Skolen favoriserer jenter?

Jeg leste i går en oppsiktsvekkende artikkel på nettsiden til Trønder-Avisa og der stod det at skolen favoriserer jenter. Dette kommer frem i en ny rapport fra Norsk Institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA).

Denne rapporten sier at norske skoler faktisk liker jenter bedre enn gutter. hvordan er det mulig? Er det fordi jentene er flinkere eller er det fordi guttene har en tendens til å bruke mer og ikke er like flinke til å holde kontakten med lærerne?

Ikke vet jeg, men dette tenkte jeg søren meg ikke på da jeg gikk på skolen. Følte nå at både gutter og jenter stilte likt. Mange mener også at jentene tenker med rasjonelt enn det vi gutter gjør og derfor løser jentene oppgavene enklere enn hva guttene ville ha gjort.

Andre mener at jentene får en større fordel på grunn at det er flere kvinner som er lærere i dag og dette gjør at jentene lettere kan favoriseres.

Hva tror du? Er det slik på skolen din at jentene blir favorisert eller føler du at det er bra likt mellom jenter og gutter?

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg