Hvor blir det av sommeren?

Dette spørsmålet har jeg fått utrolig mye av i det  siste og spesielt med tanke på at vi ikke har hatt skikkelig sammenhengede med varme (her i Trøndelagen) hittil i sommer. Selvsagt, det har vært varme dager, men disse har vært altfor spredte. Det har også vært kjølige dager, fuktige dager og sist men ikke minst dager hvor verken solen eller nedbøren har dukket opp, det vil si oppholdsvær. Vi solhungrige nordmenn vil jo ha masse sol og varme når det først er sommer og da skjønner jeg godt frustrasjonen når dette ikke dukker opp. 

Været på kloden vår er delt opp i soner. I en sone kan det være fuktig og kjølig, mens i en annen sone er det varmt og tørt. Disse sonene forflytter seg etter hvert som det danner seg stabile høytrykk i tillegg til værfenomener som f.eks. El Nino og LA Nino. Så hvor er så varmen? Jo, den er blant annet for øyeblikket i USA hvor de tørker inn. Store skogbranner herjer der og dette medfører av vi på den andre siden av Atlanteren har et litt annet vær, det vil si veldig variert og med en god del innslag av pålandsvind. Om det stabile finværet forflytter seg er ikke umulig og da kan dette påvirke været vi har her i Norge. For det kan ikke bli noe verre enn det er nå hvor de i sør regner ned, hvor vi i midten av Norge har det forholdsvis kjølig og hvor det i nord faktisk opplever snø

nå går jeg og krysser fingrene for at den stabile varmen som nå ligger over USA forflytter seg slik at sonene forandres og kanskje sørger for at vi får det varmere og litt mer stabilt. 

Hvordan er været hos deg og hvordan har det hittil vært i sommer?


En massiv skogbrann som herjer…

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg