Advarer mot voldelige dataspill for barn og unge!

Dagen i dag har vært veldig fin på mange måter. For det første ble en artikkel hos Elkjøp publisert. I denne artikkelen gir jeg tips og råd om kjøp av spill og konsoller til foreldre. For i julen vil det garantert ligge masse spill og konsoller under juletreet og da er det godt å kunne påvirke med å anbefale det jeg mener er bra for familien. Spill er jo sunt og da mener jeg det er viktig for norske familier å få vite hva som funker godt til familieunderholdningen i digital form.

LES ARTIKKELEN HER!Den andre artikkelen jeg er med å bidrar til er litt mer alvorlig. For det er ikke å komme under en stol at mange av spillene som havner under juletreet ikke passer alderen til den som mottar det. Derfor er det viktig å fortelle hvilke spill som bør unngås og at bruken av den anbefalte aldersgrensen blir fornuftig brukt av de som kjøper spillene og ikke minst de som selger spillene. Det er ikke enkelt for noen av partene spesielt foreldrene har ikke peiling på spill og kjøper det barna ønsker seg. Alle spill er PEGI/alders-merket og dette er viktig å følge med. 

Om man skal kjøpe spill til mindreårige barn og hvor barnet ønsker seg voldelige spill som ikke passer alderen, så heller spør og finn om det er andre sjangere som også fenger. For det er ikke dermed sagt at voldelige spill er den eneste løsningen. Som oftest liker barn og unge mange sjangere i spillsammenheng og da kan det hende at du kan kjøpe et bilspill i julegave enn voldelige spill. 

HER ER ARTIKKELEN PÅ TA.NO!


Her er artikkelen som lå på toppen av fremsiden i dag. 

#voldspill #artikkel #avis #newspaper #nettside #website #gamer #violence #gaming #spillersunt #pcgamer #consolegamer #spillforbarn# råd #tips #foreldre #parents #

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

6 thoughts on “Advarer mot voldelige dataspill for barn og unge!

  1. Og jeg advarer mot å kjøpe ikke-voldelige spill til ungdom eldre enn 13 år. Det er nærmest ingenting som interesserer av ikke-voldelige spill på den alderen, og hvis de eksister så er de allerede eid som regel.

  2. 99% av spill nå fortiden er jo voldelige og anbefaler ikke og kjøpe bilspill dersom de ikke er interisserte i biler eller lignende. det er jo ingen grunn til at de ikke skal få spille.. selv om forskere sier at man blir gale så vil det ikke si at det er testet på alle unger. eller unger i det heletatt !! så hvis du skal kjøpe spill bør du heller kjøpe det de ønsker seg eller vurdere og kjøpe noe annet .

  3. Schmidt: Det finnes mange andre spillsjangere som egner seg for “barn” i alle aldre også godt voksne og det trenger ikke å være voldelige spill. Selv som 42 åring er jeg interessert i alle slags typer spill om det er sport, party, bil, plattform, rpg, strategi osv. Viktige her er å finne andre interesser hos den som mottar julegaven enn voldelige spill.

  4. Den bedreviteren ang spill: Tull, jeg vil tippe at 40-50% av spillene har vold som ikke passer mindreårige. Det vil si at utvalget av andre sjangere er stort og som oftest liker en “gamer” flere sjangere enn kun voldsspill. Det er et lite fåtall som kanskje kun vil spille voldelige spill og ikke andre sjangere. Kjøp det de ønsker er viktig, men da gjelder det å bruke litt tid på å finne substitutter enn voldelige spill. En “gamer” liker som oftest mange forskjellige sjangere og ikke kun spill med masse vold.

    Igjen, det er ikke dermed sagt at de “mindreårige” som spiller supervoldelige spill blir massemordere når det blir eldre, men som voksen føler jeg det er vår plikt å forebygge og heller tilpassespillhverdagen til spill som egner seg alderen. For en aldersgrense er der for en grunn eller hva?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top