Historielærere – hvorfor ikke bruke Assassin’s Creed Unity i undervisningen?


Reddende engel fra oven eller…

Det er flere skoler her i landet som er flinke til å bruke spill i læresammenheng og for de av dere lærere som ikke tror det er mulig, så er det faktisk det. Det finnes actionspill som egner seg godt om man legger til rette for det. En spillserie som er flittig brukt er Assassin’s Creed. Ubisoft som er utvikler har gjennom flere spill i serien tatt oss med til viktige hendelser i verdenshistorien. Vi har fått oppleve Den amerikanske revolusjonen, tempelriddertiden, vi har fått være med på piratjakt på de syv hav i Black Flag og om ikke så altfor lenge lanseres Assassin’s Creed Unity. I sistnevnte spill vil vi få oppleve den franske revolusjonen på nært hold. 

For de av dere som har hatt om den franske revolusjonen, så vet dere sikkert at hodene rullet støtt og stadig under revolusjonen og giljotinen ble flittig brukt. Dette er noe som også er i fokus i Unity som kommer på en rekke formater den 13. november. Om dere har fulgt litt med i spillserien, så skildres de forskjellige tidsepokene veldig godt og dere får følelsen av å være tilstede gjennom hele historien. Stemningen i spillserien er helt unik og hvor Ubisoft bruker veldig mye tid på å få det til så bra som mulig. En annen ting Ubisoft er flinke til og det er å lage omgivelsene så virkelighetstro som mulig og dette er noe dere selvsagt finner i Unity. Det perfekte spillet for å lære om tiden da hodene rullet. 


La hodene rulle…

Den franske revolusjonen er ikke artig å lære om dere må lese side opp og side ned i en kjedelig skolebok, men om dere får det i spillform, så blir undervisningen mye mer interessant. Faktisk viser forskning på dette at de som spiller i spill i læresammenheng faktisk lærer bedre og at det de lærer setter seg bedre i hjernen enn om man leste. Spesielt for de som kanskje sliter med å lese, så er denne læremetoden veldig gunstig. Spill er jo noe som opptar de fleste av oss i dag og da synes jeg skolene skal bli flinkere til å legge slike læremetoder til rette for sine elever. Spesielt når spill som Unity kommer med historiske hendelser, så kan det ikke bli bedre enn det. 

til dere historielærere, hvorfor ikke bruke Assassin’s Creed Unity i undervisningen om den franske revolusjonen? Jeg er bra sikker på at dere elever kommer veldig godt ut av en slik læremetode med å bruke spill.

Gleder du deg til å spille Assassin’s Creed Unity? Hva gleder du deg mest til i spillet? Er skolen din flink til å bruke spill i undervisningen?

 

//

//

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg