Snøen kommer…

…og snøen forsvinner. I alle fall har dette vært gjennomgangstonen her jeg bor og i Trøndelag. Makan til ustabilt vær skal man lete lenge etter. Det ene kraftige lavtrykket etter det andre har tatt turen innom oss med massive mengder nedbør og mye vind, til og med sterk vind som har ført til strømbrudd flere stedet i fylket. Selv har vi vært uten strøm i noen timer, så der skal vi ikke klage i forhold til de som har vært uten strøm på dagesvis. 

Siden jeg startet å notere været i 1987, har jeg faktisk ikke opplevd en så ustabil høst/førvinter som dette. Sist men ikke minst, og så mye sterk vind. Nedbøren har også lavet ned og slått alle rekorder i mine føringer i mot det som er normalt. Derfor må jeg si dette også har vært en spennende tid, i og med at jeg aldri har opplevd dette her. Lavtrykkene har dannet seg sør og sørvest for Grønland og hvor de så har tatt turen inn til “lille” Norge. I tillegg har flere høytrykk stabilisert seg i rundt Storbritannia som igjen har sørget for godt vær der. 

Fra i dag av (3. desember) og dagene fremover blir det en god del kjørligere og hvor det vil snø mange steder. Her i Trøndelagen vil vi faktisk få en god del snø, mens sør og øst nok en gang blir liggende i le og vil ikke få rare greiene. Mens fra Vestlandet og nordover til Troms og Finmark, vil få snø og snøbyger med korte perioder lettere vær. 

er det store spørsmålet om snøen som nå kommer blir liggende. Dessverre ser det ut til at den ikke gjør det og at mildere luft fra Atlanterhavet vil komme inn igjen neste uke fra mandag 9. desember. Så er spørsmålet, hvor mye regn vil det da komme og vil snøen forsvinne igjen? Slik det ser ut, så kan den faktisk gjøre det, for det er veldig mild luft som er på tur og det kombinert med mye regn, vil føre til at snøen krymper fort. Om alt forsvinner, kommer an på hvor lenge mildværet holder stand og hvor mye vind og regn som slår innover oss.

Jeg har i det siste fått en del spørsmål om det vil være snø på julaften og slik det ser ut nå, så vil det bli det. Jeg har faktisk gått så langt og spådd av vi her i Snåsa sentrum skal ha opp til 25cm med snø når julen ringes inn 24. desember klokken 17:00. Det er i grunnen en ganske spenstig spådom i og med at gjennomsnitten ligger på ca. 10cm. En stor marsipangris står her på spill. Om jeg nå får rett vil tiden vise, men jeg er bra sikker på en liten kuldeperiode nærmere julen og hvor snøen vil lave ned. Jeg håper i alle fall det og slik det ser ut i værsyklusene så kan dette stemme. 

Så hvordan har været hos deg vært i det siste. Ønsker du deg snø og da til jul eller er det ett fett? 


Adventstid med julestemning…

7 kommentarer
  1. wendysinfamilie: Krysser fingrene for at dere og vi har snø på julaften, noe jeg er bra sikker på at vi har. For det kommer snø og et tidsspørsmål før dere får snø også 😉

   Kos deg godt og fortsatt en riktig god adventstid for deg og dine 🙂

  2. Ikke noe snø her på Rena heller enda 🙂
   Men har hørt at den kommer og går oppe i Leksvika for tiden 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg