Maten blir enda dyrere!

Om ikke maten er kostbar nok fra før, så går det nå rykter om at matvareprisene blir enda høyere når regjeringen legger frem det nye statbudsjettet kommende torsdag. Årsaken er at regjeringen vil sette opp momsen nok en gang fra 14 prosent til 15 prosent. Selv om dette kanskje ikke betyr så enormt mye i en enkel handel, så i det lang løp blir det penger ut av det.

Vår egen statminister sa det slik at Norge må være forsiktig og ikke bruke for mye og sørge for at rentene holdes lave og at arbeidsplassene bevares. Vi skal selvsagt være forsiktige med å bruke penger, men hvem er det som blir nødt til å bruke mer penger, jo det er oss som lever fordi matvareprisene m.m. blir høyere. Norge bruker ikke penger på at maten blir dyrere, men får heller inn mer penger til statskassen fordi de øker avgiftene. I tillegg kunne vår elskverdige statsminister love oss et strammere budsjett og det skal ikke forundre meg at både veiavgiftene, avgifter på tobakk, godteri, alkohol m.m. også blir høyere i tillegg til mye annet som må økes for at vi skal betale inn enda mer til statskassa som flommer over av oljepenger.

Regjeringen gjemmer seg nok bak krisen i Europa om at vi må være mer forsiktig med pengebruken og jeg er i grunnen litt enig der for een nedgangstid vil også påføres oss i Norge større problemer. Ikke bruke så mye oljepenger i disse tider er smart, men det å påføre befolkningen i landet flere utgifter enn de som finnes er nå litt drøyt da.

Hva mener du om statens Norge sitt styre og stell og synes du staten er litt for flinke til å heve avgifter og skatter bare for å håve inn flere penger til en allerede overfull statskasse?

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg