Kulden måtte gi slipp, men hvor lenge varer mildværet?

 

Da kom “våren” til oss her i Midt-Norge og for så vidt også store deler av Sør-Norge. Høyt til fjells hvor det har vært nede i under minus 30 grader for en uke siden, var det i går flere plussgrader. Solen skinte og vårstemningen var til å føle på. Etter en bitende kald vinter hvor vi må tilbake til 2010-2011 så er vi nå inn i en periode hvor plussgrader stort sett vil regjere det meste av landet. Dette vil faktisk vedvare en stund fremover og hvor det “berømte” vestavindsbeltet vil slå rot. Dette igjen betyr at det stabile været ikke blir like stabilt som det vi har hatt den siste tiden.

 

Et stabilt høytrykk har ligget stort sett i ro fra julen og frem til i dag. Dette høytrykket har sørget for å holde jetstrømmen sør og nord for oss. Dette har medført for at vi har havnet i et kuldehull hvor høytrykket har fått styrt været med stødig hånd. Nå har høytrykket blitt presset sørover og hvor det mer eller mindre har stabilisert seg i midtre deler av Europa. Med det får jetstrømmen muligheten til å stille seg inn mot oss noe som altså fører til mildere og langt fuktigere luftmasser. Denne situasjonen vil vare en god stund fremover og sørge for et stabilt variert vær.

 

 

Milde temperaturer blir det. Snøen kommer nok til å slite litt spesielt i de lavereliggende strøkene. Inn i mellom regnet, blir det også fint vær med sol. Blir det klarhimmel kommer kuldegradene på natten og milde temperaturer på dagen. Solen føles varmere og varmere mot oss noe som er helt himmelsk godt. En sjelden gang vil også nordvestvinden slå innover oss. Da vil det bli påfyll av snø, men så slår sørvesten til og snøen går over til regn. Slik vil det bli minst en liten måned fremover i tide.

 

Altså, vi får variert vær hvor Kong Vinter vil prøve å komme til makten, men må se seg slått av våren. I alle fall, den nærmeste måneden. Så vet vi alle at mars kan være en lunefull måned hvor vi kan få mye snø. Om det bygger seg opp et stabilt høytrykk sørvest for oss, kan det være duket for nordvestlige vinder. Da vil det snø og i rikelige mengder. Denne værsituasjonen har skjedd før og spesielt i mars. Om dette skjer i år er for tidlig å si, men ikke umulig.

 

 

Har også fått en del spørsmål om våren blir kald og sur slik vi hadde i fjor. Det kan jeg si at den ikke blir. Vi får ikke snø tett oppunder 17. mai slik vi hadde i fjor. Våren i år kommer nok til å bli mer mot det normale. Vi kan også i beste fall få en meget fin avslutning på april med forholdsvis høye temperaturer og som kan vare litt ut i mai måned.

 

Så blir det spennende å se om vinteren nå er på hell og at våren kommer innover med sin tyngde noe jeg i grunnen håper. Varme er bedre enn kulde, det er i alle fall min mening.

 

Hva med deg? Hvordan har været der du bor vært den siste uken?

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top