Stor suksess for Norgesmesterskapet i Badminton 2019 Veteran

 

Den 8. – 10. mars ble det arrangert et av vårens store idrettaktiviteter her på Orkanger. Da tok vi i Orkanger Badmintonklubb imot eliten av veteraner i badminton. Bare det å få muligheten til å arrangere noe så stort var en ære og takket være ildsjelene Jan Aage Nyborg og Erik Winger ble dette mulig. Det å arrangere et Norgesmesterskap er ikke noe å kimse over og det er et stort ansvar. Eliten og de beste i landet i sine klasser er representerte i et slikt mesterskap og da må det være bra. 

 

 

Vi i styret for arrangementet har jobbet massivt med å få til et så godt Norgesmesterskap som mulig. Det ble en del sene nattetimer og det ble en del jobbing på fritiden for få endene til å møtes og få til et godt arrangement. For er det noe Idrettsnorge er avhengig av så er det dugnadsånden til befolkningen som som du da sikkert skjønner så var vi i Orkanger Badmintonklubb også veldig avhengig av nettopp dette.

 

Premiebordet!

 

Under arrangementet ble det lagt mange, mange titalls timer med dugnad og det var en bra gjeng fra Orkanger Badmintonklubb og Trondheim Badmintonklubb som stilte opp for å få arrangementet i havn. Nøye planlagt nesten ned til den minste detalj var viktig. For NM er NM og da kreves det kun det beste.

 

Ordfører Oddbjørn Bang for Orkland kommune fikk gleden å åpne mesterskapet!

 

Da de aller første deltakerne dukket opp i hallen fredagen var det mange som med beundring stod og måpte. For Orklahallen er stor og med 14 baner pluss fire oppvarmingsbaner blir det litt av en arena for et NM. I tillegg med tribuner midt på og hvor vi før arrangementet hadde kjøpt inn et skikkelig lydanlegg sånn at alle skulle høre klart det som kom ut høytalerne. Kiosken bugnet av god mat og drikke allerede den første dagen så alt var lagt til rette for et godt NM-mesterskap på Orkanger.

 

Arne Gulbrandsen – Oppmann (81 år) og Randi Holan – deltaker (83 år)

 

Men tilbake til selve turneringen. I år som i mange år tidligere var selvsagt oppmann Arne Gulbrandsen på plass for å ta godt vare på alle oss deltakere og sist men ikke minst dele ut premier til Norgesmesterne. Hvor gammel tror du Arne er? Tro det eller ei, han er hele 81 år og har vært aktiv i Badminton-Norge siden tidenes morgen. For å være helt ærlig så ser han ikke ut som en 81-åring og holder seg sykt sprek for alderen. Kona hans Randi Holan er også veldig aktiv i badminton og spiller i mix double og undertegnede fikk se henne i aksjon og kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for den dama. For i en alder av 83 år imponerer hun alle og er den mestvinnende kvinnen i badminton med 80 gull i NM sammenheng. For anledningen hadde Kontorplan satt en skikkelig godstol til rådighet for paret som kunne sitte behagelig under arrangementet.

 

 

Nå er det ca. 14 dager siden Norgesmesterskap i Badminton 2019 Veteran gikk av stabelen. Under arrangementet mottok vi ufattelig mye skryt for hvordan det hele var sydd sammen både med turneringen i sin helhet, men også for meget god og variert kiosk, godt opplegg på det tekniske og sist men ikke minst måten deltakerne ble underholdt på. For på lørdagen var det bankett på Bårdshaug Herregård og her ble det virkelig god stemning og hvor det også var avstemning for neste års Norgesmesterskap i Badminton for veteraner. De som gikk seirende ut var Ålesund Badmintonklubb. Gratulerer så mye!

 

 

En ting jeg merket meg, det var lite skader under turneringen. Kun en veldig uheldig Grongning som fikk avrevet akillesen ellers var det ingen alvorlige skader noe vi i Orkanger Badmintonklubb er glade for. Det ble spilt ca. 350 kamper hvor de siste avgjørende finalene ble kjørt på søndagen. Spennende kamper og hvor undertegnede var så heldig å få telle. Det er sykt mange som er proffe og fikk god inspirasjon til selv å fortsette å trene for å bli god.

 

 

Når det kommer til mine kamper skal vi ikke snakke så høyt om og spesielt i single. Der har jeg milevis å trene på for å nå opp og kunne hevde meg. Viktig å sette seg forbedringsmål. Klarte å vinne en kamp under mesterskapet og det var i double sammen med min sammensvorne fra Nesna. Skal ikke snakke så høyt om hvem vi vant over, men ja, en seier ble det. Videre så gikk det sånn tålelig bra med Orkanger og hvor vår gode Magnus klare å komme seg på en tredjeplass i sin klasse noe som er bra og imponerende. Magnus er god og jeg liker godt å trene sammen med han.

 

 

Nå er altså Norgesmesterskap i Badminton 2019 Veteran over, men vi i Orkanger Badmintonklubb fikk mange gode tilbakemeldinger på et godt gjennomført mesterskap. Vi fikk sågar klar beskjed om å søke igjen når anledningen bydde seg. Dette er selvsagt en skikkelig tillitserklæring og et bevis på at mesterskapet ble godt arrangert noe jeg og alle de andre i Orkanger Badmintonklubb er glade for.

 

 

Om ikke så altfor mange ukene er det klart for en ny turnering og det er Orkla Cup-en. Den går av stabelen 27. og 28. april. og vil samle mellom 200-300 deltakere fra land og strand. Dette er også en stor turnering og en av de største i Norge. Det gror godt i badminton her på Orkanger og det er vi glade for. 

 

Spiller du badminton? Hva synes du om badminton. Er det noe du kunne ha tenkt deg og blitt med på om du hadde anledning? 

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3349

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top