Nytt foredrag for Spill er sunt i Tromsø!

Jepp, 10. til 11. oktober arrangerer Ung Helse en landskonferanse for ungdomsarbeidere i Tromsø. Der har jeg blitt bedt om å holde et foredrag med Spill er sunt. I en verden hvor alle spiller spill, så er det viktig å få frem det positive med spillingen, men også farene som ligger å lurer om spillingen tar overhånd. Selv om det spilles over en lav sko, er det også viktig å se at de som spiller ikke er “nerder” som før i tiden, men aktive personer som faktisk er med mange aktiviteter, men som også inn i mellom lar seg underholde med spilling. 

Det er viktig å se helheten i spillingen i dag og hvordan bruke den til noe fornuftig sammen med underholdningen. Stadig flere og flere skoler i dag bruker spill i læringen. Om det er lære i språk, religion og etikk, matte, samfunnsfag og historie eller hva det måtte være. Det gjelder å tilpasse seg hverdagen man lever i å finne løsninger som passer inn i de teknologiske forandringene som skjer. Med spill som en meget stor faktor, er det viktig for alle å finne balanse slik at alle kan “utnytte” det spillene kan tilby. 

Landskonferansen for ungdomsarbeidere har dette som mål: “I november er det klart for årets landskonferanse, som i år handler om folkehelse. Alle som jobber i fritidsklubb og ungdomshus vet at mye av det som foregår på fritidsklubbene er bra for ungdom, og vi kjenner også helsegevinsten av aktiviteter i vårt eget liv. Men vet vi egentlig hva folkehelse er, og hvordan vi kan jobbe med folkehelse? Under årets konferanse vil vi gå nærmere inn på folkehelsebegrepet, og lære om hvordan helse og uhelse er fordelt i vårt samfunn. Vi får også lære om hvordan aktiviteter og kultur kan gi en positiv helsegevinst.” 

Jeg skal innrømme at jeg gleder meg til foredraget og kunne dele mine erfaringer fra alle de foredragene jeg har hatt pluss hvordan spillverdenen i dag er bygd opp. Spillverdenen endres stadig og da er det viktig å følge med i timen slik at man får med seg forandringene før de tar en på senga. Samfunnsviktig tema er det i alle fall og som må tas på alvor. 

Om du hadde hatt muligheten, ville du ha deltatt på denne konferansen? 

Les mer om den HER og kanskje er dette noe som interesserer deg såpass mye at du må melde deg på.

#spillersunt #landskonferanse #unghelse #ungdomsarbeider #foredrag #lecture #gamer #tromsø #ilovegaming #pcgamer #pcgaming #consolegamer #ungdomsklubb 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3349

One thought on “Nytt foredrag for Spill er sunt i Tromsø!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top