Nok et væromslag på tur…

Nå er et ikke mange timene til julen ringes inn og hvor vi alle kan kose oss med de juletradisjoner som finnes i de tusen hjem. Været har for oss her på Snåsa vist seg på sitt beste den siste tiden. Vi har skikkelig julestemning med masse snø (mot normalt) og foreløpig måler jeg på flat mark 34 cm utenfor huset. Normalt bruker det å være rundt 20 cm snø når julen ringes inn, men i år slår det til med mer. Fra 1987 og frem til i dag har jeg målt snødybden og gjennomsnitten her jeg bor ligger på rundt 20 cm. Derfor, når det er snakk om å spå været, så spår jeg alltid rundt 20 cm så fremt at ikke andre værtegn sier noe annet. 

Det fine vinterværet vi har hatt en god stund nå ser ut til å snu. Dessverre ser det ut til at jetstrømmen blir å komme fra en mer sørlig og sørvestlig retning enn det den har gjort i det siste og dette tilsvarer at luften blir en god del mildere og vi vil få nedbør som regn og regnbyger dagene før nyttårsaften. Det vil si at det kan bli en våt opplevelse og sende opp raketter i år, men ikke annet enn å kle seg godt i regnklær. 

Med at det har snødd i såpass lang tid vil også føret på veiene rundt omkring bli vanskelige, i alle fall inntil at veien blir strødd godt nok. 

Dessverre ser det ut til at første delen av nyåret blir fylt med forholdsvis mild luft. Det vil si perioder med regn, sludd, snø samt litt sol inn i mellom. Det blir ikke noen sprengkulde for å si det slik. Når vi kommer oss litt ut i januar, så vil jetstrømmen igjen bukte seg litt sørover og da blir det litt kaldere vær og med muligheter for både snø og sol. Da vil det ligne litt på skikkelig vinter igjen. 

Med det vil værspåmannen takke for seg og ønske alle en riktig god jul og et godt nyttår. 

Bildene er tatt med Sony Xperia Z2

#jul #værogvind #snø #vinter #førjulstid #været #værspåmann #jetstrøm #regn #sludd #sol #førjulsvinter #gamer #pcgamer #konsollgamer #ilovegaming 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top