Fra ustabilt til stabilt…for ei stund…

 

Været hittil i år har vært at det merkeligste laget selv for meg som har ført værstatistikker siden 1987. Har aldri opplevd et vær så unormalt som vi har hatt siden jul og frem til i dag. Den ene varmerekorden etter den andre har blitt slått. Massive nedbørsmengder som har ført til ras her og der. Mildt og godt med vårstemning har det også vært. For å si det slik, været har gitt oss alle årstider hittil. Spørsmålet som alle stiller seg, vil det vare?

 

Har snakket med mange som mer enn gjerne vil ha vår og sommer nå. Ikke kulde og vinter som det ser ut til å bli en stund fremover for vårt langstrakte land. For mange er vinterferien over. For noen ble det mer vårferie enn vinterferie. Mildt var nok nøkkelordet for årets vinterferie. Tiden fremover derimot blir en god del kjøligere for de fleste av oss. Det blir både kulde og snø på menyen fra oven. Bare å gjøre seg klar med langunderbukse, lue og votter for nå kommer vinteren på besøk. En ting er godt og tenkte på. Med at Kong Vinter kommer så seint så er det små sjanser for at det blir sprengkulde. Det vil si temperaturer under -20 spesielt for oss som bor i Orkland og omegn. Denne kjølige perioden vil nok vare en ca. tre ukers periode før det blir mer ustabilt og mildere vær. Hvordan påsken blir er litt tidlig å si ennå, men om en fjorten dagers tid vil jeg kunne se tendensene for påsken. Så inntil da er det bare å tre lua godt nedover ørene, finne frem vinterklærne og gjøre seg klar for litt vinter… 

 

Her er et bilde som viser hvordan situasjonen blir. Jetstrømmen skiller varmluften fra sør og kalde luftmasser fra nord. På bildet ser du at jetstrømmen går et stykke sør for oss og som åpner opp for kald luft fra nord over hele landet. 

 

Hvordan har vinteren hittil vært hos deg? 

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3348

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top