Skiftende høstvær, men det er en ting…

 

Årets vinter var kald med bitende Sibirkulde som slukte mesteparten av Norge. Da gjorde det godt med en sommer som varmet. I mine statistikker har det seg slik at påfølgende somrer etter kalde vintre er stort sett fine. Vi skal liksom ikke klage over sommeren ( i alle fall her midt i landet) for den har vært tørr og fin. Perioder har det vært i tørreste laget, men heldigvis har vi fått noen få perioder med rotblaut. Sommeren stikker seg altså inn i statistikken min som fin. Det etter en kald og stabil vinter.

 

I det siste har jeg fått en god del spørsmål om hvordan høsten og vinteren blir. Det første som slår meg er at tendensen tilsier en (meget) mild høst. En slik mild høst som vi kommer til å få, har vi ikke hatt på noen år. For de som venter på snø og skiføre må nok i år smøre seg med tålmodighet, dessverre. For de som elsker å ut i skog og mark, på fjell og i dype daler så er det godt nytt. Milde temperaturer vil nok bli gjennomgangstonen i høst. I tillegg vil solen i rimelig lange perioder titte frem. Dette igjen vil skape ekstra god varme for kropp og sjel før vinteren inntar sin plass. 

 

 

Resten av september kommer til å bli variert, men mild. I slutten av måneden vil vi nærmest få antydninger til “indian summer” med virkelig behagelige temperaturer. Perfekt for de som skal på jakt, på sjøen eller som liker seg godt ute.  Solen vil få et godt tak selv om vi ser den lengre og lengre ned på horisonten. Dette gir oss mer å bygge på når vinteren etter hvert dukker opp. Oktober måned kommer til å bli delvis lik september og mildere enn normalt, men denne måneden får vi mer ustabilt vær med regn, men også perioder med bra høstvær. Også denne måneden kommer snøen til å være fraværende for de fleste av oss. Kun de høyeste toppene får nedbør i form av det hvite element. Etter å ha sett nærmere på høstferien så ser den ikke rådårlig ut. Selv om den vil inneha litt variert vær, så vil det også bli perioder med bra og rimelig mildt vær i forhold til normalen. Hvordan høstferien vil jeg kunne si noe mer om en uke eller to. Da får jeg sett litt mer på tendensene, men slik det ser ut nå så blir det ikke ille vær generelt sett. 

 

 

November derimot kommer til å bli veldig variert, men også her vil nok det meste av nedbøren som kommer dalende være ferdigmåket. Lite snø også her i alle fall for det fleste av oss. November ser ut til å bli preget av uvær og en god del nedbør med mye vind. Har dessverre en litt fæl følelse for vinteren i år. Frykter en del uvær, mye regn, sludd og snø om en annen. Fare for både ras og flom vil det også bli. Vinteren i år blir altså ikke på langt nær så fin som vi hadde den i fjor. Uværene vil i perioder stå i kø utenfor kysten og gi kraftig ving og nedbør. 

 

Heldigvis er det ett stykke frem i tid. Håper at følelsen slik den ser ut nå ikke slår til. Vil heller har en stabil og god vinter vi hadde forrige vinter selv om den til tider var bitende kald. Lite regn og hålke, perfekt med snø er slik vinter jeg vil ha når det først er vinter. 

 

 

For å oppsummere det hele så vil resten av september ikke bli helt ille med temperaturer over det normale. Det samme blir oktober, men litt mer ustabil med mer vestavær. Høstferien ser ikke ille ut og hvor det kan bli noen gode stunder for de som vil bruke tiden ute naturen. November ser ut til å gi oss en smak på hvordan resten av vinteren blir. Ustabil, en del uvær med mye regn og vind. Ras og oversvømmelser blir det. Så får en gjøre så godt en kan og tilpasse det været som kommer. 

 

Hvordan har sommeren vært der du bor? Har du opplevd unormaliteter der du bor værmessig? Hvordan håper du vinteren blir?  

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top