Norge, dette er fortsatt for svakt…

Selvsagt kan jeg ikke annet enn å juble litt. For det skjer mye som er bra i Norge og vi har det godt i forhold til mange andre steder i verden i disse nedgangstider. Vi er et land som koker over av oljepenger og nyter godt av disse, men hva skjer når pengene ikke lengre kommer opp fra dypet? Hva skjer da? Jo, for det første må vi I Norge ha andre føtter å stå på og det er nettopp her jeg mener Norge gjør alt for lite. For det andre, må Norge spytte inn penger i prosjekter som på sikt kan gi enorme inntjeninger og som dessverre skjer sjelden. Vi er for lite forebyggende på dette området selv om regjeringen med Statsministeren i spissen skryter over av at Norge hele tiden er på hugget for å få satset på andre inntektskilder enn bare olje. 

Det er mye i Norge som også trenger penger. Mange av veiene i Norge er et sorgens kapitell, skolene forfaller sammen med andre kommunale bygg, kommunene sliter med å få økonomien til å strekke til. Som sagt, så er det mye i Norge som trenger penger og som på sikt kan gjøre at vi tjener på det selv om det er snakk om store utgiftsposter. Å være flink til å fundere ut nye prosjekter å tjene penger på er vi for dårlige på. Her er det veldig viktig å være på banen i god tid før oljeeventyret er over for oss. Hjelper heller ikke å ha masse penger på bok når pengene som står der etter hvert blir brukt opp.

Nei, vi må satse enda mer. Så mitt spørsmål er da, hvorfor ikke satse enda mer på spillindustrien hvor det hele tiden skjer en spennende utvikling? Spillindustrien tjener milliarder hvert eneste år så hvorfor skulle ikke Norge få ta del i denne milliardkaka? I disse tider popper det stadig opp norske spillutviklere og flere har allerede fått stor annerkjennelse i både Norge og resten av verden. Dette er jo til å juble av og spesielt med tanke på hvor mye penger det nettopp kan ligge i spill. 

I dag leste jeg en artikkel på Gamereactor om at Norsk Filminstitutt har fordelt “hele” 7.1 millioner kroner på diverse spillprosjekter. For den enkelte spillutvikleren er dette selvsagt kjærkomne penger, men jeg synes det fortsatt er alt for lite. Beløpet skulle ha vært mye mer og en tillitserklæring på at dette er noe Norge setter stor pris på. Spesielt når man tenker på hvor mange milliarder som ligger der ute i spillinntekter. Så burde det være en tankevekker for å satse mer. For man kommer ingen vei av å spare seg til fant. Da må man heller bruke litt av rikdommen Norge har for å satse på ting som på sikt kan gi store inntekter slik som spill. For vi i Norge har utrolig mange kreative hoder i spillsammenheng og da er det viktig å støtte opp om disse og ikke kun nikke annerkjennende for jobben de gjør, men servere de bunker med stål eller penger om du vil, slik at de kan nå sine mål. 

nå håper jeg at den norske stat fortsetter å satse på spillutviklingen her i Norge og sørge for at dette igjen bidrar til flere arbeidsplasser og inntekter til vi “heldige” nordmenn. Neste gang det deles ut penger, håper jeg beløpet er doblet, om ikke tredoblet. For jeg synes fortsatt at beløpet på 7.1 millioner er for svakt… 

Hva synes du? Bør Norge bli enda flinkere til å støtte opp om prosjekter som på sikt gir penger? Er det andre prosjekter som du mener fortjener mer penger? Er spill et slikt prosjekt?  

Skjermisene kommer fra Drømmefall Kapitler utvikles av Read Tread Games AS og som får støtte til sitt spillprosjekt.

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3348

4 thoughts on “Norge, dette er fortsatt for svakt…

  1. Ja, til og med Danmark har jo tatt en stor del av kaka innen spillutvikling med Hitman serien, så når skal vi ta en stor satsning lurer jeg på 🙂

  2. nikra: Veldig godt spørsmål. Heldigvis har den norske stat fått opp øynene for spillutvikling og hvilket potensiale det ligger nettopp her. Faktisk er det mer penger i spill enn i film og om man satser fornuftig, kan man få en spillutviklingskultur som er like bra som i Sverige og Danmark. Det er bare at man må tørre og satse, for frukter ut av satsingen vil komme. Vi har utrolig mange kreative og håpefull spillutviklere her i Norge, så det er ikke der det skorter på nå. Litt med satsing hadde gjort susen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top