Får vi snø til jul?

Huff, nå er det lite som minner om at vi nærmer oss jul. I grunnen er vi vel kanskje vant med at det er bart og lite snø på denne tiden av året. Det er av sjeldenhetene at det skjer, men november 2011 var kald og sur og hvor minimumstemperaturene falt over en lav sko. Nå er vi kommet oss til 27. november og i dag er det julesjau her på Snåsa hvor det blir nissetog, julegrantenning og sist men ikke minst besøk av nisser for de unge. 

Dessverre må nok nissene i år enten ta bena fatt eller så må de låne seg en ATV fra Hjelde Maskinservice om de skal komme frem og få delt ut pakker til spente barn og unge. I alle fall, om ikke mange timene skjer det og det i øsende regn og lite som minner om at julen snart er her. 

Hva er så årsak til at snøen ikke daler ned i sjul i dag? Jo da, vi har fått besøk av vestavindsbeltet på skikkelig vis. Dette beltet sender lavtrykk etter lavtrykk vår vei og som pøser på med mild og fuktig luft over oss. Mange ville kanskje tro at etter en så nedbørsrik høst, så må det snart stabilisere seg, men den gang ei. Med den kraftige jetstrømmen fra sør, sørvest, vest og nordvest, så blir det en god del nedbør. Faktisk må vi regne med dette i lang, lang tid fremover og det helt frem til jul.

Hva betyr så dette, vil vi få snø til jul? Jupp, det vil vi nok få. Jeg har vært så dristig og veddet en stor marsipangris på at det blir rundt 20 cm snø når julen ringes inn kl. 17:00 på julaften, så snø må det bli ellers taper jeg og det kan vi ikke ha noe av. Men for å være litt seriøs, så har jeg stor tro på at det blir snø i julen. Faktisk blir det snø en del av desember også, men problemet er bare den ustabile luften vi får tiden som kommer. Jetstrømmen er stabil med vestavindsbeltet og gir oss vinder alt fra sørvest, vest og nordvest. Men denne vindretningen vil vi få mye variert vær med varierende temperaturer. Det vil si at noe av nedbøren kommer som snø og hvor temperaturene kryper under null grader. Dessverre vil det også være dager med høyere temperatur og da går snøen over til regn. 

Om du tror vi får mindre nedbør i tiden fremover, så får vi ikke det. Selvsagt noen korte perioder med oppholdsvær og litt sol blir det, men ikke stabilt fint og tørt vær. Det må vi ut i det nye året før at det evt. skjer. Inntil da, så må vi belage oss på skjitvær og en god del nedbør i forskjellige varianter. Så er det bare å håpe at det blir mer snø enn regn i julemåneden vi nå går i mot om ikke mange dagene. For med snø kommer også julestemningen, i alle fall for de fleste av oss. 

Det er ikke annet enn å si at været blir som det blir, ikke noe å gjøre med det…

#værogvind #været #juleværet #jul #julestemning #julen #snø #regn #værspåmann #jetstrøm 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top