Førjulsvinter uten snø?

Selv om vi de siste årene ikke har opplevd så altfor mye snø før jul, så er årets oktober og november veldig lik 2009. Det vil si, disse måneder sammenlignet temperatur og vindretning, så er det veldig mange likhetstrekk. Til og med vindretningen er mye av den samme som i 2009. Husker du når snøen kom før jul i 2009? For å si det slik. Den første tiden i advent gikk vi uten så mye som et snøfnugg. Snøen kom ikke på skikkelig vis før 13. desember det året. Den kvelden og natten snødde det rundt 10 cm. Tiden etter den 13. var fylt med snø, kulde og i romjulen ble det påfyll med mer snø til stor glede for de som fikk ski til jul. 

er vi snart kommet oss til desember og slik det ser ut nå, så blir det ikke noen enorme snømengder i tiden som kommer. Det blir litt kulde avbrutt med mildere vær og regn og tidvis sludd. Vindretning vil være stabil med vinder mellom sørøst og sørvest, men hovedvekten av vinden vil komme fra sørøst. Dette er selvsagt dårlig nytt for de som venter på snøen og vil teste ut den nye snøscooteren eller twintipen. Du må nok enten langt til fjells eller så må du dra til fjellet i Sør-Norge for å oppleve gode snøforhold til disse aktivitetene. I alle fall frem til og med midten av desember ser det dårlig ut for noe snø og denne tendensen kan i verste fall fortsette mot jul og da ser det også dårlig ut for julesnøen, så fremt det ikke skjer som i 2009 at snøen kommer på skikkelig vis rundt midten av desember og sikrer både julestemning og hvit glede. 

Dessverre kan vi ikke påvirke været og det blir som det blir, men skal ærlig innrømme at jeg håper på snø til jul bare for å få den ekstra julestemningen. 

Flere som ønsker snø i julemåneden desember?  


Bildet er fra 14. desember 2009. 

#snø #værogvind #desember #julemåned #julestemning #snartjul #2009 #været #yr #storm #gamer #ilovegaming #pcgamer #konsollgamer #nydelig 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg