Fra ustabilt til stabilt…for ei stund…

 

Været hittil i år har vært at det merkeligste laget selv for meg som har ført værstatistikker siden 1987. Har aldri opplevd et vær så unormalt som vi har hatt siden jul og frem til i dag. Den ene varmerekorden etter den andre har blitt slått. Massive nedbørsmengder som har ført til ras her og der. Mildt og godt med vårstemning har det også vært. For å si det slik, været har gitt oss alle årstider hittil. Spørsmålet som alle stiller seg, vil det vare?

 

Har snakket med mange som mer enn gjerne vil ha vår og sommer nå. Ikke kulde og vinter som det ser ut til å bli en stund fremover for vårt langstrakte land. For mange er vinterferien over. For noen ble det mer vårferie enn vinterferie. Mildt var nok nøkkelordet for årets vinterferie. Tiden fremover derimot blir en god del kjøligere for de fleste av oss. Det blir både kulde og snø på menyen fra oven. Bare å gjøre seg klar med langunderbukse, lue og votter for nå kommer vinteren på besøk. En ting er godt og tenkte på. Med at Kong Vinter kommer så seint så er det små sjanser for at det blir sprengkulde. Det vil si temperaturer under -20 spesielt for oss som bor i Orkland og omegn. Denne kjølige perioden vil nok vare en ca. tre ukers periode før det blir mer ustabilt og mildere vær. Hvordan påsken blir er litt tidlig å si ennå, men om en fjorten dagers tid vil jeg kunne se tendensene for påsken. Så inntil da er det bare å tre lua godt nedover ørene, finne frem vinterklærne og gjøre seg klar for litt vinter… 

 

Her er et bilde som viser hvordan situasjonen blir. Jetstrømmen skiller varmluften fra sør og kalde luftmasser fra nord. På bildet ser du at jetstrømmen går et stykke sør for oss og som åpner opp for kald luft fra nord over hele landet. 

 

Hvordan har vinteren hittil vært hos deg? 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg