Roccat Sova – Det perfekte våpenet for sofaspilling!

Reklame | Roccat


 

Denne gangen er det et tastatur som har fått navnet Sova som har fått kjørt seg. Kan med en gang si at dette er litt utenom det vanlige av tastatur jeg har spilt med, men det funker fjell å spille med. Selv en ikke skulle tro det, så er Sova søren meg et mekanisk tastatur. Akkurat det er nesten vanskelig å tro, for det er sååå stille når du trykker inn tastene, men ifølge Roccat er det deres egne TTC-brytere som er i bruk.
 

Sova er altså navnet på tastaturet og som for meg har gitt ett litt annet perspektiv når det kommer til tastaturbruk. For det å sitte i sofaen og spille spill er litt uvant spør du meg, men når man har et produkt som Sova så funker det helt perfekt. Sofaspillingen får en helt ny dimensjon med Sova og som gjør at man kan ligge eller sitte mens man spillet. For tastaturet legger du pent og pyntelig på fanget.
 


 

Hva er det som gjør det mulig å ta med seg tastaturet for sofaspilling? For det første så er det tastatur og musmatte i ett. Numtastene har blitt fjernet til fordel for selve musmatten. Den er lagt i hardplast trukket med et spesielt glatt belegg og som får musen til å gli sykt lett. Måtte faktisk skru ned sensen på musen og det er sjelden man opplever. For det tredje så finnes fire tøyputer på undersiden av tastaturet som gjør at det ligget godt i fanget eller over lårene.
 

Skumgummiene i putene på undersiden former seg etter lårene og gjør at tastaturet ligger fjellstøtt i fanget mitt og på lårene. Rett og slett genialt spør du meg. På baksiden kan du sette på en dokkingskinne for musledningen. Det er i og for seg bra, for i fanget vil ledningen krøller seg til alle kanter uten denne dokkingskinnen og hvem har ikke opplevd det at musledningen har kveilet seg i alle retninger.
 


 

Videre har selvsagt tastaturet lysregulering. Det vil si at man kan velge mellom styrken i det blå lyset. Dette er veldig gunstig om det er mørkt i stua eller på soverommet hvor man sitter og spiller. Med seks forskjellige lysinnstillinger så er valget ditt. Lyset styres gjennom Roccat sin egen Swarm-teknologi og her har du full kontroll over innstillinger, tastefunksjoner med mer.
 

Selve platen som omkranser tastaturet og musmatten er lagd av hardplast og gjort så lett som mulig, men også tung nok til at det hele ligger stabilt over lårene eller i fanget. Har heller aldri følt ubehag over å ha det i fanget, kun at man blir litt klam på lårene og i fanget, men utenom det så går det sykt bra å spille med Sova.
 


 

Som vanlig er tastaturet spekket med funksjonstaster og som gjør at man finner en rekke snedige snarveier og som kommer godt i bruk om man f.eks. skal surfe på nettet, høre på musikk eller se film. Her finner du med andre ord alle de taster du trenger. I tillegg finner du en egen REC-tast som gjør at du enkelt kan gjøre opptak bokstavelig talt med kun et tastetrykk. Selvsagt finner du også medietaster som funker om du holder inn funksjonstasten.
 

At Sova er veldig komfortabelt i bruk er det ikke noe i tvil i. For det er ufattelig behagelig å legge tastaturet i fanget og bare ligge lent godt tilbake i sofaen eller stolen å spille favorittspillene. Om du i tillegg har en Steam-box tilknyttet TVen på stua, så kan jeg trygt si at du er i syvende himmel og kan virkelig utnytte Sova til det fulle.
 


 

Er det en ting Sova innehar så er det presisjon. Tastene reagerer momentant på mine tastetrykk og gjør at jeg kan spille alle slags spill. Om det er skytespill, strategiske spill, sportsspill, flipperspill (min favoritt) eller bilspill. Sova funker godt til alle disse sjangerne.
 

Frempå tastaturet finner du også to USB-innganger. Det vil si at man kan lade opp enheter via Sova eller plugge inn headset eller hva det måtte være av enheter du ønsker. For å få til dette krever også at man kobler til et ekstra USB-støpsel. Dette er rett og slett genialt og som gjør Sova enda mer brukervennlig.
 


 

Kabelen til tastaturet er også ekstra lang slik at du kan sitte et godt stykke unna PCen eller den enheten du kobler det til. Nok et punkt som gjør dette tastaturet til en sikker vinner for sofaspillingen.
 

For å være helt ærlig så er jeg nok en gang imponert over hva Roccat har fått til og hvordan de på nytt beviser at de tenker på oss som spiller spill. Sova er meget behagelig å ha i fanget og man kan sitte time etter time og spille. Musen glir sykt lett på den fastmonterte musmatten og alt er så godt tilpasset en herlig spillopplevelse i sofaen eller godstolen. Hva mer enn det kan man drømme om?
 


 

Om du vite mer om Roccat Sova så finner du det inn på nettsiden deres.
 

Hva synes du om dette produktet? Er Sova noe du gjerne ville ha spilt med? 
 

f1RnhVtnHKM

#roccat #sova #gamingtastatur #gadget #omtale #anmeldelse #spill #spilling #gaming #gamer #games #game #gamingutstyr 

Gjensidige Orkla INTERNCUP 2018!

Endelig er det straks klart for noe stort som skjer her på Orkanger og som tiltrekker seg deltakere i alle aldre. Det så lenge stygt ut for at vi i Orkanger Badmintonklubb ikke kunne arrangere denne årlige begivenheten, nemlig interncupen i badminton. Selv om det på mange måter er litt for alle de som er med i klubben, men den er også åpen for de som gjerne vil være med å prøve seg i badminton om det er familie eller venner av medlemmene. Her skal ingen utestenges og hvor det er plass til alle. 
 

I Orkanger Badmintonklubb er vi alle inkluderende og hvor alle får sin plass uansett aldre om vi enten skal bli proffe eller rett og slett trene for å ha det moro og få rørt på seg. Noe av det beste jeg vet er å trene samme med mine venner i klubben. Her bites det hardt i fra seg og kjempes med nebb og klør. Det å tape er ikke noe noen av oss ønsker. Kampviljen er med andre ord på topp. 
 

Badminton er en aktivitet som passe alle og jeg kan skrive under på at man virkelig kjenner det på kroppen. Du rører på nærmest hver eneste muskel og det igjen gjør badminton til en allsidig aktivitet. I tillegg er det også meget god koordinasjonstrening og er du ikke treffsikker i starten med racketen, så kan jeg love deg at den kommer. 
 

Men nå tilbake til Gjensidige Orkla INTERNCUP 2018 og en aldri så liten invitasjon til klubbens medlemmer samt nye som gjerne vil prøve seg på badminton;
 
Orkanger Badmintonklubb inviterer til vår årlige internturnering i Sondrehallen lørdag 1. desember. Vi starter kampene kl. 10 om morgenen og forventer å være ferdige rundt klokken 16:00. Som vanlig blir det premieutdeling og pizzabuffet for alle etter endt turnering. 

Turneringen er åpen for alle medlemmer (også forhenværende) av klubben og det er som vanlig lov til å invitere med seg familie og venner til å være med og spille. Det blir spilt i tre klasser; barn, junior, senior. Det deles inn etter beste evne slik at det blir så jevnt som mulig etter hvor man er på rankingstigen. 

Årets internturnering er sponset av Gjensidige Orkla og en riktig så stor takk til dem for at vi får arrangert årets internturnering. Vi skal heller ikke glemme Coop Extra på Fannrem som sponser frukt til deltakerne.  
 

Mine barn fra Snåsa kommer og som selvsagt også er med i Orkanger Badmintonklubb og gjett om de gleder seg. De har ikke snakket om noe annet i den siste tiden, men det har også mine to søte bonusbarn som mer enn gjerne vil slå noen slag på turneringen. Dette kommer til å bli så bra og jeg skal i alle fall gjøre mitt for at arrangementet blir så bra som mulig. Da er det bare å ønske alle sammen i Orkanger Badmintonklubb velkommen til Gjensidige Orkla INTERNCUP 2018! 
 

Hva for slags idrett liker du eller er det gaming for alle penga? 

#gjensidigeorkla #badminton #sport #orkangerbadmintonklubb #idrett #aktivitet #trene #badminton 

Roccat Vulcan 120 Aimo Fantastisk gaming tastatur som gir alt!

Reklame | Roccat


 

Makan sier jeg bare. Okei, Roccat er kanskje ikke noen døgnflue og Roccat er en produsent som mange som spiller på PCen kjenner godt. Gjennom deres rike sortiment med gamingprodukter så beviser de at de virkelig kan bite i fra seg.
 

Et produkt du først som sist kan merke deg er uten tvil Roccat Vulcan 120 Aimo. Gud bedre så høyt i skyene jeg er og tror det skal mye til før jeg lander igjen. Roccat Vulcan er et av de beste gamingtastaturene jeg har spilt med, skrevet med og brukt både til film, redigering på lange, lange tider.
 

Roccat har inn i mellom en tendens til å finne opp kruttet på nytt og inn i mellom slår dette virkelig godt gjennom og det har de klart med deres nye Vulcan tastatur. Med deres software Swarm kan man gjøre underverker og kjøre på innstillinger man ønsker både når det kommer til farger, programmering av tastekombinasjoner, makroinnstillinger pluss en rekke ting til som jeg anbefaler deg å utforske selv.
 


 

Selve utformingen er også i en klasse for seg selv. For med mer eller mindre gjennomsiktige taster så kommer fargegjengivelsene så inn i gran hampan godt frem. Tenke deg 16.8 millioner farger som gjengis ned til den minste detalj. Kan søren meg ikke bli bedre enn det.
 

Så over til det som virkelig skinner igjennom som en lys stjerne på nattehimmelen og det er teknologien som ligger bak. Under panseret eller tastene finner du Roccat sine egne titan-brytere. Disse bryterne sørger for en meget, meget responsiv, presis opplevelse og hvor tastene reagerer momentant på mine tastetrykk. Som om ikke det er nok, en metalplate under dette fete panseret gjør dette til «drapsmaskin» og tåler virkelig en skikkelig støyt om uhellet er ute eller om du ønsker at tastaturet skal vare «evig» med tastetrykk.
 


 

Hva gjør så denne Titan-teknologien for gaming vår? Bak dette finner du en 1.8 mm registerpunkter og en reiseavstand på kun 3.6 mm. Denne teknologien gjør at man reduserer ujevnhetene i trykkingen din og som sørger for en helt unik presisjon både når du spiller spill eller skriver på det. En annen ting, det bråker usedvanlig lite når jeg trykker på tastene. Dette gjør at det også er mer behagelig for de i rundt meg spesielt når jeg skriver. Om du vil lese mer om Titan-teknologien så finner du det her.
 


 

Som om ikke alt dette er nok, Roccat har også lagd det slik at det motstår støv. For å være helt ærlig så er dette det første tastaturet jeg har spilt med som har denne egenskapen. Om det funker? Jepp, så til det grader. Nå har jeg brukt tastaturet skikkelig mye og ja, ikke et eneste støvkorn å finne. Helt utrolig rett og slett. Nesten man ikke kan tro det. Som om ikke alt dette er nok, Roccat har også lagd det slik at det motstår støv. For å være helt ærlig så er dette det første tastaturet jeg har spilt med som har denne egenskapen. Om det funker? Jepp, så til det grader. Nå har jeg brukt tastaturet skikkelig mye og ja, ikke et eneste støvkorn å finne. Helt utrolig rett og slett. Nesten man ikke kan tro det.
 

Den avtagbare håndleddsstøtten er også noe jeg likte svært godt. Den klikkes på plass med en magnet og som gjør det hele veldig hendig om jeg skal ha den med meg rundt på for eksempel datapartyer. Så må jeg heller ikke glemme å si at håndleddsstøtten er meget behagelig og gir hånden min veldig god støtte.
 

På høyre side finner jeg volumhjulet og ja, det ser ut som et volumhjul som du finner på et lydmiksebord. Råstilig detalj. Ved siden av volumhjulet finner du lydknapper i tillegg til lysFX-knappen. Disse har en lyseblå farge som sikker godt opp. Medietastene er også her, men for å bruke dem må du trykke inn FN-tasten og her finner du enda flere knappekombinasjoner som er snedige å ha. Åpne mailboksen din, åpne kalkulatoren, åpne en browserside pluss masse annet. Kan jo søren meg ikke bli bedre her og rett og slett fantastisk.
 

Lyssystemet som har fått navnet Aimo er også helt unikt og som funker helt perfekt. Har hatt en del innom på besøk av venner av meg og venner av barna og alle har sperret opp øynene når de har sett belysningen i tastaturet. Med mange lysscener, 16.8 millioner fargekombinasjoner så kan man ikke ønske seg mer.
 


 

Om jeg skulle ha kastet en terning for dette tastaturet så måtte det ha blitt en klar sekser. For akkurat nå har jeg ikke klart å finne en eneste svakhet i det og jeg regelrett elsker det. Jeg er i syvende himmel og selvsagt kan jeg ikke annet enn å anbefale dette tastaturet. Det er rett og slett fantastisk og for meg unikt med alle de egenskaper det har. Roccat, dere er konger og har lagd et produkt som nå kan skinne som en stor, lys funklende stjerne på gamerens himmel. Har du eikke bestemt deg for hva du skal kjøpe deg til julegave? Ikke tenk noe mer på det. Her er julegaven fra deg til deg. Eller så ønsker du deg denne av din mor og far. Du vil ikke angre et sekund på det. Den perfekte julegaven til gameren med andre ord.
 

Vil du lese mer om Roccat Vulcan Aimo 120 så finner du det inn på deres offisielle nettside for produktet.
 

7FLho4NL85A

#roccat #roccatvulcan #gamingutstyr #gaming #gamer #game #spillutstyr #spill #spilling #tastatur #gadget #omtale #test #anmeldelse

GRATIS kino på Studio Ottod lørdag 17. november


 


 

Det er kanskje ikke så mange som har fått det med seg, men faktisk har vi en kiosk her som faktisk har alt man kan tenke seg. Ikke bare er det en kiosk, men også en liten kinosal pluss at man kan kose seg med et Ghostbusters flipperspill og sist men ikke minst Otto som driver kiosken har lagt til både kjøring av radiostyrte biler og kasting på Bart Simpson for å vinne premier. Ikke nok med det, i samme lokale finnes også et fotostudio og hvor alle de som ønsker kan dra og få sev avbildet i stilige omgivelser. I et av vinduene har Otto satt opp en by med tog fra Märklin og det tar meg tilbake til barndommen. Et meget bra tilskudd til det som allerede finnes fra før av her på Orkanger.
 


 

Selv har jeg tilbrakt tid der sammen med barna mine og hvor vi har kost oss med alt som tilbys der. Prisen på det som selges er også billigere enn det man finner på butikk samt at noen av tingene han selger kan ikke kjøpes på butikk. Du kan også vinne en masse premier om du f.eks. vil kaste “raketter” på en skokk med Bart Simpsons tøyfigurer. Så må du kaste med en terning for å finne ut hvilken premie du vinner. 
 

Hver lørdag i tiden fremover vil det i tillegg til alt det andre også bli vist kino med storfilmer fra Disney, Warner Bros, Universal m.fl. Det beste med dette er at kinofilmene er GRATIS for ALLE. Det vil si du trenger ikke å betale en eneste krone for å komme og se. Er ikke det fantastisk så vet ikke vi. Nå på lørdag er første visning og gjett om vi gleder oss. Om du bor i nærheten, i Børsa, på Fannrem, Gjølme, eller hvor det måtte være. Kom og se film og få oppleve et sosialt lite “studio” med sin egen personlighet drevet av Otto Dehli. Skal se om jeg også får tatt turen innom å kjørt diverse konkurranser og kanskje blir det kjørt en en turnering i flipperspillet med Ghostbusters som jeg har toppscoren på. 
 


 

Om du vil vite mer om Studio Ottod, så kan du klikke deg inn på nettsiden og her finner du mer info både om de gratis filmene pluss masse annet. Du finner også studioet på Facebook
 

Jeg gleder meg sykt til å være med dama og barna på kino i morgen lørdag 17. november og vi gleder oss til filmen som da vises. For å si det sånn, det er en bra film som anbefales. Kommer du? 
 

  #studioottod #kino #film #barnefilmer #fotografi #foto #disney #warnerbros #universal #lydstudio #kiosk #kafe 

For lite søvn sløver ungdommen!

I alle fall hørte jeg ofte dette da jeg var ungdom, for på den tiden var jeg oppslukt i Amigaen og kunne sitte til langt på natt og spille. Dette var ikke foreldrene mine særlig fornøyd med. Det var mang en skoledag hvor jeg slet med å holde øynene åpne om det var religion eller tysk som stod på timeplanen. Selvsagt skjedde ikke dette hele tiden, men noen ganger var jeg nok altfor sent i seng. 
 

Nå har noen forskere kommet frem til at ungdom  minst ha 7.5 timer med søvn i løpet av en natt for å fungere optimalt dagen etter. Om du ikke sover tilstrekkelig så kan det i verste fall gå utover helsen. Du er mer mottakelig for sykdommer og kan lettere bli forkjølet, få influensa eller omgangssyken for den saks skyld.
 

Gjennomsnitt sover elever kun gjennomsnittlig seks timer og det er alt for lite mener forskerne. Med å sove for lite kan du miste både motivasjonen og sist men ikke minst konsentrasjonen. Da hjelper det lite om du fra før av er flink på skolen, for hjernen klarer ikke å følge med på det som skal læres den dagen.
 

På mine foredrag Spill er sunt får jeg ofte spørsmål om dette og hvordan foreldre kan få sine barn til å legge seg til rett tid. Her gjelder det å finne regler som funker for alle parter. Det gjelder ikke å være gestapo, men heller å diskutere hva som er best. Om en slik diskusjon skulle ende dårlig så prøv å hør med hva andre foreldre gjør det og hvordan dere sammen kan få til en god balanse når det kommer til gaming og søvn. Jeg har flere foreldre som rett og slett stenger av nettet når det er natta og at barna da ikke kommer seg på nett. Dette er selvsagt siste utvei om ikke god dialog med barna slik at dere slipper de store uenighetene. 
 

I mine foredrag Spill er sunt så kommer jeg inn på temaer som dette pluss masse annet. Så ønsker du at jeg skal komme til en skole der du bor så gjerne kontakt meg. Da kan det hende jeg tar turen da. 
 

Er det forresten noen som kjenner seg igjen her? Hender det at du er litt trøtt når du kommer på skolen? Hvor mye sover du om natten? Hva er i så fall årsaken til at du er våken sent om natten? 
 


 

#litesøvn #spillersunt #foredrag #gamer #gaming #games #spilling #spill #soving #sunnspilling 

Hvordan blir vinteren?


 

Forrige års vinter var unik på mange måter og nærmere slik mange eldre husker den. Utrolig mye snø på Østlandet og forholdsvis kaldt resten av landet. Stabile høytrykk fra øst og med godt tørt vær over lengre perioder. Dette var i alle fall slik vinteren ble i fjor hvor kulderekordene en etter en falt. Sjelden har jeg opplevd en slik vinter og må tilbake til vinteren 2010/2011 for å ha opplevd maken. Den vinteren var også kald og startet sin fremarsj i midten av desember. Husker godt det og hvor det begynte å snø den 13. desember og tiden etter den datoen var kald, periodevis meget tørr, men en fin vinter på mange måter selv om en frøs løsunger på seg. 
 

Nå er en ny vinter i anmarsj og jeg er spent som bare det. En ting vet jeg og det er at vinteren i år på langt nær blir som den i fjor selv om vinteren 2011/2012 ikke var så ulik vinteren året før. Selv om vinteren i år ikke blir ille mot det som er normalt her omkring i Trøndelagen så må vi nok belage oss på litt mer mildvær og mer hålkeføre enn det vi hadde sist vinter.
 

En ting er i alle fall sikkert. Vi får snø og den kommer av og på frem mot jul og så vil det mer eller mindre vedvare med snø fra midten av desember og frem mot april neste år. Det vil bli lange perioder med østlig vær og med den vindretningen kommer også den tørre vinteren hvor mesteparten av nedbøren da i form for snø havner på Østlandet…igjen. Men det blir på langt nær snøfritt her og hvor man får testet ut skia både bortover og nedover noe mange garantert kommer til å sette stor pris på. 
 

Hvordan julen vil bli og om det blir snø eller ikke er litt tidlig å forutse nå, men om noen ukers tid får jeg en liten pekepinne på om vi får julestemning eller ikke. Jeg håper selvsagt på det selv om jeg med tiden har blitt skikkelig sommermenneske og ønsker mer enn gjerne sommer hele året foruten et par uker med snø i desember. Resten kan gjerne være snøfritt for meg, men sånn er nå meg da. 
 

Så om du vil vite mer om hvordan været blir så er det bare å sjekke ut bloggen min så kommer det jevnt og trutt innlegg hvor jeg spår været. Hittil i mine spådommer har jeg hatt mye rett og håper selvsagt på at dette opprettholdes og jeg klarer å lese været. En ting er i alle fall sikkert, vi får ikke gjort nå med været og må bare tilpasse oss det som kommer. Sånn er det bare. 
 

Hvordan håper du vinteren blir der du bor? Liker du snø eller kunne du gjerne ha tenkt deg en verden uten snø?
 

#vinter #snø #værogvind #værspåmann #været #uteliv #jul #julen #snøfritt #snøfattig #storm #uvær 

The Ballad Singer – En spennende visuell digital novelle


 

*Skrevet av Bente Hansen* 
 

Jeg har den siste tiden hatt det ufattelig spennende fremfor skjermen. Først skal jeg innrømme at jeg ikke var helt så entusiastisk når jeg skulle skrive om dette spillet og våre erfaringer. Helt fra første sekund ble vi dratt inn et en meget spennende historie og som en selv kan velge hvordan skal utfolde seg. Skal være ærlig å si at jeg meg litt som ev de i Big Bang Theory når de spiller Dungeon & Dragons. Like entusiastisk og like ivrig, men også irritert over ikke å tenke gjennom valgene godt nok.
 

Spillet som har fått prøvd seg er The Ballad Singer. Først må jeg tilføye at dette spillet er en early access (tidlig utgave) og som på langt nær er ferdig utviklet. Det er utvikleren Curtel Games som står bak og de har søren meg godt å bresjen for at vi skal oppleve et spill som er spekket med eventyr. For er det noe en må tenke på så er det valgene man gjør.
 

Første jeg tenkte på når jeg startet opp spillet var at dette lignet på en lydbok, bortsett fra at det var vi som skulle gjøre valgene og det er nettopp her som sørger for at spillet lyser opp i mørket som rene julestjernen. Utvikleren har faktisk lagt inn over 400 000 ord og som igjen er vevd sammen til en spennende historie med mange forskjellige tvister. I starten av spillet velger du hvilken karakter du vil spille og her har du fire å velge imellom. Disse har sine egne unike egenskaper som du må utnytte på best mulig måte for å komme deg langt i spillet.
 


 

Historien tar deg gjennom en spennende verden i Hesperia og hvor hver enkelt karakter eller helt om du vil gir deg mange forskjellige løsninger og tvister. Det hele oppleves som en fantastisk grafisk novelle med en veldig god stemning som tar deg steg for steg inn i en verden fylt med mystikk, vennskap og veivalg med sine egne tvister.
 

Det hele er så godt vevd sammen at jeg rett og slett blir hekta. Vi kan sitte time etter time og fanges inn i et nett som er dritvanskelig å komme seg ut av. Plutselig har fire timer bare flakset av sted. Helt oppslukt i det som skjer i spillet med den spennende historien. Som lyn ifra klar himmel må helten vår kjempe og da må vi virkelig tenke nøye gjennom hvordan vi vil overvinne motstanden som møter oss. Her kan vi bruke ren magi, knyttnever eller våpen og alle de valgene sørger for at du enten kommer ut av kampen i live eller så møtte du den sikre død.
 

Spenningen er til å ta og føle på og som for meg og samboeren sørger for at vi ikke kan gi slipp på spillet. Når vi har daua mang nok ganger med helten vår så er det bare å hoppe ut i en ny historie med en annen helt. Dette gjør at levetiden på spillet er sykt bra. Det vil si, du finner flere titalls timer med underholdning og er ikke det bra så vet ikke jeg. I tillegg til hovedhistorien så finnes det også flere sideoppdrag som kan tas og det sørger for enda mer.
 


 

Okei, her er noe du kan tygge på;
-> Tre forskjellige vanskelighetsgrader
-> Over 400 000 ord finnes i spillet med over 40 timer med tale
-> over 700 HD illustrasjoner
-> Over 40 forskjellige musikkspor
-> 400 forskjellige måter å dø på
-> Ikke noe «game over». Dør helten din så er det bare å starte opp med en ny

 

Med andre ord, spillet er på mange måter fantastisk, men det krever også en dose med tålmodighet. Du bør heller ikke være søvnig og sliten om du spiller spillet for da kan det hende du går glipp av viktig informasjon underveis. Derfor, vær våken og følg med det som sies og vises visuelt.
 


 

Grafikken er unik på den måten at historien beskrives med over 700 tegnede og animerte bilder. Stilig, mystisk og gir en unik stemning som får meg og samboeren min klistret til skjermen. Flere ganger jeg har fått frysninger over hvor godt balansert alt sammen er og hvor godt fortalt spillet er og det ned til den minste detalj.
 

Lydbildet føles det samme som den visuelle. Rett og slett fantastisk og som sørger for at du settes i perfekt stemning. Innlevelsen til de som leser tekstene i spillet er formidabel og musikken er perfekt sammensatt og gjør at spillet stråler opp som selveste julestjernen.
 

Holdbarheten er også uten tvil enorm og spesielt om du har satt deg som mål og gjennomføre det med alle fire karakterene. Da er det bare å stålsette seg til at høstens underholdning er spikret og det er bare å sette av en del timer til The Ballad Singer noe jeg for lengst har gjort.
 

Så for å oppsummere det hele så er dette et spill jeg vil anbefale deg som liker en knakende god historie med mange avslutninger, stemningsmusikk, lydbøker og som gjerne vil slappe av med et godt høstspill. Jeg og samboeren min er ikke i tvil, dette var bra Curtel Games og håper inderlig at dere selger som bare det og fortsetter å mekke på spillet slik at det bare blir bedre og bedre. For dette er en meget god start og som vi ikke kan få nok av. Jeg takker og bukker hjerteligst.
 

Vil du vite mer om spillet så gå inn på denne linken.
 


 

Liker du eventyrspill basert som en lydbok? Da er dette spillet for deg!
 

1xshdeFgoWY
#theballadsinger #games #spilling #spill #omtale #review #anmeldelse #gamer #gaming #vispiller #eventyrspill 

Mild november for de fleste av oss


Om du lengter etter snø må nok de fleste av oss vente en god stund før den kommer…
 

Jeg har alltid vært fascinert over været og hvordan været påvirker oss på godt og vondt. En stor drøm er å oppleve en gedigen tornado på nært hold og se de kraftfulle naturkreftene vi har i rundt oss. For å si det slik, vi mennesker må nok innse at vi ikke kan temme været selv om vi til tider kunne ønske det. For en måneds tid siden gikk jeg ut med en spådom om hvordan oktober ville bli og da spesielt for oss som bor i midt-Norge. Jeg traff sånn noenlunde med spådommen med kaldere vær og perioder med snø/sludd for de fleste av oss. Det ble også slått kulderekorder over en lav sko, men starten av oktober var mild og varm med temperaturer over 20 grader mange steder.
 

Nå er november måned over oss og da er det vel på tide å komme med en ny spådom for denne måneden. Spørsmålene om november og spesielt julen har for lengst begynt å komme og da fant jeg ut at jeg like gjerne kunne skrive noen ord om hvordan jeg tror været for november blir. Denne spådommen er igjen basert på mine føringer med værstatistikk siden 1987 og hvordan tendensen kommer til å bli. Da ser jeg er på hvordan lavtrykkene, høytrykkene stiller seg og om det dukker opp stabile høytrykk. For dette setter også opp mer stabile vindretninger og som igjen bestemmer hvordan temperaturen blir.
 

Først er det bare å innrømme at november kommer til å bli mildere enn normalen med temperaturer som varierer fra over ti plussgrader og nedover til noen få minus. For de som venter på snøen skal lave ned så må jeg nok dessverre skuffe disse. De store snømengdene vil nok la vente på seg, men i slutten av måneden ser det ut til at snøen vil dukke opp. Da er det håp for nordvestlige vinder og med snøbyger. Disse bygene vil da gi snø for de fleste av oss og mengdene vil varierer fra sted til sted. 
 

Temperaturmessig så vil det bli forholdsvis mildt for årstiden og vindretningen vil ligger på mellom sørøst, sør og sørvest for det meste av tiden fremover til slutten av måneden. Hvordan desember blir vil jeg ikke si noe om nå, men kommer tilbake til det i starten på julemåneden. Inntil videre så får vi nyte høstlig værtype med milde temperaturer noe jeg er glad for. 
 

Hvordan var oktober hos deg? Håper du på at det skal bli snø? 
 

Call Of Duty, endelig tilbake der det skal være!


 

*Skrevet av DJ, artist og gamer Håkon Hustad*
 

I mine yngre dager kom jeg etter hvert inn i Call Of Duty sin utrolige verden. Modern Warfare var alt jeg ønsket meg, om ikke mer.
Med en singleplayer som tok meg med storm, og en multiplayer som gjorde at man rett og slett ikke klarte å stoppe å spille. Flere hundre timer med Modern Warfare, World at War og Modern Warfare 2 føltes absolutt ikke som bortkastet tid!
 

I årene som gikk kom det stadig nye spill i serien fra Activision, men etter hvert som spillet utviklet seg mistet jeg mer og mer interessen.
Jeg gikk i senere tid over til andre spill, da jeg ikke lengre kjente meg igjen i den verdenen
jeg spilte spesielt under MW2. CS:GO, Battlefield og til slutt PUBG tok meg mer inn i den realistiske verdenen jeg var ute etter, og timene fløy av gårde. Men jeg klarte aldri å glemme dette spillet som fanget min interesse i 2009.
 


 

Da trailerne begynte å rulle over skjermen, om at Call Of Duty: Black Ops 4 kom tenkte jeg at dette er sikkert et like futuristisk spill som forgjengerne. Og at dette helt sikkert ikke var noe for meg. Men herregud så feil jeg tok! Her har utviklerne faktisk hørt på de som lenge har skreket om å gå tilbake i tid, og lage spillet mer likt det som ble lagd tidligere.
 

Multiplayer:
Her har Trayarch, Infinity Ward og Sledgehammer games gjort en bra jobb med å gjenskape noe av følelsen man satt med når man spilte de tidligere versjonene av spillet. Ingen løping langs vegger, ingen hopping langt opp i været, og våpnene er realistiske våpen, uten for mye tøy og tull.
Specialists er tilbake, med karakterer med unike egenskaper man kan benytte seg av gjennom spillets gang. Det er totalt 10 man kan velge: Ruin, Prophet, Battery, Seraph, Nomad, Firebreak, Recon, Ajax, Torque og Crash. De seks første er karakterer man kanskje husker fra Black Ops 3, mens de fire siste er nye for Black Ops 4.
 


 

Banene er også for mange godt kjente. Flere baner er hentet opp fra skuffen, pusset opp og børstet støv av, for å brukes i det nye spillet. Man finner baner som Jungle, Summit, Slums, Nuketown og Firing Range, som for de fleste bør være godt kjente baner. Nuketown er foreløpig ikke lansert, men vil etter ryktene komme en gang i November. Personlig er dette kanskje en av banene jeg gleder meg aller mest til å spille!
 

Endringer i multiplayer-delen fra tidligere er blant annet at man må fysisk heale seg ved hjelp av firstaid-kits, og helsen regenereres ikke automatisk slik den har gjort tidligere. Man kan også gjøre flere endringer på våpnene sine enn tidligere når man customizer sine klasser.
 


 

Alt-i-alt mener jeg Multiplayer har fått et godt løft, og at det nå er tilbake på et nivå som nærmer seg gamle standarder. Selv om jeg aldri klarer å få tilbake nøyaktig den følelsen jeg satt med under Modern Warfare 2. Kall meg gjerne gammeldags.
 

ooyjaVdt-jA

Zombies:
Zombies er noe vi har prøvd før i denne spillserien. Et co-op modus, der man sammen bekjemper zombies i en stadig større verden. Jeg for min del har aldri vært en stor fan av Zombie-delen av disse spillene, men det fungerer godt som et avbrekk fra både Multiplayer-delen og Blackout. Jeg merker ingen store forskjeller fra tidligere spill, bortsett fra våpnene og banene naturligvis.
 

WQ-vta0oFDw

Blackout:
Som en over gjennomsnittet battleroyal-fan kunne jeg ikke annet enn å glede meg til å prøve ut Call Of Dutys svar på den populære spilltypen: Blackout.
Jeg har mange timer bak meg i lignende spill, spesielt innenfor Player Unknown. Battlegrounds, og elsker den spenningen og stresset dette medfører meg som spiller.
 

Blackout starter i likhet som PUBG og Fortnite med at man befinner seg i en farkost høyt over bakken før man etter hvert hopper ut mot der man ønsker å lande og utløser en fallskjerm slik at man ikke smeller rett i bakken. Deretter er det om å finne seg et våpen så fort som mulig å forsvare seg mot alle de andre 99 spillerne med samme oppdrag som deg: Å overleve! Man finner alt mulig spredt omkring på banen, som f.eks våpen,ammunisjon,  attachments, healing, Perks og granater. Man samler opp så mye man føler man trenger eller har plass til før man reiser videre inn mot området på kartet som stadig blir mindre og mindre. Regelen er enkel: Den som lever helt til slutt, vinner!
 

BjiaMBk6rHk
 

Utviklerne har implementert baner som man kjenner igjen fra tidligere spill rundt omkring på mappet. Morsom effekt, som gjør at man kan kjenne seg igjen selv på den største banen Call Of Duty noen sinne har lagd. Noe som skiller dette fra andre lignende spill er både at man kan støte på zombier og man kan kjøre rundt i både ATV, Lastebil og helikopter.
 

Alt i alt vil jeg si at dette spillet har tatt meg tilbake i tid, til den tiden da Call Of Duty faktisk var morsomt å spille.
Det eneste jeg savner er singleplayeren som CoD hadde tidligere. Der var de gode! Kan garantere at det blir mange timer spilling i de kommende ukene. Og nå er det sannelig ikke mange dager til Battlefield V slippes. Kommer ikke til å ha nok timer igjen i døgnet til alle godbitene som komme på løpende bånd i denne tiden. Høsten er magisk!
 


 

*Skrevet av DJ, artist og gamer Håkon Hustad*
 

wpC5qgHRmu0

#callofdutyblackops4 #blackops #cod #håkonhustad #spill #gamer #gaming #games #game #spilling #anmeldelse #omtale #review