Bonderomantikken fortsetter i digital form. Julegavetips!

Farming Simulator-serien har solgt på millionvis av eksemplarer og blitt en skikkelig gullgruve for utvikleren Giants. Da Farming Simulator 13 ble lansert for et par år tilbake var det mange som savnet forbedringer. Foruten bitte litt bedre grafikk, var det nærmest lik 2011-versjonen.

Derfor var det med stor spenning da familien Sandnes mottok Farming Simulator 15 (FS 15) i posten. Ville det være nok forbedringer til av vi ble spikret til skjermen? For å si det slik, jeg er bra sikker på at utvikleren Giants har hørt på kritikken de fikk med FS 13, for i årets utgave er det mange forbedringer og som gjør at både jeg og sønnen min sitter klistret til skjermen og spiller. Spesielt sønnen min drømmer om et liv i fjøs og ønsker gjerne å kjøre traktor når han blir gammel nok. Derfor skjønner dere sikkert også godt at et spill som dette er midt i blinken for han. 



Jeg
har spilt alle de andre FS-spillene, så jeg måtte jo selvsagt også sjekke ut dette. Glad er jeg for det. Spillet er en god del bedre enn FS 13 og har mange nye muligheter og grafikken, ja den er blitt skikkelig spritet opp hvor detaljene er blitt enda bedre på spesielt kjøretøyene.

Dette gjør at man føler realismen blir satt i førersetet. Giants lovte også at fysikken i spillet skulle være bedre i denne versjonen enn i de foregående og det er den, men fortsatt ikke helt optimal. Giants kunne ha lært litt av bilspillspesialisten Turn 10 når det kommer til fysikk på kjøretøy, selv om det er som natt og dag i forskjell mellom muskelbiler og traktorer med landsbruksutstyr. For fortsatt hopper og skvetter traktorene om du kjører i humper og nedover bakker. Det er fortsatt en del som kunne ha vært gjort bedre der.

Det er flere nye ting i FS 15 og en av de tingene jeg likte godt var skogryddingen. Det ble jobbet hardt og grundig til jeg fikk kjøpt meg en skikkelig skogsmaskin. I starten stod jeg med motorsagen og sagde ned tømmerstokker. Langtekkelig, men det gikk. Så var det å frakte tømmeret til jernbanestasjonen for gods. Der ble tømmeret sendt med toget eller så kunne jeg levere det til sagbruket. Hver gang kom det inn en bunke med penger. Når jeg først fikk kloa i skogsmaskinen, ja så ble det fort penger ut av det.



Etter
hvert som pengene rant inn, kunne jeg ansette hjelpere, kjøpe nye traktorer og mer utstyr på gården. Til slutt ble det så mange kjøretøy at jeg nesten mistet litt kontrollen. Så det endte med at jeg solgte unna de gamle traktorene for å beholde de nye.

Spillet har også fått større utvalg av gårdsdyr,  flere kornsorter å høste inn, pluss at kartene har blitt mer varierte. Alt er faktisk blitt bedre noe som også skulle bare mangle etter så mange år med erfaring som Giants har. FS 15 føles mer givende ut å spille og med at man også kan lage nye mods til spillet, så lover dette meget godt for holdbarhetens del. Nettopp nye mods har alltid vært den sterke siden til FS-spillene og med at grafikken har blitt en god del bedre, så har jeg stor tro på at moddere verden rundt kommer til å lage det mest utroligste du kan tenke deg til spillet.



Nye
verdener, nye enda flere gårdsdyr og masse nye traktorer og utstyr vil dukke opp på diverse moddingsider. Det er en ting du bør passe på. Noen av disse moddersidene er ikke helt å stole på og inneholder lumske linker. Til og med har jeg hørt flere som har fått virus inn på maskinene sine etter å lastet ned mods, så et godt råd, vær forsiktig med det du laster ned.

I spillet finner du også en link til spillets modside og her har det allerede kommet en god del spennende utstyr du kan laste inn i spillet.

Endelig har Giants kommet med en skikkelig spenstig utgivelse i FS-serien som gir meg og sønnen min gnist til å spille. Simulatordelen har blitt bedre og fysikken likeså, selv om sistnevnte kan bli enda bedre. Jeg er fornøyd med FS 15 og vet at spillet kommer til å gi oss mange titalls timer med god underholdning. Takk Giants.

Spill er sunt anbefaler Farming Simulator 15. Et godt og kreativt spill for alle aldre. 

Farming Simulator 15 – perfekt julegave til den som liker bonderomantikk i digital form! 

#farmingsimulator15 #focushomeentertainment #bonderomantikk #giants #simulator #gamer #pc #pcgamer #pcgaming #intel #kingston #gigabyte #xfx #benq #coolermaster #ilovegaming #gårdsliv #spillersunt #spill #gaming #game 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3424

2 thoughts on “Bonderomantikken fortsetter i digital form. Julegavetips!

  1. Hei. Har to gutter som begge ønsker å spille dette spillet samtidig (fs15) på ps4. Går dette an uten å være online (og betale)?

  2. Gunn B: Hei Gunn! Dessverre går det ikke an. Sony og Microsoft tar betaling for deres onlinespilling. Farming Simulator 15 er slik lagd at man må være online for å spille med hverandre.

    Ellers er dette er bra spill som anbefales. Sunt og godt spill 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top