Hvordan blir vinteren?


 

Forrige års vinter var unik på mange måter og nærmere slik mange eldre husker den. Utrolig mye snø på Østlandet og forholdsvis kaldt resten av landet. Stabile høytrykk fra øst og med godt tørt vær over lengre perioder. Dette var i alle fall slik vinteren ble i fjor hvor kulderekordene en etter en falt. Sjelden har jeg opplevd en slik vinter og må tilbake til vinteren 2010/2011 for å ha opplevd maken. Den vinteren var også kald og startet sin fremarsj i midten av desember. Husker godt det og hvor det begynte å snø den 13. desember og tiden etter den datoen var kald, periodevis meget tørr, men en fin vinter på mange måter selv om en frøs løsunger på seg. 
 

Nå er en ny vinter i anmarsj og jeg er spent som bare det. En ting vet jeg og det er at vinteren i år på langt nær blir som den i fjor selv om vinteren 2011/2012 ikke var så ulik vinteren året før. Selv om vinteren i år ikke blir ille mot det som er normalt her omkring i Trøndelagen så må vi nok belage oss på litt mer mildvær og mer hålkeføre enn det vi hadde sist vinter.
 

En ting er i alle fall sikkert. Vi får snø og den kommer av og på frem mot jul og så vil det mer eller mindre vedvare med snø fra midten av desember og frem mot april neste år. Det vil bli lange perioder med østlig vær og med den vindretningen kommer også den tørre vinteren hvor mesteparten av nedbøren da i form for snø havner på Østlandet…igjen. Men det blir på langt nær snøfritt her og hvor man får testet ut skia både bortover og nedover noe mange garantert kommer til å sette stor pris på. 
 

Hvordan julen vil bli og om det blir snø eller ikke er litt tidlig å forutse nå, men om noen ukers tid får jeg en liten pekepinne på om vi får julestemning eller ikke. Jeg håper selvsagt på det selv om jeg med tiden har blitt skikkelig sommermenneske og ønsker mer enn gjerne sommer hele året foruten et par uker med snø i desember. Resten kan gjerne være snøfritt for meg, men sånn er nå meg da. 
 

Så om du vil vite mer om hvordan været blir så er det bare å sjekke ut bloggen min så kommer det jevnt og trutt innlegg hvor jeg spår været. Hittil i mine spådommer har jeg hatt mye rett og håper selvsagt på at dette opprettholdes og jeg klarer å lese været. En ting er i alle fall sikkert, vi får ikke gjort nå med været og må bare tilpasse oss det som kommer. Sånn er det bare. 
 

Hvordan håper du vinteren blir der du bor? Liker du snø eller kunne du gjerne ha tenkt deg en verden uten snø?
 

#vinter #snø #værogvind #værspåmann #været #uteliv #jul #julen #snøfritt #snøfattig #storm #uvær 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg