Dyrere mat og godteri – mer Harryhandel?

Mange vil nok si at dette har i grunnen ingenting å si om maten eller godteriet blir dyrere. Noen vil nok til og med juble for at godteriet får høyere pris. For en familie på seks, så er det alt annet en jubel når prisene stiger og spesielt på mat.

For etter vårens jordbruksavtaler med staten, lå det i kortene at maten måtte bli dyrere. Selv om vi alle gjerne vil ha trygg norsk mat, så går det en grense for hva man må betale. I dag får du søren meg ikke mye mat for 500,- og om du handler inn til helgen med det som trengs, så havner du fort over 1000,-

Det som kanskje irriterer meg mest er at importen av mat fra andre land er såpass streng at det er lite som slippes inn til landet. Jeg mener at man skulle ha fått valgt hvilken mat man skal spise om det er “kostbar” norskprodusert” mat eller “billig” mat fra utlandet. Valget skulle ha foregått ved butikkhyllene mener jeg. Selv tror jeg nok det hadde blitt en kombinasjon for familien vår, men nå har vi liksom ikke noe valg og må velge “kostbar” norsk mat.

Jeg skjønner godt at folk drar på Harrytur for å kjøpe billig mat i Sverige. For med at matvareprisene nå blir enda høyere her til lands, blir det enda mer lønnsomt å dra over grensen.

Les denne artikkelen så skjønner du hva det er snakk om når prisene på mat og godteri nå stiger igjen…

Hva mener du, betaler vi allerede for mye for mat og skulle det ha blitt mer åpent for import av utenlandsk mat slik at valget da hadde stått for oss forbrukere?

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg