Orkla Cup 2019 – En stor suksess!

 

Så var årets Orkla Cup 2019 over for denne gangen og jeg kan ikke annet enn å starte dette innlegget med å skryte hemningsløst over alle som har vært delaktige i denne store suksessen. Dugnadsarbeidet har blomstret helt fra da vi begynte riggingen til nedriggingen. Alt har vært helt fantastisk og ting har virkelig gått på skinner noe som en skal rette en meget stor takk til alle involverte av Orkla Cup 2019. TUSEN HJERTELIG TAKK ALLE SAMMEN!

 

Å arrangere et såpass stort arrangement er ikke enkelt og krever hver mann og kvinne på sin plass. Det er et maskineri som må fungerer godt og det smøres med ståpåvilje, tålmodighet og samarbeid. Alt dette er veldig viktig om en skal nå de målene man har satt seg som et lag eller ei forening. Dette er noe jeg synes fungerer godt i Orkanger Badmintonklubb og hvor vi er en gjeng som flytter fjellkjeder sammen og bygger opp om badmintonidretten på en god måte både her i regionen og på landsbasis. 

 

 

I år kunne vi feire femårs jubileum for Orkla Cupen og bare det i seg selv er stort. Det kom deltakere fra fjern og nær og vi nådde opp til rundt 190 noe vi er fornøyde med. Faktisk var det deltakere fra Tyskland og England som deltok og det sier litt over hvor godt Orkla Cupen har spredd seg. Selvsagt må vi takke Fredrik og Dexter der som har snakket varmt om arrangementet. De er gode ambassadører for klubben.

 

Får å kunne arrangere et så stort opplegg som Orkla Cup er så krever det god støtte fra alle hold og ikke bare fra oss dugnadsarbeidere, men også fra næringslivet. Her kan jeg med hånden på hjertet si at støtten har vært utrolig god og et sykt takknemlig for det. Den største bidragsyteren er Orkla Sparebank som virkelig har tatt hånd om oss på en fantastisk måte og sørger for at det gror i badminton her på Orkanger. I tillegg til at vi også får til å opprettholde rekrutteringen noe som er utrolig viktig for en klubb i vår størrelse. Uten vår lokale bank så hadde dette blitt vanskelig og vi er takknemlige for støtten.

 

 

Men vi har også en annen støttespiller som selvsagt må nevnes og det er Orkland Energi som i tiden fremover kommer til å bli en viktig brikke for oss. De er vår andre store støttespiller noe vi er svært glade for.

 

Under Orkla Cup 2019 hadde vi flere gode støttespiller og som selvsagt må nevnes -> Gjøvaag ASKontorplanMøller Bil Orkdal,Gjensidige OrklaBårdshaug HerregårdSiko ASNr 1 Adressa-TrykkG-Sport Amfi OrkangerElkem ThamshavnTrondheim KuldeWashington MillsRetura og Revisorgruppen Orkla Trøndelag ASYonex Norge.

 

Vi skal heller ikke glemme Orkdal kommune og Orkanger ungdomsskole som la alt til rette for overnattingen for våre deltakere. Uten gjengen der så hadde det blitt vanskelig å gjennomføre et så stort arrangement som det Orkla Cupen er.

 

 

Det er en annen gruppe som vi selvsagt heller ikke skal glemme for at det hele ble til en stor suksess og det er alle deltakerne. De var med på å gjøre arrangementet til en flott opplevelse selv om det ble både svette, bannskap, sinneutbrudd, skader (ikke alvorlige), tårer og fortvilelse, men også jubel, glede, latter og skryt.

 

Det ble spilt 385 kamper og det ble delt ut utrolig mange flotte pokaler under cupen noe deltakerne satte stor pris på. Her hadde klubben slått litt på stortromma og fått i skikkelige premier til de beste spillerne og som etter harde, spennende kamper kunne løfte høyt oppe i lufta med jubel og fotografering. Karel Eriksson vant fortjent herresingel på cupens høyeste nivå og kunne dra sørover med en glinsende flott pokal. Ellers finner du mer info om vinnere av Orkla Cup 2019 HER.

 

 

Som seg hør og bør så var det gjort klar til stand i inngangen av Orklahallen og hvor man kunne kjøpe alt av utstyr du kunne tenke deg. Her var det Kawasaki Sports Norway og Yonex Norge som stod for det storslåtte utvalget. Meget gunstige priser sørget for at standen til de herrene fra sportsmerkene fikk det til tider travelt. Det ble solgt en god del racketer, bagger, t-shirts, sko, shorts m.m. og det er vi meget glade for. 

 

Så nå er vi altså ved veis ende med Orkla Cup 2019 og ser nå fremover til nye arrangementer utover året. Først ut er Midtsommernatt 2019 på Vinstra hvor Orkanger Badminton er arrangør for. Utpå høsten står Orkland Open for tur og her kommer vi selvsagt med mer info etter hvert. Det vil si at vi i år legger opp til tre store turneringer her i Orkanger Badmintonklubb pluss en egen internturnering som kjøres i månedskiftet november/desember. Det vil si det gror godt her i Orkanger Badmintonklubb og som jobber videre med å formidle idretten badminton som en god aktivitet for alle uansett alder og kjønn.

 

 

Med det vil jeg nok en gang rette en stor takk til alle sammen for en vellykket Orkla Cup 2019 og håper å se alle klare til nye kamper når høsten melder sin ankomst. Det er en stund til det og kanskje får du slått litt badminton i hagen med familien. I alle fall, spill badminton og hold deg i aktivitet. Sunt for kropp og sjel.

 

Badminton – en sosial og gøy aktivitet for hele familien!

 

Lars Vanvikmyr til venstre på bildet var til stor hjelp for oss i sekretariatet under årets Orkla Cup

Koss GMR 540 ISO USB – Sykt behagelig gamingheadset med god lyd

Reklame | Koss

 

«Hvor mange headset har du testet ut i hele ditt liv?» Dette spørsmålet fikk jeg for en liten stund siden. Tro det eller ei, jeg har faktisk ikke telling på hvor mange headset jeg har testet ut. En ting kan jeg si, det er nok noen hundre ja. Et av merkene som jeg har testet ut headset fra både for gaming og til vanlig bruk er Koss. Dette merket har vært med meg i mange, mange år og jeg har alltid likt Koss både for deres kvalitet, lyd og sist men ikke minst funksjonalitet.

 

Da jeg fikk spørsmålet om å sjekke ut Koss GMR 540 nærmere var jeg ikke sen med å be. Hvem vil vel ikke teste ut nye gamingheadset fra Koss? Tror nok alle ville ha gjort det eller hva? I alle fall, nå har jeg nå fått denne her gleden av å teste og selvsagt skal det gjøres til punkt og prikke.

 

Her er litt mer specs:
* Closed-Back design for isolated immersion
* Custom engineered acoustics for immersive 3D sound
* Lightweight design for extended use
* Custom fitting sling headband
* Detachable cord design
* 8-foot Gaming cable with boom microphone
* 4-foot Headphone cable with 1-touch microphone
* Iconic Koss “D-Profile”
* Rugged design & build
* Koss Limited Lifetime Warranty

 

 

Første som møter meg når jeg tar GMR 540 ut av esken er det meget, meget enkle designet. Rema 1000 sier at det enkle er ofte det beste og det kan jeg si at stemmer godt med dette headsetet. Enkelt er det noe som også er nøye planlagt fra produsenten Koss selv. Det andre jeg legger merke til er de enkle, men delikate øreklokkeelementer. Disse er formet som en D noe som gjør at de er godt tilpasset ørene. Mer behagelig skal man lete lenge etter.

 

Bøylen er dobbel og som gjør at headsetet ligger meget godt mot hodet uten å presse noe som helst. Dette er veldig viktig spesielt om man blir sittende time etter time og game, se film eller høre musikk. Der hvor øreklokkeelementene er festet kan ikke bøyes innover slik at headsetet tar minst mulig plass og man kan heller ikke justere høyden på headsetet. Om dette er behov for eller ikke skal jeg ikke uttale meg om, men skulle tro at det finnes noen som har større hode enn meg.

 

Øreklokkene er utstyrt med myke puter med skinnlignende stoff som gjør bruken meget behagelig. Putene former seg godt og selv om det er skinnlignende stoff så blir man ikke klam rundt ørene slik mange andre headset kan bli. Putene presser heller ikke på hodet noe bøyledesignet sørger for.

 

 

Videre har Koss sørget for såkalt «closed-back design» og dette gjør at vi som spillere opplever et isolert miljø for intensiv gamingopplevelse. Når det ikke er lyd som spilles i headsetet så kan man godt høre hva som skjer på utsiden, men med en gang lyden er på så isoleres lyden og du kan holde fullt fokus på det som skjer i spillet, filmen eller musikken.

 

Med i pakken følger det med en mikrofonledning med USB-tilkobling. Denne mikrofonen er veldig sensitiv og fanger opp lyden meget godt i program som Discord, Skype, Ventrilo, Messenger eller hva det måtte være av chatteprogram. På ledningen sitter ingen lydjustering eller mikrofonmute. Akkurat det savner jeg litt og noe man finner på så å si alle headset.

 

Om du vil bruke headsetet sammen med mobiltelefon eller nettbrett så kan du det også. Her følger det med en ledning med mikrofon som sørger for at du uten problemer kan ringe andre via telefonen og snakke på timesvis via headsetet. Dette har jeg gjort en del og de jeg snakker med hører meg utrolig godt og sier at det høres nærmest ut som om jeg sitter ved siden av dem. Det vil med andre ord si at mikrofonkvaliteten er bra. Som vanlig kan du snakke via headsetet ved bruk av Snap Chat, Messenger eller andre chatteprogram.

 

 

Selv om designet føles «billig» ut så virker det også veldig slitesterkt. Det vil si at det tåler en støyt om uhellet skulle være ute. Det er en ting som mange andre headset har og det er justering av selve øreklokkene slik at f.eks. tar mindre plass om du er på farten og vil at de skal være så «flat» som mulig. Om du skal pakke Koss GMR 540 ISO USB med deg så anbefales det å pakke headsetet godt slik at øreklokkene ikke stikker ut så altfor mye.

 

Jeg har testet ut flere headsets fra Koss og stort sett har jeg latt meg overbevise over god lyd. Dette er selvsagt intet unntak med Koss GMR 540 ISO USB og gjennom deres egen teknologi i øreklokkene så får du en meget god sammensatt lyd om du spiller spill, hører musikk eller ser film. Bassen er også akkurat passe dyp og kommer meget godt frem i spill med masse eksplosjoner og action. Videre har Koss balansert mellomtonen og diskanten slik at det generelle lydbildet blir bra uansett hva det er du skal bruke det til. Til at headsetet må tilkobles en strømkilde så er lyden meget, meget bra. Du slipper å tenke på å lade opp Koss GMR 540 ISO USB og det er bra.

 

 

Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med Koss GMR 540 ISO USB. Det er enkelt, godt design som gjør at du kan bruke headsetet mange timer i strekk. Lydbildet er godt sammensatt uansett om du skal høre på musikk, spille spill eller se film og serier. Du kan også koble av USB-kabelen og koble til den andre lydkabelen og vips har du et mobilt headset som funker godt hvor du måtte befinne deg. Det er heller ikke problem å chatte med Koss GMR 540 ISO USB om du ringer folk via telefonen, snakker via Snap Chat eller messenger. Mikrofonen fanger opp stemmen min godt og fjerner mesteparten av støyen i rundt meg. Koss har igjen lagd et meget godt produkt som jeg liker svært godt om jeg spiller spill, ser film og serier eller rett og slett hører på musikk. Takk Koss!

 

Les mer om produktet på nettsiden til Koss.

 

ANBEFALES! 

 

Kom mai du skjønne milde eller mai du triste og kalde?

 

Som flere av dere vet så har jeg opp igjennom årene vært veldig interessert i vær og vind. Har ført værstatistikk siden 1987 bortsett fra de siste to til tre årene hvor det har blitt litt slapt med føringen. Når det er skrevet så har jeg fulgt med på tendensene og fulgt med på hvordan været har utviklet seg og spesielt på hvordan været har vært diverse høytider. I disse dager har været vært helt fantastisk og varmerekordene har røket i tur og orden. Tørt som rakkern og med meget stor skogbrannfare på grunn av det tørre været som har vært i de siste. Lite nedbør og bra med vind i perioder sørger for at marka er skikkelig tør.

 

Inn i mellom prøver jeg meg på å spå været og stort sett treffer jeg brukbart. Litt bom blir det også og været er ikke alltid like enkelt å forutse og spå. Plutselig dukker det opp et lavtrykk fra intet og gir dårlig vær med vind og nedbør eller stabiliserer det seg et høytrykk og gir pent, tørt vær over en lengre periode. Dette er noe som til tider kan være veldig vanskelig og forutse selv for ekspertene på vær og de store datamaskinene som fanger opp været på kloden vår.

 

Har du hørt om Alfahøytrykk? Dette er noe vi har opplevd den siste tiden og hvor et høytrykk som kom fra nord før påsken og som har gitt så og si hele landet pent vær med noen få unntak i nord og sør. Her i Midt-Norge har det vært pent og tørt stort sett hele tiden. Det som nå etter hvert skjer er at dette alfahøytrykket må vike plass og da dukker det opp diverse lavtrykk og været blir mer ustabilt. Er det en ting som alltid skjer etter at det har vært veldig varmt er at det fort kan bli veldig kaldt og det vil vi nok dessverre i mai oppleve.

 

 

For vi skal ikke være overrasket om vi om kvelden, natten og tidlig morgenen opplever noe hvitt på bakken. Tiden vi nå går imot blir dessverre kjøligere og den gode varmen vi har hatt her i Midt-Norge forsvinner. Det blir kjølig og vi kan i verste fall få temperaturer ned under frysepunktet og da også med nedbør. Det er en mager trøst som jeg klamrer meg til og spesielt om denne kjølige værtypen blir å vare en liten stund, da kan det være sjanser for at 17. mai blir varmere og kanskje blir det sågar pent vær. I alle fall er det tendensen jeg nå ser for oss her i Midt-Norge. Spørsmålet er om vi får den varmen vi har hatt nå tilbake eller om at vestaværet får mer tak. Da vil det bli litt kjølig, men ikke så kjølig som vi vil få i begynnelsen av mai.

 

Slutten av mai kan bli ganske så bra og tror vi kan oppleve forholdsvis høye temperaturer og blir det slik så kommer begynnelsen av juni til å bli kjølig og ustabil og med varmere vær fra rundt skoleavslutningen. Været går i bølgedaler og det gjelder å se hvordan bølgene oppfører seg og da kan man fort se hvordan været en liten stund fremover blir. Skal mer enn gjerne si at dette er spennende og håper selvsagt at jeg får rett, men om jeg bommer så får jeg lære enda mer om været.

 

Om dette slår til vil tiden vise, men etter å hatt det så varmt over en lengre periode så viser statistikken min at vi får det kjølig og slik har det alltid vært. Sommeren i fjor var fantastisk med varme som vi nesten aldri har opplevd, i alle fall har ikke jeg gjort det. Tørt var det og mange skogbranner var det også. Slik sommer vi hadde i fjor får vi her i Midt-Norge dessverre ikke og vil nok i år få en mer “normal” sommer både nedbør -og temperaturmessig, men det er bitte litt tidlig å se hvordan sommeren blir samlet sett. Det får mai i grunne avgjøre. Da vil jeg bruke statistikkene mine og se hvordan det blir.

 

Ble for en liten stund siden spurt om når det ville være best egnet og arrangere beachvolleyball-turnering på Snåsa og da måtte jeg gå tilbake til statistikkene mine og se hvilken helg som var best egnet med minst nedbør. Om spådommen min der for denne turneringen stemmer blir i alle fall spennende å se.

 

Hvordan har været vært hos deg den siste tiden? Har det vært tørt, mildt og godt eller har det vært ustabilt og kjølig? 

 

En av verdens ledende sportsmerker inntar Orklahallen i helgen!

 

Nå er det jommen meg ikke mange timene til Orkla Cup går av stabelen og hvor undertegnede i ettermiddag skal i vei og rigge til et av årets store arrangementer her i Orkanger. Gleder meg sykt mye til dette. Skal også spille litt selv, men vil bruke litt av tiden til min kjære som har bursdag på lørdagen, se at alle har det vel samt sikkert også telle kamper. Det kommer til å bli en meget innholdsrik helg noe jeg gleder meg sykt mye til. Skal også prøve å se om en kan gjøre noe spesielt med at Bente har bursdag under Orkla Cupen noe også, men hva det blir får en vente å se.

 

En av verdens ledende merker innenfor badminton -og tennissporten kommer med egen stand under Orkla Cupen som nå går av stabelen 27. til 28. april. Merkene Kawasaki Sports Norway og Yonex kommer med masse spennende utstyr og hvor det vil være muligheten å gjøre et kupp eller to. Kawasaki Sports Norway har en egen nettbutikk hvor man kan handle badminton-utstyr, klær og sko til alle nivåer.

 

 

Varemerket Kawasaki ble grunnlagt i Japan i 1896, og Kawasaki Sports i 1915 og med denne alderen så tilsier det at disse vet hva de holder på med og vet kvalitet og funksjonalitet på sine produkter innenfor badminton og tennis. At de nå med sjefen over alle sjefer (Karel Eriksson) kommer til Orkanger er en ære og hvor vi gleder oss stort til å kunne tilby det beste innenfor sporten som vi alle er så glade i.

 

 

Yonex er også et meget, meget kjent merke innenfor badminton og tennis og har opp gjennom utrolig mange år blitt en av de ledende i verden. På standen som du kan oppleve på Orkla Cupen kan du oppleve mye spennende fra Yonex som har alt du kan tenke deg av badminton -og tennisutstyr. Med andre ord, i de to nærmeste dagene kan du gjøre noen meget gode kupp med meget gode priser og det er vi i Orkanger badmintonklubb veldig glade for.

 

Om du vil inn på nettbutikken til Kawasaki Sports Norway så finner du den HER.

Om du vil inn på nettbutikken til Yonex Norge så finner du den HER

 

Da er det bare for oss i Orkanger Badmintonklubb å ønske alle hjertelig velkommen til en fantastisk helg med badminton og vi gleder oss til å ta imot dere alle som dukker opp.

 

 

For gud skyld, dette MÅ bare stemme!

 

Som mange av dere vet så er jeg en meget stor fan av Battlfield-serien og har mange, mange hundre timer med spillserien. Et av de beste spillene i serien er uten tvil Bad Company 2. Sammen med klanen Trønderbataljonen gikk det en del timer med spilling både for moro skyld, men også lagspilling. Her ble Trønderbataljonen nummer 1 i Winter league da spillet var på det mest populære noe jeg er stolt over.

 

Med Bad Company 2 hadde jeg også mange spennende runder med den svenske klanen Old Gents og gud så moro vi hadde det på slagmarken. Her var det ikke fritt frem for at det inn i mellom ble kjørt landskamp mellom oss i Trønderbataljonen og Old Gents. Noen ganger vant vi og noen ganger slo svenskene til.

 

Bad Company 2 er i mine øyne et av de beste spillene i serien og da tenker jeg spesielt på banedesignet som var helt fantastisk. Noe så variert har jeg ikke opplevd i noen andre spill og derfor var skuffelsen der når Battlefield 3 ble lansert og som ikke hadde det herlige banedesignet som det Bad Company 2 hadde. Det var noe magisk over Bad Company 2. Stemningen, karakterene i spillet, brettdesignet, våpnene og sist men ikke minst muligheten til å ødelegge bygninger. Den biten fikk spillopplevelsen mange hakk høyere og som gjorde at vi satt spikret fremfor skjermene.

 

Battlefield Bad Company 2 ble lansert til konsoll og PC mars 2010 og fikk en rekke priser på grunn av det magiske innholdet som fantes i spillet. Nå er det altså gått ni år siden Bad Company 2 ble lansert så det er vel på tide med en oppfølger eller hva Dice? For i mellomtiden har Battlefield 3, Battlfield 4, Battlefield 1 og Battlefield V blitt lansert så nå er det virkelig Bad Company 3 sin tur. Den svenske utvikleren Dice har sagt flere anledninger at de venter på å få mulighet til å fortsette sagaen med Bad Company og nå ser det altså ut som at de jobber med den biten.

 

 

Rykter er kanskje ikke noe man skal holde seg hardt til, men denne gangen velger jeg det og håper med alt at det stemmer. For de siste ryktene sier at Bad Company 3 er under utvikling, men det til neste generasjon konsoller til Sony og Microsoft. Selvsagt vil spillet også bli lansert til PC. En annen ting som kanskje ikke skulle forundre meg og det er at spillet dukker opp til Nintendo Switch. Om det hadde skjedd, så ville det være den første gangen i historien at et Battlefield-spill dukket opp til en konsoll fra Nintendo. Ut i fra populariteten ville det ha vært smart av EA og Dice og faktisk satset på det.

 

En annen ting jeg inderlig håper på og som man finner i spill som Fornite er crossplay hvor man uansett konsoll kan spille med og mot hverandre. Dette vil gi spillet enda større dybde når det kommer til variasjonen og hvordan vi alle samlet sett kan gå i kamp med hverandre. Er det noe jeg virkelig savner i mange av spillene er nettopp crossplay. Om dette blir en realitet gjenstår og se, men det hadde vært fantastisk om det skjedde.

 

Dessverre er det lite info å spore om Bad Company 3 på nettet bortsett fra ryktene om at spillet er under utvikling, men jeg krysser alt av fingre og tær på at dette virkelig er sant. Da håper jeg at vi samles om spillet med crossplay, like god stemning som i det forrige og sist men ikke minst grafikken, lyden og mulighetene forblir slik vi er vant med i Battlefield 1 og Battlefield V som også er meget, meget gode spill i serien.

 

Venter du med spenning på Bad Company 3 og hvilket spill i serien synes du er best?

 

Nå er det ikke lenge igjen til årets høydepunkt!

 

Egentlig skulle jeg ha skrevet dette blogginnlegget for en stund siden, men så har det vært så mye som har skjedd at jeg hele tiden har utsatt det. Nå er det på tide at jeg får summet meg til det og skrevet litt om et av årets store begivenheter her i Orkanger, nemlig Orkla Cup i badminton. Den 27. og 28. april går cupen av stabelen og trekker til seg deltakere fra nær sagt alle landets kanter. Det vil si, det kommer deltakere fra nord til sør, fra øst til vest. Til og med kommer det deltakere fra Tyskland og England i år og det sier litt over hvordan ryktet av Orkla Cupen har sprett seg noe vi som arrangør er veldig glade over.

 

Som vanlig vil det bli spilt par, tre hundre kamper. Som vanlig vil det bli både glede, sorg, bannskap, jubel, blod og svette. Som vanlig vil det bli delt ut flotte premier til spillere i alle klasser og som vanlig vil dette skje på Orkanger i løpet av april måned. Faktisk feirer Orkla Cup i badminton fem års jubileum og har befestet seg som en av de beste og største cupene i badminton i regionen og Norge noe som virkelig er noe å være stolt over.

 

For mitt sitt vedkommende er det andre året med Orkla Cupen, men for Jan Aage Nyborg og Erik Winger er det femte året på rad at cupen arrangeres. Takket være dem så er dette en cup som legges merke til i badminton-Norge noe jeg selvsagt er utrolig glad for. En slik cup krever mange, mange timer dugnad og takket være mange av våre medlemmer så kan vi år etter år arrangere Orkla Cupen.

 

 

Jeg har meldt meg på som superreserve og sa at jeg skulle bli med om noen manglet en makker i double. For denne helgen som cupen arrangeres har forloveden min bursdag og da fant jeg ut at jeg ikke skulle melde meg opp i alt som var og heller prøve å være mer tilstede enn bare å spille. Jeg har også tatt på meg å være hallhjelper og sammen med Kim er vi “sjefene” for Orklahallen. Forloveden min har fått det ærefulle oppdraget å være fotograf under cupen. Tidligere har hun vært det ved interncupen noe hun klarte med glans.

 

Nå er det altså ikke mange dagene igjen til Orkla Cup 2019 går av stabelen og jeg skal ærlig innrømme at jeg er meget, meget spent. Mye som skal klaffe for å få til et godt arrangement, men heldigvis har vi rutinerte folk i arrangørgruppen noe som gjør at man kan senke skuldrene litt. Det er alltid spennende når såpass store cuper skal arrangeres og mye kan skje, men vi er klare til å ta imot det som kommer og ja, det kommer til å bli stor stemning i Orklahallen under årets arrangement.

 

En annen gruppe som gjerne må få en stor takk for at dette lar seg gjøre er våre mange sponsorer. På listen finner vi blant annet Orkla Sparebank, Orkland Energi, Gjøvaag AS, Kontorplan, Møller Bil Orkdal, Gjensidige Orkla, Bårdshaug Herregård, Siko AS, Nr 1 Adressa-Trykk, G-Sport Amfi Orkanger, Elkem Thamshavn, Trondheim Kulde, Washington Mills, Retura og Revisorgruppen Orkla Trøndelag AS. Yonex Norge vil ha stand under cupen og her vil man kunne kjøpe det nyeste innen utstyr for badminton og jeg gleder meg til å se hva de kommer med av spennende ting og tang.  En meget stor takk til denne gjengen som er med og sponser Orkla Cup 2019 og vårt store femårsjubileum.

 

 

Skal se om jeg får tatt noen bilder selv under cupen og dele dem med dere etter hvert. Gleder meg og gruer meg nå og er spent som rakkern. Om du vil vite mer om cupen så gå inn på denne linken.

 

Spiller du badminton og har du prøvd det? Om du ikke har gjort det så anbefales dette. For i denne idretten trener du alle muskler du kan tenke deg.

 

Plantronics RIG 800 HD – Trådløs glede for gamere!

 

Plantronics har opp igjennom årene vokst jevnt og trutt med deres ekspertise innen lydprodukter og da blant annet headset. I starten var det kun headset for bruk i jobbsammenheng som stod i fokus, men etter hvert som gamingen vokste i verdensammenheng så fant produsenten like godt ut at de også skulle satse på lydprodukter til gamere.

 

Jeg var vel en av de første i Norge til å teste ut et headset fra Plantronics og tro det eller ei, jeg har fortsatt dette headsetet den dag i dag. Tenker det er godt over ti år siden jeg testet det og lyden er like god i dag som det var da det ble lansert.

 

Opp igjennom årene som har gått har Plantronics shipet ut det ene headsetet etter det andre for oss kresne gamere og dette har medført til at de har tatt steg for steg og bygd seg opp til å bli en seriøs og habil leverandør av gamingheadset.

 

 

Det er en liten stund siden dette trådløse headsetet, Rig 800 HD så dagens lys og nå får jeg endelig muligheten å se om Plantronics fortsatt har egenskapen å lage gode produkter noe jeg egentlig ikke var redd for i det hele tatt.

 

Som du sikkert la merke til litt lengre opp i teksten så er det her snakk om et trådløst headset. Mange i dag vil mer enn gjerne ha trådløse produkter og det på bakgrunn av større frihet når de f.eks. spiller spill. Dette er noe jeg i utgangspunktet var veldig skeptisk til spesielt med tanke på at man da måtte følge godt med på når batteriet tok slutt og ladningen måtte starte.

 

Er det en ting Plantronics har klart med Rig 800 HD så er det den gode batterikapasiteten som dette headsetet har. For jeg har målt spillingen min, nytelsen med musikk og sist men ikke minst youtube-klippene til hele 23 timer og det er søren meg ikke dårlig og vel bestått selv om det på esken til headsetet står at batteriet skal vare i 24 timer.

 

 

Designet på Rig 800 HD er sedvanlig Plantronics og skiller seg ikke så altfor mye ut fra blant annet sine søsken, Rig 500 Pro, Rig 500 HD og Rig 400. Kun bøylen, øreklokkene og mikrofonen som er litt annerledes eller så er resten så å si likt. I mine tanker er ikke dette noe negativ og man trenger på langt nær å finne opp kruttet på nytt for hver gang. Det viktige er funksjonaliteten, behageligheten og sist men ikke minst lyden. Dette betyr sykt mye for meg. Designet sklir også da inn i dette og som gjør om man liker headsetet eller ikke.

 

På venstre øreklokken finner du mikorfonmuteknapp, powerknapp, pluss et volumhjul. Disse funksjonene er meget godt tilpasset og nederst på høyre øreklokke sitter en knapp som gir deg tre forhåndsinnstilte alternativer for lyd. Her kan du selv velge om du vil ha mer bass, mer omkringlyd eller mer diskant etter f.eks. spill du spiller, film du ser eller om du rett og slett bare snakker i headsetet.

 

Mikrofonen er sensitiv så det holder og mine venner hører ikke noe av det som skjer i rundt meg f.eks. når barna snakker ved siden av meg eller når katten mjauer og vil ha mer mat. Uansett, mikrofonen fanger godt opp stemmen min og gjengir den godt til de jeg snakker med. Det er sjeldne jeg har testet headset hvor mikrofonen ikke har holdt mål, men det er litt forskjell fra merke til merke på sensitiviteten. Rig 800 HD fra Plantronics scorer godt her noe jeg er svært fornøyd med.

 

 

Mange av de jeg kjenner som kun vil ha trådløse headset sier det er på grunn av friheten og det å kunne bevege seg uten å tenke på en ledning som tvinner seg rundt halsen eller rundt seg selv. Med Rig 800Hd kan du bevege deg ca. 10 meter unna senderen som du kobler til en USB-utgang.

 

Her er noen flere specs for Rig 800 HD:
24-hour battery life
Analog controls
Performance audio
Lag-free wireless
Sound-isolating earcups
Lightweight, flexible headset frame

 

Putene på øreklokkene former seg etter ørene og er veldig behagelige å bruke selv etter mange timer. Vekten på headsetet og den ekstra bøylen på undersiden av hovedbøylen sørger for at headsetet ligger godt på hodet. Noen vil nok si at headsetet ser «billig» ut og jeg kan vel innrømme at det på en måte gjør det, men når det er skrevet så gjør det absolutt ingenting for det er nettopp det som gjør at dette headsetet også er en lettvekter. Selv om du etter mange timer har headsetet på hodet så føles det ikke at du har det på.

 

 

Lyden i headsetet er også meget god om du sammenligner prisen. På det billigste finner du headsetet til under 1300 kroner noe som gjør at du får veldig mye for pengene. Lydbildet med de tre forskjellige forinnstallerte alternativene er godt. Her hører du om en fiende prøver å snike seg bak deg for å knive deg bakfra. Omkringlyden gir et godt bilde over hva som skjer i nærheten av deg og om du bør være forsiktig eller om du kan storme frem som Rambo. Å se filmer eller høre på musikk funker også som en drøm. Bass, mellomtone og diskant er godt balansert ned til den minste detalj. Plantronics har gjort en meget, meget god jobb her.

 

Alt i alt er jeg meget godt fornøyd med Rig 800 HD og bare den friheten med å kunne bevege meg hvor jeg vil gjør at jeg er meget fornøyd med dette headsetet. Det gir deg ufattelig mye for pengene og bare det at det holder ut i rundt 23 timer gjør meg happy. Headsetet er behagelig å bruke, lyden er perfeksjonert godt og mikrofonen er så sensitiv en skulle ønske den var. Er du på utkikk etter et nytt gamingheadset så vurder Rig 800 HD fra Plantronics. Det er jeg bra sikker på at du ikke vil angre.

 

Om du vil vite mer om dette gamingheadsetet så gå inn på nettsiden til Plantronics.

 

ANBEFALES!

 

 

SPILLOMTALE: Borderlands: GOTY

Reklame | Nordic Game Supply

*Skrevet av Kjetil Hynne*

 

Det dundrer over høytalerne med «There ain’t no rest for the Wicked», noe som kan igjenspeile galskapen du nå skal ta del i. Mens også introen kan minne om en velpolert historie med smak av Quentin Tarantino hvor karakterene blir introdusert. Det er 10 år siden sist jeg faktisk så denne introen og syntes den var forlokkende og drittøff. Den fungerte like godt nå. Etter å ha pløyd igjennom Pre-sequel og 2’ern en rekke ganger, så ble det et friskt pust og dra tilbake til røttene av spillserien, med ny og oppusset grafikk.

 

Borderlands handler om fire vaulthuntere, altså soldater/eventyrere som er ute etter et skjult velv på planeten Pandora. Dette er en planet som inneholder et hav av skumle kryp og avskum som ser ut til å for det meste ha lyst til å ta livet av alt de kommer over. Dette byr da på en rekke utfordringer for å finne velvet. Underveis i reisen treffer man også en rekke både gærne og lystige figurer som krydrer tilværelsen på Pandora og gjør den meget fornøyelig og morsom. Det er i en rekke tilfeller så absurd morsomt og brutalt at om du ikke en gang rører på smilebåndet under gjennomspillingen vil jeg anbefale å ta kontakt med fagfolk, da du trolig lider av null-humor syndrom.

 

 

Når sant skal sies var dette en ganske spennende tittel som vi var meget spente på hvordan ville utarte seg når den først kom for 10 år siden. Det var så vidt jeg husker den første loot-shooteren. Altså det første spillet som blandet RPG sjangeren med FPS sjangeren og dette i seg selv var ganske vågalt. Mye av det de kunne skilte med var også Gazillions of guns. Og med en rekke forskjellige stats på våpen kan man få sykt mange morsomme kombinasjoner. Noen spruter ill, noen hyler mens man skyter og er mildt sagt irriterende og bruke. Og i nyversjonen har de også slengt med noen mer muligheter. Så her er det bare å hive seg rundt og samle våpen og kose seg.

 

Men Gearbox har igjen høstet mye frukter av dette, som igjen har blitt til 2 oppfølgere i Borderlands 2 og Pre-Sequel samt et typ pek og klikk spill som kjørte sitt eget lille løp i Tales from the Borderlands og ble laget av Telltale games. Og det blir morsomt å se hvordan spill 3, som nylig er lansert blir når det ser ut til at de fletter med karakterene fra alle tidligere spill inn i en og samme brudulje. Jeg selv har store forventninger til dette.

 

 

Dette er en tittel jeg anbefaler på det sterkeste, og det er en serie som jeg trykker godt til mitt hjerte. Dette på grunn av mye mørk humor og stor variasjon slik at det er vanskelig og bli lei. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har spilt rundt alle titlene i årene som har gått. Men tror faktisk Borderlands er en av de få jeg aldri helt går lei. Med Borderlands og alle DLC’er er dette et kupp.

 

*Skrevet av Kjetil Hynne*  

 

Roccat Kova Aimo – Gamerens beste våpen ligger i musa!

Reklame | Roccat

 

Silkemykt design med knappene på rett plass er nok beskrivelsen som passer best på denne musa. Mer perfekt våpen mot fienden finnes knapt om jeg skal være helt ærlig.

 

Okei, var vel litt prematur når det kommer til beskrivelsen i forhold til en passende innledning til denne omtalen av Roccats nye våpen for oss gamere, nemlig Kova Aimo. Opp igjennom årene har jeg testet ut mange titalls gamingmuser og det er ikke alle som kan skryte på seg å være perfekt. Er det noe som er viktig så er nøyaktigheten og sist men ikke minst designet. Selv om det er mange knappefunksjoner på en gamingmus er det ikke sikkert at de er plassert godt nok slik at man når til dem under kampens hete.

 

 

 

Dette er erfaringer jeg har hatt og noe av det verste er knapper som ikke kan nås. Dette er meget, meget irriterende og spesielt når det er knapper som hever spillfunksjonene til de høyder en skal forvente. Spesielt tommelfingerknappen har vært veldig varierende plassert og den er jeg totalt avhengig av i og med at jeg bruker den til kniving i spill som Battlefield V og andre skytespill. Når jeg surfer på nettet så funker den som tilbakeknapp.

 

Nå har altså Roccat lansert en helt ny gamingmus og stiller seg inn i rekken til Kova. Alle de produktene jeg har fått gleden av å teste ut fra denne serien har vært av bra kvalitet med gode funksjoner.  Derfor var jeg heller ikke nervøs for at den tyske produsenten har gjort noe drastisk galt med denne nye gamingmusa.

 

 

Hva er det som gjør at jeg digger Roccat Kova Aimo så godt. For det første er designet spot on og treffer godt. Om du spiller med høyre eller venstre hånd har ingenting å si for gamingmusa støtter begge deler. For det er akkurat samme antall knapper på både høyre og venstre side noe som er godt gjennomtenkt av Roccat. Helt frem på venstre og høyre side finner du to ekstra knapper og disse gir deg ekstra god funksjonalitet og en intuitiv kontroll. Disse knappene lar deg gjennomføre kommandoer utrolig raskt og enkelt uten å måtte flytte fingrene langt. Disse knappene gir gamingmusa ekstra god funksjonalitet og som igjen kan konfigureres i softwareprogrammet Swarm (som kan lastes ned på nettsiden til Roccat).

 

Det andre som gjør at jeg digger denne nye gamingmusa fra Roccat er fasongen og dette gjør at den ligger som støpt i hånden. Musehjulet har et gummibelegg som gir et godt grep om skrollingen og det kan det bli mye av når du f.eks. spiller skytespill og må skifte våpen i eninga. For musehjulet er lagd av titan noe som gjør det utrolig slitesterkt og tåler sykt mye når du skroller raskt og intenst. Som om ikke det er nok, så byr Roccat Kova Aimo på en lyssone rundt musehjulet og denne kan du konfigurere helt etter din egen personlige stil.

 

 

Her er noen flere tekniske spesifikasjoner:

  • 1ms responstid
  • 12-bit datakanal
  • 50MHz Turbo Core V2 32-bit Arm-basert MCU
  • 512kB innebygd minne

 

Det er flere ting som gjør Kova Aimo til et godt produkt for gamere og en av tingene er uten tvil lyssystemet. For det unike med Roccat sine produkter er deres software Swarm og jo flere produkter man kobler til jo mer «levende» blir systemet og som jobber sammen både når det kommer til funksjoner og egenskaper. Produktene snakker sammen og som gjør at du kan får enda bedre kontroll på spillingen. representerer både et lyssystem og et økosystem på én og samme tid.

 

Softwareprogrammet Swarm fungerer veldig godt for å samle alle produktene du har fra Roccat. Om det er headset, tastatur, mus eller hva det måtte være. Du kan bruke softwaren til å konfigurere Kova Aimos 20 knappfunksjoner til det du måtte ønske og hvor du kan også bruke det til å lage og lagre makroer direkte på musens innebygde minne.

 

 

Selvsagt har jeg spilt en del spill for å få testet ut musa skikkelig og spillene som har fått kjørt seg er Battlefield V, Citites Skylines og Euro Truck Simulator 2. Alle disse tre spillene funker som en drøm med å spill med Kova Aimo. Nøyaktigheten uansett DPI-innstilling er stor og treffer stort sett det jeg sikter etter i Battlefield V. I Cities Skylines gjelder det å være ytterst nøye med å sette opp bittesmå detaljer og her må musa være supernøyaktig. For det er ikke mye flytting til fra at det blir bra til en må gjøre ting opp igjen.

 

Om du er på utkikk etter ei ny gamingmus så for guds skyld vurder Kova Aimo fra Roccat. Det har igjen lagd en meget god gamingmus som jeg setter stor pris på. Den er nøyaktig, den har mange funksjoner, den er tilpasset både høyre -og venstrehendte i tillegg til at den er stilig å se på med sitt lyssystem. Med softwaren Swarm så får du mange muligheter og funksjoner på Kova Aimo og som gjør den til et godt våpen når det kjempes på det hardest. Løp og kjøp!

 

 

Vil du vite mer om denne gamingmusa så gå inn på nettsiden til Roccat.

 

ANBEFALES!

 

Gud bedre så bra dette blir!

 

Kall meg barnslig, men jeg er stor fan av tegnefilmer og animasjonsfilmer. Er det noe jeg ikke kan få nok av så er det nettopp å se slike filmer. Nå tror du vel at jeg sitter alene og ser disse filmene, men nei. Selvsagt må slike filmer sees sammen med familien min, men inn i mellom slår jeg og kjæresten til med å se en animasjonsfilm eller en klassisk tegnefilm.

 

En av favorittfilmene til kjæresten min er den klassiske Løvenes Konge. Vet ikke hvor mange gnager jeg selv har sett den filmen, men det er uhorvelig mange og hver gang koser vi oss når filmen inntas i horisontal stilling. En fantastisk film er det og til sommeren kommer filmen i en helt ny utgave og gjett om vi gleder oss. 17. juli er for lengst lagt inn i kalenderen for da har nemlig Løvenes Konge premiere på norske kinoer. Det er som du sikkert også har tippet The Walt Disney Company som kommer med filmen. 

 

Som dere har sett i bloggen min tidligere har jeg presentert traileren til Løvenes Konge og nå er en ny trailer blitt offentliggjort og jeg er i syvende himmel. For noen effekter, for en stemning. Det er nesten ikke til å tro det er mulig. Skal mer enn gjerne innrømme at frysningene stod i kø når jeg så hvor bra dette ser ut og selv om tegnefilmen har en spesiell plass i hjertet så må jeg si at den nye versjonen nok kommer til å få samme plass. 

 

Gleder du deg til Løvenes Konge og ser du på tegne -og animasjonsfilmer?