Nok et væromslag på tur…

er et ikke mange timene til julen ringes inn og hvor vi alle kan kose oss med de juletradisjoner som finnes i de tusen hjem. Været har for oss her på Snåsa vist seg på sitt beste den siste tiden. Vi har skikkelig julestemning med masse snø (mot normalt) og foreløpig måler jeg på flat mark 34 cm utenfor huset. Normalt bruker det å være rundt 20 cm snø når julen ringes inn, men i år slår det til med mer. Fra 1987 og frem til i dag har jeg målt snødybden og gjennomsnitten her jeg bor ligger på rundt 20 cm. Derfor, når det er snakk om å spå været, så spår jeg alltid rundt 20 cm så fremt at ikke andre værtegn sier noe annet. 

Det fine vinterværet vi har hatt en god stund nå ser ut til å snu. Dessverre ser det ut til at jetstrømmen blir å komme fra en mer sørlig og sørvestlig retning enn det den har gjort i det siste og dette tilsvarer at luften blir en god del mildere og vi vil få nedbør som regn og regnbyger dagene før nyttårsaften. Det vil si at det kan bli en våt opplevelse og sende opp raketter i år, men ikke annet enn å kle seg godt i regnklær. 

Med at det har snødd i såpass lang tid vil også føret på veiene rundt omkring bli vanskelige, i alle fall inntil at veien blir strødd godt nok. 

Dessverre ser det ut til at første delen av nyåret blir fylt med forholdsvis mild luft. Det vil si perioder med regn, sludd, snø samt litt sol inn i mellom. Det blir ikke noen sprengkulde for å si det slik. Når vi kommer oss litt ut i januar, så vil jetstrømmen igjen bukte seg litt sørover og da blir det litt kaldere vær og med muligheter for både snø og sol. Da vil det ligne litt på skikkelig vinter igjen. 

Med det vil værspåmannen takke for seg og ønske alle en riktig god jul og et godt nyttår. 

Bildene er tatt med Sony Xperia Z2

#jul #værogvind #snø #vinter #førjulstid #været #værspåmann #jetstrøm #regn #sludd #sol #førjulsvinter #gamer #pcgamer #konsollgamer #ilovegaming 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg