Skolen favoriserer jenter?

Jeg leste i går en oppsiktsvekkende artikkel på nettsiden til Trønder-Avisa og der stod det at skolen favoriserer jenter. Dette kommer frem i en ny rapport fra Norsk Institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA).

Denne rapporten sier at norske skoler faktisk liker jenter bedre enn gutter. hvordan er det mulig? Er det fordi jentene er flinkere eller er det fordi guttene har en tendens til å bruke mer og ikke er like flinke til å holde kontakten med lærerne?

Ikke vet jeg, men dette tenkte jeg søren meg ikke på da jeg gikk på skolen. Følte nå at både gutter og jenter stilte likt. Mange mener også at jentene tenker med rasjonelt enn det vi gutter gjør og derfor løser jentene oppgavene enklere enn hva guttene ville ha gjort.

Andre mener at jentene får en større fordel på grunn at det er flere kvinner som er lærere i dag og dette gjør at jentene lettere kan favoriseres.

Hva tror du? Er det slik på skolen din at jentene blir favorisert eller føler du at det er bra likt mellom jenter og gutter?

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3349

One thought on “Skolen favoriserer jenter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top