Nytenkende Nintendo Labo VR Kit!

 

Jeg har alltid sagt at Nintendo er nytenkende når det kommer til deres spillmaskiner og spill. Det beste med Nintendo er deres evne til å tenke nytt og tenke utenfor boksen noe mange andre spillutviklere/spillselskaper ikke er så flink til. Der er Nintendo et hestehode fremfor hele tiden og kommer med konsoller og spill som sprenger grenser hele tiden. Selv har jeg og min familie alltid vært store fan av Nintendo og jeg har gjennom foredraget mitt Spill er sunt reklamert stort for Nintendo nettopp på bakgrunn av deres nytenkende evner og sist men ikke minst dere barne og familievennlige spill som kommer ut som perler på en snor.

 

Selv har jeg en Nintendo Switch som blir flittig brukt av alle i familien selv oss voksne. Har også en 3DS XL og en 2DS hvor begge maskinene blir spilt på jevnlig spesielt om vi er på tur en eller annen plassen. Da er disse håndholdte konsollene gode å ha.

 

 

Nå har Nintendo på nytt tenkt utenfor boksen og kommer med sin utgave av VR og det via deres Labo-serie hvor den lar spillere bygge sitt eget utstyr som igjen kan brukes i spillingen. Genialt og veldig kreativt rett og slett. Har du noen gang drømt om å være en undervannsfotograf eller en superhelt som må bekjempe en fremmed invasjon? Den 12. april får du nemlig sjansen til nettopp dette via Nintendo Labo: VR Kit. Sammen med dette lanseres også masse andre enkle og morsomme VR-opplevelser for både ung som gammel og hvor man virkelig får prøvd seg godt.

 

Nintendo Labo: VR Kit kombinerer det innovative fysiske og digitale gameplayet til Nintendo Labo med grunnleggende VR-teknologi, for å skape en unik og lett tilgjengelig virtuell virkelighetsopplevelse. Hver Toy-Con tilbyr unike opplevelser som kombinerer fysiske handlinger i den virkelige verden med spennende virtuelle eventyr. Toy-Con Wind Pedal vil for eksempel skape en luftstrøm som vil forsterke følelsen av å fly, mens Toy-Con Blaster kan lades opp for å skyte flere laserstråler (eller frukt) samtidig. Spillere kan også skape ulike kreasjoner i papp som Toy-Con Elephant eller Toy-Con Camera; spille forskjellige spill med disse kreasjonene; og oppdage hvordan Nintendo Switch-teknologien vekker dem til live. De kan til og med skape egne VR-opplevelser med de inkluderte programmeringsverktøyene.

 

 

Alle spillene og opplevelsene i Nintendo Labo: VR Kit er designet for å være morsomme, sosiale og lette å dele med andre. Om en spiller for eksempel utforsker havet i spillet og tar bilder med Toy-Con-kameraet, så kan en annen person i rommet ta Toy-Con-snorkelen og stille seg foran kameraet for å få en fisk til å svømme rett mot spillerens ansikt.

 

Nintendo Labo: VR Kit tilbyr mange spill og opplevelser som fungerer med de ulike Toy-Con-kreasjonene:

Ocean Camera (Toy-Con Camera): Dykk ned i det virtuelle havet og ta vakre bilder av alt som lever der. Havet er fullt av overraskelser!
House Camera (Toy-Con Camera): Kommuniser med det merkelige vesenet som bor i huset – som du kanskje kjenner igjen fra Nintendo Labo: Variety Kit! – og fullfør oppdrag ved å ta bilder i vesenets mystiske hjem.
Marble Run (Toy-Con Elephant): Løs fysikkbaserte oppgaver ved å bruke ulike gjenstander til å styre klinkekuler gjennom ringer. Du kan til og med skape dine egne puslespill for å utfordre venner og familie.
Doodle (Toy-Con Elephant): Skap fargerike kunstverk i 3D med Toy-Con Elephant, og bruk ulike verktøy for å gi kunstverkene liv! Her finnes det også et ekstra spill for flere spillere, hvor én spiller tegner og de andre gjetter hva som blir tegnet.
Bird (Toy-Con Bird): Fly høyt oppe i luften på ryggen til en fugl, saml sammen gjenstander og hjelp fugleegg til å klekkes. Bruk Toy-Con Bird for å få fuglen til å flakse med vingene og Toy-Con Wind Pedal for å gi den ekstra fart.
Bird Dash (Toy-Con Bird): Konkurrer i utfordringer som går på tid ved å fly gjennom sjekkpunkt i luften.
Blaster (Toy-Con Blaster): Bekjemp en fremmed invasjon fra verdensrommet og beseir gigantiske fiender.
Kablasta (Toy-Con Blaster): Utfordre en venn for å se hvem som er flinkest til å mate flodhester. Kast ulike typer frukt mot flodhestene for å lokke dem til din side og få poeng.
Hop Dodge (Toy-Con Wind Pedal): Spill som en frosk og hopp så høyt du kan på en stadig voksende haug med fargerike baller, samtidig som du unngår ulike hinder og nikker fotballer.
VR Plaza (alle Toy-Con): Nyt 64-bit-spill i VR Plaza. Her finnes det både plattformspill og puslespill.

 

 

To programmeringsverktøy er inkludert i Nintendo Labo: VR Kit-programvaren. Det ene er Toy-Con Garage, som du sikkert kjenner igjen fra tidligere. Det andre er Toy-Con Garage VR, et nytt verktøy som lar spillere skape sine egne VR-spill og opplevelser. Nintendos utviklingsteam brukte faktisk Toy-Con Garage VR til å skape alt i VR Plaza. Spillere kan også importere VR Plaza-spill til Toy-Con Garage VR-modusen for å oppdage hvordan de fungerer, tilpasse opplevelser eller bruke dem som inspirasjon til å skape et helt nytt spill.

 

 

Nintendo Labo: VR Kit lanseres som to ulike pakker. Den ene pakken inneholder alle Toy-Con-kreasjonene, mens den andre pakken inneholder et mindre utvalg av prosjekter for å komme i gang:

Nintendo Labo: VR Kit: Et komplett Nintendo Labo: VR Kit som inneholder selve Nintendo Switch-programvaren og materialer til å bygge seks Toy-Con: Toy-Con VR Goggles, Toy-Con Blaster, Toy-Con Camera, Toy-Con Bird, Toy-Con Wind Pedal og Toy-Con Elephant – så vel som en skjermholder og sikkerhetshette*. Den perfekte pakken for barn og familier som vil ha hele opplevelsen.
Nintendo Labo: VR Kit – Starter Set + Blaster: Denne startpakken inneholder Nintendo Switch-programvaren, pluss alle komponentene som trengs for å bygge Toy-Con VR Goggles og Toy-Con Blaster, samt skjermholder og sikkerhetshette. Denne startpakken er en flott introduksjon til Nintendo Labos VR-verden.

 

 

Med andre ord, her er det bygd opp til mange, mange timer med god underholdning for hele familien og det med bruk av VR. Kan jo ikke bli bedre enn det. Om du ennå ikke har gjort det så plott ut 12. april i kalenderen og gjør deg klar til en unik opplevelse med Nintendo Labo VR Kit-lanseringen. Dette tror jeg kan bli fantastisk og noe som garantert treffer godt for både ung som gammel.

 

Mer info om Nintendo Labo finner du på deres nettside.

 

 

Hva synes du om Nintendo? Føler du at selskapet er nyskapende og kommer med spennende ting eller er det fortsatt mer å gå på? Hva annet i Nintendo-universet kunne du ha tenkt deg?

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3349

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top