Førjulsværet 2023!

 

I det siste har jeg fått mange spørsmål om været før jul kommer til å bli. Som mange av dere kanskje vet så er vi inne i en sterk El Nino. Dette er et værfenomen som påvirker været på kloden vår selv om vi her i nord ikke opplever de samme påvirkningene som de lenger sørover på jordkloden vår. Uansett, de år hvor El Nino er sterk gir dette et veldig merkelig og mildt vær spesielt før og like etter jul. Så får vi mer kulde og vinter fra rundt februar og frem mot våren. 

 

Nå er det altså mange som er opptatte av om førjulsværet og selv om det er litt over to måneder før julen ringes inn så ser jeg klare tegn på at vi kommer til å få en mild førjulstid. Det vil si, temperaturen kommer sjelden til å krype under -10 grader nå frem mot jul. Tiden fremover for Norges, spesielt sør for polarsirkelen vil været være veldig stabilt i alle fall en tre ukers tid. Kun små innslag av litt nedbør, men ikke mye slik vi har hatt det i det siste. Temperaturene vil være forholdsvis milde noe som gir en bra senhøst og start på vinter. Om du vil oppleve snø må ta turen mot de to nordligste fylkene samt i høyfjellet. For de fleste av oss betyr dette at lite snø og barmark. Milde temperaturer sørger for at meste av nedbøren kommer ferdigmåket. Dette gjelder spesielt landet sør for polarsirkelen. Nord for polarsirkelen får mer variert vær med innslag av snø, men også perioder med regn. 

 

 

Tiden fremover blir preget av stabile høytrykk og etter hvert vil et høytrykk i Europa bygge seg opp som igjen gir bra vær med behagelige temperaturer for årstiden å være for oss sør for Polarsirkelen. Normalt bruker man i løpet av november og desember får tilslag av kjølig luft fra øst hvor temperaturene kryper under -10 mange steder. Dette ser ikke ut til å skje så mye nå frem mot jul. Er vi heldige her i Midt-Norge, kan det være snø på marka når julen ringes inn. De siste årene her på Orkanger har det vært hvit jul, men i år er jeg veldig usikker og ser ikke ut til at vi får det. I så fall om det kommer nedbør, så kommer den ferdigmåket. 

 

Med andre ord, vi kan se frem til en tid med forholdsvis høye temperaturer i forhold til årstiden noe jeg liker godt. For de som liker snø og som gjerne vil ha mye snø, så må nok de fleste enten til høyfjellet eller så må de ta turen nordover til Troms og Finnmark. Uansett, været blir som det blir og lite man kan gjøre med det foruten å kle seg etter det vi får. 

 

Hvordan har været vært hos deg de siste to måneder? Er du fan av snø eller vil du helst ha minst mulig av den sorten? 

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3424

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top