Reklame i spill eller Play for free?

Ved flere anledninger har jeg oppdaget at det har vært reklamer i spill og det siste spillet jeg oppdaget dette var i Cities XL 2012. Dette spillet er et bybyggespill og ga deg muligheten til å bygge din drømmeby. Når man skrollet seg ned til bakkenivå, kunne man på forskjellige plakater se reklame for forskjellige selskaper. Selvsagt er dette noe som gir spillutvikleren og utgiveren ekstra penger i kassa, men hva om spillet kun baserte seg på reklame og hvor du slipper å betale en krone. I spillet popper det opp reklame og mens du venter på at loadingen skal bli ferdig, dukker det opp reklame for diverse relevante produkter. Selv er jeg ikke noe overivrig om at det dukker opp reklame f.eks. midt i mine favoritt TV-serier som The Big Bang Theory eller Two and half men, men når det kommer til spill, så er jeg mer interessert i reklame i spill enn f.eks. den populære Play for free-modellen hvor du betaler småsummer for å få tak i spesielle ting og tang i spillet. Disse tingene gir deg større forelder enn om du ikke har kjøpt disse tingene. Her tror jeg mange spillutviklere vil gå i salaten og gjøre at spillene blir mer ubalanserte om man ikke bruker penger på å kjøpe seg ting og tang.

Jeg mener heller at spillbransjen heller burde hatt utbyttbar reklame i spillene sine og heller satset på at hele spillet ble gratis i stedet for Play for free med mikrotransaksjoner. Det ville ha vært bedre. På Gamereactor.no kunne vi i dag lese om at utvikler og utgiver Square Enix gjør at man kan spille Hitman: Blood Money og Mini Ninjas gratis. Det vil si at du må gjennom et minutts reklamesnutt som igjen gir deg ca. 20 minutters spillertid. For at du skal få spilt spillene, må du altså se reklame. Andre spill fra Square Enix er også på tur og da spillene Lara Croft and The Guardian of Light samt Tomb Raider: Underworld gratis. Hva synes du til en slik løsning? 

Selv om stadig flere og flere utviklere mener at forretningsmodellen Play for free er veien å gå, så mener jeg at det også finnes andre alternativer om man skal gjøre spill gratis. Da kan f.eks. tjenesten til Square Enix være noe. For jeg tror dessverre at gjennom Play for free så vil det bli kun satset på online spilling og sjelden singleplayerdel i spillene. Command & Conquer (tidligere Generals 2) har blitt tatt i varmen og blir et Play for free. Dette er jeg er litt skuffet over. Årsaken var at jeg gledet meg til singleplayerdelen hvor historien i spillet ville bli fortalt på EAs vis, noe de er kjent for. Selv om EA har sagt at det “kanskje” vil bli lagt til en singleplayerdel, så tviler jeg dessverre mye på det. Så hva om man heller hadde fått sett noen reklamere i spillet og i stedet lagd et ordinært Command & Conquer-spill? Det hadde vært mye bedre synes nå jeg. 

Hva mener du om dette? Ville du heller hatt reklame i spillene enn Play for free-modellen eller er det ett fett for deg? 

Her er et filmklipp fra kommende Command & Conquer Online

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3348

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top