Hvorfor smaker mat bedre borte?

Dette er alltid noe jeg har tenkt på. Om man er på tur, er på besøk eller spiser andre steder enn hjemme, smaker maten bedre. Selvsagt klager jeg ikke på maten som blir servert her hjemme, men det er som om smaksløkene er så mye mer forsterket når man er borte. Smakssansene løper løpsk uansett hva man spiser eller drikker.

Jeg skjønner ikke hvorfor det er slik, for man spiser jo den samme maten og drikker den samme drikken.

Opplever du det sammen og hvorfor er det slik? Finnes det noen logisk forklaring på dette fenomentet?

5 kommentarer
    1. Rart det der at det smaker bedre. Men ofte tror jeg det er for da får du maten servert. Du har ikke laget det eller stått i matosen. Det å komme til duk og dekket bord er jo helt herlig. Men det smaker av og til bedre hjemme også.

    2. Enig med deg. Jeg synes alltid det er godt å få komme seg bort på middag, å slippe å styre med den, slippe å stresse og slikt. Kanskje derfor det smaker bedre…? Hm. Rart det der altså.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg