Når kommer snøen?

I den siste tiden har jeg fått masse spørsmål om når snøen kommer. For her i Trøndelag har det vært veldig lite snø å skimte for de fleste av oss. Vi har hatt perioder med kuldegrader om natten, men that’s it. Ikke noe snø. Så da lurer veldig mange på når kommer egentlig snøen. 

Den siste tiden har vindretningen ligget for det meste på øst til sørøst og for oss i Trøndelagen betyr det stort sett tørt vær og lite nedbør. Tiden fremover vil bli preget av for det meste vinder fra sørøst, sør og sørvest. Dette innebærer at temperaturene holder seg milde og som igjen betyr lite snø. At det kan komme litt snø i høyden er nok ikke utenkelig, men snøen blir ellers ganske så fraværende. 

Været vil i perioder bli ganske bra og lange stunder med oppholdsvær og litt sol. Inn i mellom slår noen lavtrykk innover med regn og regnbyger, men voldsomme nedbørsmengder blir det ikke. Slik vil været holde seg en god stund som igjen også betyr lite snø. 

Den første skikkelige snøen kommer ikke før i begynnelsen av november. Nøyaktig for to år siden plumpet det ned over 25cm med snø og da så det slik ut som på bildet. At vi opplever dette i år kan en nok bare glemme. Første snøen i fjor kom på Snåsa den 17. oktober og dagene derpå førte til rundt fem cm med snø.

Håper du på at snøen skal komme nå og bli liggende? 


Slik så det ut utenfor døren vår 10. oktober i fjor. 


Bildet tatt 25. oktober for to år siden…

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg