Forhåndsomtale: Valnir Rok – blanding mellom Minecraft og Conan!

 

*Skrevet av Kjetil Hynne*

Vikings er en meget populær serie på HBO. Selv har jeg alltid vært interessert i vikingetiden og hvordan man levde på denne tiden. Av spill så har ikke så alt for mange utnyttet denne interessen som mange har, men en utvikler har gjort det. Indieutvikleren Encurio har tro det eller ei klart å få til et ganske så bra MMORPG-overlevelsesspill med et stort potensiale. 

 

 

Selve grunnlaget for sjangeren overlevelsesspill kan vel sies og være Minecraft. Det å samle ressurser for så å bygge og bo og kjempe seg igjennom horder av fiender for å overleve. Siden kom Rust, 7 days to Die, Conan Exiles med flere. Valnir Rok er intet unntak, og spiller på mye av den samme motorikken, men leverer dessverre litt lite nytt på bordet. 

 

 

Du begynner ferden med at du er en av mange skipbrudne vikinger som krasjlander vikingeskipet på en øy. Du finner en overlevende sammen med deg som gir deg i oppdrag og finne et hellig sted for å ofre medaljongen hans, for å gi han fri ferd til Valhall. Her er et ønske om å søke hevn mot bandittene som fikk gjengen til øya. Det er nettopp her ferden begynner videre etter å ha armert seg med øks og skjold på ekte vikingevis.

 

 

Mye av det som blir servert har jeg nå tatt en god del tid på før. Samle kvister, småstein, urter og blomster for å lage tau og diverse for å utvikle bedre redskap for å hugge trær og stein for å lage hus og bebyggelse. Dette for at man kan holde ute uvedkommende som eventuelt måtte være villig til å gripe kloa i hva du måtte ha. Spillets helhet foregår over nettet med muligheten for samarbeid sammen med venner slik at det til slutt blir et lite samfunn ut av det. Hvem vil vel ikke leve glansdagene i et vikingesamfunn etter og ha sett serier som Vikings i HBO, men her kveles dessverre fantasien for min del. Det er lite nytt når man har spilt tidligere nevnte spill, hvor kontrollene her føles mer knotete og trassig i forhold til tidligere erfaringer.

 

 

Husk, selv om jeg er litt mer kritisk til Valnir Rok, så skal dere vite at dette kun ennå er en “Early Access”, men det var også Conan i sin tid. Sistnevnte har med tidens løp blitt adskillig mer spillbart og fått mye bedre grafikk samt et karakterspekter som er generelt penere. Om man skal våge seg ut med en sammenligning, så er dette en god blanding mellom Conan og Minecraft.

 

 

Selv om spillet på langt nær er ferdig så har Valnir Rok sine utfordringer med spesielt kontrollen. Her håper jeg at utvikleren Encurio kommer med forbedringer etter hvert i tillegg til flere muligheter som skiller dette spillet i forhold til mange andre spill i samme sjanger. Valnir Rok har potensiale og vikingetiden er en spennende tid som jeg liker svært godt. 

 

 

Foreløpig terningkast: 

 

*Skrevet av Kjetil Hynne*

 

Om du følger med så vil det bli kjørt en konkurranse hvor du kan vinne en kode til Valnir Rok som er i early access og under utvikling. Stikk innom Facebook-siden til Spill er sunt og kanskje er det du som stikker av med en kode til dette interessante spillet. 

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3349

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top