på hvordan været har vært, hvordan været er og hvordan været blir. At værsyklussene beveger seg i bølgedaler er det heller ingen tvil i, men også at været på vår dyrebare klode blir varmere kan vi vel også konstatere. Om det er kun menneskeskapt eller at det er jordens og universets syklus strides de lærde om. 
 

Nå skal jeg altså prøve meg på en spådom om hvordan været en måned fremover i tid blir. Tidligere har jeg vært værspåmann for Trønderavisa, blitt intervjuet av diverse store og små aviser pluss værspåmann for lokalavisa Snåsningen i sin tid. I perioder var jeg så heldig at jeg hadde over 80% rett og det er ikke så ille da. 
 

Hvordan blir så været den kommende måneden. Våren og sommeren har vært sykt bra med mye godt og varmt vær over store deler av landet. Mange spurte meg om det flotte været ville fortsette i slutten av juli og da svarte jeg at det var heller tvilsomt. Årsak, vi skal ha en viss menge nedbør. Store variasjoner i nedbørsmengde skjer sjeldent og derfor må man ha i bakhodet at om det er lange perioder med pent varmt vær så får vi nedbøren vi SKAL ha uansett. 
 

Så hvordan blir så oktober. Slik jeg kan se det så vil vi få variert vær, men stort sett blir oktober en mild måned og perioder også varmt for årstiden. Det vil si at vi kommer til å få temperaturer over 15 grader og kanskje også i beste fall enda høyere temperatur. Det vil regne litt, men det vil også bli perioder med pent vær. Et par netter med frost blir det også, men da nærmere slutten av måneden. Når vi nærmer oss Halloween vil det være større sjanser for snø for de fleste her i Midt-Norge. Det vil nok komme snø helt ned til fjærsteinene og med temperaturer like over null eller like under. For de av dere som bor lengre inn i landet vil nok Kong Vinter melde seg langt mer oftere, men fortvil ikke om du synes det er for tidlig med vinter. Snøen som kommer forsvinner igjen, for andre uke i november ser også ut til å bli rimelig mild. 
 


 

Vinden kommer også til å variere litt og med for det meste sørlige og sørøstlige vindstrømmer. Dette gjør altså at været kommer til å føles mild ut for årstiden. En sjelden gang vil vest og nordvestlige vinder slå inn og da blir det kjørligere vær, men stort sett så er gjennomgangstonen mildt for at vi har kommet oss til oktober måned. 
 

Området spådommen gjelder for er stort sett for Midt-Norge, men også de andre delene av landet vil få mildt vær for årstiden og lite snø i utsiktene i alle fall for oktober. Hvordan resten av vinteren blir er litt vanskelig å si riktig ennå, men den kommer ikke til å bli like stabil som forrige vinter og vi må nok dessverre belage oss på at det er mer holkeføre enn det vi hadde sist vinter…dessverre. 
 

For noen av oss vil det bli unnskyldning for å sitte inne og spille spill og med Red Dead Redemption 2 som lanseres i slutten av oktober, men for mange andre så vil det IKKE være noen unnskyldning for å sitte inne å spill. Med andre ord, det vil bli gode muligheter for å fine turer ut i naturen. 
 

Neste måned vil jeg kunne se litt mer på hvordan været i desember blir og i slutten av november se hvordan julen kan utarte seg.Inntil da så får det holde med denne spådommen. 
 

Følger du med på været og hvordan har været vært hos deg hittil i år? Hva liker du best av vinter eller sommer? 
 


 

#værogvind #været #spådom #vårspådom #oktober #spillvær #reddeadredemption2 #vind #vær #snø #regn 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top